Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Daha ailemle yaşadığım için onların kararı önemli. 2. el almaya pek iyi bakmıyorlar, hem kullanılmış hem fiyatları yüksek. 2019 modeli olanları bile 6k ya yakın satılıyor. Sahibinden sitesi haricinde başka bir yerde de bulamadım
Yeni modellerin fiyatlarını düşünecek olursak,2020 G2'lerin fiyatı çok düşmez,en azından bu sene. Ben de bu sefer 2. el almam diyordum ama büyük konuşmuşum :) Veya 9.000'e 2021 G2 almak var,o da bulunursa tabii. Benim danışmam gereken birisi olmadığı için şartlarımız farklı.

Scudo
2 tane buldum.
GRX 52 kadro
Carraro Gravel G2 2020 52 Kadro
İlan No: 880570993
Hesabım henüz link paylaşamıyormuş

Bir de 55 kadro Tiagra var
2019 Gravel G2(Tiagra setli)
İlan No: 868317545
Hesabım henüz link paylaşamıyormuş

GRX setli olan çok az kullanıldı diyor ancak bisikletin kirli halde fotoğraflarının konulmuş olması vs bana pek hoş gelmedi.

Tiagra olan ise 14 ay kullanılmış, aynı zamanda forumdan bir abimiz. Daha temiz gözüktü ancak hem 55 kadro hem de karbon maşa olduğu için kılcal hasarları tespit edememekten korkuyorum.
Üreticiler bile karbon bölgelerdeki kusurları bulmak için farklı yöntemler kullanıyor.

52 kadro bana daha uygun, orası net. Ancak dediğim gibi o ilanda bisiklet pek temiz gözükmüyor.

Öte yandan İstanbul’a 200km olduğum için gidebilirim ama Antalya’ya gidip göremem.
Küçük bir duzeltme yapayim 2019 G2ler alüminyum masali. 2020lerden emin degilim.

• Beğen
Tepkiler: Teoman Ağır
@Teoman Ağır bence fiyatı uygun 300km kullanmış temiz ise. bazı şeyleri alırken kazanırsın araba gibi :) ben 90 a auris almıştım 1-2 bin inmedi diye vazgeçecektim 10 bin deydi araç 2013 model. şuan düşük km ler 170-180 civarlarında :D . ayrıca param olsa yada diğer bisikletimi erken satabilseydim bende istanbula gidip 50 kadro ikinci el g2 alacaktım. sıfırı şuan 9 olan bi bisiklet için 6.5 çok yüksek değil eğer temiz ise. Pazarlıklada 6 civarına düşerse al derim hatta dürüst ise yani yol bisikletinede geçmiş ise kaçırma.

ayrıca temiz durmuyor demişinde bence gayet temiz :D çok pis bişey bekliyordum ben :) yağmurlu havada binmiş galiba onun lekeleri var. suluk kafesinin orasında çizik var gibi oranında fotoğrafını isteyebilirsin.

Ben bisikleti görmedim ama adam yıkamadan koyduysa satış ilanına görselini bana göre +1 daha güvenilirdir.
Yıkayıp, cilalayıp, boktan çıkan bisikleti satan da var. Doritos reklamı gibi yapmış adam. Ben malıma güveniyorum demiş.

Ben bisikleti görmedim ama adam yıkamadan koyduysa satış ilanına görselini bana göre +1 daha güvenilirdir.
Yıkayıp, cilalayıp, boktan çıkan bisikleti satan da var. Doritos reklamı gibi yapmış adam. Ben malıma güveniyorum demiş.
Benim aldığım bisikletin Carraro yazısı alüminyum izolasyon bandı ile, maşadaki mavi gravel yazısı da elektrik bandı ile kapatılmıştı :)
Almaya gittiğimde hepsini söktürüp,kontrol ettim ...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bende pek temizlememiştim bakım sonrası/ kış zamanı olduğu için genel hatları ile silmiştim ufak tefek kirler vardı. Alacak kişi her türlü ulaşıyor zaten kirlide olsa temizde olsa. 350 felandı km si. düzgün kullanılmış/hor kullanılmamış ise 300 km çok düşük sıfıra yakın bir bisiklet.

alın borusunda boyayı matlaştırmasın diye bant vardı alan sökmedi bak istersen yapıştırırsın dedim :D heralde burada bişey olacak değildir diye düşündü ama yinede kontrol etmek lazım alanında satanında aklında birşey kalmasın.
@Burak Altaç

bende pek temizlememiştim bakım sonrası/ kış zamanı olduğu için genel hatları ile silmiştim ufak tefek kirler vardı. Alacak kişi her türlü ulaşıyor zaten kirlide olsa temizde olsa. 350 felandı km si. düzgün kullanılmış/hor kullanılmamış ise 300 km çok düşük sıfıra yakın bir bisiklet.

alın borusunda boyayı matlaştırmasın diye bant vardı alan sökmedi bak istersen yapıştırırsın dedim :D heralde burada bişey olacak değildir diye düşündü ama yinede kontrol etmek lazım alanında satanında aklında birşey kalmasın.
@Burak Altaç
Evet,kontrol etmek şart..

