Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Günlerdir tur bisikletinde sürerken bunu düşünüyordum. Sonra dün bir anda birşey farkettim. Ben gidonu elciklerden değil de sürekli boynuzlardan tutuyorum. Boynuzlar da neredeyse dropbar açısında. Düz tutuş bir süre sonra ellerimi yoruyor çünkü.

Ben de yeni geçtim, tabi sıfır aldığım için ilk etapta frenler baya gevşekti, şu anda normal bir fren performansı veriyor hocam. Kullandıkça grx400, mt200'den daha iyi gibi geliyor hatta.

Dropbara henüz alışma sürecindeyim, kol kaslarım biraz zayıf olduğu için ağrı yapıyor ama farklı açıları kullanabilme yönünden vücudum genel olarak daha rahatladı.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Merhaba, 58 kadro carraro g2 deneyemediğim için foruma bir sorayım dedim. Boyum tam 189, iç bacak da 85. Ikinci el bir 55 kadro g2 için pazarlık yapmaya başladım bugün. Elimdeki bisiklet ile takası da kabul ettiler. Ama 55 kadro bana küçük mü gelir bilmiyorum? Benim ölçülerime yakın carraro gravel kullanan var mı? Bir de carraro kadro garantisi kaç yıldır? Ikinci el alınca kadro garantisi bir sıkıntıda devreye girer mi?

Bunlar panik sorularıydı 😀 simdi son soruma geliyorum. Dropbarlı güncel bir bisiklet pek kullanmadım. Sti kolun tutma noktası çok kalın gözüküyor. Fren kolu da nispeten aşağı baktığı için sıkmak düz gidona göre daha zor gibi. Buna alışmak mı gerekiyor yoksa fren performansı hep mi kötü olacak? :D
Slmlar, ayni boy, 88 cm iç bacak ile 58 kadro kullandim G2 de, bir tık buyuk gelebilir.
Bugun alacak olsam kesinlikle 55 alirdim.
55 kadro bayide bulursaniz bir deneyin.
Kadro olculeri daha uygun gibi 55 in verdiginiz bilgilere gore

• Beğen
Slmlar, ayni boy, 88 cm iç bacak ile 58 kadro kullandim G2 de, bir tık buyuk gelebilir.
Bugun alacak olsam kesinlikle 55 alirdim.
55 kadro bayide bulursaniz bir deneyin.
Kadro olculeri daha uygun gibi 55 in verdiginiz bilgilere gore
Bayideki arkadaş da 55 tavsiye ediyoruz dedi ama 58 olmadığından öyle dedi diye düşünüyorum 😀

Bayideki arkadaş da 55 tavsiye ediyoruz dedi ama 58 olmadığından öyle dedi diye düşünüyorum 😀
Evet, konu satis olunca 🙂 bayilere guven olmayabiliyor bazen. .
55 kadro varsa uzerine gecip droplardan tutun, pozisyon olarak zaten vucudunuz size geri bildirim verecektir.
Kilonuzu yazmissiniz vucudunuz esnekse de 58 e uyumlanmakta sikinti cekebilirsiniz.
Ben 1 yila yakin kullandim 58 kadro, esnekte olmama ragmen 55 kadronun daha uygun olacagina karar verdim.
Bu benim kisisel gorusum tabi, ayni boyda oldugumuz icin fikir vermesi acisindan yazdim.
G2de gercekten cok guzel bir bisiklet endurance kadro diyebilecegimiz yapida, uzun yillar size eslik edecektir.
Benim satma nedenim de boydan kaynakliydi yoksa surusu cok keyifli 👍🏼

Evet, konu satis olunca 🙂 bayilere guven olmayabiliyor bazen. .
55 kadro varsa uzerine gecip droplardan tutun, pozisyon olarak zaten vucudunuz size geri bildirim verecektir.
Kilonuzu yazmissiniz vucudunuz esnekse de 58 e uyumlanmakta sikinti cekebilirsiniz.
Ben 1 yila yakin kullandim 58 kadro, esnekte olmama ragmen 55 kadronun daha uygun olacagina karar verdim.
Bu benim kisisel gorusum tabi, ayni boyda oldugumuz icin fikir vermesi acisindan yazdim.
G2de gercekten cok guzel bir bisiklet endurance kadro diyebilecegimiz yapida, uzun yillar size eslik edecektir.
Benim satma nedenim de boydan kaynakliydi yoksa surusu cok keyifli 👍🏼
T11x2 tur bisikletinde 53 kadro kullanıyorum. Sele de biraz yukarıda olunca aslında şuan tam oluyor. Trekking için 0.63 ile çarpınca 85 cm iç bacak boyunda 53.5 çıkıyor ki bu şuan kullandığım kadroya yakın bir değer. Yol için 0.66 ile çarpın diyorlar. O zaman da 56.1 çıkıyor. 55 ile 58 arasında sanırım 55 daha yakın gibi. Peki uzanma mesafeniz nasıldı? Cok yol bisikleti kullanmadım o yüzden tam bilemiyorum. Teshirde olan bisiklette pedal da yok o yüzden sürmeden tam anlayamıyorum. Sanırım sele ileri geri kayabiliyor? Veya gidon yukseltilebiliyor? Belki bir iki ince ayar ile tam olabilir.

