Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Chainstay o fotoğrafta zincirin altından geçen boruya deniyor. Chain guide olabilir mi? :)

Aynakol dişlisi narrow wide olduğu, GRX aktarıcının da clutch mekanizması bulunduğu için zincirin atması çok çok zor. GCN videosundaki Orbea Terra'da vardı ancak Simon kendisi toplasa gerek görmeyeceğini söylüyordu. Benim de görüşüm bu şekilde.
Sunu bırı okusa yenı baslayan forumu bısıkletı bırakır :D bu hangi dıl bu terimler ne böyle diye :D

Scudo
Hocam fotoğraf açısından mı desem , daha önce bir grawel yakından tanımadığımdan mı desem , olmadı acemiliğime verin aynakol yere çok yakın değilmi?
Arazide sorun çıkarır gibime geldi. Pedalı çevirince yerdeki döşemeye değecek gibi duruyor resimde. Benimkisi sürekli MTB kullanmamın kuruntusu da olabilir tabi.

Bir ParkTool bakım sehpasına 2.000 TL veremediğim için fonda ütü masasıyla çekilmiş enteresan bir foto olmuş. Cem Yılmaz'ın "Montaj Bu" dediği türden. Aslında orta göbek mesafesi neredeyse bir MTB ile aynı olduğu için kullanımda problem olmuyor. Yasaklar kalkarsa gündüz gözüyle dış çekim fotoğraflar da eklerim artık.

Sunu bırı okusa yenı baslayan forumu bısıkletı bırakır :D bu hangi dıl bu terimler ne böyle diye :D

Hayatta her branşın bir jargonu olduğu gibi bisiklet dünyasının da kendine göre bir sözlüğü var. Dışarıdan bakanlar uzaylı görmüş gibi davransalar da kusura bakmasınlar, yabancı menşeili bir sporun terimleri de yabancı dilde oluyor. Gravel için Toprak Yol Bisikleti diye zorlama çeviriler falan yapılıyor ama kullanışsız buluyorum. Otobüse nasıl Oturgaçlı Götürgeç demiyorsak, bisiklet teriminin kendisi bile yabancı dilden gelmeyse, yeni başlayan biri konuya hakim olmak istiyorsa zahmet edip ne nedir araştıracak demektir.

Clutch terimini kavrama diye çevirmiş olsaydım, o yeni başlayan bisiklette debriyaj pedalı arardı. :)

@Bıyıkov Bu bisiklet hiç hesapta yoktu dediğim gibi. Ben agresif yol bisikleti ararken denk geldim ve düşününce çok mantıklı geldi. Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu bisikletin ilanlarını kovalayacağım eğer denk gelirse araziye de girmiş olurum. Denk gelmezse normal yol bisikletlerinden bakarız.

Gravel G2’lerin ne zaman geleceğini biliyor musunuz? Aradığım her yer farklı bir tarih veriyor

arkadaşlar bu Gravel in özelliği nedir ? Bende yol bisikleti var Merida ve satıp şehir bisikleti almayı düşünüyorum
En büyük sebebi lastik mevzusu, öyle kolay patlamayacak, yolda, kaldırımda konforlu olsun diye istiyorum. Gravel buna uyar mı ?

Hafiflik önemli, amortisör ve hidrolik fren istemiyorum
Şehir agır hantal kalır eger sadece saydığınız şeylerden dolayı ise. Benım gravel kullanmadım fitness ve şehir var bende de. ikisinin arası olarak gravel alacağım şimdi.
Gravel G2’lerin ne zaman geleceğini biliyor musunuz? Aradığım her yer farklı bir tarih veriyor
sana ne dediler mart sonu nisan başı o civarda diyor benim bayi. zaten carraroda ilk haftasında yayınlacakmış fiyatları muhtemelen stokları hazırladılar

Bugün ilk defa bisikletimi deneme şansı buldum çok memnun kaldım tam benim beklentilerimi karşıladı güzel bir sürüş pozisyonu tam şehir içi kaldırım yol heryere uygun bir yapı grx geçişleri çok güzel iyiki almışım dedim
Ama eksisine gelelim daha önce de yazmıştım ön frende hidrolik eksiltmiş usta öyle dedi bunlar hep böyle fabrika çıkışlı sorunlu tarzi birseyler dedi ayar tutmuyor dedi ama güzel bir şekilde ayarladı umarım uzun süre öyle kalır.
Son olarak ta yokuşlardan çok korktuğum için bol ve uzun yokuşlu bir yerdeyim çünkü yolun yarısından çoğunu çıkabildim anca 😂🙈😭 ama dişli oranlarından dolayı beklediğim hafiflikte çıktı zamanla kondisyon ile olacaktır
Herkese keyifli sürüşler dilerim

