Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Çok değerli yorumcuların son derece bilgi yüklü analitik bir düşüncenin ürünü olan yorumlarını keyifle okudum. Burada bir noktayı vurgulamak istiyorum. Gravel evet özünde offroad koşullar için yarış amaçlı üretilmiş bir bisiklet olabilir. Ama gelecek için hangi amaca hizmet edecektir. Bu sorunun cevabını transcontinental yarışları veriyor zaten. Hafif ve hızlı turculuk. İnsanoğlu yerküreyi daha medeni koşullarda kullanma cihetine gittikçe az tüketen, az kirleten alternatiflere yöneleceğiz. Bisiklet zamanla hızlı bir taşıma aracına dönüşecek. Bisiklet otoyollarında belki 500 km ye kadar mesafeleri bir gün içinde geçeceğiz. Gravel bence gelecekte insanoğlunun bu ihtiyacını karşılayacak.
images (1).jpg images (3).jpg images.jpg indir.jpg bike-packing-list.jpg images (2).jpg images (4).jpg indir (1).jpg Josh Ibbett kit  - 1.jpg KOGA-Mark-Beaumont-Cairo-Cape-bike.jpg x2.jpg

Dosyalar

• LRG_GUR01261-01-1024x684.jpeg
    LRG_GUR01261-01-1024x684.jpeg
    223,6 KB · Okunma: 31
Scudo
Bu da bir gravel macerasıdır. :)

LDD8JZ.png

lZmWrQ.png
Selamlar herkese, bisikletimi kardeşime hediye edip yeni bisiklet arayışındayken ihtiyaçlarım doğrultusunda bunların cevabının gravel olduğuna karar verdim. Nedir ihtiyaçlarım? Tura uygun olacak, kelebek veya flat gidon olmayacak, şehirde rahat kullanılabilecek, az da olsa gerektiğinde spora dönük kullanılabilecek, kesinlikle hidrolik disk frenli olacak. Bunlara istinaden merida silex modelini beğendim ancak maliyeti biraz yüksek geldi. Fitness alıp dropbar taksam mı diye düşünürken (forumda merida ve trek için dönüşüm konuları bulunuyor) merida speeder ve silexin kadro geometrisini karşılaştırdım ve bariz farklar olduğunu gördüm. Kadro geometrisinin hangisi sizce bu tür bir kullanıma daha uygun olur? ( evet paint terkim:) ) (karşılaştırma speeder ve silex için pek tabi başka bisikletlerde kullanılabilir)

• Beğen
Tepkiler: yavz0r
@BRSZNR Alın boruları neredeyse aynı, reach denilen üst boru kaynaklı ulaşma mesafesi silex'de daha uzun ama speeder'da sele borusu açılı, silix'de düz. Sürüsü etkileyecek ki bu oran oldukça az iki teker arası uzunlukta silex'in uzunluğu daha fazla. Buda silex'i daha dengeli, speeder'ı daha çevik yapar. Ama oranlar çok yakın. Farklı gözükselerde bir birine yakın kadrolar.

@BRSZNR
Dropbar dönüşümü masraflı olur. düz giden vites kolu ve frenini değiştirmek gerekecek. Duruma göre aktarıcıları da değiştirmeniz gerekebilir(deore ise). Hidrolik shimano 105 STI vites fren kolu nerdeyse bisiklet fiyatının 1/3'ü((link)).

En iyisi baştan dropbarlı almak.

@gezgin gezer Fiyatlara Türkiye'den bakarsan evet ama aynı ürün yurtdışında vergi ve kargo dahil 2000 TL civarı. İşi grupset boyutunda düşünürsen fiyat farkı iyice açılıyor. Direk gidip bir gravel aldığında da adı gravel olduğu için fazladan para ödüyorsun. Trent meselesi.

Gravel bisiklet almak yerine geniş tekerleklere imkan veren endurance bisikletler tercih edebilirsiniz. Ölçüleri hemen hemen aynı oluyor. Disk fren olmazsa olmazı değil zaten. Toplama gravel ile de uğraşmayın, pahalıya patlar, değmez.

Sora setli bir gravel bisiklete 6 bin tl vermem asla, vermedim de zaten endurance tarzında çok daha iyi donanımlı ve hafif bir bisiklet aldım. Varsın olmasın çok da araziye girmeyelim. Mtb'ye devam arazide. Fiyatlar insanı boyutlarda değil. İyice aptal ettiler bizi.

2. el bir fitness alıp üzerindeki seti satarak daha uygun maliyetli bir gravel oluşturulabilir gibi

@BRSZNR Mantıklı. Grupsette ikinci el bulunabilir. HD kolların ikinci el piyasası yok o sıkıntı. Ben STI-RS505 kollarımı 800 TL ye anca satabildim. Ama diğer parçalar oldukça fazla. İyi bir araştırmayla ikinci el 6000 TL civarı 105 setli bir gravel toplanabilir.

Bi tane (link) alınır. Kadro satılır bir fitness (tavsiyem Merida Speeder) kadro alınır toplamda 5000 5500 TL'ye HD fren Tiagra setli gravel elde edilir.

@h.kozan Gravele uydurulacak uçuk fiyatları olmayan endurance öneriniz var mıdır peki hocam?

@mariokaldato

bende hastasıyım kama sutranın.:koptum:

@Afyon35 Mekanik disk frenli bazı modeller var endurance kadro olarak fiyat olarak yine de biraz yuksekler ancak şöyle bir avantajınız olur. Tiagrali gravel yerine 105 li graveliniz olabilir. Biraz araştırmanız yeterli.

Cumartesi kesif tadında bir geziye çıkmıştım, güzel bir yol buldum. Haftaya hava iyi olursa ekipmanı alıp gideceğim, tam gravele uygun yolda graveli tanıtır tatta bir video hazırlayayım diyorum. Bu video turdan.

Gravel bisiklet severlere , bir kısmı gravel yollarda geçen birkaç önemli yarış.

-Strade Bianche

Greg van Avermaet, Kwiato'yu takip ederken

6aa6351ea100159bc8b3fcb34f289412.jpg

-Tro Bro Leon

maxsportsworldtwo484582-3007687.jpg

-Paris-Tours

Soren Kragh Andersen, Niki Terpstra önünde atak yapıyor.
bettiniphoto_0362931_1_originali_670.jpg

@Ziya On Road
Fon muzigi bim magazalari tarzi. Onun disinda harika video olmus bro tebrikler

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Geri