Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Daha eskisini bilmiyorum ama benim kullandigim 2022 modelde xlc imis,
Arkadasimda G4 vardi onun gidonu daha da acili G2 ye gore 😃 bana da G2 daha iyi gelmisti. . Simdi yolla kiyaslayinca en iyisi bu diyorum
Ben 2021 de yazanı hatırlıyorum. Benim bisiklet 2020 model belkide o zaman zoom yazıyordu sitede bilmiyorum haklı olabilirler. Yol olarak hangi gıdonu kullanıyorsunuz. Gravel gıdonları bana fiyasko gibi geldi ya da çok uç noktalardalar.

Scudo
Ben 2021 de yazanı hatırlıyorum. Benim bisiklet 2020 model belkide o zaman zoom yazıyordu sitede bilmiyorum haklı olabilirler. Yol olarak hangi gıdonu kullanıyorsunuz. Gravel gıdonları bana fiyasko gibi geldi ya da çok uç noktalardalar.
Suan kullandigim endurance kadro, stok gidonu; Syncros Creston 2.0 Kompakt 31,8 mm
Sehir ici trafikte, araclarin arasindan gecerkende baya rahat oluyor acisiz olunca, ayrica kapanmakta daha keyifli geldi bu gidonda

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Selamlar herkese. gravel bike tam olarak benim kullanımıma uygun .tek sıkıntısı ben az biraz zıplayıp hopluyorum .o yüzden ön amortisörlü bir gravel arıyorum.
var mıdır?

tek sıkıntısı ben az biraz zıplayıp hopluyorum
Merhaba,
Zaten belirtmişsiniz mesajda, kullanım türü açısından size daha çok hitap edecek tür bisikletler mevcut, mesela dağ bisikleti. Gravel bisikletin benim anladığım temeli asfalt olmayan çakıl+toprak yollarda hızlı bir şekilde bisiklet sürmek olduğundan dolayı Gravel tür bisikletlerde ön amortisör olmuyor, ben görmedim. Takamaz mısınız takarsınız ama sorunuza cevap amortisörlü gravel bisiklet için varsa da ben bilmiyorum.

Suan kullandigim endurance kadro, stok selesi; Syncros Creston 2.0 Kompakt 31,8 mm
Sehir ici trafikte, araclarin arasindan gecerkende baya rahat oluyor acisiz olunca, ayrica kapanmakta daha keyifli geldi bu selede
Yurtiçi imkanı yok galiba bunun. Fiyatıda yüksekmiş. Gidon yazacaktınız galiba sele yerine. Birde aero gibi gözüküyor. Konfor odaklı etli olmasını tercih ederim şuanki gibi. Elımdekılerden bırınj satarsam yenisini ancak öyle alırım
Suan kullandigim endurance kadro, stok selesi; Syncros Creston 2.0 Kompakt 31,8 mm
Sehir ici trafikte, araclarin arasindan gecerkende baya rahat oluyor acisiz olunca, ayrica kapanmakta daha keyifli geldi bu selede
Yurtiçi imkanı yok galiba bunun. Fiyatıda yüksekmiş. Gidon yazacaktınız galiba sele yerine. Birde aero gibi gözüküyor. Konfor odaklı etli olmasını tercih ederim şuanki gibi. Elımdekılerden bırınj satarsam yenisini ancak öyle alırım

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Selamlar herkese. gravel bike tam olarak benim kullanımıma uygun .tek sıkıntısı ben az biraz zıplayıp hopluyorum .o yüzden ön amortisörlü bir gravel arıyorum.
var mıdır?
Yurtdışında var. Önceki mesajlarda linki mevcuttu bakabilirsiniz. Türkiye'de görmedim.

Yazarken arkadasin selesi ile ilgili konusuyorduk 🤣 benim eller sele yazmış, tesekkurler duzelttim 😁👍🏼
Aero degil de, tek aratinca farkli modeli cikiyor bike 24 de
Omuzlariniza gore dogru olcude olursa pro nunda gidonlari guzel bence,
(link)

Butceye gore farkli modelleride var

• Beğen
var mıdır?
ben sevgilime bunlardan aldım engebeli yollarda titreşimden çok sahatsız oluyordu çok beğendi. Kendime de sipariş verdim bir tane uzun zaman bende gravel için ön amortisör aradım fakat G0 için bulamadım .

