Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
Hocam o konuda arkadaş neredeyse tamamen kadro hariç bütün kompenentler değiştirmiş. Anladığım kadarıyla arkadaşın frenler mekanik disk. Ben hidrolik disk kullanmayı düşünüyorum. Yapmak istediğim mümkün olduğunca daha ekonomik bir şekilde hidrolik disk kullanarak dropbara geçmek.

Bende de 2018 model speeder 200 var. Drop bar'a geçmek için kadrodan dolayı mecbur hidrolik frenden devam etmem gerektiğini ve en ekonomik hidrolik disk uyumlu STI kollar için Shimano 105 almak gerektiğini öğrendiğimde biraz 'neyse madem' diyecek olmuştum. 400€ civarında bu kollar hd kaliperlerle birlikte. (11'li kaset ve gidon masrafinı saymıyorum)

Düz gidonu kenarlardan kestirdim ve mutlu bir şekilde kullanıyorum speeder'ı şu an, daha 1250km olmuş. 3-5k tepeyim o arada euro düşsün ve kenara üç beş kuruş atmış olayım diyerek kafada kapattım olayı.
Zaten ulaşım+seyahat için istemiştim bisiklet almak. Sonra nedense performans/yarış mevzusuna heves etmeye başladım. Speeder epey iyi bir bisiklet ama bu 400 küsür euro'ya 105'e geçip drop'a mı döndürürüm, aynı fiyata 2.el bir yol bisikleti mi bakarım önümüzdeki 2 yıl içerisinde henüz bilemiyorum.

trp hidrolik kaliper anladığım kadarıyla tel ile çalışan bir sistem olduğu için telli bir sora sti ile kullanabilirim diye düşünmüştüm örnek olarak fuji bu modelde kullanmış.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@samet42
@Murat B.
Dediği gibi trp sistem teli çekiyor. Kaliper kısmı hidrolik pistonu çalıştırıyor. Yani telli sistem devam ediyorsunuz.

@yavz0r

Shimanoda hidrolik olarak tiagra da var. Hatta carraro'da yol modelinin bir tanesinde vardı. ama aşağı yukarı maliyet yine aynı olur. Bahsettiğim carraro modeli. Dolar dalgasına fiyatı tavan yapan model. (link)

TRP sistemini kullandığınızda ne 105-sora, rival, tourney ne kullandığınızın çok bir önemi yok tel kadro boyu ilerleyip kaliper kısmına vardığında çalıştırdığı mekanizması hidrolik. Verimi kullanımı nasıldır bilemiyorum. Avantajlı yön olarak tele bir şey olursa her yerde bulabilirsiniz veya sistem yükseltmesi yapabilirsiniz. Attaki B Twin'nin ülkemizde olmayan modeli konuda da paylaşılmıştı galiba onda da aynı sistem kullanılmakta.

Dosyalar

• Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-051.jpg
    Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-051.jpg
    98,5 KB · Okunma: 71
  • Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-053.jpg
    Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-053.jpg
    82,2 KB · Okunma: 65
  • Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-054.jpg
    Press-Camp-BTWIN-Cambrils-2018-054.jpg
    92,2 KB · Okunma: 56
  • 1111.jpg
    1111.jpg
    38,4 KB · Okunma: 54
@Duru Kırtasiye Takip ettiğim bir facebook sayfasında (dirt handle drop bar) orada sizin bisiklete benzer çok model görüyorum son olarak görüp hoşuma giden 2 bisiklet Scott ve GT sizin bisiklete benziyor. Kendi kullandığım mtb daha üst bir markaya ait olsa benim düşüncelerimden biri de buydu.

CARRARO Mavi'den sonra birde bu modeli duyurmuş. Bu biz gravel severlere. Detaylarını bilen varsa yazabilir mi? Mobilden pcye göre çok bir yere erişilmiyor.
FB_IMG_1543098079273.jpg

Dosyalar

• gt dirt drop handle bar.jpg
    gt dirt drop handle bar.jpg
    150,4 KB · Okunma: 81
  • scott dirt drop handle bar.jpg
    scott dirt drop handle bar.jpg
    63,1 KB · Okunma: 86
  • FB_IMG_1543098086679.jpg
    FB_IMG_1543098086679.jpg
    191,9 KB · Okunma: 72
  • FB_IMG_1543098104821.jpg
    FB_IMG_1543098104821.jpg
    97,6 KB · Okunma: 66
@mariokaldato detaylı bakınca Mavi'de olduğu gibi bunda da eksiklikler çıkıyor. Halk günü varmış devam ediyor olursa ve vardiya uyarsa ilk iş gidip canlı göreceğim. Resim vs. izin verirlerse aktarmaya çalışacağım. Galiba cr052 road modelinin üzerine bir kaç detayla apgıreyd yapıp sunmuşlar. 052 road bile 4K' dan başladığına göre bu da gravel olduğu için bir iyimser olarak 6 olur herhalde.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu "Gravel" dedigimiz akim yol dumenli dag bisikletine benzemiyor mu? Yoksa ben cok mu genel bakiyorum ve ayrintilari goremiyorum?

@MakRo

Renk uyumu ve sekerlik super kesinlikle Aydan abinin ince estetik anlayisi belli oluyor

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Afyon35
Carraro'da gravel gidon yok gibi yanlış mıyım?

@emir yakup bulut bende Facebook'ta bir grupta rast geldim de gördüm. Hatta Sportive serisinin de kayışlı göbekten viteslisini gördüm aralarda bir yerde.
Muhlis Dilmaç'ın profilinde bakabilirsiniz. Accell Bisiklet Halka İlişkiler Uzmanı diye biliyorum. Videolar ve fotoğraflar olarak profilinde mevcut. Gravel modelinde herkesin ortak görüşü kaynak işçiliği olmuş durumda.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
@CmlCLK
Gravel, temelde bir yol bisikleti. Yol bisikletinin toprak ve taşlı, çamurlu zeminde de gidebilecek şekilde modifiye edilmesi diyebiliriz. Zaten adı da aslında sadece gravel değil, gravel road bike olarak geçiyor.
Mtb'ye de ihtiyaçlar doğrultusunda dropbar elbette takılabilir ama gravel yani bozuk zeminde de gidebilen yol bisikleti elde edilmiş olmaz.

Bombtrack: "Yeter artık, insanlar mtblerine drop bar takmasın onların yerine biz takar yeni bir akım başlatır fiyatlarını da tavandan satarız" demişler ve bu bisikleti piyasaya çıkarmışlar.
(link)

Dosyalar

• Bombtrack-Hook-Adv_10.jpg
    Bombtrack-Hook-Adv_10.jpg
    328,3 KB · Okunma: 50
Geri