Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

@mehmetsunu

@mariokaldato Bim ile de konuş abi, sponsor olurlarsa sadece bim poşetleri kullanırsın.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Scudo
@Abdülkadir Ergin

Böylece apiduraya bir kamyon para vermektense bikepackingleri bedavaya getirmiş oluruz.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@mariokaldato
Hocam senin bisiklet zaten şehir-tur bisikleti. Bagaj ve ekstra ekipmanlar bu bisikletlere çok yakışıyor. Söz konusu sadece estetik olması değil, ağırlık da önemli. Benim bisiklette ağırlık yapmaması için yaklık takma yeri bile yok, yol bisikleti disiplini ve toprak yol sürüşünü birleştirmek için tasarlanmış. 1-2 günlük turlar için 12 lt sele altı çanta almayı düşünüyorum. Dediğim gibi şehir içi kullanım için katlanır aldım, onu ben de eşek gibi yüklüyorum. Pek seri kerata :)
177045 dosyayı görüntüle

@trabzonlu ozan
Hocam sorunuzda bence hatalı bir kısım var, o da tur bisikleti diye bağımsız bir tür yok. Kim uzun yolda hangi bisikletle günlerce gidebilirim diyorsa tur bisikleti odur.
Yıllsrca yol bisikleti kullanmış biniciler yol bisikletine bagaj takıp, lastikleri bir kaç mm kalınlaştırıp tura çıkıyor. Bazıları mtb'ye gidon boğazı, bagaj, sele takviyesi yaparak tur bisikleti yapıyor, bazıları da şehir bisikletini modifiye ediyor. Tur bisikletçiğinin en ikonik bisikşeti olan Fuji Touring esas olarak bir yol bisikleti mesela. Genellikle uzun turcular şehir bisikletlerini modifiye ediyor, Santos gibi markalar hazır tur bisikleti satıyor bildiğiniz gibi.
Fotoğraftaki endurance/fitness kadro gravel sürüşüne uygun elbette. Gravel dediğimiz sürüşte yol bisikleti disiplini var, toprak yol ve çamur da var. Çamurlu zeminde mesela v fren işlevini yitiriyor.

Ya arkadaş şunun şurasında huzurla bisiklet sürüyoruz, insanın kafasını ne karıştırıyorsunuz kardeşim...:D:D:D

@yalnız kurt
Yeni konu talebim var “Gravel almayı düşünüp karar veremeyenler. Almayın!! (kafanız karışıyor?!o_O)”

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mhtozel
Almak isteyenlerde zaten uzun bir sure alamiyacaklar. Cunku hem trend hem pahali hemde dunyada genelde custom bike firmalarinda uretiliyor

Buna ne diyelim?:D
nl88JV.jpg

@Ziya On Road
GrawHill

Doktor bu ne ?
ricardo-mtb-tourer-2.jpg

Fuji'ye gravel gidon taktim, ihtiyaca göre panaracer'in disli lastikleri takilabilir ki :D

Fuji_Ritchey 3.jpg

@Aloha
Vay vay vay anam vay vallaha cok yakismis da kullanimi rahat.mi sana gore o onemli :D

@mariokaldato

tesekkür ederim Reis, cok iyi oldu, fuji'den de yeni gidondan da son derece memnunum :harika:

• Beğen
@Aloha
Daha kisasini bakayim filan diyordun noldu o is ?
brodie-bikes-nahbs-tourer-1.jpg

@mariokaldato

Hallettim, önce 44cm ismarladim, baktim fazla genis, tuttum 42cm ismarladim iyi geldi.

• Beğen
@ozips

Bir tane Triban 100 alsak, geniş lastik taksak gravel bike olmaz mı? olur gibi sanki.

Triban 520'nin bagaj delikleri var. Bundan da gravel yapılabilir sanırım. en çok ne kalınlıkta lastik takılır buna sizce?

@Şeffaf
Abi senin canın Triban 100 e geniş lastik takmak istiyor. Sen tak gravel olur o :D Gravel olmasa da içinde kalmaz en azından :harika: önemli olan istediğin bisikleti bir sınıfa kabul ettirmen değil keyifle binmen zaten.
Ama sonuçta gravel değil. Ne vites sistemi, ne fren sistemi, ne çelik maşası, ne kadro tipi... 540 da çok farklı değil karbon maşa ve dual shifter olduğunu düşündüğüm vitesleriyle daha iyi bir seçim gibi görünse de 100 cm wheelbase ile tam bir yol bisikletiyim diyor.

@mhtozel

evet hocam duygularıma tecüman oldun. Benim tek derdim, her yola girebileceğim drop barlı bir bisikletimin olması. bazen asfalta çıkar hız yaparım, bazen bozuk yollara girer yavaş giderim. Bozuk dediğim de gene dağ bisikleti gerektirecek kadar çok fazla bozuk değil. bildiğin kıyıda köşede güzel bir manzarar görürsem yanaşayım, patika yola gireyim, sonra çıkıp asfaltta tekrar gideyim. bagajı da olursa iyi olur arkaya bir şeyler koyarım bazen.
yoksa adı time travel olsa ne yazar, gravel olsa ne yazar. isterse yazar kasa olsun adı önemli değil. İşimi görsün yeter.

@Şeffaf
Sana bunu verelim kanka
prova-cycles-650b-swift-tourer-1.jpg

• Beğen
Tepkiler: mhtozel ve Şeffaf
@mariokaldatoVer ver de karşılığında ne isteyecen? Yani bilemiyorum makul bir şey olsun :) bisiklet de harika var ya dibim düştü

• Beğen
Geri