Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Carraro gravel bisikletlerin üst boruları kadro boyuna göre çok uzun. Neden öyle yapmışlar anlamadım. 50 kadro bile kısa boylular için büyük kalabilir. Mossonun "stack" ve "reach" ölçüleri daha ideal olmuş gibi. Ama onlarda da karbon maşalı model yok.

Gravel bisiklet alaca olsam tercih edeceğim bisikleti almışsınız. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim, vertigodan dolayı bu aralar fazla hareket edemiyorum fakat bisikletim geldikten sonra, iyi olunca ilk turlarımı atacağım. Kadrom 54, Specialized ve Scott internet siteleri ve yetkilileri, kendi tasarımları için bu boyun bana uygun olacağı konusunda ısrarcıydı, (1,76/1,77 m, iç bacak 83 cm, kol 58 cm) ben de 54’ü seçtim. Hatta Specialized neredeyse 56 kadro sınırındasın diyor. Canyon S kadro veriyordu yanlış hatırlamıyorsam, sanırım üreticiye göre çok değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: a.latif
Scudo
Teşekkür ederim, vertigodan dolayı bu aralar fazla hareket edemiyorum fakat bisikletim geldikten sonra, iyi olunca ilk turlarımı atacağım. Kadrom 54, Specialized ve Scott internet siteleri ve yetkilileri, kendi tasarımları için bu boyun bana uygun olacağı konusunda ısrarcıydı, (1,76/1,77 m, iç bacak 83 cm, kol 58 cm) ben de 54’ü seçtim. Hatta Specialized neredeyse 56 kadro sınırındasın diyor. Canyon S kadro veriyordu yanlış hatırlamıyorsam, sanırım üreticiye göre çok değişiyor.

Geçmiş olsun. Bende de yaklaşık 3 yıl önce benin paroksismal vertigo vardı. Halen daha bazen hafif ataklar oluyor ama geçti sayılır. Sizinki de geçici birşeydir inşallah. Kadro boyunda her markanın kendi önerisini takip etmek en doğrusu galiba. Zaten önemli markaların hemen hepsinde kendi siteleri üzerinden uygun kadro boyu hesaplanıyor.

• Beğen
Tepkiler: FloydianDM
Geçmiş olsun. Bende de yaklaşık 3 yıl önce benin paroksismal vertigo vardı. Halen daha bazen hafif ataklar oluyor ama geçti sayılır. Sizinki de geçici birşeydir inşallah. Kadro boyunda her markanın kendi önerisini takip etmek en doğrusu galiba. Zaten önemli markaların hemen hepsinde kendi siteleri üzerinden uygun kadro boyu hesaplanıyor.

Teşekkür ederim, vestribüler nörit de ek olarak çıktı, denge sinirindeki iltihabın geçmesi biraz sürecek. Size de geçmiş olsun.

Anladığım kadarıyla bizim yerli üreticilerin kadro boyları ithal firmalara göre biraz daha büyük oluyor, Carraro'ya göre onların 52'si bana uygun oluyor.

Sevgili arkadaşlar, dün itibari ile Mosso GVL290 ile gravellendim :):). Aslında kendi sitesindeki adına uygun bir tur bisikletine çevirmek üzere marathon plus tur lastikelrini (40c) sipariş ettim. çamurluk ve ayna (mutlaka) ile şekli tamamlamayı düşünüyorum.Gerisi Allah Kerim :))) (Fiyat: 2.750 TL (peşin) yer: Sundu Bisiklet. Kadro boyu: 21 inç=53 cm - boy: 1.80, iç bacak: 82 bisiklet hafif sınırda olmak üzere bana tam uygun)Mosso GVL290.jpg

Specialized bisiklet modeline göre kadro boy ölçüleri eke koyuyorum. Dediğiniz gibi Specialized bayisine gittiğimde bana da gravel ölçüleri normal yol bisikletinden farklı dediler. 52 ve 54 kadro denedim. 54 daha rahat geldi açıkcası

Dosyalar

• MY20_Bike_Sizing_Guide.pdf
    906 KB · Okunma: 16
@Otepeyurt öncelikle güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Sınırda dediğiniz alt sınır değil mi? Yani 22 inç daha iyi olabilirdi ama 21'de işi gördü gibi?

@Robinson Crusoe Selamlar :) Demek istediğim üst sınırdaydı. Mesela carraronun gravellinde 55 kadro tam geliyordu. Bunda 53 kadro tam geliyor. Mosso nun ölçüleri biraz farklı. yada hepsi birbirinden farklı. Bir alt kadro olur muydu evet ama ben sele borusunu fazla uzatmayı sevmiyorum. Mesela MTB bisikeltim 51 kadroydu ama bu aldığımda aynı ölçülerde. Ben arkada trail bike taşıyorum (çocuk için) seleyi ek boruların daha altına indiremiyorum. (resimde sele borusundaki ekler). Pedal ve seleyi bacak ölçüme göre ayarladığımda durduğum zamanlarda ayak ucuyla da olsa yere temas edebiliyorum. stand over ölçüsünde de ayakta yaklaşık 1,5-2 parmak boşluk kalıyor. Tur amaçlı planladığım için de olabilecek üst sınırı aldım.... Bu sebeple mutlaka alacaklara gidip denemelerini tavsiye ederim. Şu an Sunduda benim gördüğüm Mosso ve Carraronun gravellerinin tüm ölçüleri var. İmkanı olan ve almayı düşünen gidip önce denemeli.