Bir gravel bisiklet için küçük çiziklere takılacaksanız isterseniz yol bisikleti bakın. Çünkü araziye girip hakkını verdiğiniz bir gravel, savaş yaraları gibi gururla taşır çiziklerini. :)

Öte yandan yapısal bütünlüğü tehdit edecek türde bir darbeye, çatlağa vs karşı elbette kontrol edin. Alüminyum kadro ve maşaya sahip bir bisikletin çatlak oluşturacak kadar zorlanması epey çaba gerektirse de mümkün.

@Teoman Ağır ölçüler ne senin yaş 18 imiş ileriyi düşünerek mi alacaksın ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Teoman Ağır ölçüler ne senin yaş 18 imiş ileriyi düşünerek mi alacaksın ?
1.77 ye 79.
Ben aslında motor aşığıyım. Bisikleti alma amacım hobi ve şu anlık ulaşım aracına ihtiyacım var. Yazın sürekli uzun yol yapmayı düşünüyorum. Bundan 1.5 sene sonra satarken kolay satabileceğim bir şey arıyorum. Çünkü üniversitede ev işi hallolduktan sonra motosiklet almak istiyorum. Yani öyle yıllarca turlara katılıp Türkiye’yi dolaşmayacağım. Şu an Goat 2.0 ı araştırıyorum onu da beğendim.

1.77 ye 79.
Ben aslında motor aşığıyım. Bisikleti alma amacım hobi ve şu anlık ulaşım aracına ihtiyacım var. Yazın sürekli uzun yol yapmayı düşünüyorum. Bundan 1.5 sene sonra satarken kolay satabileceğim bir şey arıyorum. Çünkü üniversitede ev işi hallolduktan sonra motosiklet almak istiyorum. Yani öyle yıllarca turlara katılıp Türkiye’yi dolaşmayacağım. Şu an Goat 2.0 ı araştırıyorum onu da beğendim.
yazın sürekli uzun yol yapıpta ileride o bisikleti satamazsın gibi geliyor bana. ya o uzun yolu yapamazsın yada bisikleti satamazsın :) kadro olarak 52 iyi olur sana ilerde bi kaç cm daha uzasanda uyar. bizde zaten türkiyeyi dolaşmıyoruz. 1 gün izin bulursak bulunduğumuz şehir sınırlarını dolaşıyoruz :D

yazın sürekli uzun yol yapıpta ileride o bisikleti satamazsın gibi geliyor bana. ya o uzun yolu yapamazsın yada bisikleti satamazsın :) kadro olarak 52 iyi olur sana ilerde bi kaç cm daha uzasanda uyar. bizde zaten türkiyeyi dolaşmıyoruz. 1 gün izin bulursak bulunduğumuz şehir sınırlarını dolaşıyoruz :D
Uzun kullanımdan dolayı yıpranacağı için mi satamam?
Ayrıca uzun yol dediğim; haftada 5 gün 50km, 1 gün 100+km.
Benim Edirne’de kendi rotam var o yaklaşık 50 tutuyor o yüzden.
Geçen yaz aynı rotayı dağ bisikletiyle haftada 4 gün yapıyordum. Hatta bu yüzden bisikletimi değiştireceğim, haşatı çıktı :D

yoksunluk yaratıyor bi yerden sonra :) kış aylarında mesela krize giriyorsunuz :D

