Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

merhabalar
Goat 1 i aldık deneme imkanımız oldu sürüşü güzel, görüntü olarak da hoşuma gitti. Boyası biraz basit gibi geldi, çekiş olarak beğenmedim 34/34 yeterli gelmedi bana Ankara'da yokuşlar malum, koşullara göre değişir tabi ben genel olarak beğendim fiyatına göre gayet güzel bir ürün sorularınız olursa cevaplamaya çalışayım.

231965 dosyayı görüntüle231966 dosyayı görüntüle231967 dosyayı görüntüle

Konuyla alakalı olarak corelli Goat 1.0 veya 2.0 tavsiye edilmemiş hiç nedendir acaba? Aklımda corelli goat 2.0 varken G2ye kaydı valla.
Çünkü o kadar sayfada sadece 1 kişi de corelli goat 1.0 var, o da zaten yeni aldı deneyimlerini kullandıkça aktaracaktır. Corelli goat yoluna giren herkes hayal kırıklığı yaşayarak farklı marka veya modellere yöneldi. Çünkü mart ayından itibaren sürekli sonraki aya teslim tarihini erteleyip durdular. Ortalıkta bisiklet yok ki insanlar yorum yapsın. Görsel, donanım ve fiyat olarak goat 2.0 modeli güzel bisiklet umarım bir gün konudaki ön sipariş veren kişiler bisikletine ulaşır biz de daha fazla meraktan çatlamayız.

Bu başlık alından yola çıkarsak forumda carraro g2 çoğunlukta, sonrasında bisan ve corelli var (ön sipariş ve teslim alan) 1 yada 2 tane specialized var, 1 tane soulrider var. Arada unuttuklarım varsa affola.
232793 dosyayı görüntüle
232794 dosyayı görüntüle
Bu halkalardan bahsediyorum
Bisan All trail Eco modelinde bunu kullanmış @ventiotto 'nun bisikletinin resimlerinde öyle görünüyor
Alta eklediğim Jantla 6 yılı geride bıraktım Taşrada yaşıyorum düzgün yol görmedi ne bir akort ne de başka birşey istemedi hala hizmet vermeye devam etmektedir.

Teşekkürler, o kadar etkili olacağını bilmiyordum. Evde bir tane mtb jantı var onda var mı bir bakayım.

Scudo
Kendine münhasır olduğunu biliyorum gravelden yol performansı beklemiyorumda zaten ama fıtı fıtı turlar yapan ve genelde tırmanışlı turlar yapan grubuz biz o yüzden aklım git gel içinde kaldı ve bu şekilde kullanan kıyas yapan vardır diye sordum

@Mustafa Bilir anladım ben seni merak etme sana gravel gelmez alma sakın.

Senin alacağın makineyi buldum
50\34 rahat aynakollu
11\34 rahat rubleli ve
hidrolik sti kollu
gravelimsi bir yol bisikleti

Carraro 053 D (link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Bilir
@Yusuf'san peki lastik ve jantlar değiştirilme durumu yokmu örneğin sehir icinde farkli jant lastik yada bozuk yolda daha farklı bir lastik jant seçimi olma durumu yokmu

@Yusuf'san peki lastik ve jantlar değiştirilme durumu yokmu örneğin sehir icinde farkli jant lastik yada bozuk yolda daha farklı bir lastik jant seçimi olma durumu yokmu
Niye olmasın elbetteki böyle bir şey olur sürekli lastik değiştirmek istemiyorsanız 2. bir jant takımı alırsınız. Ama bu sefer dişli oranlarının farkı olacaktır. @Mustafa Bilir diğer arkadaşlarının yol bisikleti kullandığını iletiyor. Ayna kolda 50 yerine 46 diş illa ki fark yaratacaktır. Yeri geliyor 1 diş sayısı bile fark yaratabiliyor. Tabi burada sürüş yapılan kişiler de önemli. Çok basan bir adam değilim zaten strava'daki ortalamam 19-21 arasında değişiyor. Bana mtbsinde 36t aynakol ile eşlik edip benle bir giden adam da var.

@Mustafa Bilir size @Yusuf'san Bey'in dediği gibi forumda @Samsam ve @MertV'nin de kullandığı (link) tipi bir bisiklet iyi gidecektir. Bu modelde lastik olarak biraz daha geniş lastik takabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca yine forumda İnceleme - Panaracer Gravel King Folding 700X32C şöyle bir konu var. 35c lastik taksanız hemen hemen aynı olay olabilir. Gravel popüler diye gravel diye şartlanmanıza gerek yok, kullanım ihtiyacınız ne ise ona yönelim.