Sevgili arkadaşlar, dün itibari ile Mosso GVL290 ile gravellendim :):). Aslında kendi sitesindeki adına uygun bir tur bisikletine çevirmek üzere marathon plus tur lastikelrini (40c) sipariş ettim. çamurluk ve ayna (mutlaka) ile şekli tamamlamayı düşünüyorum.Gerisi Allah Kerim :))) (Fiyat: 2.750 TL (peşin) yer: Sundu Bisiklet. Kadro boyu: 21 inç=53 cm - boy: 1.80, iç bacak: 82 bisiklet hafif sınırda olmak üzere bana tam uygun)239324 dosyayı görüntüle

17inch olan modelinin kadro borusu yerden ne kadar yüksek ogrenemiyorum biliyormusunuz? 73 ic bacak boyum 1.64 boy.

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
Sevgili arkadaşlar, dün itibari ile Mosso GVL290 ile gravellendim :):). Aslında kendi sitesindeki adına uygun bir tur bisikletine çevirmek üzere marathon plus tur lastikelrini (40c) sipariş ettim. çamurluk ve ayna (mutlaka) ile şekli tamamlamayı düşünüyorum.Gerisi Allah Kerim :))) (Fiyat: 2.750 TL (peşin) yer: Sundu Bisiklet. Kadro boyu: 21 inç=53 cm - boy: 1.80, iç bacak: 82 bisiklet hafif sınırda olmak üzere bana tam uygun)239324 dosyayı görüntüle
Güle güle kullanın. Benim boyum içinde uygun olan birtek bu model var (1,65) birde triban rc500 de.fakat onlarda piyasada yok. Siz kullanım görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Birde lastik değiştikten sonra resim atar mısınız?
1,64 Boy 73 ic bacak boyu için GVL270 GVL290 hangisi iyi olur ve 17'' modeli boyuma uyar mı?
Hocam bende aynı ölçülerdeyim. Benim araştırmalarıma göre 17'' bize uygun.Fakat ben bu modelleri biraz ağır buldum ve bunlar daha çok MTV tarzı gibi geldi. Sizde araştırıp bilgi verirseniz sevinirim.Triban rc500 birde bizim boyumuza uygun.xs yada s beden

Son düzenleme:
  • Beğen
17inch olan modelinin kadro borusu yerden ne kadar yüksek ogrenemiyorum biliyormusunuz? 73 ic bacak boyum 1.64 boy.
Bilmiyorum ama kesinlikle uyar. Eşim için de alacağım 1,63 boy ve 17 inç olan oluyor... Düşünmeden ve eğer beğendiyseniz 17 inç alabilirsiniz....
@ozozgur tabiki de atarım bir gelsin lastikler. :) ayrıca çamurluk falan da alacağım. gidon ucu ayna, zil.....vs.. ve Deniz Bey'e de söylediğim gibi 17 inç 1.62-168 arası için uygun olacağını düşünüyorum ve hatta deneyebiliyorsanız 19 inç i de deneyin derim. Standover değeri kendiyle aynı ölçüdeki bir mtb den daha kısa bilginize.. Ayrıca ben ölçü için Trek sayfasını ölçülerini baz alıyorum aşağı yukarı tutuyor ön bilgi olarak.

ayrıca benim bisikletin değerini ölçer gönderirim.. bir fikir olur..

Son düzenleme:
Bilmiyorum ama kesinlikle uyar. Eşim için de alacağım 1,63 boy ve 17 inç olan oluyor... Düşünmeden ve eğer beğendiyseniz 17 inç alabilirsiniz....
@ozozgur tabiki de atarım bir gelsin lastikler. :) ayrıca çamurluk falan da alacağım. gidon ucu ayna, zil.....vs.. ve Deniz Bey'e de söylediğim gibi 17 inç 1.62-168 arası için uygun olacağını düşünüyorum ve hatta deneyebiliyorsanız 19 inç i de deneyin derim. Standover değeri kendiyle aynı ölçüdeki bir mtb den daha kısa bilginize.. Ayrıca ben ölçü için Trek sayfasını ölçülerini baz alıyorum aşağı yukarı tutuyor ön bilgi olarak.

