Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@salasan61 Bisan All Trail kullanan tabiki çok daha sağlıklı bilgi verebilir ama benim boy 185 cm, iç bacak boyu 85 cm, Carraro 52 kadro gravel kullanıyorum.

Vücut anatomisi(bacak iç boyu ölçünüz çok yüksek olabilir), Bisan'ın geometrisi farklı olabilir, siz büyük kadro tercih ediyor olabilirsiniz. Deneme imkanı olmadığını biliyorum çoğu yerde, mümkünse deneyin derim.

Sanki sizin için 50 altı kadrolar daha uygun gibi

• Beğen
Tepkiler: bayihtiyar
Scudo
@salasan61 yol bisikleti sayfasında bisan kullananlarının yorumlarından kendinize göre çıkarım yapabilirsiniz ya da kullanıcılara sorabilirsiniz. Bir ara araştırırken bisan kadrolarının genel bedenlere göre biraz daha büyük olduğu aklımda kalmış. Yani bisandaki 52 beden diğer firmaların 54 bedeni gibi ifadeler vardı. Eğer bu modelde de böyle ise boyunuza büyük kalabilir. Kadrodan kadroya, tasarıma göre değişse de normal bedeniniz 50 gibi. Denemeden, binmeden almak için riskli biraz.

Gravel olmasıyla ilgisi yok😂iç lastik kalitesi veya bisikletin üzerinde verilen lastikler genelde kalitesizdir. Mitas marka büyük ihtimalle sizin dış lastik?

schwalbe g-one kullanıyorum. yeterli mi :)

Hocam hangi grupla sürüyorsunuz PAB ile mi yoksa tek mi ?

İlk başta PAB ile sürüyordum , Tekin usta ustamdır. Grupda acemi çok olduğu için şu aralar tek yada birkaç kişi takılıyoruz.

Sana yeterli değil ki burada sormuşsun😀

İlk başta PAB ile sürüyordum , Tekin usta ustamdır. Grupda acemi çok olduğu için şu aralar tek yada birkaç kişi takılıyoruz.

Son düzenleme:
Bana yeterlimi , yoksa hata bende mi onu merak ettim açıcası.

Hocam turlarda haberleşebilirsek sevinirim. Bu arada bende de G4 var ama yaklaşık 700 km de herhangi bir lastik patlaması vs olmadı.

@suyunsesi

Normal şartlarda belirttiğiniz hesaplama yöntemleri kullanılarak seçilmesi gereken kadro boyu %90 doğrulukta tespit edilebiliyor hepimizin bildiği gibi.

Lakin Bisan Alltrail ile ilgili herhangi bir geometri tablosu paylaşmadığı gibi, kullanıcılardan gelen geri bildirim 54cm şekilde satılan kadronun hiç de 54cm olmadığı, bizim yol bisikletinde 57cm'e denk gelecek ölçülerde olduğu şeklinde. Kendim ölçmediğim için kesin bilgi sahibi değilim maalesef. Bu durumda 52cm ölçüsünün de 54/55cm ölçüye denk geleceğini düşünerek hareket etmek gerekiyor. Buradan bu ölçülendirmeleri yapan Bisan çalışanlarını da ayrıca tebrik ediyorum. :ckskc:

1.70 boyunda standart oranlara sahip bir kullanıcıya %90 doğrulukta 52-53cm bir kadro uyacaktır bildiğimiz gibi. Peki Alltrail'in en ufak kadrosu 54cm'e denk geliyorsa bu kullanıcının nasıl hareket etmesi gerekiyor, bence soru bu yönde.

@suyunsesi

Normal şartlarda belirttiğiniz hesaplama yöntemleri kullanılarak seçilmesi gereken kadro boyu %90 doğrulukta tespit edilebiliyor hepimizin bildiği gibi.

