Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Si
Ülkedeki bir çok kişi gibi MTB ile başlayan bisiklet serüvenim bir süre sonra Carraro G2 satın almamla birlikte gravela evrildi. G2'den gayet memnundum ama bir gün bisikletçide Peugeot GR 14'ü gördüm ve çok beğendim. Alüminyum gravelı satıp (hem de Cole Rollen jant setli) yerine başka bir alüminyum gravel almak mantıklı mı diye kendi kendime düşünürken ,bir de baktım ki GR 14'ü almışım. Bir süre sonra da etrafımdaki çoğu kişide yol bisikleti olduğu için ve grup sürüşlerde gruba yetişemediğim için bir tane de yol bisikleti alsam iyi olacak giye düşünmeye başladım. Yol bisikletinde de kriterlerim ultegra, disk fren, tamamen gizli kablolu ve karbon olmasıydı. Bu özelliklere sahip ve çok şık olan BH RS1'i aldım. Hem de fiyat/performans ürünü :)
Yol bisikletini aldıktan sonra iki bisiklet olduğu için haliyle tüm masraflar da arttı. Bu seferde ,kış ayı hariç gravelı neredeyse hiç kullanmayacak olduğum gerçeği bana acaba kıştan kışa yağışlı havalarda kullanmak için ikinci bisikleti kenarda bekletmek mantıklı mı daha doğrusu buna değer mi diye düşünmeye başladım. Taa ki bu akşama kadar.
Bu akşam İstanbul'da kar başlar başlamaz kendimi hemen sokağa attım. GR 12 ile 20 km kadar sürdüm. Bu akşamdan anladım ki gravelı kenarda bekletmek son derece mantıklı :D
Bu akşam itibariyle, bir terslik çıkmadığı sürece gravelı satmamaya karar verdim. Hayatımda karda sürüş yapmaktan daha zevkli az şey yaşamış olabilirim :D

Bu kadar uzun uzu neden yazdığımı soracak olursanız; gravel alma niyetinde olan ama bir türlü karar veremeyen arkadaşlara biraz fikir verir belki.

Buraya video atamadım bir türlü. O nedenle, bu akşamki sürüşten video paylaştığım tweetleri bırakıyorum.

sizin gravelin piyasası ne oldu hocam 2. Elde

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Scudo
G2 maşa faturası 815 tl kdv dahil. 850 tl yede ben alacağım

Arkadaşlar gravel bisiklete sahibim. Hanımada bisiklet almaya karar verdim.gravel bisiklet fiyatları kurun etkisiyle uçtu haliyle bende gravelin bir değişik versiyonu olan cyclocross türü almaya karar verdim.

Uygun bütçeli Giriş seviyesi cyclocross tavsiye edermisiniz.

Dostlar, yine söylüyorum yine. Nisan ayı itibari ile Carraro grubuna %60 zam gelecek.

Arkadaşlar gravel bisiklete sahibim. Hanımada bisiklet almaya karar verdim.gravel bisiklet fiyatları kurun etkisiyle uçtu haliyle bende gravelin bir değişik versiyonu olan cyclocross türü almaya karar verdim.

Şu tarz tur bısıkletlerıne baktınız mı. Cyclosross un da bunlardan ucuz olacağını sanmıyorum (fiyatlarına bakmadım). Hem konforu daha fazla olur, cyclosross gravel kadar rahat değil.

(link)

Kadro boyu ne arıyorsunuz. 52 kadro carraronun cyclocross u olan arkadaşım var. Ben gravel almadan önce satıyordu bana uymadığı için almamıştım sonra satmaktan vazgectı. Belki tekrar satar. Bisikleti çok temız setide galiba tiagra idi

Son düzenleme:

Kullandığınız bisiklet ne bilmiyorum ama şuan çokta uyguna bisiklet ve model kalmadı. Geçen yıl başında almadığım model 1 yıl içinde 2 katına çıktı. Cyclocross modeller o dönem çok tutulmadığından olsa gerek bir kaç yıl sonrasında ortadan kayboldu. Aklımda olan mosso monza, salcano cyc02, kron ccr100 var. Zaten şuan sahibinden üzerinden ara kısmına gravel yazsanız genel modeller dropbarlı disk frenli bisikletler. Daha bizde hangisi gravel hangisi cyclocross tam oturmadı. Üstteki 2 yoruma bakarsak mosso tour serisine bakabilirsiniz öte yandan carraro ya gelecek zam oranını göz önünde bulundurup g0 alınabilir. Ama bana göre o parayı hak etmiyor. Şimdiden kolay gelsin.

Şu tarz tur bısıkletlerıne baktınız mı. Cyclosross un da bunlardan ucuz olacağını sanmıyorum (fiyatlarına bakmadım). Hem konforu daha fazla olur, cyclosross gravel kadar rahat değil.

(link)

Kadro boyu ne arıyorsunuz. 52 kadro carraronun cyclocross u olan arkadaşım var. Ben gravel almadan önce satıyordu bana uymadığı için almamıştım sonra satmaktan vazgectı. Belki tekrar satar. Bisikleti çok temız setide galiba tiagra idi
50 kadro boy ölüçüsünde arıyorum hocam. 1.70 boya carraronun 50 kadro boyu denk geliyor yanılmıyorsam.

