bisikletin gravel olup olmadığını nasıl anlarız mesela btwin tribanlar gravel bisikletler midir?
@Sadettin Z. hocam yol bisikletlerinde vites sayıları 4k lık bisikletlerde bile 16 filan
ben başlangıç olarak gravel bisiklet istiyordum fiyatları çok pahalı o yüzden yol bisikletine yöneldim ama uzun yolda vites sayıları önemli mi mesela salcanonun xrs300 14 vites bi bisiklet.Bu 14 vites yokuşlarda sıkıntı yaratır mı yoksa zaten normal olan vites sayıları bunlar mı
@Sadettin Z. ikinci sorumu da cevaplar mısınız
Geçmiș olsun, 1700 gramlık kocaman kilidi kırmıșlar mı? Ben daha kilit almadım, bisikletimi bir yere koymuyorum genelde sırf bu yüzden.52 kadro aldım.
———————
Şu an yanımda taşıdıklarım bunlar ve ekstradan yemyeşil bir suluk kafesi var. Çantayı öneririm, ben gayet memnunum Pack2Ride’ın seti de var ama diğer parçalarının fiyatı biraz pahalı.
Elimde sibop adaptörü de var ama benzinliklerde kullanamadım. Ben ayarlayamadım sanırım, bilmiyorum. İleride evde tutmak amacıyla sabit olan büyük pompalardan almak istiyorum. Ayrıca kilit olarak decathlondaki 1700gr olan zincir kilidi aldım. Daha önce 2 bisikletim çalındı
260876 dosyayı görüntüle260877 dosyayı görüntüle
Vites sayılarına çok takılmamak gerekiyor. Bu ekmeğin boyutunun köfte sayısına orantısı ile ilgili.
Esas bakılması gereken amaca uygunluk olmalı. Eğer sadece yolda kullanılacaksa bir gravel bisiklet gereksiz bir ağırlığa, lastik genişliğine ve yüksek fiyata sahip olacaktır.
Forumda yol bisikleti tavsiyeleri diye ararsanız ilgili başlığa erişebilirsiniz.
Bir not eklemek istiyorum izninizle...
Evet arazi konusunda oldukca iyi performansi var, engebeli bozuk yollarda bisiklet her ne kadar dayanikli olsa da insanin kaba etinde olusan aci da 10 dakikadan fazla engebeli yollara müsade etmiyor malesef. Ama herseye ragmen Bisiklet rotasindan cikip daha özgür olabilme deneyimi sanirim paha bicilemez...
Arkadaslar noktalama isaretleri icin kusuruma bakmayiniz (klavye Müsaade etmiyor)
teşekkürler, görüşlerinizi değerlendiriyorumEğer araziye girme veya hafif kamplı tur (bikepacking) gibi niyetleriniz yoksa bir yol bisikleti hem asfaltta daha hızlı, hem de ikinci elde daha yaygın bulunabilir. Ayrıca bir gravel bisiklete göre genellikle epey hafiftirler. Özellikle uzun mesafe dediğiniz için endurance sınıfındaki modellere bakabilirsiniz.
Bunun dışında drop gidon sizin için zorunluluk değilse, mevcut bisikletinizi tutmanızı tavsiye ederim.
Yok hayır, eski bisikletlerimi çaldılar diye 1700gr lık kilit aldımGeçmiș olsun, 1700 gramlık kocaman kilidi kırmıșlar mı? Ben daha kilit almadım, bisikletimi bir yere koymuyorum genelde sırf bu yüzden.
Bu benim sürüşüme dayanamazAslında burada da iş yine köfteye bakıyor. Redshift firması tarafından gravel kullanımı düşünülerek tasarlanan ShockStop gidon boğazı ve makaslı sele borusu ile malum bölgelerin mutluluğu temin edilebiliyor. Tabi bu sele borusuna $230, gidon boğazına $160 verebilecek olanlar için geçerli.
262192 dosyayı görüntüle
262193 dosyayı görüntüle
Merak edenler için buyrunuz (link)
Bunu paylastiginiz iyi oldu. sele icin olanindan almak istiyorum, ancak gidon ayarlariyla oanamayi gözüm yemez belki onun da alip servise monte ettirebilirim. Paylasim icin tesekkür ederim.Aslında burada da iş yine köfteye bakıyor. Redshift firması tarafından gravel kullanımı düşünülerek tasarlanan ShockStop gidon boğazı ve makaslı sele borusu ile malum bölgelerin mutluluğu temin edilebiliyor. Tabi bu sele borusuna $230, gidon boğazına $160 verebilecek olanlar için geçerli.
262192 dosyayı görüntüle
262193 dosyayı görüntüle
Merak edenler için buyrunuz (link)
Eski bisikletimi çaldılar, yenisi duruyor diye sevinir hale geldik. 😁 Merak ettim kilidi doğrusu, ürünün markası nedir?Yok hayır, eski bisikletlerimi çaldılar diye 1700gr lık kilit aldım
Bu benim sürüşüme dayanamaz
Eski bisikletimi çaldılar, yenisi duruyor diye sevinir hale geldik. 😁 Merak ettim kilidi doğrusu, ürünün markası nedir?
(link)Eski bisikletimi çaldılar, yenisi duruyor diye sevinir hale geldik. 😁 Merak ettim kilidi doğrusu, ürünün markası nedir?
Çocuk koltuğu güvenli mi? Bana hç mantıklı gelmiyorÇocuk koltuğu var. Öncelikle onu takmak için.
Ayrıca günlük turlarda yemek + yedek kıyafet koymak için gerekecek. Sağlam olmazsa zaten dediğini yola gireceğiz mecburen.
70 e almıstım bunu :/ taşımıyorum ağırlığından ötürü bende(link)
telefonun kamerası bozuk, kalite için kusuruma bakmayın
262269 dosyayı görüntüle262270 dosyayı görüntüle262271 dosyayı görüntüle
Çocuk koltuğu güvenli mi? Bana hç mantıklı gelmiyor
Çocuk koltuğunuz kadroya bağlanan türden değil mi?Çocuk koltuğu var. Öncelikle onu takmak için.
Bende kadroya bağlanan türden cocuk koltuğu var. Henüz bisiklete bağlamadım ama hem çocuğa hem kadroya zarar verir mi emin olamıyorum.Çocuk koltuğu güvenli mi? Bana hç mantıklı gelmiyor
Bende kadroya bağlanan türden cocuk koltuğu var. Henüz bisiklete bağlamadım ama hem çocuğa hem kadroya zarar verir mi emin olamıyorum.