Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@h.kozanO ne kadara gelir bir fikriniz var mı acaba?
Edit:1000 TL daha ucuza geliyor.

Scudo
@Şeffaf Triban rc520 için 4500 - 5000 tl arası olacağını soyleyebilirim. 4999 tl olabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Aklıma gelmiyor değil. AliExpress'de komple yarış seti, 450 - 600 - 800 liralara bulunabiliyor. Drop bar da 190 lira civarında. Hani artısı eksisi 1000 lira desek, uygun bir kadro bulunsa belki 2000 lira civarına bir gravel yapılabilir sanıyorum. Bu fikir aklımı çelmeye başladı.

Merhaba yaklaşık 2 aydır 2 arkadas gravel bisiklet arayışımız vardı. Hedefimiz hem asfalt hem arazide tatmin edici performanstı. Gördüğümüz patikalara girip çıkmak asfalttan devam etmek. İlk önceliğimiz disk frenli bir yol bisikletini gravela cevirmekti.

Carraro 052 HD

Kağıt üzerinde ideal duruyordu. Fakat işin derinine inince 50-34 aynakolu arazi için küçültmek, 11-28rubleyi büyütmek, aktarıcı değiştirmek(uzun bacak) ve zincir değiştirmek bisikleti ikinci el alsak bile sonucunda çok maliyetli olup gravel ile alakası olmayan bir kadroya sahip bir bisiklet oluyordu. Vazgeçtik

Vitus Substance Sora

Wiggle indirimiyle güzel fiyatlara geliyordu. 4130 chromoly kadronun ağırlığı ve arazide boya kalkmalarının altının paslanacak olması vazgeçirdi.

Specialized Diverge

Tercihim Diverge'den yana oldu. Şu anda türkiyede alınabilecek en uygun fiyatli ve performanslı gravel. 700c 37ye 650b 42ye kadar destekliyor. Schwalbenin 35lik cx lastiği ile 50 km arazide, 30luk espoir ile 120 km asfaltta sürdüm. Atik ve konforlu. Kesinlikle tur bisikleti gibi hantal değil. Beklentileri karşılayacak cinsten. Sadece bir çift lastik alıp arazinin keyfini sürmek kalıyor.

@altundalbugra Güzel bisiklet ama Sora setli bir bisiklete 7 bin tl'ye yakın vermeyi kişisel olarak tercih etmem. Bir Specialized olmasa da Triban rc500 güncel kurla aynı donanımla tahmini 3.500 tlik fiyatıyla gravelcilere bir hayat öpücüğü hediye edebilir. Güle güle kullanın bisikletlerinizi...

@altundalbugra

Şimdiden hayırlı olsun. Chromoly kadroda oluşabilecek pas olayı hiç aklıma gelmemişti. Amerikada bir çok kişi karbonun dışında chromoly kadroları çok tercih ediyor. Benimde aklımda Breezer markasının bir modeli vardı. Doların ilk tırmanışa başladığı dönemler 4000 lira civarındaydı. 999$ fiyatı var. Türkiyede Fuji ile birlikte Melsa bisiklet satıyor geçenler de sırf merakımdan arayıp sorduğumda Breezer'ın modellerinin 201 33. Haftada ellerinde olacaklarını söyleyince büyük bir şok geçirdim. neredeyse 1 yıl var.
Alttaki fuji jari 2.3 ile breezer radar expert aşağı yukarı aynı gibi. Ben nedense Chromoly kadrolara çok sıcak bakıyorum. Biraz ağır kaçıyor kiloda ama alabilecek olsam gönlümün efendisi alüminyum olarak trek 920.

Ekleme: Specialized Diverge kendi sitesinde 61 kadro gözüküyor. Yine standart olarak ülkemize gelen ürün modeli ve kadro boyu belli.

