tlgbltcn
Üye
- Tepki
- 100
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
bisikletin sade ve temiz duruşuda çok güzel gözüküyor.276657 dosyayı görüntüle276658 dosyayı görüntüle
276659 dosyayı görüntüle
276660 dosyayı görüntüle
Maltepe sahilde bu güzel manzarayı izlemek çok keyifliydi.
bisikletin sade ve temiz duruşuda çok güzel gözüküyor.
çok teşekkürler
Bu arada bugün bir ses duymaya başladım özellikle ön büyük yaprakta ve arka son üçlü yapraktayken sağ pedala bastığımda yarım saniyelik çekirge sesi veya gıcırtı sesi gibi bir ses gelmeye başladı bununla birlikte sağ ayağımda aynı sesin sebep olduğu bir titreşim hissettim ilk olarak vites ayarlarının bozulduğunu dolayısıyla zincirin ön attırıcıya sürtebileceğini düşünerek kontrol ettim fakat pedalı elimle çevirdiğimde her şey normal görünüyordu daha sonra bisikleti askıya aldım elimle pedala uyguladığım şiddeti arttırınca ses gelmesede sağ pedala yüklendiğimiz konumdayken bir titreşim hissi başlıyor ve diğer pedalın basma konumuna gelene kadar bu sürüyor. Sürerken daha fazla güç verebildiğimiz için bu duruma bahsettiğim seste eşlik ediyor. Pedalların gevşek olabileceğini düşünerek anahtar ile kontrol ettim fakat her iki pedalda baya baya sıkı. bu konuda kontrol etmem gereken başka yer var mı değerli arkadaşlar?
şu konuya cevap gelirse pedalın o kısmını bi kontrol et göbekten olma ihtimalide var ama bence o çok düşük.
Yeni pedal aldım içini yağlamam gerekir mi?
aynen orta viteste öyle bir detay var ama bende daha çok 1. yaprakta çapraz kullanımda oluyor o 2. de hiç denk gelmedim. ayarından olsa gerekbiraz vites ayarlarını kurcalarken farkettimki ben vites geçişi yaparken çok az bekleme süresini yapmadığımdan attırıcı geçişi biraz ortada bırakmış bundan dolayıda sağ pedala yüklenirken zincirde çok az sağa yaklaştığından zincirin sürtme sesini duyuyormuşum, vites geçişlerinde biraz daha uzun süre vites mandalına basılı tutmak gerekiyor
Aslında bu model geleli 6 ay kadar oluyor ama o ara 1-2 taneydi galiba. Ben de geçen gün Bike Store Denizli mağazasında Bisan All Trail Eco modelinin yenileri gördüm. Kadro ve maşa dahil düz siyah renk kullanmışlar. Lastik olarak amber yanaklı bir lastik vardı diğer tüm özellikleri aynıydı. Tekrar gidecek olursam rica edip fotoğrafını paylaşırım. Canlı görünce mosso'ya da Bisan'a da gravel modellerinde bir sempatim doğdu 58 kadro mosso denedim geometrisi benzer bir başka model, alasım vardı olmadı.Decathlon a gravel gelmis. Bunu daha önce bilmiyorum. Sinirli stok demisler. Nasıldır bilmiyorum tabi ki.
(link)
Gravel zaten başta adından fiyat alıyor resmen. Mosso Claris yol bisikletine 5400 demiş zaten. Öyle işte, 700-800 birime Claris Trek alabilmek nerde, Tourney set herhangi bir markaya 4000 birim vermek nerde. Anlat anlat bitiremem de işte neyse.Aslında bu model geleli 6 ay kadar oluyor ama o ara 1-2 taneydi galiba. Ben de geçen gün Bike Store Denizli mağazasında Bisan All Trail Eco modelinin yenileri gördüm. Kadro ve maşa dahil düz siyah renk kullanmışlar. Lastik olarak amber yanaklı bir lastik vardı diğer tüm özellikleri aynıydı. Tekrar gidecek olursam rica edip fotoğrafını paylaşırım. Canlı görünce mosso'ya da Bisan'a da gravel modellerinde bir sempatim doğdu 58 kadro mosso denedim geometrisi benzer bir başka model, alasım vardı olmadı.
Bisan : (link) bu renk ve kombindeydi. 7000liraya claris setli bisiklet bakalım 2022 daha neler gösterecek bize.
Vay be daha geçen sene 2020 Eylül de Eco Sora 'yı 5000 civarına aldım. Claris set nerede Sora nerede ?Aslında bu model geleli 6 ay kadar oluyor ama o ara 1-2 taneydi galiba. Ben de geçen gün Bike Store Denizli mağazasında Bisan All Trail Eco modelinin yenileri gördüm. Kadro ve maşa dahil düz siyah renk kullanmışlar. Lastik olarak amber yanaklı bir lastik vardı diğer tüm özellikleri aynıydı. Tekrar gidecek olursam rica edip fotoğrafını paylaşırım. Canlı görünce mosso'ya da Bisan'a da gravel modellerinde bir sempatim doğdu 58 kadro mosso denedim geometrisi benzer bir başka model, alasım vardı olmadı.
Bisan : (link) bu renk ve kombindeydi. 7000liraya claris setli bisiklet bakalım 2022 daha neler gösterecek bize.
Ses dışında fena bir kayıt olmadı. Sanırım kamerayı direkt gidon boğazına bağladığım için bütün titreşimi alıyor ve ortaya oldukça rahatsız edici bir ses çıkıyor. Daha temiz ses için en azından bu tür yollarda göğüs veya kask kamerası kullanmak şart gibi görünüyor.
Gidon boğazı zaten resimde ters montaj edilmiş.G0 g2 veya g4 kısacası carraronun gravel modellerinde gıdonu tek yüzük ile yükselten oldu mu? Aparatlara bakıyorum aparatlar çok uzun 99 mm en kısa olanı. Tek yüzük atsam üst kısımda bi mıktar boşluk olacak sorun olur mu acaba?
276585 dosyayı görüntüle
aşağı doğru idi yukarı çevirdim bende. fabrikadan öyle gelmişti.Gidon boğazı zaten resimde ters montaj edilmiş.
Çeyrek vites olayını biliyorsunuz değil mi? Ben ilk G2 yi aldığımda bu konuda baya uğraşmıştım. Sonrasında usta göstermişti.biraz vites ayarlarını kurcalarken farkettimki ben vites geçişi yaparken çok az bekleme süresini yapmadığımdan attırıcı geçişi biraz ortada bırakmış bundan dolayıda sağ pedala yüklenirken zincirde çok az sağa yaklaştığından zincirin sürtme sesini duyuyormuşum, vites geçişlerinde biraz daha uzun süre vites mandalına basılı tutmak gerekiyor
O ne ola ki dokuz çeyrek gibi. Bir anlam veremedim antalatan olsada dinlesek 😁Çeyrek vites olayını biliyorsunuz değil mi? Ben ilk G2 yi aldığımda bu konuda baya uğraşmıştım. Sonrasında usta göstermişti.
Gravel bisiklet sayfası
O ne ola ki dokuz çeyrek gibi. Bir anlam veremedim antalatan olsada dinlesek 😁