Lakin Bisan Alltrail ile ilgili herhangi bir geometri tablosu paylaşmadığı gibi, kullanıcılardan gelen geri bildirim 54cm şekilde satılan kadronun hiç de 54cm olmadığı, bizim yol bisikletinde 57cm'e denk gelecek ölçülerde olduğu şeklinde. Kendim ölçmediğim için kesin bilgi sahibi değilim maalesef. Bu durumda 52cm ölçüsünün de 54/55cm ölçüye denk geleceğini düşünerek hareket etmek gerekiyor. Buradan bu ölçülendirmeleri yapan Bisan çalışanlarını da ayrıca tebrik ediyorum. :ckskc:

1.70 boyunda standart oranlara sahip bir kullanıcıya %90 doğrulukta 52-53cm bir kadro uyacaktır bildiğimiz gibi. Peki Alltrail'in en ufak kadrosu 54cm'e denk geliyorsa bu kullanıcının nasıl hareket etmesi gerekiyor, bence soru bu yönde.

Ben Bisan Grand Tour Eco 52 kadro bisikletimi kendimce şu şekilde ölçeklendirmiştim. Fikir verebileceğini düşünerek tekrar alıntılıyorum.
.... bu alttaki çizimi bir grafik programında bisikletimin çizimini birebir ölçekte milimetreye indirgeyerek basit bir şekilde çalıştım.
52 kadrosu için mümkün olduğunca gerçeğe yakın yapmaya çalıştım. Bu çizimi yapabilmek için Bisan'ın kendi sitesindeki görselden, belirli açılarda çektiğim kendi bisikletimin fotoğraflarından, cetvel yardımı ile bisikletim üzerinde yaptığım çeşitli ölçümlerden faydalandım.
Not: Bu çizimler orjinal çizimleri değildir. Kişisel çabamdır, ölçeklendirmede yanılma payım mutlaka olmuştur.
Sonuç olarak Seat Tube 52 cm, Top Tube 55,5 cm iken, Stack 57,5 cm Reach 41,5 cm geliyor.

1604473958803.png

@suyunsesi

Elinizdeki imkanlarla olabildiğince bilimsel bir çalışma yapmışsınız, tebrik ederim. :harika: Bu çalışmayı Bisan'a da gönderip belki biraz olsun düşünmelerini sağlayabilirsiniz diyorum ama pek umudum yok açıkçası.

All Trail kadrosunu ölçüp benzer bir ölçekleme çalışması yapmadan kesin konuşmak güç, ancak normalde 57cm yol bisikleti kullanan 1.83 boyundaki bir kullanıcı "sözde" 54cm All Trail'in kendisine tam uyduğundan bahsediyordu incelemesinde. Sarı ikinci el sitesinde de aynı 54cm kadro boyu kendisine büyük geldiği için satışa çıkaran 1.76cm bir kullanıcı vardı. Bunlara bakarak kadronun 56/57cm e denk geleceği sonucuna varıyorum.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Konu dışına çıkayım . GOAT 1.0 kullanıyorum. Claris setli. Toplu sürüşlerde hiç bir şekilde verim alamıyorum. Yerimde sayıyor gibiyim .Diğer arkadaşlarımın grup setleri 105-tiagra-grx fark eder mi acaba ?

• Beğen
Konu dışına çıkayım . GOAT 1.0 kullanıyorum. Claris setli. Toplu sürüşlerde hiç bir şekilde verim alamıyorum. Yerimde sayıyor gibiyim .Diğer arkadaşlarımın grup setleri 105-tiagra-grx fark eder mi acaba ?

Kullandığınız setin Claris, 105 veya GRX olmasının pedal turu başına alacağınız yol ile hiçbir ilgisi yok. Aynakol dişlisi - kaset dişli oranları ve kullandığınız lastik ile çok ilgisi var. Kullandığınız lastiği yol tipi bir lastik ile değiştirip farkı görün derim.