Bugün ilk defa bisikletimi deneme şansı buldum çok memnun kaldım tam benim beklentilerimi karşıladı güzel bir sürüş pozisyonu tam şehir içi kaldırım yol heryere uygun bir yapı grx geçişleri çok güzel iyiki almışım dedim
Ama eksisine gelelim daha önce de yazmıştım ön frende hidrolik eksiltmiş usta öyle dedi bunlar hep böyle fabrika çıkışlı sorunlu tarzi birseyler dedi ayar tutmuyor dedi ama güzel bir şekilde ayarladı umarım uzun süre öyle kalır.
Son olarak ta yokuşlardan çok korktuğum için bol ve uzun yokuşlu bir yerdeyim çünkü yolun yarısından çoğunu çıkabildim anca 😂🙈😭 ama dişli oranlarından dolayı beklediğim hafiflikte çıktı zamanla kondisyon ile olacaktır
Herkese keyifli sürüşler dilerim
Fabrika çıkışı sorunlu mu? Ya servisle konuşun ya da başka bir ustaya gidin.

• Beğen
Tepkiler: Dncr
Merhabalar, benim merida speeder t2d bisikletim var fakat kardo boyundan dolayı değiştireceğim. Carraro gravel g2 55 kadroyu yeni sezonu bayiden ayırttım. şöyle bir sorum var. g2 de arka bagaj monte delikleri var gözüküyor. takan var mı ? bir sorun oluyor mu? çünkü ülke içinde birkaç günlük turlar yapacağım bisikletle tura uygun bir model olduğunu düşünüyorum. fikir verirseniz sevinirim.
Benimde kafamda olur mu diye soru işareti vardı, oluyor. Sadece deneme amaçlı takmıştım sürekli kullanımda ne olur bilmem ama. Bir de kullanacağınız bagaja göre olup olmama durumu olabilir. Hangi marka model bagajı taktığımızı bulabilirsem marka/model vereceğim. Ben onun yerine pack2ride inova kullanıyorum, görüntü ve hafiflik açısından o tip çantalar daha kullanışlı olabilir, tabi hacimi size yeterli gelirse.
arkadaşlar bu Gravel in özelliği nedir ? Bende yol bisikleti var Merida ve satıp şehir bisikleti almayı düşünüyorum
En büyük sebebi lastik mevzusu, öyle kolay patlamayacak, yolda, kaldırımda konforlu olsun diye istiyorum. Gravel buna uyar mı ?

Hafiflik önemli, amortisör ve hidrolik fren istemiyorum
Ben şahsen şehir bisikletinden daha hızlı yol bisikletinden daha konforlu olsun diye gravel seçtim. Bütçeniz yetiyorsa siz de tercih edebilirsiniz. "Gravel buna uyar mı"dan ziyade gravel size uyar mı bunu düşünmeniz lazım. Sadece lastikten dolayı tercih etmeyin, geometrisine, sürüş stiline ve kullanacağınız alana göre vs. tercih etmeniz daha mantıklı olur. Zira lastikse sorun ya da lastiğin sürekli patlamasıysa size daha gravelden daha uygun bir bisiklet varsa ya da şuanki bisikletiniz size gravelden daha uygunsa lastik yüzünden gravele geçmenize gerek yok, bu şartları sağlayan bir lastik tercih edersiniz.
Sonunda gravelimi aldım goat 2( 2 el) ilk bisikletim bir sürü ekipman almam gerekiyor sadece suluk aparatı var (adını doğru mu söyledim bilmiyorum)
Sorum su ön fren çok geç tutuyor satan emniyet için dedi takla durumu olmasın diye falan nerdeyse gidona değecek sizce doğrusu bu mudur saygılarımla
Hidrolik frenlerin kol çekim payları genelde diğerlerine göre en az olanı. Siz kolları sonuna kadar çekiyorsanız bir problem vardır. Bu problemde sistemde hava olması, hidroliğin eksik olması ya da ömrünü tamamlamış balatalara işaret edebilir. Emniyet için diyen ustadan koşarak uzaklaşarak işinin ehli bir ustaya gösterin. Yağ eksiltme durumu varsa kabloları da kontrol edip kaçak var mı ona da bakmak lazım.
Carraro 053 diskli modeli tam bir gravel mıdır? Ben performans yapmak için bir yol bisikleti arayışındayım. Ara sıra kalın lastikleri takıp da arazide de gidebilmek benim için harika olur. Bu bisikletin beni kendine çeken en önemli özelliği hidrolik disk fren sistemine sahip olmasıydı açıkçası. Bir de açıları safkan yol bisikletine yakın olması beni cezbetti.

Benim bu bisikletten beklentim hızlı bir lastik takıp(yuvarlanma direnci az ve hafif) asfaltta uzun mesafeler yapmak, kısa performans sürüşlerine çıkmak ve yokuşlu rotalarda sürmek. Canım istediğinde ise 35mm lastikleri takıp arazide sürüş yapmak. Amacım keyfi gezi değil. Elimden gelenin en fazlasını vererek sürmek. Ağırlığı konusunda beni üzer mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
053D gravel değil de yol bisikleti kategorisinde olsa da @Bıyıkov'un da dedği gibi birbirlerine çok yakın modeller. Bende 2019 G2 ile onun arasında kalmıştım alırken. Geometrisi hakkında çok bir bilgim yok iki bisiklet hakkında fakat aralarındaki farklara gelecek olursak 53D Shimano jant seti ile gelirken G2 Oem jantlar ile geliyor. G2'de arka bagaj deliği varken 53D de yok. 053D'de 140mm rotorlar var G2de ise 160. Bir de G2 bir tık daha ağır gibi bir de ama gramlar oynar öyle kilolar oynamaz bence ikisinin arasında.

