Scudo Sports

Giro d'Italya 2024

Etap çok iyiydi; yollar, manzaralar, aksiyonlar falan derken bi çırpıda geçiverdi valla :) Her ne kadar gençler için seviniyor olsam da Alaphilippe için üzüldüm, sanırsam yaş çekiyor..

Ineos çok disiplinli bi görüntü çiziyor turun başından beri, UAE’de ilk etaplardaki derli toplu görüntü son 2 etaptır özellikle pek yok gibi. Pogacar peloton içinde sürekli tek başına bi pozisyon bulmuş gibi, sürekli Ineos’un kuyruğunda kendini güvende tutmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bu iş geçen sene Fransa’da Pogacar’ın başına bela oldu ama Thomas Vingegaard’a kıyasla Pogacar’ın zamana karşısının yakınından geçemez :( Son haftaya kadar Pogacar lehine giden tur son etaplarda Ineos’a dönecek diye umut ediyorum :D

316970 dosyayı görüntüle
Uae akilli hareket ediyor sprinter yok takimda sprint etaplarinda peleton olusturmalarina gerek yok hepsi aktif dinleniyor işte birilerinin arkasinda. Yokus etaplarindada ayni görüntü devam ederse ozaman pogacar vs ineos diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Uae akilli hareket ediyor sprinter yok takimda sprint etaplarinda peleton olusturmalarina gerek yok hepsi aktif dinleniyor işte birilerinin arkasinda. Yokus etaplarindada ayni görüntü devam ederse ozaman pogacar vs ineos diyebiliriz.
Sprinter var " Juan Sebastián Molano " ama sprint etabı kazanmak yerine düz etaplarda Pogacar için kullanıyorlar, ayrıca Molano'un tırmanışıda kötü sayılmaz.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
7. etabımız 40 k.lık bir" bireysel zamana karşı".
İlk 34 k. düz , son 6 k. içinde %10 lara varan eğimlerle belirleyici olacak.

profile-giroditalia2024stage7-66299069486f3.jpg

Tırmanış:
RjUfCmhAywWqm2ICoSyI_170424-083434.jpg

Son metreler:
DrtWRCNvWu8uDsWhpvt5_260424-090240.jpg

Canlı yayın aralığı 13.45-18.45 .

Pogacar muazzam sürdü gerçekten. Genel klasmanda durum beklendiği gibi, Pogi farkla önde, Thomas olabileceği en iyi noktada. Yarınki etap önemli..

Pogacar kazaya vs kariamassa alir giroyu rahatlikla. Yarinda farki açar gene.

Ganna " nirengi" idi ama Pogaçar ise en koyu "pembe rengi"...
Artık büyük laf etmek gibi olmasın, daha koca iki hafta var ama kürsünün ilk basamağı altındakiler kendi aralarında kapışacak gibi ..

IMG-20240510-WA0056.jpg

Son düzenleme:
8.günde meskenimiz dağlar var.
152k.ve 3850 irtifa toplamı ile en sıkı etaplardan biri olacak.Dünden açılan makas sonrası etap kovalayan takımlar "vurkaçoğlu" modunda denemeler yapacaktır.
Son nefeste 300 metrelik final bölümü dışında peleton, asansör gibi in/çık yaparak çok efor sarfedecek..Zaten bize Giro'yu sevdiren de böylesi rotalar...

profile-giroditalia2024stage8-6629907e6ef5a.jpg

Yokuşlar:
8yEuEdsS5KaRkcYFtqvp_170424-090525.jpg

San2A0IhKR3DRm4HP8WS_170424-090555.jpg

8-pratiditivo-6629907db7301.jpg

13.15-18.45 arası canlı yayın olduğu izlemek isteyenlere duyurulur..

Zamana karşının arkasından olmaması gereken bi etapmış, ziyan oldu güzelim dağlık etap. Herkes yatış modunda zone 2 geçti. Yarın da çok sıkıcı bi etap profili var..