@h.kozan

Yol bisikletlerinde durum çokta farklı değil maalesef her şey tavan yapmış durumda. Carraro'nun graveline biraz ümitlendik aslında dedikleri gibi 5bine gelirse hd tiagra setli makul ama ne olur göreceğiz.

Kendi adıma tercihleri azaltan en büyük faktör fiyat ve kadro boyu +60 kadro gerekiyor bana.

Dosyalar

• breezer radar expert 2019.jpg
    breezer radar expert 2019.jpg
    462,1 KB · Okunma: 75
  • 2019_FUJI_JARI_23_DARKGREEN.jpg
    2019_FUJI_JARI_23_DARKGREEN.jpg
    954,6 KB · Okunma: 74
  • breezer-radar-081-1529607582.jpg
    breezer-radar-081-1529607582.jpg
    742,6 KB · Okunma: 71
  • Beğen
Tepkiler: h.kozan
@MakRo Carraro'un tanıtım videosunu izledim. Kamera açıları, ışık filan etkilememiş ise gördüğüm kadarıyla bisikletin renk tercihi özensiz ve bisikletin garip toplanmış gibi bir havası var. Maşadaki o koca gravel çıkartması filan mesala. Gravellerin sahip oldukları asil bir görünüş vardır, onu hiç göremedim.

• Beğen
Tepkiler: FuBu ve MakRo
@MakRoEh, o trek 14.000 lira :(

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve MakRo
@MakRo
Canavar gbiymis yav bu kadrolar cok şekil bide cromoly ha :) ilk defa duyuyorum cromoly kadrodan pas endişesi duyulmasini valla . Ne diyeyim bilemedim

@h.kozan

Öncelikle teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla rc500 ve rc520 disk frenli endurance bisikleti sadece hedefiniz tam gravelsa karşılamayabilir.

@MakRo

Carraro gravel detaylarını henüz göremedik ama 5 bine geleceğini sanmıyorum. Eğer gelirse de kadro aslında Cr052nin birebir aynı kadrosu şimdiye kadar görülen fotoğraflarla.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Gravel değiller ama şu iki modeli yeni buldum :
"cyclocross modeller" ortalama 3000 TL fiyatları var.

Carraro Cr-Cx Giro
Mongoose Selous Comp 700m

Erdoğanlar Bisiklette bugünlerde bir indirim var. Carraro CR052 Road, Disk frenli, Tiagra setli bisiklet, havale indirimiyle 3500 lira civarına geliyor. Ama kadro boyu seçenekleri kısıtlı. seçenek çok değil.

Salcano Gravel??

Salcano 2019 yılı kataloğunda 2 farklı gravel model bisiklete yer verdi. Aynı kadro set ve maşaya sahip olduğunu düşündüğüm modeller kağıt üstünde gayet yeterli gözüküyor. Hatta r7000 105 setli bisiklet kendi kulvarının güzel, modern bir örneği. ( diğeri 4700 tiagra set ve mekanik frenli ) Malzeme seçimleri gerçekten başarılı fakat kadro kaliteleri ve hissiyatları nedir ne değildir henüz bilgimiz bulunmamakta ancak Salcano'yu tebrik ederim. Gravel sektörünü ciddiye almışlar besbelli. ??

F/p bakımdan da umarım gravel türüne katkı yapan bir fiyat aralığında olup türün takipçilerini bu pahalılıkta bir nebze de olsa umutlandırırlar.

Şu bisikleti x bir yabancı firma en az 10 bin tl ortalama fiyatla piyasa sunuyor. Acaba Salcano cephesi nasıl bir fiyatla gelecek. ? Tahmininiz nedir ?

Eksi puan olarak bagaj ve çamurluk için kadroda delik olmadığı okudum. Net bir bilgi olduğunu bilmiyorum, bilenler bizi bu konuda aydınlatabilir.

(link)

@h.kozan
Güzel olmuş,ben beğendim..
105'i 7000 TL civarı,Tiagra'yı da 5000 TL civarı satabilirler..

