Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
@trabzonlu ozan
Dostum bu bir bisiklet sadece
Turevi cok muhim degil. Elimize gecen her bisikleti gravel kafasina sokmaya calismak cok egreti duruyor ve sacma bence.
Merida speder serisi benimde cok begendigim bir sehir bisikleti konsepti sadece o kadar

@BRSZNR

Trek 720 tipik bir advanture modelidir.

Edit: Pardon ben 920 ile karıştırdım. Trek 720 güzel bir gravel.

@trabzonlu ozan

Aşağıdaki resimle farkı yorumlarsanız ne dersiniz?

r1loz3.jpg

@mariokaldato

Fikrinize saygı duyduğumu belirterek, Speeder'a şehir bisikleti demeniz hatalı. Speeder bir fitness bisikletidir ve kategori olarak flat gidonlu yol bisikletlerinde yer alır. Kadro üzerinde de yol bisikletlerine ait standartları barındırdığına dahil iso sertifikası yer almaktadır.

@Ziya On Road
Fikir degil canim genel olarak asfalt bisikleti oldugunu ifade etmek icin sehir bisikleti dedim. Haklisin Ziya'cim

@BRSZNR
bu başlığı ben açmıştım. başliğın açıldığı dönemde gravelin esamesi bile yoktu. En azindan bizde diyelim. bu bisikleti demekki dna mda saklı gravel içgüdülerine kapilarak açmışım.
trek 720 disk gravelin ete kemiğe bürünmüş halidir.

konuyla ilgili yıllar önce açtığım diger bir başlık için
Hızlı hızlı tur

@Ziya On Road un belirttiğı adventure ile gravel arasındaki fark açıklanabilecek bir fark değildir. o nedenle fark değildir.

@Ziya On Road

Pardon ben 920 ile karıştırdım. Trek 720 güzel bir gravel.

@mehmetsunu Aslında Trek 720 ile 920 arasındaki fark çok açıklayıcı.

Hadi burda normal bisikletlerimizi gravele cevirmeye calismalarimizi paylaşıp paylasip gülelim :D

44028850_10156831649209670_4301114979043508224_n.jpg
2018-10-15 04.21.23.png

• Beğen
Tepkiler: Tuars07 ve Serrchi
Bisiklete yaptılan her güncellemeyi meşrulaştırmanız, sınıflandırmanız gerekmiyor arkadaşlar. Ortada bir endüstrileşmiş, seri üretime geçmiş bir bisiklet stili varsa ''bakın ben bu bisikletin aynısını yaptım, hatta ondan daha iyisini yaptım!!'' yaklaşımı pek hoş durmuyor. Altınızdaki bisikletin Gravel olması yada Adventure olması o kadar mühim değil. Kaldı ki Gravel olması da mümkün değil..

Yani bisiklete alışılagelmişin dışında güncelleme yaparsanız ''neden yaptın?'' demem aksine çok da hoş karşılarım ama ''tıpkısının aynısı oldu'' gibi bir şey sezersem bende ''seri üretim ne zamana?'' derim.

gravel bisikletlere bir bakalım

(link)

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
@mariokaldato
Tabi ki beğeni kişiseldir. Kullanım amacına göre her bisiklet her şekle de sokulabilir. Benim demek istediğim hafif, yol bisikletinin hafif araziye ve toprak yollara da girebilecek versiyonu diyebileceğimiz tür olan gravel'a bagaj da takılabilir, körüklü korna da. Fakat bisiklet son derece hafif ve sportifken bu kullanım makinenin tasarım amacına aykırı oluyor bence. Ben de Anyroad'a bagaj taktım, pazara gittim. Fakat bisikleti katlettiğimi düşünüp şehir için gittim 500 liraya katlanır aldım.
177034 dosyayı görüntüle
Sportif amaçla tasarlanmış bisikleti bence tasarımına uygun kullanmak en doğrusu. Bagaj, ayaklık, tam boy çamurluk vb takınca bisikletin hafifliği kalmıyor. Bunlar tabi ki tercih meselesi, dediğim gibi bence.

@Haggard1963

Son derece haklisin ama daha eztetik duran bir bagaj takabilir gorunumune memnun kalabilirsin. O bagaj kesinlikle o bisiklete olmaz zaten. 650 gram civarlarinda goze hos gelen tranz x alu bagajlar var onlardan tak bence güzel de durur.

Tcr yarisina katilmayacagimiza gore bisikletimizi kendi yasam tarzimiza uygun hale getirebiliriz.

Ben tur icin kullandigim bisikleti tabiri caiz ise essek olarak kullaniyorum . Butun islerimi goruyor sagolsun.

20181016_150343.jpg

20181016_150700.jpg

@mariokaldato

Kaldato bir dahaki TCR yarışına bu konsept de git. Bende böyle yarışacağım arkadaş de. Yolda, akşam ıspanak yemeği yapacağım giderken atıştırmalık yaş üzüm aldım şampuan ve tuvalet kağıdı arkada dersin. Resmen olay olursun dünya basınına geçersin.

@Serrchi Söylediklerinizin çoğuna katılmakla beraber neden gravel olmasının mümkün olmadığını açıklar mısınız.

Evet yerleşik firmalar şimdiden deli gibi üretim yapmaya başlamışlar

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mehmetsunu Video da anladığım kadarıyla insanı çok güldüren birşey bu gargamel bike.

Geçilen yollara bakılırsa 28 mm tekerlek taktığımız bir yol bisikleti de bu işleri çok güzel görecektir.

@mehmetsunu
Bunlar aclik nedir gormemisler haci
5000 dolar ne la ? Çakal bunlar

@mariokaldato Cem Yılmaz'ın bir gösterisinde vardı. Bizim zamanımızda da ömrümüzden çalmıştır. Yol bisikletine kalın lastik takalım. Hoppp yapılmışı var. Arkaya bagaj koyalım hopppp zaten koyulmuşu var diye diye cepten paralar gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Afyon35
Geri