Şu andaki kafa ve ruh halinde olsam monza yerine mtb toplardım. Gerçi iyi ve uygun bir kadro bulursam deore set kullandığım için her şeyi aktarabilirim. Yine forumdan @Aybek Cihan 'ın düz maşalı mtbsi çok hoşuma gidiyor. Drop bar takınca evet gravel olmuyor biliyoruz ama zevk benim kime ne :)
Biraz bizim kültür gereği "el alem ne der" durumları var. Konu dışı olacak ama misal ben 3.5 yıl saçımı uzattım belime geliyordu hiçte toplamazdım, kim ne derse desin. Kendi sevdiği şeyi yaparken başkasına zarar vermedim sonuçta. İşinizi hangi bisiklet görecekse onu alın. Projede jant konusunda o kadar git gel yaşadım ki en sonunda forumdaki "gizli parça bulucu" 'm deore göbekli jant bulmuş ilan no attı. Satıcı ile iletişime geçtim nasip pazartesi durumu bitiriyorum. O olmasa kafama koydum 5 hafta bekleyip Almanya'dan alacaktım.
1.jpg

Niye olmasın elbetteki böyle bir şey olur sürekli lastik değiştirmek istemiyorsanız 2. bir jant takımı alırsınız. Ama bu sefer dişli oranlarının farkı olacaktır. @Mustafa Bilir diğer arkadaşlarının yol bisikleti kullandığını iletiyor. Ayna kolda 50 yerine 46 diş illa ki fark yaratacaktır. Yeri geliyor 1 diş sayısı bile fark yaratabiliyor. Tabi burada sürüş yapılan kişiler de önemli. Çok basan bir adam değilim zaten strava'daki ortalamam 19-21 arasında değişiyor. Bana mtbsinde 36t aynakol ile eşlik edip benle bir giden adam da var.

@Mustafa Bilir size @Yusuf'san Bey'in dediği gibi forumda @Samsam ve @MertV'nin de kullandığı (link) tipi bir bisiklet iyi gidecektir. Bu modelde lastik olarak biraz daha geniş lastik takabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca yine forumda İnceleme - Panaracer Gravel King Folding 700X32C şöyle bir konu var. 35c lastik taksanız hemen hemen aynı olay olabilir. Gravel popüler diye gravel diye şartlanmanıza gerek yok, kullanım ihtiyacınız ne ise ona yönelim.

Şu andaki kafa ve ruh halinde olsam monza yerine mtb toplardım. Gerçi iyi ve uygun bir kadro bulursam deore set kullandığım için her şeyi aktarabilirim. Yine forumdan @Aybek Cihan 'ın düz maşalı mtbsi çok hoşuma gidiyor. Drop bar takınca evet gravel olmuyor biliyoruz ama zevk benim kime ne :)
Biraz bizim kültür gereği "el alem ne der" durumları var. Konu dışı olacak ama misal ben 3.5 yıl saçımı uzattım belime geliyordu hiçte toplamazdım, kim ne derse desin. Kendi sevdiği şeyi yaparken başkasına zarar vermedim sonuçta. İşinizi hangi bisiklet görecekse onu alın. Projede jant konusunda o kadar git gel yaşadım ki en sonunda forumdaki "gizli parça bulucu" 'm deore göbekli jant bulmuş ilan no attı. Satıcı ile iletişime geçtim nasip pazartesi durumu bitiriyorum. O olmasa kafama koydum 5 hafta bekleyip Almanya'dan alacaktım.
232813 dosyayı görüntüle
Buda tipsizlikte çag atlamis ama iyi niyetli bir calisma olmuş gsgsga :D

@Mustafa Bilir anladım ben seni merak etme sana gravel gelmez alma sakın.

Senin alacağın makineyi buldum
50\34 rahat aynakollu
11\34 rahat rubleli ve
hidrolik sti kollu
gravelimsi bir yol bisikleti

Carraro 053 D (link)

232813 dosyayı görüntüle
İkinizede ayrı ayrı teşekkür ederim 🙂

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san ve MakRo
Hocam 46 aynakol ile yol bisikletli arkadaşlarla tura çıksak yorar mı benimde o aklımı kurcalıyo yol bisikleti deneyiminiz oldu mu bu kıyası yapabilmek için
Dakikada 90 pedal çevirdiğinizi varsayacak olursak ulaşılacak hız şöyle oluyor.
30x46 aynakol, 700x38c lastikler ile 49.5km/saat
50x34 aynakol, 700x25c lastikler ile 51.9km/saat
Düz yolda falan uzun süre bu hızlarda pedal çevirebilen kişi sayısı zaten çok az. Olsa olsa inişlerde hız farkı olabilir.
Harcanan güçte en büyük etken dış lastikler oluyor. İyi bi 25mm lastik kadar olmasa da 30-40mm arasıra Schwalbe g-one speed, marathon almotion veya marathon supremeler kalın olduğu halde yuvarlanma direnci düşük lastikler.

