Scudo Sports

Giro d'Italya 2024

Adam son 15kmde 460watt ortalama basmis. Okadar kmnin üzerine. Daha söylenecek söz varmi bilemedim. Kadansta bir etken tabi ama asil faktor 460watt. 7 watt/kg ediyorki korkunc bir deger.
Yok, o kadar da degil.
Ataga basladiginda ilk 13 dakika 6.8 wkg civari gitmis. Sonra yavaslayip tum yokusu 6.1 wkg ile 35 dakika civarinda bitiriyor. 5000kj surusten sonra yapiyor bunu, her turlu hayvanlik.
Bu eleman epey detayli analizler yapiyor, takip edilesi kaynaklardan biri.
(link)

1716218045737.png

Scudo
Pogacar, henüz keşfedilemeyen veya bilinmeyen bir tür doping kullanıyor olabiir mi diye düşünüyorum bazen.

Pogacar, henüz keşfedilemeyen veya bilinmeyen bir tür doping kullanıyor olabiir mi diye düşünüyorum bazen.

Böyle düşünenlerin sayısı az değil. Geraint bile "bu çocuk bu dünyadan değil" dediğinde acaba ima mı ediyor diye düşündüm :)

Pogacar’in yenemedigi vingegaard ne kullaniyor o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Pogacar’in yenemedigi vingegaard ne kullaniyor o zaman :)
Pogacar kullanıyor diyorlar ama dediğin gibi Pogacarı tek geçebilen Jonas temiz, hemde doping kontrolü geldiğinde adam kapıyı bile açmadı, zili duymamış :koptum::koptum:

Son hafta, 16. etap ile başlıyor, hem de ne başlamak. Bu sporun ikonik tırmanışı Stelvio var menüde, ancak hava şartları nedeniyle revize edilmiş.Buna rağmen sıkı tırmanışlar ve inişler var. Sporcular yağmur ve irtifa değişimleri ile çok çetin bir mücadele verecekler.
Dinlenme günü sonrası mahmurluğunu da göze aldığımızda saf tırmanışçılar etabı almaya namzet...
GXeLJ8Yme5VKy9nG4J6K_140524-125136.jpg

Ve yükselip alçalan eğimler:

f1GoHrd0GvZS12ygv2QR_180424-011157.jpg

mfMcDOMahQyPasbvutHJ_180424-011159.jpg

En sonuncusu çok fena:

KCderwIqayYc7A4Rk5kY_180424-011201.jpg

Zamanı olanın kaçırmaması gereken bu yarış günü 14.40-19.00 arası izlenmeyi hak ediyor...

Son düzenleme:
Şu anda dünkü etabın son bölümünü banttan veriyorlar. Bugünkü etap yayını birazdan başlayacak, start hava durumu nedeniyle rötarlı olacak...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Pogacar konsolu açtı, hile kodunu yazdı, gidiyor :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Abi bu nası iş anlamadım yav, nereye kadar kazanacaksın ey Pogacar? Her şeyi de kazanmazsın :snzdglsn:

Son hafta Quintana’yı bekliyorum. Martinez de 2.’lik için hevesli baya, Thomas bu yaşında podyuma tutunabilecek mi falan derken artık sonunu getirmeye çalışacağız bi şekilde turun..

geçen gün pogacar'ı izledikten sonra ona özenerek yokuş çıkayım dedim ve bingo!! kadansım aynı sürüş yaptığım rotada %5 arttı. demek ki pogacar'ı daha sık izleyip, imrenmem lazım 😁 😁

İkonik etabımız havanın ve organizasyonun gazabına uğradı. Kitabı ortasından itibaren okumaya başladık. Neyseki roman değildi ve öyküler kaosun etkisinde fazla kalmadı.
Islak zemin, soğuk, nemli beden, karışık kafalar...
En çok inişlerde yüreğimiz ağzımıza geldi, hatta kendi kazalarımız...
Temkini elden bırakmayan peleton hiç risk almadı. Lulu uzunları açtı ama sonra tükendi.
"Pogi uzun etabın kısası" son sözü söyledi.
Etap sonrası gözlüğünü ve pembe mayosunu hediye ederken bize de centilmenliğini bir kez daha gösterdi...

