Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bisiklet 2020’de alınmış, ilanda “çok az binildi” yazıyordu. Hadi 1-2 senelik olsa takmam da yeni almışken belgeyi suratıma vurması lazım.
Zaten G2 hayallerim de bu gidişle yalan olacak. Uygun kadro ile uygun ilan bulamıyorum.

Satın alındığına dair herhangi bir belge benim için yeterli olur. Küçükken bisikletimi çalmışlardı o konuda biraz hassasım :)
Satıcıda vardır fatura istenebilir.

Scudo
Fatura ve garanti belgesinin tek getirisi,bisikletin çalıntı olmadığına emin olmak.
Garanti sadece ilk sahibi için geçerli oluyor. Siz , 2. ya da daha sonraki sahibiyseniz garanti dışı sayıyorlar. Tüketici hakları tarafındaki hukuki durum nedir,tam olarak bilmiyorum. Çok saçma ama böyle uyguluyorlar.

G2 nin ön frenini 180 yapmak istiyorum ama hangi adaptörün uyumlu olduğunu bulamadım var mı bilgisi olan?

Sonunda bende 2. el Salcano GR001 105 set aldım. Gidon boğazı 10 cm yalnız. benim boyuma biraz büyük geliyor. Bunu en ufak kaç cm yapmam uygun olur. Piyasada 40 cm ve 60 cm lik var.

Sonunda bende 2. el Salcano GR001 105 set aldım. Gidon boğazı 10 cm yalnız. benim boyuma biraz büyük geliyor. Bunu en ufak kaç cm yapmam uygun olur. Piyasada 40 cm ve 60 cm lik var.
Çok kısaltırsan bisikletin dengesi çok değişiyor dağ bisikletine dönüyor bilgisayar fitlerinde kadro boyu uygunsa alışmayı bekle bence.

@tunahankayak Ben Giantın modellerine baktım benim boya uygun olan 70 cm lik kullanmış. Ona dayanarak 70 yada 60 yapayım dedim. O zaman dediğiniz gibi olacaksa 40 lık hiç denemeyeyim

@tunahankayak Ben Giantın modellerine baktım benim boya uygun olan 70 cm lik kullanmış. Ona dayanarak 70 yada 60 yapayım dedim. O zaman dediğiniz gibi olacaksa 40 lık hiç denemeyeyim
70 in altına düşmemeniz daha iyi olur bence.

B5830AF2-91D5-4F6C-BB47-1457FB45758D.jpegTrekking bisikleti alındı, bisikletle fazla haşır neşir olunmaya başlandı, daha 2 ay olmadan yol bisikleti bakılmaya başlandı, büyük kadro bulunamadı, bulunsa pahalı oldu, o kadar ince lastikle ne kadar rahat edileceği bilinemedi derkeenn; bir Mosso monza sıfır bulundu ve daha kalın lastik kullanılabileceğinin sevinci yaşandı ve satın alındı. Hem de 58 kadro bulundu :)

İstiyorum ki, bisiklet olabildiğince akıcı hale gelsin ama hafif bozuk araziye denk gelirsek de oradan geçmekten çekinmeyelim. Bu kullanım için neler yapsam, yokuşlar olsun, uzun turlar olsun yine daha iyi olması için neler yapsam? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Üzerinde 35lik ve çok tırnaklı bir lastik var, ilk olarak onu değişmeyi düşünüyorum.
BF08C06E-0F36-46A1-8B0F-1CDF691671C1.jpeg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
255882 dosyayı görüntüleTrekking bisikleti alındı, bisikletle fazla haşır neşir olunmaya başlandı, daha 2 ay olmadan yol bisikleti bakılmaya başlandı, büyük kadro bulunamadı, bulunsa oahalı oldu, o kadar ince lastikle ne kadar rahat edileceği bilinemedi derkeenn; bir Mosso monza sıfır bulundu ve daha kalın lastik kullanılabileceğinin sevinci yaşandı ve satın alındı. Hem de 58 kadro bulundu :)

