Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Strava kendi parametrelerine göre yükseklik , hız vs verileri ayarlıyor.

Sürüş ayarlar kısmından correct distance yap artabilir aynı şekilde dahada düşebilir 😄
correct distance yapınca düzeldi :)

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Scudo
Dün kü antrenmanda 75 km hızı gördüğümü söyleyen garmin akıllı cihazı stravaya verileri atınca hız 64.7 ye düşmüş 😎 Segmentin birinde kom aldığımı yazıp ekranda tacı takmıştı ama Strava da 1 sn farkla al sana kom demiş 😁Bu nasıl senkronizasyon yahu ? Bir gariplik var .
Evet bunu bende yaşadım birkaç kere ama nedenini bulamadım, aslında önemseyip araştırma bile yapmadım😀
Yinede varsa bir hal yolu düzelteyim ya stravayi yada garmini😇

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Aynı sorunu Garmin HRM pro plusta yaşamıştım, antrenmanın ortasında 3 dk kopuyor hiç veri almıyor sonra geri geliyordu. Bunu en az 5-6 defa tekrarlıyordu. Her türlü güncelleştirme programı kaldır kur yaptım ama olmadı. En sonunda telefondaki eşlemyi kaldırdıktan sonra çözüldü. Muhtemelen Saat, yol bilgisayarı, zwift, telefon hepsine bağlanmaya calıstıgı için veri aktarımında sorun oluyordu. Sizde de aynı sorun olabilir bi telefon uygulamasında kaldırıp sadece bilgisayarda deneyebilirsiniz.
Aynı sorun bende de başlamıştı, nabız bandıma sıfır pil takmama rağmen başlangıcta sabit bir değerle 10/20 dk gidip sonra düzeliyordu, bende deneyeceğim bu yöntemi. Teşekkürler.

Garmin nabız bandını (HRM duo kullananlar) ;
1- her sürüşten sonra yıkıyormusunuz
2- sürüşten sonra sensör ünitesini banddan ayırıyor musunuz.

Ben eğer banddan ayırmazsam, 3-4 saat sonra bile bloutooth üzerinden telefonuma bağlı olduğunu görüyorum, bu gereksiz pil tüketmez mi.

1. Her sürüşten sonra değil 5-10 antrenmandan sonra yıkıyordum. Bir ara elektrotun biri banttan ayrılmaya başladı. Yapıştırdım kuşlanmaya devam ettim. Yapıştırıcının etkisi geçmesin diye daha da seyrek yıkadım.
2. Sensörü banttan ayırıyordum ara sıra. Pil tüketimini azaltmak için değil arka yüzündeki ter kolay buharlaşsın diye. Bu şartlarda kullanımda yılda bir kere pil değiştirdim.

Umarım yardımcı olmuştur.
Garmin nabız bandını (HRM duo kullananlar) ;
1- her sürüşten sonra yıkıyormusunuz
2- sürüşten sonra sensör ünitesini banddan ayırıyor musunuz.

Ben eğer banddan ayırmazsam, 3-4 saat sonra bile bloutooth üzerinden telefonuma bağlı olduğunu görüyorum, bu gereksiz pil tüketmez mi.

her sürüşten sonra soğuk suyla çok hırpalamadan yıkıyorum. 6-7 sürüşte bir de makineye kısa yıkamaya atıyorum. 2 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım.
cihazı banttan hep ayırırım

Yaw arkadaş aynı segmenti bu akşam 59 sn ile garmin cihazında gördüm ama gene stravaya atınca 1.01 yapmış.😂stravaya mesaj atacağım artık😎

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Garmin cihazlarını tamir ettiren var mı hiç? bende 735xt var ve tuşu bozuldu. ben tuşa basınca basmıyor. kendi kendine basıyor. tamir olur mu acaba? internette tamir videoları var.
baytekini aradım bu modelin kapalı model olduğunu bu nedenle tamir edilemeyeceğini, ayrıca garminin bu modele artık destek vermediğini söyledi.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
GPS + GNSS 1sn/veri olarak kayıt yapıyormuş.Yalnız başına gps ,gnss yaparsanız başka sonuçlar ortaya çıkıyormuş.Ben denemedim ama youtube da şöyle bir video var.Adam çok güzel anlatmış.

Stravaya mail attım bakalım ne diyecekler ? Ayrıca şuan strava da şöyle bir şey deniyorum Achievements are being recomputed for this activity. This may take a moment.
Sonucunu merak edip bekliyorum.Ne çıkacak bakalım? Birde antrenmanı silip gxp dosyasını alıp stravaya el ile yüklersek ne olur onu deneyeceğim? Sonuçta strava garminden gelen yol izini ve zaman izini kendi algoritması içinde yumuşatarak analiz yapıp sonuç olarak yayınlıyormuş. Sizin yapmış olduğunuz antrenman gerçeğin dışına çıkıyor ! Saçma ama durum böyle.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
4 aralıktan 8 ocak tarihlerine kadar antreman durumum verimsiz , vo2 max 63 den 52 lere kademeli olarak düştü. bu durumdan nasıl çıkacağım ? sanırım soğukların da etkisi var. böyle bir durum yaşamış olan var mı ?
sabahları çıkmaya devam ediyorum -2 - 5 derece aralığında değişiyor. nabız yüksek oluyor genelde

