Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro d'Italya 2024

Grupetto'lara bugün kuvvet ve sabır diliyoruz 😄 Zaman limiti sıkıntı

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Scudo
Tek günlük klasik diye koştursan efsane olacak etap yemin ediyorum. Pogacar alır dicem de, takım arkadaşlarının büyük ahını alır öyle bişey yaparsa :)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
45 km kapısından geçerken, üstte 42.5 km gözüküyor? Yanlış mı gördüm?

45 km kapısından geçerken, üstte 42.5 km gözüküyor? Yanlış mı gördüm?

Kaçış grubuna göre yazıyor kalan mesafeyi, geriden gelen peloton 45 km kapısından geçerken

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bu seneni kraliçe etabı finişe 15km kala son yokuş domestiği Rafal Majka'nın tükenmesini bile beklemeden ok gibi fırlayıp önündeki herkesi pacman gibi teker teker geçen pembe mayo Pogacar'a gitti.

İkinci olan Nairo Quintana çok iyi zamanlanmış ve akıllıca bir kaçış yaptı ama arkasından nükleer reaktörüyle gelen Pogi'ye karşı yapabileceği fazla birşey yoktu. Nairo Man'in uzun zaman sonra bir etap almasını çok isterdim ama UAE'nin kraliçe etabı kimseye bırakmaya niyeti yoktu.

Etabın başında zaman farkının 30sn kadar açılacağını düşünürken tam 2.50dk gibi devasa bir fark oluştu. Bu sonuçla son haftaya en yakın rakibinin 6.30 dk önünde girdi pembe mayo. Büyük bir aksilik olmazsa yarışın bundan sonrası podyumda yer kapma telaşıyla geçecek.

Son düzenleme:
Quintana’yla ufak bi heyecan yaşadık ama yine kursaklarımızda kaldı :( Adam çok acaip sürüyor ya, yarını yokmuşçasına bir fütursuzluk, her daim tam gaz. Bu etaptaki görüntüsü turu en az bi 15-20 dakika farkla kazanacakmış gibi ama o kadar da değildir heralde, olmaz yani di mi, lütfen olmasın öyle bişey :(

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bu çok zor etabı çerez gibi öğüten Pogi etap sonrası:- Nairo 'yu çocukken izler ve tırmanışlarda daha erken atak yapmasını isterdim- dedi.
O da kişi "kendinden bilsin işi" deyip verdi küsküyü...

ya bu pogacarda nasıl bacak var 😅 😅 bugünkü yokuşta nasıl pedal çeviriyodu bee. resmen kıskandım adamı o yokuşlarda. önünde süren adama üzüldüm resmen. pili bitmese de pogacar cidden farklı seviyede.

ya bu pogacarda nasıl bacak var 😅 😅 bugünkü yokuşta nasıl pedal çeviriyodu bee. resmen kıskandım adamı o yokuşlarda. önünde süren adama üzüldüm resmen. pili bitmese de pogacar cidden farklı seviyede.
Adamın genetik olarak laktak asit eşiği çok yüksekmiş, bazı yarışçılar 20 dakikada toparlanıyorken, Pogaçar 2-3 dakikada toplarlanıyormuş. Buda atak üstüne atak yapma imkanı veriyor.

Screenshot 2024-05-19 at 22-16-58 Science of peak performance how Tadej Pogačar can win the To...png

Kadans faktörü açısından krank kolunun kısa oluşunun Pogacar'a büyük artısı var. Formülasyonlar çok şey değiştiriyor.

Tur başından beri 165mm krank ile yarışıyor. Bu da haliyle kadansın sürekli yüksek olmasına, kalça ve diz fleksiyonunun önüne geçiyor.

Tur başından beri 165mm krank ile yarışıyor. Bu da haliyle kadansın sürekli yüksek olmasına, kalça ve diz fleksiyonunun önüne geçiyor.

Fleksiyon her daim vardır pedal çeviriyorsa

Tura özel değil, sezon başladığından beri 165mm krank ile yarışıyor/antrenman yapıyor. Geçtiğimiz kış ayında geçmiş 165mm kranka.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Adam son 15kmde 460watt ortalama basmis. Okadar kmnin üzerine. Daha söylenecek söz varmi bilemedim. Kadansta bir etken tabi ama asil faktor 460watt. 7 watt/kg ediyorki korkunc bir deger.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Adam son 15kmde 460watt ortalama basmis. Okadar kmnin üzerine. Daha söylenecek söz varmi bilemedim.
Vismadan Attila Valter takip edeyim Pogiyi dedi, ama 1 km dayanamadı arkasında :eek:

Bu sene Fransa'da Visma lider olarak kimi getirecek, Vingegaard olur mu bilmiyorum ama Sttrava'dan takip ettiğim kadarıyla Kuss Pogacar'ın Giro'da bastığını gördükçe vuruyor kendini dağlara tepelere boyuna. Bi kaç dağlık etapta Kuss basıp basıp arkasında takımdan kimseyi bulamazsa Vuelta'dan sonra Tour de France'ta da yanlışlıkla sarı mayoyu alır mı :ssrtcbya: 2025'te Pogacar falan gelmez zaten Giro'ya, bi de Giro patlattık mıydı tamam bu iş :)

Ben ne kadar iyi toparlanabiliyor olursa olsun son hafta bi yerde patlayacak diye umut ediyorum hala. Ama bu kadar fark varken artık force majör bişey olması lazım kaybetmesi için. Hadi onu da geçtim, Giro'da bu kadar bastıktan sonra Fransa'ya nasıl gelecek gerçekten merak ediyorum..

Bu sene Fransa'da Visma lider olarak kimi getirecek, Vingegaard olur mu bilmiyorum ama Sttrava'dan takip ettiğim kadarıyla Kuss Pogacar'ın Giro'da bastığını gördükçe vuruyor kendini dağlara tepelere boyuna. Bi kaç dağlık etapta Kuss basıp basıp arkasında takımdan kimseyi bulamazsa Vuelta'dan sonra Tour de France'ta da yanlışlıkla sarı mayoyu alır mı :ssrtcbya: 2025'te Pogacar falan gelmez zaten Giro'ya, bi de Giro patlattık mıydı tamam bu iş :)

Ben ne kadar iyi toparlanabiliyor olursa olsun son hafta bi yerde patlayacak diye umut ediyorum hala. Ama bu kadar fark varken artık force majör bişey olması lazım kaybetmesi için. Hadi onu da geçtim, Giro'da bu kadar bastıktan sonra Fransa'ya nasıl gelecek gerçekten merak ediyorum..
Jonas %100 hazır olursa katılacak TdF'ye. Katılmaz ise Visma kimi lider yapar fikrim yok ama Sepp Kuss'ün lider özelliği yok, bakma Vuelta'yı kazandığına. Takım Jonas ve Roglic'i frenlemeseydi kazanamazdı. Zaten bir röportajda asla bir daha lider olmayacağını, lider olmanın kendisine göre olmadığını söyledi.

Busene vismanin isi zor. Busene double yapar pogacar bu sekilde devam ederse. Giroda performansi iyiydi ama yaris stratejiside degismis bu belli oluyor. Zaman bonuslarini falan filan kovalamadi pogi hic. Hatta bazi daglik etaplarda zorlamadi bile. Belirledigi bi kac etapta kirbaci vurdu gecti.

Geri