Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Gökhan kutluer stelbel sb/03

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Gökhan Kutluer in bisiklet hikayesini dinlemek o kadar keyiflidi ki her saniyesi bize bisiklete nasıl tutkuyla bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Fabrika'nın her köşesini gezdiren bizi hiç bir konuda kırmayan Gökhan'a ve Stelbel ekibine çok teşekkür ederiz.

Scudo
Jantlardaki parlak fren izlerinden rahatsiz olan Gokhan mi bu? Abartmis bence fetişizmi.Bu memlekette hele fakirlik varken birilerinin servet harcayarak neyse ya kafam bulandi bi an :D

@mariokaldatoSon iki saat kaldı dakikaları sayıyorum bugün geçmedi resmen :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hydrocon
Kulun acziyetinin farkina varmasi ne buyuk nimettir degil mi yoksa 35 mm karbon jant da olda insansin ter akiyor şaldir şaldir :D

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Bu sohbette bisiklet odakta gibi görünse de işin merkezinde “lobicilik” yatıyor.

Son dönemlerde artan youtuberlar sayesinde bisiklet camiasının (aslında kapitalist ekonominin gelişim doğası bu) içinde çürük elmalar giderek çoğalıyor. “Çürük elma” diyorum çünkü:
•Bunların amacı inanın bisikletin ülkedeki gelişimi filan değil; evet bisikletin gelişmesini isterler ama kendilerine düşecek pastayı hesap ederek bunu dilerler. Yani samimiyetten uzak bi arzudur bu.
•çürük elma dedim çünkü: her alanda olduğu gibi bunları harekete geçiren esas unsur popüler olma, tanınma, saygı görme arzusudur.
Örneğin videodaki arkadaşı araştırırsanız bisiklet geçmişi öyle çok da eski falan sayılmaz. 2012 civarlarında sizin bizim gibi amatör bisikletlerle bu işe başlayan birisi. Ama baktığınız zaman sonrasında bisiklet belgeselinde rol alıyor( lütfen kıskandığımı düşünmeyin), hatırı sayılır bir dergide editörlük, sonrasında İtalya macerası falan derken... insan durup düşünmeli, neden bu arkadaş? Veya bunun gibi İstanbul merkezli birkaç kişi? Bu arkadaşlar kadar bisikleti tanıyan seven; bisiklet entelektüeli Türkiye’de başka kimseler yok mu? Elbette var! Ama onların derdi popülist amaçlı düşünmek olup, bisikleti pragmatist kullanım olmayınca haliyle kimse isimlerinden haberdar değil. Bu ilişkiler sonucu olan şeyler ve cevabının “lobicilik” ten geçtiğine kendi adıma eminim.

Elbette birileri birileriyle tanışacak, zamanla belki arkadaş olacak bunda ne var ki diyecek “liberal” görünümlü arkadaşlara söylenecek birşey bulmam zor. Görebildiğim tek şey gözlerini kapatmış olduklarıdır. Ayrıca bunun gerçek bir arkadaşlık olup olmadığını da sorgulamayı öneririm. Çünkü bana göre bunun adı ancak “ tanışıklık” olabilir, arkadaşlık değil.

Asla durma (Fatih) ile iki teker bi adamın bi Videosunu izlemiştim. Fatih’in çekimiydi. İkisi de espri yapıp kameraya sırıtıp dursa da aslında bir gerilim hissediliyordu. Çünkü arkadaş değillerdi. Hatta ikitekerbiradamın bakışında rahatsızlığını belli eden birşeyler görebilirsiniz. Bu sadece aynı işi yapan iki kişinin ortak zaman paylaşımıydı. Ama onlar şirin görünmek için yarışırcasına bize “muhabbetin dibine vurduklarını” göstermeye çalışıyorlardı.

Asla durma adlı arkadaşın videolarını tam da bu nedenlerle sevmem ve izlemem zaten.

# Yukarıdaki videodan hareketle bisiklet dünyasındaki youtuber ve vlogger kalabalığına biraz eleştirel bakmayı denedim. Umarım kimse yerin dibine batırdığımı düşünmez.