Son düzenleme:
Sonunda gravelimi aldım goat 2( 2 el) ilk bisikletim bir sürü ekipman almam gerekiyor sadece suluk aparatı var (adını doğru mu söyledim bilmiyorum)
Sorum su ön fren çok geç tutuyor satan emniyet için dedi takla durumu olmasın diye falan nerdeyse gidona değecek sizce doğrusu bu mudur saygılarımla
Hangi ustaymış o? Bir daha kapısının önünden bile geçmeyin.
Otomobilde de,bisiklette de aracı asıl durduran ön frendir. Otomobillerde ön disk çapları hep daha büyük olur.

• Beğen
Tepkiler: Dncr ve MakRo
@sspl hocam ön fren mesela 3 cm basınca tutuyor arka fren 1 cm de bende ustaya götürdüm bunlar ayar olmuyor tarZı birseyler dedi fabrika çıkışlı falan dedi demek istedim ama yaptı istediğim gibi hidrolik ekledi eksiltmiş gayet güzel balataları temizledi yaptı bi daha sorun çıkarsa zaten servise götürüleceğim bilgileriniz için çok sağolun
@Burak Altaç ben yeniyim belki de yanlış izah etmiş olabilirim suan için sorun yok istediğim gibi oldu frenler bisikletin eksiklerini tamamlama evresine geçtim hiçbirseyi yok:)) arka lamba aldım sonra da sele altı çanta tlf tutacağı ve de ön lamba alacağım bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim

@sspl Topeak Explorer disk uyumlu var. bisiklete uyar diye tahmin ediyorum. yoksa sizin gibi pack2ride dan sele için olanı kullanabilirim.

@sspl Topeak Explorer disk uyumlu var. bisiklete uyar diye tahmin ediyorum. yoksa sizin gibi pack2ride dan sele için olanı kullanabilirim.
Bence de uyar, eğer elinizde varsa takarsınız. Ama yeni bir bagaj almanız gerekecek olursa dediğim gibi o tip çantalara da bakarsınız pratik oluyorlar baya

Merhabalar bende carraro g0 var.2020 ağustosta 3.9k ya almıştım.Şimdi kardeşime de bakıyoruz ancak fiyatlar uçmuuuş gitmiş.Yine pazarlık yapılmış haliyle 3-3.8k aralığında bulabileceğim claris setli (corelli dışındaki) gravel veya yol bisikleti önerileirniz nelerdir?

İstanbul'da tanıdığınız indirim yapan bir bisikletçi var mıdır son olarak?

Merhabalar bende carraro g0 var.2020 ağustosta 3.9k ya almıştım.Şimdi kardeşime de bakıyoruz ancak fiyatlar uçmuuuş gitmiş.Yine pazarlık yapılmış haliyle 3-3.8k aralığında bulabileceğim claris setli (corelli dışındaki) gravel veya yol bisikleti önerileirniz nelerdir?

İstanbul'da tanıdığınız indirim yapan bir bisikletçi var mıdır son olarak?
O fıyata gravel adında bisiklet yok galiba ben görmedim

@osmancan71 evet arkadaşım ani bir satma kararı aldım dün gece
Mosso GVL 700 ü zamanında da çok istemiştim ama bütçemden dolayı nasip olmamıştı
Mosso yu tercih etmemin ilk nedeni daha yüksek kadansla kullanma imkanı veren 11-42 rublesi
İkinci olarak da daha küçük kadro boyu arayışımdan dolayıdır ki mossonun 48 kadrosu mevcut
@osmancan71 "d-ex" olararak gösterilen özellik sembolünden anladığıma göre kadro içinden giden kabloların orta göbeğin altından çıkması olsa gerek

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Mosso GVL 700 ü zamanında da çok istemiştim ama bütçemden dolayı nasip olmamıştı
Mosso yu tercih etmemin ilk nedeni daha yüksek kadansla kullanma imkanı veren 11-42 rublesi
İkinci olarak da daha küçük kadro boyu arayışımdan dolayıdır ki mossonun 48 kadrosu mevcut
@osmancan71 "d-ex" olararak gösterilen özellik sembolünden anladığıma göre kadro içinden giden kabloların orta göbeğin altından çıkması olsa gerek

Kadro boyu konusunda yapılabilecek fazla birşey yok, ama Wolftooth Roadlink DM kullanılarak G2'de kaset dişliyi 11-42 yapmak mümkün.

Yapılmışı var:

20210223_220616.jpg

Ölçüler kaçtı sizin

Geri