Hocam 46 aynakol ile yol bisikletli arkadaşlarla tura çıksak yorar mı benimde o aklımı kurcalıyo yol bisikleti deneyiminiz oldu mu bu kıyası yapabilmek için
GCN'in konuyla ilgili 2 tane videosu var, yol gravel(çakıl/kum) olursa yol bisikleti aşırı konforsuz hale geldiğinden yavaşlamak zorunda kalıyorsun, gravel bisiklet ise keçi gibi devam ediyor. Normal yolda ise yol bisikleti ile aynı hızda gidebilmek için %10-30 arası fazla güç harcamanız gerekiyor. Yani sorunuzun cevabı sizin ve arkadaşlarınızın performansına bağlı. Eğer arkadaşlarınız yol bisikletlerini limitlerde kullanıyorlarsa gravel ile yok bisikletini yakalayamazsınız.

Konuyla alakalı olarak corelli Goat 1.0 veya 2.0 tavsiye edilmemiş hiç nedendir acaba? Aklımda corelli goat 2.0 varken G2ye kaydı valla.
Zamanında üretmiş olsalardı bende goat 2.0 düşünüyordum :) güzel de fiyat almıştım hatta :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Dakikada 90 pedal çevirdiğinizi varsayacak olursak ulaşılacak hız şöyle oluyor.
30x46 aynakol, 700x38c lastikler ile 49.5km/saat
50x34 aynakol, 700x25c lastikler ile 51.9km/saat
Düz yolda falan uzun süre bu hızlarda pedal çevirebilen kişi sayısı zaten çok az. Olsa olsa inişlerde hız farkı olabilir.
Harcanan güçte en büyük etken dış lastikler oluyor. İyi bi 25mm lastik kadar olmasa da 30-40mm arasıra Schwalbe g-one speed, marathon almotion veya marathon supremeler kalın olduğu halde yuvarlanma direnci düşük lastikler.
Teşekkür ederim 🙂
GCN'in konuyla ilgili 2 tane videosu var, yol gravel(çakıl/kum) olursa yol bisikleti aşırı konforsuz hale geldiğinden yavaşlamak zorunda kalıyorsun, gravel bisiklet ise keçi gibi devam ediyor. Normal yolda ise yol bisikleti ile aynı hızda gidebilmek için %10-30 arası fazla güç harcamanız gerekiyor. Yani sorunuzun cevabı sizin ve arkadaşlarınızın performansına bağlı. Eğer arkadaşlarınız yol bisikletlerini limitlerde kullanıyorlarsa gravel ile yok bisikletini yakalayamazsınız.
Yok biz amatörüz limit zorlama işi yok 🙂

Kullandığım bisikletin bahsi geçmiş bende kullandığım kadarı ile gözlemlerimi yazayım. Öncelikle ben bu bisikleti alırken ülkemiz yerli üreticileri gravel bisikletleri daha yeni kataloglara koyuyordu, yani gravel yeni yeni popüler olmaya başlamıştı (ülkemizde). Benim de aklımda zaten disk frenli, beni performans açısından üzmeyecek ve ayrıca yokuşlarda 50-34 aynakolu telafi edecek rubleye sahip bir bisiklet almak varken kullnadığım carraro yu görünce tamam dedim benim aradığım bisiklet budur ve aldım. Aldıktan sonra nerdeyse her seferinde iyi ki bu bisikleti almışım dedim hep. Aramızda bir bağ oluştu resmen. Her ihtiyacımı karşılıyor beni her yere götürüyor ve 90 kilo olmama rağmen gerek jantı olsun asla beni üzmüyordu. Şu an için ileriye dönük daha kalın bir lastik ile sürmek var ama bakalım hayırlısı. Bu arada merak edilen bir şey daha varsa lütfen sorun.
(link)

Türkiye de ilk Gravel siparişini veren kişilerdenim. Hatta bir den fazla sipariş vermiştik şimdi hepsi vaz geçip başka bisikletlere yöneldiler. Bense Corelli ile ne kadar çok sorun yaşamış olsam da firmaya karşı farklı bir ilgim var. O yüzden Goat 2.0 siparişimi bir şeye sinirlenip olurda iptal ederim diye ücretini bile ödedim. Umarım yıldızlarımız goat 2.0 sayesinde firma ile barışır.

Goat 2.0 alma amacım arazide kullanmak değil. Üzerinde bulunan lastikleri parçalana kadar arazide sürmek daha sonra güzel bir lastik kombinasyonu ile bisikleti Bikepacking canavarına dönüştüreceğim.

Neden lastikler parçalandıktan sonra derseniz, her insanın bisikleti tanıma aşaması olduğunu düşünüyorum. Bir müddet bisiklet ile ilişki yaşanmalı. Benim gibi yol, tur, gravel ve mtb için ayrı bisiklet kullanana insanlar bu sorunu yaşıyordur.