@Rammstein111 neden Mahmut Tuncer değil de Michael Jackson gibi bir soru olmuş. Vatandaş donanımlı biridir diye düşünüyorum, kara kaşına kara gözüne İtalya'da iş vermemişlerdir herhalde. En az bir yuksekokul diploması, iki ya da üç yabanci dili vardır. Bildiğim kadarıyla edebi çalışmaları da mevcut. Editörlük geçmişi de var. Suratına bakınca da gayet temiz bir insana benziyor.

@Rammstein111 Klasik solcu kafası. Kapittalizmin nimetlerinden bir güzel faydalanırlar sonra kapitalizm taşlarlar. Neyse bir dahaki sefere senin bilmemne köyünde kahvehane bisikletle Abuzer emmiyle röportaj yaparlar.

Güzel bir röportaj olmuş. Paylaşım için teşekkür ederim. Genel olarak severek takip ettiğim bir kanal ''Kilitli Pedal''.

@Rip

Arkadaş İtalya'da çalışıyor ama İtalyanca bilmiyor. Daha yeni yeni öğreniyor. İngilizce konuşuyor. Başka dili yok.

Bu arkadaş çok sık iş değiştirir. O kadar sık iş değiştirdi ki artık Türkiye'de çalışacak firma kalmadığı için mecburen İtalya'ya gitti. Orada bile bir kaç firma değiştirdi şu an sanırım oturum izni alma hatırına bu son çalıştığı firmada sebat ediyor. Yoksa oradan da çoktan ayrılmasını bekliyordum. :)

@Rammstein111

Küçümsediğiniz süre 6 sene. Gökhan Kutluer, bisiklet sektöründe çalışmaya başladığında lisede olanlar önümüzdeki ay tıp fakültesinden mezun olup hekimlik yapmaya başlayacaklar...

Zaten videoda da değişik bir şey söylemiyor. Çelik bisikletler hakkında heryerde okuyabileceğiniz bilgiler veriyor.

@Murat B.

Az değil evet, bu süre içinde herhalde yaklaşık 10 firmada çalışmıştır. Belki daha fazla... :(

• Beğen
Çelik bisiklet candir, evladiyeliktir. Sürüş yumuşakligi , tepkimeleri, bide ucuzlugu diyecem fakat custom kafasina girince bu dedigim iflas ediyor :D

+ Çelik kadro ve karbon karışımı bence başarili bir karisim ayriyeten

@mariokaldato

Alüminyum karbon karışımlarında da başarılı sonuçlar çıkıyor. Haliyle daha ucuza mal oluyor.

• Beğen
@muratcolakoglu
@muratcolakoglu

Valla pes. Stelbel midir nedir, yazın ona sizi alsınlar kendisinin yerine işe. Liyakatın sıfır olduğu memlekette kafayı bu vatandaşa takmış olmak ilginç. Eski sevgilinizi falan mı ayarttı, işin aslı astarını merak ettim şimdi.

@Murat B. @Şayzeettin Neumann @Rip

Sizden ricam yukarıdaki sözleri Gökhan’ın şahsında düşünüp söylediğimi sanmamanız. Kendisini tanımam ve kalifiye ve kendisini yetiştirmiş olmasına da birşey diyemem. Benim vurguladıklarım Gökhan ve benzerlerinin, youtuberların, vloggerların yaptıkları işlerle ilgiliydi.
Muratb 6 sene bisiklet dünyamızda olunca “ermiyoruz” heralde demi? Eleştirilebilir sanırım.
Şayet sözlerimin ana fikrine dair düşüncen varsa zevkle tartışırız. Sadece 3-5 senelik süre üzerine konuşman son derece gereksiz çünkü asıl söylenmek isteneni kaçırıyorsun. Bilemiyorum,muhtemelen istanbuldan dirsek temasın vardır belki.

Şayzettin nickin kadar berbat bir yaklaşım seninki:) kapitalizmden faydalanmak veya faydalanmamak benim tercihimi aşmış artık. Hepimizin aşmış. Herkes biraz liberal artık herkes biraz kapitalist. Ama diyalektik bir şekilde eleştirebilmek de hakkımız.

Mahmut Tuncer ile Michael Jackson karşılaştırmasıyla olaya yaklaşan arkadaş konuyu en çok ıskalayan kişi olmuş. Üzücü.

Geri