Dosyalar

• amör.jpg
    amör.jpg
    33,6 KB · Okunma: 39
  • Beğen
Merhaba, demin G2 için tiagra setli olan bir arkadaşla sahibinden üzerinden konuştuk. Fiyat karşılaştırması yaparken Grx setlerin fiyatını söyledi. Bakın 30000 lira bunun sıfırı diye. (G2 sıfır listeden nakite 23 bin küsüre geliyor) Ben de yeni versiyonda Grx set olduğunu ve o yüzden fiyatın yüksek olduğunu anlattım. Kendisi Grx setin bir pazarlama hilesi olduğunu ve tiagranın daha iyi olduğu konusunda bir yorumda bulundu. Grx dağ bisikletlerinde kullanılan altustan da alt bir seriymiş? Yani benim dağ bisikletim altus. Ve onda toprakta zinciri sertleştirme fonksiyonu falan yok :D Dişli oranları falan Grx setin tırmanışa daha uygun gibi diye hatırlıyorum. Shimanoda çalışan bir arkadaşı varmış ve Grx çok kötü bir set falan diyormuş. Siz ne diyorsunuz? Forumu ve önceki mesajları araştırdım. Pek bir yanıt bulamadım. 1000 lira fark ediyor Grx ile Tiagra arası.
Ek olarak da şunu sorayım. Hidrolik frenlerin çıkarttığı sorunlar beni çok bezdirdi. V fren şeklinde gravel bisiklet yok mudur?

Merhaba, demin G2 için tiagra setli olan bir arkadaşla sahibinden üzerinden konuştuk. Fiyat karşılaştırması yaparken Grx setlerin fiyatını söyledi. Bakın 30000 lira bunun sıfırı diye. (G2 sıfır listeden nakite 23 bin küsüre geliyor) Ben de yeni versiyonda Grx set olduğunu ve o yüzden fiyatın yüksek olduğunu anlattım. Kendisi Grx setin bir pazarlama hilesi olduğunu ve tiagranın daha iyi olduğu konusunda bir yorumda bulundu. Grx dağ bisikletlerinde kullanılan altustan da alt bir seriymiş? Yani benim dağ bisikletim altus. Ve onda toprakta zinciri sertleştirme fonksiyonu falan yok :D Dişli oranları falan Grx setin tırmanışa daha uygun gibi diye hatırlıyorum. Shimanoda çalışan bir arkadaşı varmış ve Grx çok kötü bir set falan diyormuş. Siz ne diyorsunuz? Forumu ve önceki mesajları araştırdım. Pek bir yanıt bulamadım. 1000 lira fark ediyor Grx ile Tiagra arası.
Ek olarak da şunu sorayım. Hidrolik frenlerin çıkarttığı sorunlar beni çok bezdirdi. V fren şeklinde gravel bisiklet yok mudur?
Merhaba,
Tiagra yol-şehir türü genel asfalt sürüşler adına üretilen ve geliştirilmiş bir aktarım sistemi. GRX ise son dönemlerde Gravel furyasının iyice patlaması ile geliştirilen ve üretilen bir aktarım sistemi ki, arkadaşın söyledikleri bence doğru değil. GRX sistemli gravel kullanan tanıdıklarım var ve hatta birisi epey detay bilgisi de olan bir arkadaş, der ki; GRX aktarım sistemi gayet iyidir.
Karar sizin ama ben olsam arazi denebilecek toz-toprak-taş ağırlıklı yollarda kullanacak olsam ve sıfır bisiklet alıyor olsam Tiagra değil GRX alırdım, dişli oranları vb. de biribirinden çok farklılar.
Selamlar

Merhaba,
Tiagra yol-şehir türü genel asfalt sürüşler adına üretilen ve geliştirilmiş bir aktarım sistemi. GRX ise son dönemlerde Gravel furyasının iyice patlaması ile geliştirilen ve üretilen bir aktarım sistemi ki, arkadaşın söyledikleri bence doğru değil. GRX sistemli gravel kullanan tanıdıklarım var ve hatta birisi epey detay bilgisi de olan bir arkadaş, der ki; GRX aktarım sistemi gayet iyidir.
Karar sizin ama ben olsam arazi denebilecek toz-toprak-taş ağırlıklı yollarda kullanacak olsam ve sıfır bisiklet alıyor olsam Tiagra değil GRX alırdım, dişli oranları vb. de biribirinden çok farklılar.
Selamlar
Teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum. Emin olmak istedim.

...Shimanoda çalışan bir arkadaşı varmış ve Grx çok kötü bir set falan diyormuş. ...

Benim çok yakın bir tanıdığım (ben), "bir yerlerde çalışan isimsiz arkadaşlarına referans verenlerin hepsi sallıyor" diyor.

...V fren şeklinde gravel bisiklet yok mudur?

En yakını kalın lastik takılabilen kumpas frenli endurance ama temiz yol dışı kullanımda jant frendense disk frenler daha iyi. Gravel ihtiyaçsa disk fren de ihtiyaç. Her isteği %100 karşılayan bir model yok, ihtiyaçlara göre ağır basan modele doğru yönelmek gerekecek.

Uzmanı değilim ama şunu söyleyebilirim GRX nevi şahsına münhasır bir settir.
Yol grubuna da mtb grubuna da dahil değil, tiagra ayarı bence hiç değil, Gcn youtube kanalının bir videosunda gravelin ultegra seti gibi diye tanıtmışlardı. Ama hangi video bulamam. Ayrıca GRX setin Dİ2 versiyonu var iken tiagranın yok.
Screenshot_20230428_155805_Samsung Internet.jpg

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yol grubuna da mtb grubuna da dahil değil, tiagra ayarı bence hiç değil, Gcn youtube kanalının bir videosunda gravelin ultegra seti gibi diye tanıtmışlardı. Ama hangi video bulamam. Ayrıca GRX setin Dİ2 versiyonu var iken tiagranın yok.
303532 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim. Grx400 giriş seviyesi oluyor gibi hissetmiştim biraz ama sanırım tiagradan iyi oluyor.