50 kadro boy ölüçüsünde arıyorum hocam. 1.70 boya carraronun 50 kadro boyu denk geliyor yanılmıyorsam.
doğru 52 büyük olur. banada 174 ile tam olmamıştı.

Gravelda 29" kullanan deneyen var mı?

Birde konuyla pek alakalı değil yol bisikletlerinde neden 29 kullanılmıyor

Gravelda 29" kullanan deneyen var mı?

Birde konuyla pek alakalı değil yol bisikletlerinde neden 29 kullanılmıyor

Aslında 29" dediğimiz mtb jantlarının 28" yol ve gravel jantlarından, boost serisi hariç, ölçüsel anlamda pek farkı yok. Fark isimlendirmede referans kabul edilen yerden kaynaklanıyor.Gravel bisikletinizde takılı olan 700x38 lastiği pekala 29x1.5 olarak da isimlendirebilirsiniz.

Yol bisikletine 29" mtb lastiği tak(a)mıyor oluşumuzun sebebi de yol bisikletiyle dağ tepe gezme ihtiyacımızın olmayışı haliyle. :)

3B608053-8701-4556-8F2D-EBF298287895.jpeg
Arkadaşlar boyum 1.72 iç bacak ölçüm 76 bu bisikletin kadro boyu 52 CM
Bu bisiklet boyu bana uyuyor mu ?

285248 dosyayı görüntüle
Uzman değilim. Ancak bu bisiklet size büyük. Ben 1.77 ile 52 kadro G2 kullanıyorum.
İlerleyen dönemde boyun ve sırt ağrıları ile karşılaşabilirsiniz sürüşleriniz sonrası.

• Beğen
Tepkiler: bilaltuna
285248 dosyayı görüntüle
Bacak-gövde oranınız bacak lehine gibi, 50 kadro olsaymış daha iyi olurmuş ama, gidon boğazını 2 cm kısasıyla değiştirip, gidonun altındaki spacerları üstüne alırsanız da olur. Gidona yaklaşmak için sele ileri geri ayarıyla oynamayın. Doğrudan gidon boğazını kısaltın. Üzerinde kaç mm boğaz var bilmiyorum carraro yazmamış ama 80mm altına da pek inmenizi önermem.

Rakamlara baktığımda 50, resme baktığımda ise 52'yi olur görüyorum.
Kollarınızın gövde ile açısına baktığımda; bir tık daha öne eğilerek kol dirseğinizi hafifçe bükülü olarak kullanabilirsiniz gibi görünüyor. Yani doğru olanı...
Sele yüksekliği de görselde belki bir kaç mm yukarı olabilir ama yanıltıyor da olabilir. Doğru gibi de duruyor. Yine de her insanın vücut boyut ve kas yapısı değişkenlik gösterir. Bisikletin TT ve ST ölçülerine göre bana kalırsa bu bisiklet size büyük değil. Hatta tam gibi duruyor. Benzer ölçülerde Gravel kullanan arkadaşların fikri daha doğru olacaktır.

285248 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve bilaltuna
285248 dosyayı görüntüle
Resme göre sizde farkedeceksiniz, sırtınız dik durmaya çalıştığınızdan da olabilir.. hafif kambur duruyor. (Daha önce düz gidon kullandıysanız bundan kalan bir alışkanlık yada kas hafızası da olabilir) Sırtınız düz olacak şekilde öne dogru hafif yatarsanız, kollarınizda dirseklerden hafif kırılarak ideal pozisyona geçmiş olacaksınız. Fotoya göre size ideal gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: bilaltuna
Rakamlara baktığımda 50, resme baktığımda ise 52'yi olur görüyorum.
Kollarınızın gövde ile açısına baktığımda; bir tık daha öne eğilerek kol dirseğinizi hafifçe bükülü olarak kullanabilirsiniz gibi görünüyor. Yani doğru olanı...
Sele yüksekliği de görselde belki bir kaç mm yukarı olabilir ama yanıltıyor da olabilir. Doğru gibi de duruyor. Yine de her insanın vücut boyut ve kas yapısı değişkenlik gösterir. Bisikletin TT ve ST ölçülerine göre bana kalırsa bu bisiklet size büyük değil. Hatta tam gibi duruyor. Benzer ölçülerde Gravel kullanan arkadaşların fikri daha doğru olacaktır.
sele yüksekliği düşük değil mi ? bana tam tersi gibi geldi

sele yüksekliği düşük değil mi ? bana tam tersi gibi geldi
Açıkcası osman hocam sele boyunu hiç ayarlamadım. Bisikletçinin taktığı gibi duruyor ideal sele boyunu ayarlamam gerek

Açıkcası osman hocam sele boyunu hiç ayarlamadım. Bisikletçinin taktığı gibi duruyor ideal sele boyunu ayarlamam gerek
Arkadaş sele yüksek demek istemiş galiba. Doğru gibi duruyor derken gördüğünu kasdedıyor sele ayarında sorun olmadığını söylemek istiyorsa hatalı bi tespit var gibi. Yüksek diyorsa da tam tersi alçak olarak gördüm bende. Ayağınızın biraz daha ortası ile basmanıza rağmen bükülme fazla duruyor. Olması gereken yerle basınca bükülme biraz daha artar

Geri