İstiyorum ki, bisiklet olabildiğince akıcı hale gelsin ama hafif bozuk araziye denk gelirsek de oradan geçmekten çekinmeyelim. Bu kullanım için neler yapsam, yokuşlar olsun, uzun turlar olsun yine daha iyi olması için neler yapsam? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Üzerinde 35lik ve çok tırnaklı bir lastik var, ilk olarak onu değişmeyi düşünüyorum.
255876 dosyayı görüntüle

Monza üzerinde en acilden en önemsize sırasıyla şu yükseltmeler yapılabilir:

1- Lastikler
2- Jantlar
3- Pedallar
4- Karbon Maşa
5- Kaset Dişli ve Arka Aktarıcı ( yokuş performansı için)

G2 nin ön frenini 180 yapmak istiyorum ama hangi adaptörün uyumlu olduğunu bulamadım var mı bilgisi olan?
Neden?
160 ile farklı pad kullanmayı denediniz mi? ya da farklı bir disk kullanmak?

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Monza üzerinde en acilden en önemsize sırasıyla şu yükseltmeler yapılabilir:

1- Lastikler
2- Jantlar
3- Pedallar
4- Karbon Maşa
5- Kaset Dişli ve Arka Aktarıcı ( yokuş performansı için)

Çok teşekkürler.
1.Şu lastiği almayı düşünüyorum sizce doğru seçim olur mu?
2. Jantlar anladığım kadarıyla 2 bin liralardan başlıyor yani şuan değşemem ama değişeceğim zaman sizce ne almalıyım ve bana ne katacaktır?
3. Spd pedal olmalı diye söyledniz?
4. Bir ara aliexpressten sipariş edeceğim ama hangisi olmalı gene bilemiyorum :)
5. Yine hiç billmediğim konu yani hangisini, hangilerini almalıyım arkalı önlü öü değişmeli?

Teknik kısımda baya eksiğim. Hangi marka, ne alabilirim hiç bilmiyorum. Bana isim ve model söylerseniz ya da link atabilirseniz çok sevinirim. Araştırıp, konuşulanlara baksam da birtürlü ruble vs. konuları netleştiremedim.

@BikerE

1- O lastiği göremedik ama iyidir herhalde. :)
2- Jant herhangi bir bisiklette lastikten sonra sürüş kalitesi üzerindeki en büyük etkiye sahip parçadır. İyi jantlar hafif, dayanıklı ve akıcı olur. Minimum esneme ile uygulanan gücü yere daha iyi aktarır.
3- Şart değil ama uygun bir ayakkabı ve spd ikilisi doğru pedal çevirme ve daha iyi güç aktarımı gibi avantajlar sağlar.
4- İş oraya geldiğinde yardımcı oluruz.
5- Yokuşlarda zorlanırsanız gerekli malzemeleri hızlı bir biçimde öğrenirsiniz.

@BikerE

1- O lastiği göremedik ama iyidir herhalde. :)
2- Jant herhangi bir bisiklette lastikten sonra sürüş kalitesi üzerindeki en büyük etkiye sahip parçadır. İyi jantlar hafif, dayanıklı ve akıcı olur. Minimum esneme ile uygulanan gücü yere daha iyi aktarır.
3- Şart değil ama uygun bir ayakkabı ve spd ikilisi doğru pedal çevirme ve daha iyi güç aktarımı gibi avantajlar sağlar.
4- İş oraya geldiğinde yardımcı oluruz.
5- Yokuşlarda zorlanırsanız gerekli malzemeleri hızlı bir biçimde öğrenirsiniz.
:)))
(link)

Flat mount kaliperler en fazla 160mm destekler. ayrıca maşanıza aşırı yük binmiş olur.