Accell Bisiklete mail attım konu ile alakalı bakalım onlar hangi kadroyu önerecekler. Burada da paylaşırım.

Accell Bisiklete mail attım konu ile alakalı bakalım onlar hangi kadroyu önerecekler. Burada da paylaşırım.

Kadro önerisi dışında, müşteriye cevap verme isteği/yeteneği/saygısı olan bir firma olduğunu öğrenmiş oluruz.

Bugünde ilk sürüşe çıktım fitimi ayarlamak niyetiyle çıktım ama ne göreyim sele borusu kaynamış gibi mm oynamıyor. Muhtemelen takarken yağlamala yapmaları gerekirken yapmamışlar.
Yağ koymama ile alakası yok çünkü ikisi de alüminyum. Oturak borusunun çapı olması gerekenden 0.1 mm fazla olsa zor giriyor, zor çıkıyor. Markalar arasında 0.2 mm'e varan farklar olabiliyor. Ama yine de biraz zorlayınca çıkar o boru. Çelik kadroya sıkışmış alü boru kadar sıkı değildir.

Ben de yaklasik 6 ay once ayni konuda mail atmistim. Artik posta kutumu kontrol etmiyorum 😁
Umarim size donerler

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Ben de yaklasik 6 ay once ayni konuda mail atmistim. Artik posta kutumu kontrol etmiyorum 😁
Umarim size donerler
Bu arada siz g2'yi satıp ne aldınız acaba? :D
Ek olarak bir de Carraro'da ömür boyu kadro garantisi gibi bir şey var mı acaba? Bir de maksimum ağırlık kapasitesini hatırlıyor musunuz?

Bu arada siz g2'yi satıp ne aldınız acaba? :D
Ek olarak bir de Carraro'da ömür boyu kadro garantisi gibi bir şey var mı acaba? Bir de maksimum ağırlık kapasitesini hatırlıyor musunuz?
Endurance kadro yol bisikleti aldim.

Ömür boyu garanti gibi bir ibareye hiç rastlamadım. Varsa da bilgi sahibi değilim ama olsa önemli bir konu mutlaka vurgularlardı diye dusunuyorum.

Agirlik kapasitelerini genelde ithal markalar paylasiyor. Carraroda bu bilgide yok sanirim.
Mailde bunudu yazin bence eger eklemediyseniz. Geri donus olursa, hem elinizde bir garanti hemde kullanici ve adaylar icin bir bilgi olur.

Bisikletin 58 kadroda 12/12,5 kg gibi bir agirligi vardi ama yanlis hatirlamiyorsam.
14,5 kg lik sehir bisikletinden gecince bana tuy gibi gelmisti 😅

Şuan kullandığım t11x2 şehir bisikleti 12 kg. Yalnız taşıma kapasitesi kitapçığında saçma bir şekilde 100 kg yazıyor. O da bagaj+bisiklet+sürücü dahil maksimum ağırlık kapasitesi 100 kg. O yüzden biraz tedirginim :D

Şuan kullandığım t11x2 şehir bisikleti 12 kg. Yalnız taşıma kapasitesi kitapçığında saçma bir şekilde 100 kg yazıyor. O da bagaj+bisiklet+sürücü dahil maksimum ağırlık kapasitesi 100 kg. O yüzden biraz tedirginim :D

Sehir bisikletleri genelde saglam oluyor. Agirlik sinirlari da onemli tabi. . Ayni modelin 3 yaprak aynakollusunu yeni arkadasim aldi en kucuk kadrosu 45.5, kendisi 100kg civarinda yeni kullanici ama cok memnun simdilik bir sikintisi yok saglamlik acisindan da 😁
Graveller zorlu kosullar icin yapildigindan kadro ve jantlari saglam oluyordur diye dusunuyorum.
Bolgenizdeki satici bayii donanimli biriyse ondan da bilgi alin bence, fabrika ile iletisimleri iyidir bayilerin.
Diger bir yandan telefon ve herkese acik sosyal platformlardan da bilgi almayi deneyin ureticiden.
Ozelde hernekadar imtina etselerde halka acik sosyal mecralarda daha comert bilgi paylasiminda bulunabilirler belki