ayrıca benim bisikletin değerini ölçer gönderirim.. bir fikir olur..
Öncelikle hayırlı olsun. Benimde beğendiğim bir model gvl 290. Aslında teknik anlamda ve hafiflik olarak corelli goat 1.0 ı daha mantıklı buluyorum ama hem tasarımını beğenmiyorum hemde piyasada bulunmuyor zannımca. Gvl 290 ile ilgili Youtubede hiç kullanım inceleme videosu göremedim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Beğen
@Murat_88 @ozozgur @DenizCe evet arkadaşlar benim 53 kadr9 bisiklet8n stand9ver değeri tam 80 cm. Denerken 1,5 -2 parmak boşluk ölçmüştüm ki iç bacak 82 o yüzden tam boy oldu. Murat bey şu alacakları mi bir alayım tam takım ufak bir video yaparım😉. Bu arada mtb den geçen biri olarak 290 benim icin ferrari ve ayrıca 34t dişli bir harika göztepe köprüsünden bisiklet elimde çıkardım misal bununla tik tik zorlanmadan çıktım (yaş 43😋) ki gvl 700 serisinde 42t mevcut. Yanılmıyorsam bu büyük disliye mega dişli diyorlar. Açıkçası benim acımdan bu fiyata model yükseltme oldu diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis
Güle güle kullanın. Benim boyum içinde uygun olan birtek bu model var (1,65) birde triban rc500 de.fakat onlarda piyasada yok. Siz kullanım görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Birde lastik değiştikten sonra resim atar mısınız?

Hocam bende aynı ölçülerdeyim. Benim araştırmalarıma göre 17'' bize uygun.Fakat ben bu modelleri biraz ağır buldum ve bunlar daha çok MTV tarzı gibi geldi. Sizde araştırıp bilgi verirseniz sevinirim.Triban rc500 birde bizim boyumuza uygun.xs yada s beden

Yol bisikleti ince teker oldugundan kullanamiyorum. Gravel ya da MTB seçeceğim.

• Beğen
Arkadaşlar iyi günler gravel ve şehir bisikleti arasında kaldım gravel olarak corelli Goat 1.0 ve Carraro Sportive 328 arasında kaldım Sportive deore Altus hidrolik diskli felan olunca daha bi aklım karıştı genel olarak kullanımım asfalt ve stabilize yol ağırlıklı arazide toprakta çok kullanicagimi sanmıyorum ve işin aslı dropbar hiç kullanmadim kilo olarak bana karar verme konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Barisc61
Merhaba,

Ben de Scott Speedster 30 Gravel 2019 alarak aranıza katıldım. Daha önce yol bisikleti ve türevleriyle tecrübem yok, son olarak Dahon Mariner D8 kullanıcısıydım. Katlanır bisikletimi elden çıkarmayacağım ve şehir içinde zaman zaman kullanacağım. Bisikletimin gelmesini bekliyorum, geldikten sonra hedefim kısa ve uzun turlar olacak.
Hocam kaça aldınız ?Birde donanım ve fiyat bilgisi paylaşır mısınız?

Arkadaşlar iyi günler gravel ve şehir bisikleti arasında kaldım gravel olarak corelli Goat 1.0 ve Carraro Sportive 328 arasında kaldım Sportive deore Altus hidrolik diskli felan olunca daha bi aklım karıştı genel olarak kullanımım asfalt ve stabilize yol ağırlıklı arazide toprakta çok kullanicagimi sanmıyorum ve işin aslı dropbar hiç kullanmadim kilo olarak bana karar verme konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Arazide veya uzun turlarda kullanmayacaksanız gravel almanızın pek bir manası yok. Şehir bisikleti sizi daha tatmin eder.

Gravel'in asfalt yolda hızına dair pek video göremedim.
Normal tempoda yol bisikletinde 25-35 arasında rahat kulanabiliyorken MTB'de bu 15-20 arası oluyor. Gravelde yol bisikleti lastiği taktığımız zaman ortalama hızı ne olur. Yol bisikletine yakın olur mu. Hem yol hem gravel kullanan varsa aradaki fark nasıldır. Yoldan geçince keşke almasaydım asfaltta istediğim gibi çevir çevir gitmiyor diyorlar mı?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Otepeyurt
Normal tempoda yol bisikletinde 25-35 arasında rahat kulanabiliyorken MTB'de bu 15-20 arası oluyor. Gravelde yol bisikleti lastiği taktığımız zaman ortalama hızı ne olur. Yol bisikletine yakın olur mu. Hem yol hem gravel kullanan varsa aradaki fark nasıldır. Yoldan geçince keşke almasaydım asfaltta istediğim gibi çevir çevir gitmiyor diyorlar mı?
Artı, Gravel kullanan arkadaşlar, yol bisikletine ek olarak şehir bisikletleri ile de bir karşılaştırma yaparlarsa çok daha güzel olur düşüncesindeyim.

Carraro Gravel G4 modelini 1 aydan beridir kullanıyorum. İlk iki hafta üstünde gelen schwalbe g-one speed 700x38c lastikler ile kullandım. İki haftada yaklaşık 250 km pedalladım. Daha önce Canyon Ultimate CF 7.0 kullanıcısıydım eski bisikletim ile karşılaştırdığımda performans yönünden çok gerideydim. Sanki altımda mtb vardı bu sebeple bu hafta dış lastikleri schwalbe marathon plus 700x32c ile değiştirdim ve performans olarak istediğim seviyelere çıktı. Şuanki bisikletin performansı beni tatmin etti. Ama üstünde gelen lastikler ile mtbden farkı yok

Geri