Neden?
160 ile farklı pad kullanmayı denediniz mi? ya da farklı bir disk kullanmak?
Arazide kullanmak için yeni bir şeyler deneyeceğim.
Flat mount kaliperler en fazla 160mm destekler. ayrıca maşanıza aşırı yük binmiş olur.
Fazla yük bindirmekten biraz kararsızım aslında, flat mount 180lik adaptör bulamadığım için öyle düşünmeye başlamıştım ama shimano daki rotor çeşitlerinden dolayı acaba ben mi bulamadım diye düşünüyordum.grx.PNG

rt64 yerine rt-81 takıp balataları ice tech yaparsanız ciddi fark hissedersiniz .
yada şuan için balataları metal balataya çevirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: tunahankayak
GRAVEL TÜRÜNE VE CARRARO GRAVEL G0'I ALMAYA KARAR VERME HİKAYEM
Bisiklete bagajı ve üzerine heybeleri takarak kamplı tur yapmak istiyordum.Yılın 11.5 ayını asfaltta ve spor amaçlı kullanacağım için dağ ve tur bisikletini seçmek istemedim.Yol bisikleti ise hayalini kurduğum tur için fazla uygun bir bisiklet değildi.Aero gidona da heves etmiştim bu yüzden trekking bisikletlerini de elememle geriye gravel bisikletler kaldı.
Araştırdığım zamanlar Haziran'ın başlarıydı seçeceğim bisiklete karar verip ve parayı bulduktan sonraki zaman ise 8 Temmuz'du.Bisikleti sipariş verdim ancak satıcının bayramdan önce gelir,bayramdan sonra kesin burda,aradım fabrikayı bir parça eksikmiş diye diye 40 gün sonunda geldi.Bu konuda bisikletinizi doğru zamanda almaya dikkat edin.Bence Şubat-Mart ayı en ideal ay.O zamandan sonra istediğiniz bisiklet için benim gibi biraz bekleyebilirsiniz.
Neyse bisiklet Ağustos'un 18 i gibi geldi ancak spor geçmişim olmasına rağmen uzun tura kondisyonum ve tek başıma çıkacak fazla cesaret&tecrübem yoktu ve maalesef geçtiğimiz yazı pas geçtim.İnşallah bu yaz bir arkadaşımla olmazsa tek başıma İstanbul'dan Muğla'ya sürme hedefim var.

Carraro Gravel G0 a gelecek olursak.
Daha öncesinde çocukluk hariç bisiklet tecrübem yoktu G0 bu açıdan ilk ciddi bisikletim oldu diyebiliriz.
Bütçesi tahmini 4500-5500 civarı olan(ben aldığımda bu kadar pahalı değildi) biraz karma sürüş yapmak isteyen veya hangi tür olacağına karar veremeyen,her şeyden azar azar yapmak isteyenler için hem gravel türünü hem de carraro gravel g0 ı öneririm.Evet o fiyata sora setli bir bisiklet de ya da biraz daha para verip tiagra setli veya grx setli gravel da alınabilir.Ancak tercih ve bütçe meselesi.Biraz daha bütçemi açabilsem g2 almak isterdim.Ancak yine de renk açısından g0 beni daha çok etkiledi ve aldım.Şimdiye kadar tahmini bir 800km yapmışımdır.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Lastiğim dahi patlamadı.Dezavantajına belki sadece disk frenin mekanik olmasını ekleyebilirim.Bilmiyorum sanırım v frenlerde daha kötüdür ancak kıyaslamadan baktığımda yüksek hızlarda giderken 2 parmağınızla frene basmak biraz yorucu.Bu açıdan biraz daha para verip hidrolik disk frenli G2 alınabilir ancak yine de ben çok memnunum.

Yol bisikletinden sonra şehir içinde ve bozuk yollarda kullanmak için. Ucuz yollu olsun diye corelli goat 1.0 aldım. Claris setli. Bu bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
Sanırım kadro boyunu biraz ufak aldım. Claris setin geçişleri 105 sete göre oldukça sert geldi bana. İkinci el ucuz bulunca kaçırmayayim alayım dedim.

Yol bisikletinden sonra şehir içinde ve bozuk yollarda kullanmak için. Ucuz yollu olsun diye corelli goat 1.0 aldım. Claris setli. Bu bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
Sanırım kadro boyunu biraz ufak aldım. Claris setin geçişleri 105 sete göre oldukça sert geldi bana. İkinci el ucuz bulunca kaçırmayayim alayım dedim.
Aldıysanız artık hayırlı olsun denir :) kaca aldınız. Altus acera kullandım ben en fazla ikisindende hıc şikayetim olmadı. Belkıde daha ustunu gormedıgım için. Arıza sorun yasatmamaları yettı bana

Geri