Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Bende de Moon 'un 600 Lümenlik ışığı var... Fikir hoşuma gitti.... Uygulamaya başladım ama 600lm küçük olduğu için garmin tutucu pek sağlam olmadı kayma yaptı. Bir kaç deneme yaptım içime sinmedi.
Açma kapama düğmesini kapatıyordu...
297170 dosyayı görüntüle
Bu şekilde yaptığımda ışık yukarı bakıyordu...
Bir anda ampul yandı 😬😁
297171 dosyayı görüntüle
Moon'un takma aparatını söküp garmin tutucuya vidaladım...
297176 dosyayı görüntüle
297172 dosyayı görüntüle

Daha sonra sağlamlaştırmak için lastiklerle destekledim...
297178 dosyayı görüntüle
297180 dosyayı görüntüle

297175 dosyayı görüntüle
Sonuç harika... Ne düğme kullanımı kısıtlandı ne de usb şarj kısmı... Hem ışığı çıkarıp takmak kendi aparatına göre çok çok kolay...
Fikirin temelini veren @StanicEnemy arkadaşıma çok teşekkürler 😇👍👏
Vidalama fikri hiç aklıma gelmemişti, gerçekten iyi bir fikirmiş.
Bende 1300 lümen olanı var kutu içeriğinden böyle bir uzaktan kumanda çıkmıştı gidona takıp ışığın modlarını değiştirmek için, sizin kutudan çıkmadı mı?
1668710223527.jpg

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Vidalama fikri hiç aklıma gelmemişti, gerçekten iyi bir fikirmiş.
Bende 1300 lümen olanı var kutu içeriğinden böyle bir uzaktan kumanda çıkmıştı gidona takıp ışığın modlarını değiştirmek için, sizin kutudan çıkmadı mı?
297181 dosyayı görüntüle
600lm den çıkmıyor bu... Yanılmıyorsam 1300lm de kaska takma aparatı da var... 600lm de o da yok

600lm den çıkmıyor bu... Yanılmıyorsam 1300lm de kaska takma aparatı da var... 600lm de o da yok
Kaska takma aparatı da var fakat hiç takmadım. Bu vidalama sayesinde daha stabil duracağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Teşekkür ederim.

İlk baskım PLA malzemedendi %100 dolgu vardı; garminin bağlantı yerine paralel baskı almıştım 1 aylık gravel sürüşünden sonra yatay eksende filament katından ayrıldı. Sonra PETG malzemeden %60 dolgu(esneklik sağlaması için) ve çapraz şekilde baskı aldım. Şu an 4 aydır yaklaşık 2k kmdir kullanıyorum bir problem yaşamadım. Somun yuvası çok sıkmaktan kırıldı (modelde yuvayı kaldırıp orayı düzleyip somunu anahtarla tutarak sıkmak çözüm olabilir, düz yapılırsa titreşimden dolayı gevşemesini engellemek için fiberli somun kullanmak şart) ama kullanıma bir engeli yok . İsterseniz blender dosyasını da atabilirim.

Elinize sağlık. Aparatı ne kadar süredir, kaç km.dir kullanıyorsunuz? Dolguyu %100 mü yaptınız?

Moon Meteor'ları (aslında çoğu lambayı) ters kullanmak mercek yapısını ters çevirip ışık yönlendirmesini olumsuz etkilemiyor mu? Ters takınca düze göre epey daha aşağı eğmek gerekir gibi geliyor bana. Son sayfalardaki Moon ışıklı fotoğraflarda cam ve dolayısıyla ışık yönlendirmesi dümdüz karşıya doğru.
(bu yazdıklarım Garmin Edge ile ilgili değil tabii ama yukarı ve düz karşıya bakan aydınlatma görünce dayanamıyorum)

Dediğiniz doğru ters kullanınca biraz daha fazla aşağı eğimli tutmak gerekiyor ışığın görece yere vurmasını istiyorsak, moon da sürekli düşük lümende yanan ışık ve aynı zamanda yüksek lümende çakar ışık modu var onu kullanıyorum. Eğer tek sürüş yapıyorsam direkt olarak araçların aynasına doğru hizalıyorum ki beni öldürmesinler :) eğer grup sürüşü ise yere doğru bakmasına dikkat ediyorum.