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Abi bu nası iş anlamadım yav, nereye kadar kazanacaksın ey Pogacar? Her şeyi de kazanmazsın :snzdglsn:

Son hafta Quintana’yı bekliyorum. Martinez de 2.’lik için hevesli baya, Thomas bu yaşında podyuma tutunabilecek mi falan derken artık sonunu getirmeye çalışacağız bi şekilde turun..
Kazanabildiğim kadar kazanacağım Giro'da sonra TdF'ye kadar yatış var diyordu. Ayrıca bilerek almamışlar bu etabı normalde planlarında yokmuş ama Movistar işin sonunu getiremeyince Pogi'de bari biz alalım etabı demiş 😂

Kazanabildiğim kadar kazanacağım Giro'da sonra TdF'ye kadar yatış var diyordu. Ayrıca bilerek almamışlar bu etabı normalde planlarında yokmuş ama Movistar işin sonunu getiremeyince Pogi'de bari biz alalım etabı demiş 😂
Doğru, az daha Alaphilippe’ye bile kalabilirdi; hipotermiyle etap zaferi arasında bi seçim yapmak durumunda kaldı :p Yine de tabi bi şans oluştuğunda orda olmak da önemli, o şansı değerlendirip o kadansla tırmanmak da önemli.. Ama ben hala umutla bekliyorum bugün yediği hurmaların yarınki akıbetini :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
17.gün kanımca en zor etap.
Deveye sormuşlar:-İnişi mi seversin yoksa çıkışı mı - diye. Deve:- Bunun düz yolu yok mu?- demiş..
Bugün buna benzer bir serzenişler olacak...
Cumartesi günkü 20.etap öncesi en yorucu gün.
Neredeyse düzlük yok...
Rota 160k. civarı ama 4200m. irtifa toplamı var.
Tuzu kuru Pogi bugün dinlensin artık da peşinden gelenler ile tırmanışçılar kendi aralarında çekişsin...

vj08HFI57zm7JrsDthpu_260424-082547.jpg

Sarp Alp tırmanışları:

ePLrg7yUUqGr9n8Gzstj_180424-020441.jpg

8doeXao29Il6DSxsMAw0_180424-020509.jpg

ONmpQZHRnzst1cyWCHLw_180424-020536.jpg

Rxn6ZJluJiYa5AxzDwGz_121023-091656 (1).jpg

Ve sonuncusu:

g7rq63UpRAB8M2mRjYtk_121023-091658.jpg

13.15-18.45 yayın aralığı.

Takım formasyonları böyle olunca " Pembe Panter ve Şürekası" her etabı kontrol ediyor.
Uçana kaçana önlem alıyor, sadece zararsız saydıkları kaçışçılara izin verip yakalama mesafesinde takipte kalıyor. Bugün de bir başka benzerini izledik. Peleton iyi tırmanışçılar ve etap kovalayanlara özgürlük vermek istedi ama dominasyonun egemeni UEA hemen enselerinde bitiverdi.
Neyse ki günün galibi son tırmanışta vites arttırıp solo atakla ilk büyük turunda ilk zaferini kazanan
Georg Steinhauser oldu. Babası eski prolardan, dayısı Jan Ullrich imiş..İster istemez camia içindeki genetik ve çevresel faktör toplamının önemini gösteren sporculara yeni bir örnek ekliyoruz.Gerçekten büyük bir hikâye için harika bir başlangıç yaptı bu Alman genci...

Çok sevindim Steinhauser için, bir Alman vatandaşının böyle sıcak bi görüntü vermesi de belki sempatik geldi bana bilemedim, neticede mutlu oldum..

Sahne hız uzmanlarının...
Dünün tersine düz bir rotada toplu sprint kokan bir finiş. Rulörler kopup giderse de trenler onları yakalar gibi.Yağmur olasılığı kaçanlara şans veriyor; peletondaki kayıp sprinterler ve zamana karşıcılar bu şansı kullanmak isteyecektir.

csQSKskkSXOYrlR1gJJ7_260424-083312.jpg

Son metreler:

0MP3LHSFqWDp7IZp1TjJ_180424-052336.jpg

Bu hızlı günü 13.45-18.45 arası takip edebiliriz..

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Geri