Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

"Stack" ve "reach" ölçülerini yazabilir misiniz? İnternette geometrisi hakkında pek bilgi yok. Zor olursa TT uzunluğunu da yazabilirseniz iyi olur.
Benim bisikletim 52 kadro Bisan Grand Tour Eco. Yani Gravel değil ama yazayım.
TT 54, ST 52 cm geliyor. Gidon boğazı ise 8 cm.
Stack ve Reach ölçülerini sağlıklı olarak evde ölçemedim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: a.latif
Scudo
İyi forumlar herkese
189 Boyum İç Bacak 88
3000 TL civarlarında önerebileceğiniz modeller neler?
54 veya 56 kadro çok yorarmı yeni başlıyorum?

teşekkür ederim
3000 TL civarında gravel çok yok maalesef. Bütçene en yakın Corelli Goat 1.0 olabilir 2966 TL. Ama kadro boyu maks 54 var. Sana küçük gelir muhtemelen.

Carraro'nun en alt modeli Gravel G0 4440 TL 58 kadro var. Alabileceğin en makul bisiklet bu. Bence birkaç yerle iletişim kur, pazarlıkla 4000 TL civarına alınabilir.

İyi forumlar herkese
189 Boyum İç Bacak 88
3000 TL civarlarında önerebileceğiniz modeller neler?
54 veya 56 kadro çok yorarmı yeni başlıyorum?

teşekkür ederim
58 kadro bulursanız tam olur diye düşünüyorum, belki biraz daha agresif sürüş vs muhabbeti durumundan 56'da olabilir. Sizden 8 cm boyda, 6 cm'de iç bacak boyunda fazlam var yol bisikleti de cyclocrossta da 58 kadro. Monza biraz küçük geliyor ama ülke sınırları içinde 58 kadro bulmak bile zorken 60 ve üzeri imkansız. Fiyatınız dahilinde
Mosso GVL290 (link) 2929 TL
Carraro G0 (link) 4400 TL

Bu iki model var. Corelli goat 1 fiyat olarak bütçenize uysa da kadro boyu seçeneği olmadığı için sıkıntılı.

Yakın zamanda gravele geçmeyi düşünüyorum lakin bütçem kısıtlı,alt seviye gravellerin hepsi de Mekanik disk kullanıyor,hidrolikten geçiş yapmış olacağım,çok sorun yaşar mıyım yoksa bütçeyi biraz daha yükseltip hidrolik kullanan bir modele mi bakmalıyım
Bisan All Trail Eco ve Carraro Gravel G0 düşünüyorum şuanda

• Beğen
Tepkiler: Fatih41
Fiyatlar çok arttığı ve bütçemi çok zorlayacağımı farkettiğim için gravel alma planlarımı 1 sene kadar erteleme kararı aldım. Onun yerine ikinci bir bisiklet olarak ucuz-orta halli bir fixie toplayacağım. Herkese iyi sürüşler. Bisiklet bitince bi başlık açmaya çalışırım.

Merhaba sonunda gravel g4 üme kavuştum ancak benim tuhafıma giden şey bisiklette ayaklık yok ustaya sorduğumda da bunlarda olmaz kimseye de söyleme bunu gülerler dedi 😂 aranızda hiç ayaklık kullanan var mı varsa da önerebileceğiniz var mı acaba?

Merhaba sonunda gravel g4 üme kavuştum ancak benim tuhafıma giden şey bisiklette ayaklık yok ustaya sorduğumda da bunlarda olmaz kimseye de söyleme bunu gülerler dedi 😂 aranızda hiç ayaklık kullanan var mı varsa da önerebileceğiniz var mı acaba?
Ben kullanıyorum. Park ayağı takılmaz diyenlere aldırmayın. park ayağı iyidir. gereklidir.
(link)
(link)

Biraz daha zarif bişey isterseniz şu var. Bisikletin arka teker miline takılıyor.
(link)
20200801_152209.jpg

İyi günler boyum 1.76 bacak boyum 78 110 kgyim daha önce MTB kullanmiştim.simdi gravel almak istiyorum.bütcem dahilinde başlangıç olarak corelli Goat 1.0 almak istiyorum 52 mi 54 kadromu benim için uygun tavsiyeniz ne olur?