Moon Meteor'ları (aslında çoğu lambayı) ters kullanmak mercek yapısını ters çevirip ışık yönlendirmesini olumsuz etkilemiyor mu? Ters takınca düze göre epey daha aşağı eğmek gerekir gibi geliyor bana. Son sayfalardaki Moon ışıklı fotoğraflarda cam ve dolayısıyla ışık yönlendirmesi dümdüz karşıya doğru.
(bu yazdıklarım Garmin Edge ile ilgili değil tabii ama yukarı ve düz karşıya bakan aydınlatma görünce dayanamıyorum)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Teşekkür ederim.

İlk baskım PLA malzemedendi %100 dolgu vardı; garminin bağlantı yerine paralel baskı almıştım 1 aylık gravel sürüşünden sonra yatay eksende filament katından ayrıldı. Sonra PETG malzemeden %60 dolgu(esneklik sağlaması için) ve çapraz şekilde baskı aldım. Şu an 4 aydır yaklaşık 2k kmdir kullanıyorum bir problem yaşamadım. Somun yuvası çok sıkmaktan kırıldı (modelde yuvayı kaldırıp orayı düzleyip somunu anahtarla tutarak sıkmak çözüm olabilir, düz yapılırsa titreşimden dolayı gevşemesini engellemek için fiberli somun kullanmak şart) ama kullanıma bir engeli yok . İsterseniz blender dosyasını da atabilirim.

Bir çok model bastım şimdiye değin sıkmaya pek gelmiyor, mutlaka bir yerden çıtırdıyorlar. Aslında kafamda 3D baskıyı alıp kum kalıpta alü veya hafif bir metal ile döküm almak vardı ama bayadır ilgilenemedim. En sağlamı bu yol gibi geliyor.

Bir çok model bastım şimdiye değin sıkmaya pek gelmiyor, mutlaka bir yerden çıtırdıyorlar. Aslında kafamda 3D baskıyı alıp kum kalıpta alü veya hafif bir metal ile döküm almak vardı ama bayadır ilgilenemedim. En sağlamı bu yol gibi geliyor.
Kırılmaya, ürünün gevrek olması sebep oluyordur. Yeterince esnek ama bir o kadar sert olmalı. Doğru ürünleri ve karışımı bulana kadar çok emek ve para ister.

Antalya yarışı sonrası garmin connect üzerinde Kalp hızı-Antrenman etkisi-Solunum hızı ölçümü yapılmış olarak görülmekte,ancak kalp hızı bölgesinde süreler ve yüzdeler 0 olarak görülüyor...Nabız bandından kaynaklı oalbilir mi daha önce yaşayan var mı? Diğerlerini ölçüp gösteren o seviyeleri niçin göstermedi acaba. Stravada tam tersi böyle gösteriyor..

Dosyalar

• Screenshot_20221123_173047_com.strava.jpg
    Screenshot_20221123_173047_com.strava.jpg
    33,1 KB · Okunma: 24
Antalya yarışı sonrası garmin connect üzerinde Kalp hızı-Antrenman etkisi-Solunum hızı ölçümü yapılmış olarak görülmekte,ancak kalp hızı bölgesinde süreler ve yüzdeler 0 olarak görülüyor...Nabız bandından kaynaklı oalbilir mi daha önce yaşayan var mı? Diğerlerini ölçüp gösteren o seviyeleri niçin göstermedi acaba. Stravada tam tersi böyle gösteriyor..
Görünüşe göre başladığın gibi zone 3 girmişsin devamında zone 4 ve 5, dolayısıyla zone 1-2 alanında olmadığın için birşey göstermemesi yada %0 yazması normal