Bisikletçiler için yapılan ve sadece meraklısına hitap edecek olan bu Gravel furyası, bu kadar pahalı olmamalı. Biz illa ki tiara set veya 105 istemiyoruz. Donanımı düşürerek Sora bir set ile de bu işler yapılabilir diye düşünüyorum.
edit : Fuji Jari 2.5 denilen gravel bisiklette, altus ve claris karması bir set kurulmuş. Tabii ki disk frenli sti gidonlu.
Demek ki istenilirse yapılabiliyor. Marka imajı ve zaten yüksek olan fiyatları da göz önünde bulundurursak, Carraro, Salcano veya başka muadili bir marka bu Fuji'nin yaptığının aynısını yapıp fiyatını da 200-250 € düşürebilir.

(link)
713€

Bu fiyat aralıklarını pahalı buluyorum. Üst seviye yani tiagra veya 105 set Yol bisikleti alacak olsak zaten gider alırız. Onlar da aynı fiyata satılıyor. Daha ekonomik modeller sunmaları hem piyasa hakimiyeti, modellerin daha çok satılması için hem de bizler için iyi olacaktır. Fakat gel de bun sesini duyur.

@h.kozan

Salcanoyu tebrik etmek lazım en azından çıkardıkları ürünün sitelerine yüklemişler. Carraro kaç zaman önce çıkardı hala internette gördüğümüz 2-3 resim dışında net bir bilgi yok. Fiyat olarak @ahlaksız 'ın dediği civarlarda olur diye düşünüyorum.

O fiyatlara olursa gayet iyi olur.

İtalya'da her sene gravel bisikletler için düzenlenen Nova Eroica. 2020'de katılmayı düşünüyorum.

Salcano GR001 105 VE GR001 TIAGRA bence şuan için güzel gibi duruyor. Ben şehirde dağ bisikleti kullanan biri olarak yarış bisikletine tam olarak geçmek istemesem de arada duran bu melezi tercih edebilirim. (Eğer bütçe dostu olursa). Ha tabi Carraro'nun çıkaracağı modelin Polonya menşeli Rondo Bike modelleri ile benzerliği (dizayn ve renk olarak) dikkatinizi çekmiştir. Lakin muhtemelen lisans altında üretilecek çünkü açıklamaları bu yönde ve bu iyi bir şey. Geçen aylara kadar yanılmıyorsam aynı renk kodunda bisiklet Rondo'nun sitesindeydi lakin şu an yok ama diğer modellerine bakarsanız tasarım çizgileri aynı. (maşadaki vurguya kadar). En azından benim için, yurt dışından bisiklet getirtmek gibi opsiyonu olmayanlar için, bu deneyimi yaşamak güzel olacak.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve MakRo
Triban rc520 Türkiye'ye gelecek mi? Bilgisi olan var mı?

Gravelin ne olduğu unutulmuş konuda yine, altı doldurulmadan o kadronun gravelle alakası yok, bu kadronun gravelle alakası var demeler, Arazi için 50-34 ayna kolun düşürülmesi gerek demeler. Sanki off road yapacak gravelle. Gravel = Çakıl hatırlatayım. Nova Eroica'daki bisikletleri, yolları bir inceleyin tekrar. Salcano'ydu Carraro'ydu alacak kadar zenginseniz iki gün sonra burada gravel bisiklet almayın ben aldım pişman oldum diye konu açmayın.

Carraro 052 HD alın borusu ve üst boru açısı dikkate alındığında tam bir gravel değildir ama bisikletin su an satıldığı fiyat grup setinden daha düşük. Başka ödemelerim olmasa kesin grup seti için alırdım. Şu an 5000 tl civarı hd bir gravele sahip olmak bu bisikletten geciyor. Kadrosu rahatlıkla 1000'e satılır ki 1500 2000' e güzel bir gravel kadrosu bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve MakRo
Geri