• Beğen
Bence T11 diğer yerliler arasında kaliteli ve sağlam bir kadro . sadece tüm T11 kullanıcılarının başına gelebilecek tüm şansızlıklar senin başına geldi . Bunun için hem çok üzgünüm. Bence T11 e bir şans daha ver .
Ama artık soğudum ve uygun fiyatlı sağlam hissettiren bir bisiklet olsun dersen mosso gvl 290 da düşünebilirsin. Hatta t11 in grup setini gvl 290 a takıp hidrolik frenli olarak da kullanabilirsin.
Bende kilolu biriyim ve T11x2 de hiç sıkıntı yaşamadım . Hatta o kadar memnunum ki ikili aynakolunu 38t tekli aynakola çeviricem. arkaya da 11.46 ruble ve bir de cst pika lastikler takip tadını sürmeye devam edicem

bence kadro dayanıklılığı olarak yerli seçeneklerde aluminyum şehir trekking ve graveller arasında fark yok . hepsi fiyatına göre sağlam kadrolar

• Beğen
Bence T11 diğer yerliler arasında kaliteli ve sağlam bir kadro . sadece tüm T11 kullanıcılarının başına gelebilecek tüm şansızlıklar senin başına geldi . Bunun için hem çok üzgünüm. Bence T11 e bir şans daha ver .
Ama artık soğudum ve uygun fiyatlı sağlam hissettiren bir bisiklet olsun dersen mosso gvl 290 da düşünebilirsin. Hatta t11 in grup setini gvl 290 a takıp hidrolik frenli olarak da kullanabilirsin.
Bende kilolu biriyim ve T11x2 de hiç sıkıntı yaşamadım . Hatta o kadar memnunum ki ikili aynakolunu 38t tekli aynakola çeviricem. arkaya da 11.46 ruble ve bir de cst pika lastikler takip tadını sürmeye devam edicem

bence kadro dayanıklılığı olarak yerli seçeneklerde aluminyum şehir trekking ve graveller arasında fark yok . hepsi fiyatına göre sağlam kadrolar
Gerçekten gelebilecek tüm aksilikler geldi 😀 ama bisikletimi seviyorum hala. Bazen tedirgin ediyor ama olsun. Beni en çok şaşırtan selesi oldu. Normalde jel destekli sele süngeri kullanırdım dağ bisikletinde. Bunun selesi resmen tam benim kemik yapıma uygun. Hiç ağrı çekmeden seleyi düz kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Bu arada 55'lik G2'ye olabilmek için sanırım vücudum çekiyor :D Boyumu şu zamana kadar hep 1.90 bilirdim. Meğerse 1.89 imiş. İç bacak boyunu da 85 diyordum. Onu da yanlış ölçmüşüm 83 imiş. 83*0,66=54,78'lik kadro bacağıma uygun olan sanırım. Üst vücut da uygunsa sanırım 55 gerçekten bana uygun gibi.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Arkadaşlar selamlar,

Bu hafta içinde Bianchi Gr0014 aldım. Kargoyla tarafıma ulaştı servisine götürdüm, götürdüğüm gün biraz geç saat olduğu için yetişmez bırak yarın kuralım akşamüstü alırsın dediler bende bıraktım ve kurdurdum. Servis firmadan para alamıyoruz diyerek kurulum için 100₺ istedi. Böyle bir şey olmaz biliyorum ama en azından başta söylemesi gerekiyordu yuttum, yutkundum çok mühim değil dedim verdim. Bugünde ilk sürüşe çıktım fitimi ayarlamak niyetiyle çıktım ama ne göreyim sele borusu kaynamış gibi mm oynamıyor. Muhtemelen takarken yağlamala yapmaları gerekirken yapmamışlar. Telefonda görüştüm pazartesi götüreceğim servise ama durumu nasıl yönetmeliyim zorlaya kanırta bile çıkacak gibi değil ama olacaksa bile bunu yapmaya kalkmalarınıda istemiyorum. Ucuz bir bisiklet değil, kadronun zarar görmesinden endişeliyim. Basit bir şekilde çözemezlerse yolum ne olmalı?

302890 dosyayı görüntüle

Öncelikle hayırlı olsun. Bende de var gr0014. Sele borusu aşağı mı hareket etmiyor yoksa hiç oynamıyor mu? Çünkü boru çok uzun yapılmış kadrodaki suluk takma noktalarına çarpıyor oradan daha fazla aşağı inmiyor. Eğer dediğim gibiyse sele borusunun boyunu kısaltmanız gerekiyor. Ben öyle yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Bikeandcamp
Hala cevap yok.
Bende dün hangi gıdonu kullandıklarını sordum g2 de. Normalde 1 günde gün içerisinde yazıyolardı.