303532 dosyayı görüntüle

O yorumu GRX600 için yapmış olabilirler mi? O zaman aynı bakış açısıyla GRX400 için de "gravelin Tiagra'sı" denebilir.

Yani iyi yada kötü anlamında yazmadım, tiagra seti de hiç kullanmadım. Gravele özgü set Grx. Ben herşeyin yapılış amacına göre alınıp kullanılması taraftarıyım. Grx nasıl bir yol seti değilse, tiagra da gravel seti değil bence.
O yorumu GRX600 için yapmış olabilirler mi? O zaman aynı bakış açısıyla GRX400 için de "gravelin Tiagra'sı" denebilir.
Grx 8** serisi için yapmış olabilir belki, Dİ2 versiyonu için belki de

Sırf konforlu diye aldığım graveli satıyorum, çünkü hem mtb'ye göre konforsuz, hem de yol bisikleti kadar hızlı değil hatta ağır, ben de araziye girmiyorum, düz sıcak asfaltta gidiyorum. Yapılış amacı dışına çıkarak kullanmaya çalışmamın bi anlamı yokmuş, ciddi hata yapmışım. Gravelim satılırsa e- mtb almaya karar verdim.

Bu arada burada boyu benimle aynı olup bacak boyu benden uzun olan bir arkadaş 58 bana büyük gelmişti 55 kadro alsaydım keşke deyip satmış. Diğer G2 kullanıcıları da boylar yakınsa cevaplayabilir mi? Bu haftasonu kesinleştirmeyi planlıyorum artık. Bu akşam gidip bisiklet üzerinde bir deneme yapacağım. Sürmeme izin vermezler ama fotoğraf çektirip burada paylaşabilirim. Boy 189, iç bacak 84

Buna göre bir sitede şöyle bir araçla verileri girince sonuç 56 kadro çıkıyor. 55 ile 58 arasında o zaman 55 daha mantıklı kalıyor. Sıfır fiyatını sorarken de hep 55 önerdi satıcılar. 58'i 195 üstü kişilere satıyoruz genelde diyorlar.

Ekran görüntüsü 2023-04-28 161431.png

Bu arada burada boyu benimle aynı olup bacak boyu benden uzun olan bir arkadaş 58 bana büyük gelmişti 55 kadro alsaydım keşke deyip satmış. Diğer G2 kullanıcıları da boylar yakınsa cevaplayabilir mi? Bu haftasonu kesinleştirmeyi planlıyorum artık. Bu akşam gidip bisiklet üzerinde bir deneme yapacağım. Sürmeme izin vermezler ama fotoğraf çektirip burada paylaşabilirim. Boy 189, iç bacak 84

Buna göre bir sitede şöyle bir araçla verileri girince sonuç 56 kadro çıkıyor. 55 ile 58 arasında o zaman 55 daha mantıklı kalıyor. Sıfır fiyatını sorarken de hep 55 önerdi satıcılar. 58'i 195 üstü kişilere satıyoruz genelde diyorlar.

303533 dosyayı görüntüle
boy 190 iç bacak 85 kadro 55 kullanıyorum

• Beğen
Biraz saçma bakmışım ama bisiklet şöyle durdu. Bisiklet çok temiz sadece dropbar kullanmadığım için uzanmaya alışamadım. Biraz sürdüm. Sol stide vitesi ben büyüğe alamadım. Onun ayarı biraz kaçıkmış düzeltecekler. Siz ne diyorsunuz? Bisiklet biraz bana saplanmış gibi duruyor ama genel olarak öyle sanırım 😀 sıfır da alsan 55 satarım diyorlar. 20230428_185325.jpg20230428_185327.jpg20230428_185348.jpg

Biraz saçma bakmışım ama bisiklet şöyle durdu. Bisiklet çok temiz sadece dropbar kullanmadığım için uzanmaya alışamadım. Biraz sürdüm. Sol stide vitesi ben büyüğe alamadım. Onun ayarı biraz kaçıkmış düzeltecekler. Siz ne diyorsunuz? Bisiklet biraz bana saplanmış gibi duruyor ama genel olarak öyle sanırım 😀 sıfır da alsan 55 satarım diyorlar. 303536 dosyayı görüntüle303537 dosyayı görüntüle303538 dosyayı görüntüle
hayırlı olsun ben de hafif kıvrımlı göbüşlerden olduğu için gidon boğazını yükselttim kullanımda baya bir fark etti aklınızda bulunsun

Dosyalar

• 333956114_647608194038880_3412037876201376558_n.jpg
    333956114_647608194038880_3412037876201376558_n.jpg
    241,9 KB · Okunma: 46
  • Beğen
Geri