Carraro alalı 1500 km oldu kayda alamadığım bikaç sürüşle birlikte.

Bisiklet kesinlikle çok yönlü, arazi patika yollarda denemedim ama asfalatta kesinlikle pişman etmez. Tek eksisi maşa karbon değil. Ona da belli bir süre sonra alışıyorsunuz 😅

DA9AC503-6C9E-4DEC-B006-795FFA8CA21D.jpeg

Selam

Şuanki kullandığım başlangıç seviyesindeki dağ bisikletimi istediğim fiyata sattığım gün G2 yi alacağım inşaalah. Çok araştırdım bu geçtiğimiz birkaç ay , G2 bana sürüş alışkanlıklarıma baktığımda çok da mantıklı geliyor. Yakında bu konuda resmini paylaşırsam şaşırmayın , hastayısım G2 nin vallahi.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Bugün bisan all trail ile 48km az toprak(5-6km), sıcak asfalt(20km) gerisi soğuk asfalt köy yolları şeklinde bir tur attım. Lastikler yolda yapısı gereği gitmesi gerektiği gibi gidiyor, bisiklet yokuş çıkarken (merida crossway 300'e göre) rahattı, bozuk alanlarda da yapması gerekeni yapıyor.

Herkese merhaba belki klasik bi soru olacak ama g2 ile g0 arasinda gidip geliyorum.G0 da claris set var 4100 lira g2 6500 lira arada cok fark var bisiklet kredisiyle almayi dusunuyorum.Kadro olarak ikisi de ayni diyor arkadaslar ama surus olarak bilmiyorum.G2 icin aradaki farka deger mi yoksa G0 mi alayim ne dersiniz ?

Allah aşkına biri tavsiye versin bi tarafım diyormuş g0 al bi tarafım diyorki manifesto bi tarafım da al triban 100 ünü çok para verme. Planım 100 -200 km lik turlar. Hangisi hangi yönden avantajlıdır avantajsızdır biri anlatabilir mi?

Triban 500 - 520 alıp gravel'e yakın tarza çevirebilirsiniz. Ayrıca önde ve arkada bagaj için delikleri mevcut. Yükünüzü de atabilirsiniz. 700x35mm lastiğe kadar izin veren stok jantları ve ön-arka çatal boşluğu buna müsade ediyor. Ancak stok jantları çok akıcı değiller , idare eder diyebilirim.

Merhabalar, uzun bir bekleyiş sonrası bugün itibariyle bisikletime kavuştum:) Darısı bekleyenlerin başına.

Gidon borusu, gidon boğazı ve sele borusu Bplus marka. Maalesef drop bar açılı değil. Normal takılmış.

Genel olarak memnunum. Beylikdüzü-İkitelli arası yol yaptım gayet akıcı. İlk kez bu tarz bir bisiklet kullandığımdan olsa gerek boynum biraz ağrıdı.

Bisan All Trail ECO

.232448 dosyayı görüntüle232449 dosyayı görüntüle232450 dosyayı görüntüle

Hocam ben de 3 gün önce aldım ve dediğin gibi bende de boyun ve bilek ağrısı oldu ama 10 aylık hamlik ve sele için uygun vücut pozisyonu ayarlamak lazım. Ve ilk drop bar bisikletim benimde...

Üstünde gelen gidon bandı beklenildiği üzere oldukça sıradan. Onu ve pedallari değiştireceğim en kısa zamanda...

Lastikleri de şehir bisikleti kıvamına getirmeyi düşünüyorum.. İhtiyaç dahilinde şu anki lastikleri takarım tabi.

En fazla 3700-3800 civarına hangi gravel önerirsiniz
Mosso Monza artık yenisi üretilmiyor model ve isim değişikliği yaptılar alt tarafa yenileri de ekleyeceğim. : (link)
Mosso GVL270 27.5
" kullanıcısı olmadığı için yorumda yok : (link)
Mosso GVL290 29"
aynı şekilde kullanıcısı yok : (link)
bildiğin 29x2.1 mtb lastiği var üzerinde yani monza gibi lastik sığacak mı kasacak mı derdin olmaz ama monza'da sora set varken bunlar da claris var.
corelli goat 1.0 Forumda 1 kişi de var (mesaj-2469696) : (link)
carraro g0
peşinde indirimli alabilirsin. Forumda bildiğim 2 kişi de var. : (link)
Kron CCR2000
ama 1 yıl üretip nedense bir daha üretmediler forumda bildiğim 2 kullancısı var. Hatta birisi daha geçenlerde almıştı.

Bundan sonrası sana kalmış bir şey. Göz zevkine ve bütçene ne hitap ediyorsa onu alabilirsin. 2.el de gravel olarak çok bir şey bekleme zaten

Geri