Bu arada gravel g2 için sitede xlc diyor. Önceden de öyle diyordu ama söküp baktım xlc yazab yer yok ayrıca kodunu yazdım dropta yazan zoom marka çıktı. Bazı işaretleme yerlerine bakınca zaten zoom olduğu anlaşılıyor.

Alakasız birde bilgi /deneyim yazayım yeri gelmişken. 44 cm fsa gidon almıştım 5-6 aydır kullanıyorum alışamadım. G2 de bulunan daha düşük flare açısı olan ve 40 cm olan gidona geçtim dün. 44 cm alma sebebimım gravel gidonlarda bedenler büyüyor ve rahat sürüş rampa tırmanışı vs gıbı sebepleri var geniş olmasınında. Ama pratikte pek öyle değil. Çağrı terzıoglunun videosunda da bahsettiği gibi geniş ve flare olduğu için bazı zorlukları var. Bilekler biraz daha hassas hale geliyor. Üst vücut yoruluyor genıslıkten dolayı, bazen küçük aralardan geçerken sorun olabiliyor. Eğer sürekli arazi gezılmeyecekse gerçekten gereksiz flare açılı ve geniş gravel gıdonu. Ben kullanıcıların hemen hepsınınde o gidona ihtiyaç duymayacagı yolları kullandığını düşünüyorum. düzgün bir yol varken kimse altımda gravel var diye toprak yoldan yavaş bir şekilde gitmez çünkü. Bunlara rağmen almak isteyen olursa iki tane satılık gıdonum var :D birde g2 de bulunan zoom markanın bağlantı yerine göre tutuş yerleri kalın ve çok konforlu bir tutuş sağlıyor. Bugüne kadar degısmememın nedeni hem satacağım için orjinalini bozmamak hemde bi kaç gram ağır olması hemde sağ taraf dropda 1-2 derecelik dusmemdem yamukluk olmadı. Yamuklugu dün bastırarak düzelttim kullanmaya başladım. Aynı modelin 42 cm bulana kadar kullanacağım. 40 cm biraz küçük geliyor gibiydi. Suruslerde kollar kapalı olduğu için koltuk altı kısımlarım daha fazla terlıyordu. Ama hissiyatı tutuşu güzeldi.

• Beğen
Bende dün hangi gıdonu kullandıklarını sordum g2 de. Normalde 1 günde gün içerisinde yazıyolardı.

Bu arada gravel g2 için sitede xlc diyor. Önceden de öyle diyordu ama söküp baktım xlc yazab yer yok ayrıca kodunu yazdım dropta yazan zoom marka çıktı. Bazı işaretleme yerlerine bakınca zaten zoom olduğu anlaşılıyor.

Alakasız birde bilgi /deneyim yazayım yeri gelmişken. 44 cm fsa gidon almıştım 5-6 aydır kullanıyorum alışamadım. G2 de bulunan daha düşük flare açısı olan ve 40 cm olan gidona geçtim dün. 44 cm alma sebebimım gravel gidonlarda bedenler büyüyor ve rahat sürüş rampa tırmanışı vs gıbı sebepleri var geniş olmasınında. Ama pratikte pek öyle değil. Çağrı terzıoglunun videosunda da bahsettiği gibi geniş ve flare olduğu için bazı zorlukları var. Bilekler biraz daha hassas hale geliyor. Üst vücut yoruluyor genıslıkten dolayı, bazen küçük aralardan geçerken sorun olabiliyor. Eğer sürekli arazi gezılmeyecekse gerçekten gereksiz flare açılı ve geniş gravel gıdonu. Ben kullanıcıların hemen hepsınınde o gidona ihtiyaç duymayacagı yolları kullandığını düşünüyorum. düzgün bir yol varken kimse altımda gravel var diye toprak yoldan yavaş bir şekilde gitmez çünkü. Bunlara rağmen almak isteyen olursa iki tane satılık gıdonum var :D birde g2 de bulunan zoom markanın bağlantı yerine göre tutuş yerleri kalın ve çok konforlu bir tutuş sağlıyor. Bugüne kadar degısmememın nedeni hem satacağım için orjinalini bozmamak hemde bi kaç gram ağır olması hemde sağ taraf dropda 1-2 derecelik dusmemdem yamukluk olmadı. Yamuklugu dün bastırarak düzelttim kullanmaya başladım. Aynı modelin 42 cm bulana kadar kullanacağım. 40 cm biraz küçük geliyor gibiydi. Suruslerde kollar kapalı olduğu için koltuk altı kısımlarım daha fazla terlıyordu. Ama hissiyatı tutuşu güzeldi.
Daha eskisini bilmiyorum ama benim kullandigim 2022 modelde xlc imis,
Arkadasimda G4 vardi onun gidonu daha da acili G2 ye gore 😃 bana da G2 daha iyi gelmisti. . Simdi yolla kiyaslayinca en iyisi bu diyorum

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Geri