Neyse bu Pogacar ilk defa Giro koşuyor olmasının ceremesini son hafta çekecek, heyecanla (umutsuzca) bekliyorum :)

Takımlar, taktikler, kaçışçılar, yokuşçular, defans stratejileri..Tamam Tadej rakipsiz, onu biliyoruz da ilk on için "asgari ücretle ev geçindiren yurdum insanı" temposunda birbirini kollayarak da etap geçiliyormuş demek ki..
Kuşkusuz gün gün enerjiyi hesaplı kullanıp son etaba kadar yarışın içinde kalabilmek bir planlama gerektirir. İlk haftadan genel tablo perçinlenince izleyenlerin beklentisi düşüyor.Umuyoruz ilerleyen günlerde yarışı daha çekişmeli ve zevkli hale getirecek (kaza/bela dışında) aksiyonlar görürüz..

8. etaptan sonra Martinez mi yoksa O'connor mıydı tam bilmiyorum. Herkes Pogacar'a odaklanmış ve onu takip ediyorken, herhalde Martinez'di, yanından geçerken bi an bir bakış attı, yüzünde hayal kırıklığı olduğu belliydi. Bi selamlaşma ve sonra devam ettiler. Yani pogacar'a olan ilgi çok mu abartı emin olamadım.

Bir kaç tepelik dışında düz ve o tepelerden inişte kaçışın olabileceği bir gün. Her ne kadar etabı gözüne kestirenler olsa da geçmiş etaplardaki sprint trenlerinin deorganize durumu bugün olmaz gibi ve sıkı bir toplu sprint izleriz ..

profile-giroditalia2024stage9-6629908e3435f.jpg

Canlı yayın başlamış, 18.40'a değin sürecek..

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Pogacar yapti gene yapacagini kendi kazanmadi ama kazanani belirledi

Pazar günümüz şenlenecek dedik; peleton zararsız iki Kometa' lıyı rahat bıraktığında kaçışın son bölümde söneceğini de anlayarak finali merak etmeye başlamıştık.
Biz sprint finişine hazırlanırken ilk etabın matruşkası Narvaez'in solosu ile bir "deja vu" olur mu diye de düşüncelere dalmıştık. Peleton yine geç vites arttırdı, bir de poğaça trenlerin arasına girince bir tuhaflık olduğu belliydi.
Büyük turlarda genel klasmancı olup ve o mayoyu giyerek toplu sprinte girmiş kim var diye hafızamı yokladım; tısss...
Bir kaç gün önce Tadej için peletona antipatik gelebilecek bir gidişata doğru ilerleye bileceğinden söz etmiştim. Bugün bu kaygımı doğrulayacak bir kararla son nefeste sprinterlerin arasında finişe hışımla geldi. Şımarıklık/oyunbazlık/Molano'ya etabı kazandırmak ya da her ne ise, şık olmadı...
Son metrelerde Narvaez'in gücü tükenirken, geriden Milan'ı da geçerek (ilk büyük turunda alt yapısından yetiştiği) Visma ya ve kendine ilk zaferi kazandıran Olav Kooij etabı nefis bitirdi..

Peleton dinleniş sonrası 10. etapla yoluna devam edecek."Tok Satıcı" pogi ve takımı kısa rotada duruma göre pozisyon alacak. İlk 45k.lık düzlük sonrası orta zorlukta çık-in ile geçip son tırmanışta turboları çalıştıran galip gelir.
4vh8qXUoeA2lrl9ci4yk_240424-083906.jpg

Etap ortası tırmanış:

ubDyfSrb0yaQ3pr7Bxdy_170424-102719.jpg

Ve finale:

cyBcvm8CMNLmPCavZL29_111023-035854.jpg

13.45-18.45 arası takip edilebilir...

• Beğen
Tepkiler: lrfan
J. Narvaez'e veresim geldi etabı :D

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Haftaya şiş ve kebap yanmadan başladık. Genel klasmancılar için rahat bir gündü. Bardet biraz zaman kazansa da sıralamada önemli bir değişim olmadı.Kaçışçıların etabı almasına izin veren peleton ve UAE günü rahatça bitirdi.
Son atağı ile ilk büyük turunda etap kazananlar arasına bisikletçi bir ailenin üyesi Valentin Paret-Peintre' de katıldı. Tüysıklet yapısı ile iyi bir yokuşçu olacağını kanıtladı..

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Geri