Gravel bisikletlerde gidonun kollarının yanlara doğru açılanmasının sebebini bilen var mı? Sürüş esnasındaki avantajı nedir??

• Beğen
Tepkiler: cember3454
a.latif
Gidon çantası montajının sürüşü engellememesi için sti kollar hafif dışarı doğru yapılıyor.Malum gravel bisikletler uzun turlar üzerine planlanan bisikletler,çanta ekipmanları kaçınılmaz.

@seko35.50 Sürüş dinamiklerine bir etkisi yok o zaman. Kullanışlı olması amaçlanmış anladığım kadarıyla. Gerçi yabancı forumlarda daha doğal bilek duruşu ve bozuk yollarda kontrolun kolay olması denmiş ama kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

a.latif
Bir kaç kez kullanma şansım oldu,arazi sürüşlerinde yol bisikletine nazaran kullanım rahatlığı olduğu kesin,ama kontrol kolaylığı konusunda çok bilgim yok.

Herkese merhaba,

55 kadro gravel G4'ümü satıyorum. İlanlara ekledim, camianın kalbi burası olduğu için burada da duyurmak istedim(umarım forum kuralları gereği yanlış birşey yapmıyorumdur).

Sadece G4 ile ilgili değil, gravel bisiklet ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlarda ilan üzerindeki telefon numarasından çekinmeden iletişime geçebilirler elimden geldiğince yardımcı olurum.

Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Bisiklete yeni başladım Kron Tx150 V fren bisikletle 200 km civari yol yaptım gayet memnunum. Fakat sürekli Gravel tarzı bisikletlerin giderebileceği bazı ergonomik problemlerle karşılaşıyorum. Bisikletim şehir bisikleti olarak gayet güzel fakat önündeki amortisör hicbi işe yaramıyor gibi hissediyorum. Yani dağ bisiklet olsa anlarım çok sert arazilerde jant üzerindeki yükü yaylanarak güzel karşılıyor fakat şehir bisikletinin zaten hem lasti basıncı yüksek hem de lastikler ince. Yani o amortisör görevini görene kadar ya yüksek basınçlı lastik patlar ya da janta zarar verir. Bunların hiçbiri olmazsa anca o zaman 3-5 cm sıkışı. Kısacası şehir bisikletinde amortisörün gereksiz bir ağırlık olduğunu düşünüyorum. Sizlere sorum ise şu; ben bu maşayı gidondan itibaren komple çıkarıp yerine yol veya amortisörsüz şehir bisiklertlerindeki düz alüminyum ya da çelik maşalardan takabilir miyim? Bu mümkün müdür?

Alternatif arayanlar için, galiba forumda gördüğüm kadarı ile bir kişi de mosso gvl var.
@asladurma 'nın incelemesi ile

Merhaba.Sizce dekatlon RC500 TRİBAN Gravel mi? Lastikler yol bisikletine göre birazdaha kalın. Frenler disk fren. Birde Bagaj delikleri olunca bende Gravel diye düşündüm. Sizce de öyle mi?
1598507064230.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve sccetin
Merhaba uzun düşünceler sonrasında Gravel G4 almaya karar verdim ve siparişi verdim. Bir aksilik çıkmaz ve kutudan hıyar çıkmazsa yarın gravelime kavuşacağım :) merak ettiğim kutunun içinde pedal mevcut mu acaba? Ayrıca önerebileceğiniz ön far vs var mıdır?
Pedal var sadece :)
Merhaba.Sizce dekatlon RC500 TRİBAN Gravel mi? Lastikler yol bisikletine göre birazdaha kalın. Frenler disk fren. Birde Bagaj delikleri olunca bende Gravel diye düşündüm. Sizce de öyle mi?
238749 dosyayı görüntüle
Gravel gibi duruyor
Herkese merhaba,

55 kadro gravel G4'ümü satıyorum. İlanlara ekledim, camianın kalbi burası olduğu için burada da duyurmak istedim(umarım forum kuralları gereği yanlış birşey yapmıyorumdur).

Sadece G4 ile ilgili değil, gravel bisiklet ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlarda ilan üzerindeki telefon numarasından çekinmeden iletişime geçebilirler elimden geldiğince yardımcı olurum.
satış sayfanı da bulamadım link paylaşırmızın

Son düzenleme:
Geri