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ekincan
Merhabalar herkese,

Birkaç sayfa önce elimde 830 olmasına rağmen 1030 Plus modelini de aldığımla ilgili birkaç şey yazmıştım. Iki cihaz da halen elimde ve birini satmak istiyorum. Almanya'da ikamet ettiğim için normal şartlarda burada satıyorum ancak beni ziyaret eden arkadaşım, Perşembe günü dönüyor ve o güne kadar iki cihazdan biriyle ilgilenen çıkarsa, döndüğünde kargoyla gönderebileceğini söyledi.

Cihazların ikisi de tertemiz. 830'u hep silikon kılıf ve ekran koruyucu ile kullandım. 1030 Plus'ı ise Refurbished alıp 1-2 kez dışında hiç kullanmadım. Ilgilenenler özel mesaj yoluyla iletişime geçerse cihazların fotoğraflarını ve videolarını paylaşabilirim.

Arkadaşlar merhaba, umarım forum kurallarına aykırı bir mesaj olmaz. Elimdeki Garmin Edge 530 Bundle cihazı satıyorum, sadece 2 kez sürüş yaptım. Bisikleti bırakma kararı aldım, düşünen olursa ulaşabilir.

(link)

aynı ışık ile kullanıyorum :)

296686 dosyayı görüntüle

parca bu sekilde.

296687 dosyayı görüntüle

garmin 1040 aparati ile kullaniyorum bu arada. alt kisminda garmin on isiginin entegresi var. inanilmaz saglam bir sekilde monte ediliyor. ikna oldum. 3d yazicidan bir parca basip denemistim yokus asagi cukura girince parcalanip isigim dusmustu. bu epey saglam ve dusmesi biraz zor gibi :)
Bende moon ışığı nasıl bağlayayım diyordum şansa önceki bisikletime aldığım kırılan arka ışığın yerini uydurdum .Geri çıkmasın diye arka tarafı bantlandım.Fena olmadı 1A89188C-D32D-47C5-AADB-7F341280337A.jpeg1A89188C-D32D-47C5-AADB-7F341280337A.jpeg

Merhabalar herkese,

Birkaç sayfa önce elimde 830 olmasına rağmen 1030 Plus modelini de aldığımla ilgili birkaç şey yazmıştım. Iki cihaz da halen elimde ve birini satmak istiyorum. Almanya'da ikamet ettiğim için normal şartlarda burada satıyorum ancak beni ziyaret eden arkadaşım, Perşembe günü dönüyor ve o güne kadar iki cihazdan biriyle ilgilenen çıkarsa, döndüğünde kargoyla gönderebileceğini söyledi.

Cihazların ikisi de tertemiz. 830'u hep silikon kılıf ve ekran koruyucu ile kullandım. 1030 Plus'ı ise Refurbished alıp 1-2 kez dışında hiç kullanmadım. Ilgilenenler özel mesaj yoluyla iletişime geçerse cihazların fotoğraflarını ve videolarını paylaşabilirim.
Konu dışında olacak ama fiyatı göze alındığında 1030 plus'ın 830'a göre fazla bir getirisi yok mu?

Konu dışında olacak ama fiyatı göze alındığında 1030 plus'ın 830'a göre fazla bir getirisi yok mu?

Daha büyük ekran ve genel kullanıcıya hitap etmeyen birkaç özellik dışında yok. Bu özelliklerin aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine alacak kişi karar verir elbette.

An
Daha büyük ekran ve genel kullanıcıya hitap etmeyen birkaç özellik dışında yok. Bu özelliklerin aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine alacak kişi karar verir elbette.
Anladım, soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.

820 ile 1040 sensörleri arasında fark var mıdır? 1040'ı bundle olarak satın almak mı daha mantıklı yoksa tek olarak mı?

Geri