işin şakası bir yana şöyle açıklayım ; uzun yol yapacak kadar severseniz zaten satmak fikri aklınızdan çıkar buna birde karbon maşa mı alsam diye düşünmeye başlarsınız. Sevmezseniz zaten uzun yola gitmezsiniz. bisiklet biraz yoruyor ama verdiği zevkten ötürü o yorgunluk daha güzelleşiyor. bugün mesela üşendim yinede çıkıp 15 km kadar sürdüm. hava sıcak olsa üşenmesem ve gravelimde gelmiş olsa 30 40 km felanda sürerdim :D (hava iyiydi aslında ama ben kısa süreceğim diye rüzgar kesen elbise felan pek giymedim.)
Ayrıca uzun yol dediğim; haftada 5 gün 50km, 1 gün 100+km.
Benim Edirne’de kendi rotam var o yaklaşık 50 tutuyor o yüzden.
Geçen yaz aynı rotayı dağ bisikletiyle haftada 4 gün yapıyordum.
bisiklete görede değişiyor işte o durum. merida speeder 100 ile gezmek daha keyifli idi. şuan carraro 224 var ağır hantal olduğu için özellikle yokuşlarda biraz daha yoruyor. hatta bugün gidondan ve bisikletin geometrisinden olsa gerek yokuş çıkarken ellerim boşta gibi hissettim yani daha fazla yordu destek alacak yer olmayınca. yani sürüşü sevmeyi ne kadar gezeceğini etkilyen şeyler bisikletin yapısıda.

yoksunluk yaratıyor bi yerden sonra :) kış aylarında mesela krize giriyorsunuz :D

işin şakası bir yana şöyle açıklayım ; uzun yol yapacak kadar severseniz zaten satmak fikri aklınızdan çıkar buna birde karbon maşa mı alsam diye düşünmeye başlarsınız. Sevmezseniz zaten uzun yola gitmezsiniz. bisiklet biraz yoruyor ama verdiği zevkten ötürü o yorgunluk daha güzelleşiyor. bugün mesela üşendim yinede çıkıp 15 km kadar sürdüm. hava sıcak olsa üşenmesem ve gravelimde gelmiş olsa 30 40 km felanda sürerdim :D (hava iyiydi aslında ama ben kısa süreceğim diye rüzgar kesen elbise felan pek giymedim.)
Ben motosiklete ekipman almak zorunda olduğum için mecburen satacağım. Şimdi 5k ya alsam ve daha sonra “minimum” 3’e satsam kaskımın parası çıkar.

Ben motosiklete ekipman almak zorunda olduğum için mecburen satacağım. Şimdi 5k ya alsam ve daha sonra “minimum” 3’e satsam kaskımın parası çıkar.
daha öncede belirli rotaları sürdüysen zaten kararını vermişsindir :D 3 e çok rahat satarsın bence g2 yi . eğer öyle düşünüyorsan az zarar için ikinci ele bak ilandaki temize benziyor. kararın kesinleşmiş sonuçta

• Beğen
Tepkiler: Teoman Ağır
Bir de sahibindende goat 2.0 için 14 vites yazmışlar. Bu yanlış mı yoksa cidden 14 mü? 14 ise alacağımı sanmıyorum.
G2 ile Goat2 arasında kaldım, hangisi ucuza gelirse onu alacağım

Bir de sahibindende goat 2.0 için 14 vites yazmışlar. Bu yanlış mı yoksa cidden 14 mü? 14 ise alacağımı sanmıyorum.
ilana yanlış yazmıştır. sitesinde 20 diyor. zaten hiç bi gravelda da görmedim öyle düşük bi vites.
G2 ile Goat2 arasında kaldım, hangisi ucuza gelirse onu alacağım
goat 2 nin piyasası nedir b ilmem. gravel ı bilen biriside goatı tercih etmeyebilir. yani alacağınız ve ilerde satacağınız bisiklet 500 600 tl lik veya 1-1.5 tl lik bisikletler olmayacağı için alıcıları az çok biliyor neyin ne olduğunu. Sadede gelirsek corelli goat yerli markalardaki en olumsuz gravel diye biliyorum. mesela carrarolar hakkında ben forumda şikayet görmedim hiç. tek sıkıntıları genellikle 1-2kg daha ağır olmaları :) corelli - goat gibi kelimelerle bu konuda yada forumda aratarak araştır.

Bisiklet sürmeyi o kadar çok özledim ki :(

Hani bir köpeği aç susuz karanlıkta günlerce tuttuktan sonra saldığın zaman sağa sola deliler gibi saldırırcasına koşar ya , hah şu an tam da öyleyim bisiklete karşı :) Hem işim gereği hem de haftasonu yasakları sebebi ile yep yeni duran G2 Gravelimi süremiyorum arkadaş

Bisiklet sürmeyi o kadar çok özledim ki :(

Hani bir köpeği aç susuz karanlıkta günlerce tuttuktan sonra saldığın zaman sağa sola deliler gibi saldırırcasına koşar ya , hah şu an tam da öyleyim bisiklete karşı :) Hem işim gereği hem de haftasonu yasakları sebebi ile yep yeni duran G2 Gravelimi süremiyorum arkadaş
ekmekle sür yada ilaç al :D

Geri