4 aralıktan 8 ocak tarihlerine kadar antreman durumum verimsiz , vo2 max 63 den 52 lere kademeli olarak düştü. bu durumdan nasıl çıkacağım ? sanırım soğukların da etkisi var. böyle bir durum yaşamış olan var mı ?
sabahları çıkmaya devam ediyorum -2 - 5 derece aralığında değişiyor. nabız yüksek oluyor genelde

Yük odaklarındaki optimum aralıklara ulaşacak antrenman girdileri antrenman durumunu değiştirir. Vo2max değeri güç/nabız ilişkisi ile kuruluyor. İlla Vo2max bölgesinde antrenman girdisine gerek yok Eşik (z4) ve Tempo (z3) bölgesinde nabız veriniz düşük olursa Vo2max değeri yükselir. Yorgun yapılan veya kondisyonsuz yapılan antrenmanlarda nabız yüksek olduğu için düşüyor. Kondisyonlu halde ve dinlenmiş olarak yapılan antrenmanlarda nabız daha düşük olduğundan Vo2max değerini yükseliyor.

Garmin cihazlarını tamir ettiren var mı hiç? bende 735xt var ve tuşu bozuldu. ben tuşa basınca basmıyor. kendi kendine basıyor. tamir olur mu acaba? internette tamir videoları var.
baytekini aradım bu modelin kapalı model olduğunu bu nedenle tamir edilemeyeceğini, ayrıca garminin bu modele artık destek vermediğini söyledi.
Garmin 1000 cihazımın açma kapama düğmesi içine çökmüştü ve çalışmıyordu. Telefon tamircisi arkadaşım halletti. İyi bir usta yapabilir belki.

• Beğen
Tepkiler: mdonertas
Merhaba,

Edge 500'den Edge 520'ye geçtim ve şimdiye kadar geçişten çok memnunum.

Bugün KOM olduğum 30 saniyelik bir segment sürdüm ve ekranda görebildiğim kadarıyla 0:31'den 0:29'a geçerek biraz daha hızlı sürmeyi başardım. Eve gelip aktiviteyi yükledikten sonra saatin tekrar 0:31 olduğunu ve cihazda gösterildiği gibi 0:29 olmadığını gördüm, bu yüzden aktiviteyi sildim ve tekrar yükledim ancak segment listesinde görebildiğim gibi Garmin'de gösterildiği gibi 0:29 değil 0:31 sürdüm. Cihazdaki ve Strava'daki saatin neden farklı olduğuna dair bir fikriniz var mı?

Garmin forumdan alıntı yaptım.Aynı sorunları yaşayanlar olmuş.

Cevap : Segmentleri takip ederken Edge'in varsayılan "akıllı kayıt" yerine 1 saniyelik kayıt kullanacak şekilde ayarlandığından emin olmanızı öneririm. "Akıllı kayıt" kullanımı, Strava'nın verilerdeki boşlukları nasıl ele aldığına ve bu boşlukların başlangıç ve bitiş kapısından geçmeye göre nerede olduğuna bağlı olarak Strava ve Edge tarafından bildirilen zamanlar arasında birkaç saniyelik farka yol açabilir.

Ben de 500 den 520 ye geçtimi okuyunca kim bu baba yiğit dedim. Alıntıymış 😂

• Hahaha
garmin 530'la bi sürüş yapim dedim, garmin çökmüş heralde 😂😂

1736340563159.png

• Hahaha
Gel de bunu menü deryasında bul şimdi. Siz bulabildiniz mi menüdeki yerini?
henüz bakamadım.Baktığımda bulursam yazarım.
GPS menüsünden En İyi Doğruluk : Çoklu GNSS Çok bantlı seçeneği aktif bende.
Ama bu kayıt yapma özelliği diye bir şey bulamadım.Şöyle bir şey buldum.sn lik kayıt özelliği olan cihaz listesi.1040 yok içinde.Sanırım o özelliği gps gnss otomatik yapıyor.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Ama bu kayıt yapma özelliği diye bir şey bulamadım.Şöyle bir şey buldum.sn lik kayıt özelliği olan cihaz listesi.1040 yok içinde.Sanırım o özelliği gps gnss otomatik yapıyor.
(link)
Cihazın modeli nedir ? 1030 plus üstü model ise, o özellik için listede bulunmuyor attığınız linkte. En üst Edge modeli 1030 plus..

(link)
Paylaştığınız linkte en altta şunu demişler:
IMPORTANT: Newer Edges will only use Every Second Recording.
Yani daha yeni cihazlar sadece Every Second metodunu kullanır demişler.

Cihazın modeli nedir ? 1030 plus üstü model ise, o özellik için listede bulunmuyor attığınız linkte. En üst Edge modeli 1030 plus
evet zaten ben de onun için paylaştım linki.
Paylaştığınız linkte en altta şunu demişler:

Yani daha yeni cihazlar sadece Every Second metodunu kullanır demişler.
evet gps+gnss o işe yarıyor sanırım.Daha hassas.

Geri