All Trail sahipleri bizi duyun. Rica etsek; Kadro boyunuzu, ST ve TT ölçülerini yazabilir misiniz? Ha bir de gidon boğazı ve alın borusu uzunluğunu. :D

Set mutlaka farkeder ama toplu sürüşte verim alamıyorsanız bacakları kıyaslayın biraz:)

@salasan61 @suyunsesi
All trail için geometri tablosu olmadığından ben bayide kendim ölçü almıştım. 54 kadroda TT = 54 cm, gidon boğazı 100 mm
Benim ölçülerim 175/81.5 bana uyuyor. Genel olarak M kadro denilebilir.

Bak işte bu enteresan bir geri bildirim oldu. Daha önceki kullanıcı yorumlarında kadronun verilen ölçüden büyük olduğu belirtiliyordu, ancak siz ölçüm yapıp standart kadro geometrisi tespit ettiğinize göre Bisan çalışanlarının boşuna günahını almış olabilirim. :uzgnm: Lakin bir kadro geometrisi koymayıp bizi bu kadar uğraştırdıkları için biraz da hakediyorlar o tatavayı.

Merhabalar,

Gravel g2 var.. temmuzda aldım.. ancak iş seyahatlari ve yoğunluktan dolayı henüz daha 20km ya kullandım ya kullanmadım.. Neyse.. Bisiklet yerinde iki haftadır hiç kıpırdamadan dururken geçtiğimiz pazar akşamı ıslık sesi ile beraber hava kaçırma sesi geldi.. Üç beş saniye içinde kesildi. Bir baktım ki arka tekerlek yere yapışmış. Neyse hemen yeni iç lastik sipariş verdim ve lastiği değiştirdim. (Michelin Air Stop 700x35/60-622 İğne Sibop 42mm) iç lastik sipariş verdim.

İç lastik, sibobun 10 15 cm yanındaki birleşim yerinden yarılmış.. Jant fitili ve dış lastiği de kontrol ettim. Herhangi bir sıkıntı yok. Lastiği değiştirdikten sonra kısa bir de tur attım. Yine bir sıkıntı olmadı.

Bisikletle gelen lastiğin ne kadar kötü olduğunu yazmak için buraya girmiştim ki benzer bir konu dönmekte imiş. Gelen lastik bence kötü bile değil. Çok kötü.

İç lastik çek cumhuriyeti malı.. 2004 yazıyor kocaman.. 2004 yılı üretimi ise ne diyeceğimi zaten bilmiyorum.. Yazık. Değilse benim cahilliğim.

Dosyalar

• 20201104_221656.jpg
    20201104_221656.jpg
    479,4 KB · Okunma: 73
  • 20201104_221421.jpg
    20201104_221421.jpg
    2,6 MB · Okunma: 88
  • 20201104_223809.jpg
    20201104_223809.jpg
    1 MB · Okunma: 88
Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Bisan burayı takip ediyor galiba, siteye kadro geometrisi tablosunu eklemişler Screenshot_20201104-223133_Chrome.jpg

Kadro ölçüsünü Seat Tube olarak vermişler ama Top Tube sandığım kadar uzun değil.
Gravel grubu için önemli olan Trail ve Standover Height bilgileri yine yok ama bu bile büyük ilerleme. Stack/Reach oranı da tam 1.50

All Trail sahipleri bizi duyun. Rica etsek; Kadro boyunuzu, ST ve TT ölçülerini yazabilir misiniz? Ha bir de gidon boğazı ve alın borusu uzunluğunu. :D

Bisan burayı takip ediyor galiba, siteye kadro geometrisi tablosunu eklemişler

Bisan bizi duymuş :ssrtcbya: .
Bu bile gelişme hocam. Bisan'ı tebrik etmek lazım. Adamların çıkış yapma girişimi ile eğonominin dıj minnaklar tarafından vurulması ve gorona (cavit 19) aynı zaman denk geldi :komik: 🤪.

Son düzenleme:
arkdaşlar triban 100 için yorumlarınız nedir ? 45/50 km yol gidilir mi çok hızla alakam yok sadece köy yolu gibi yollardada gidebileyim kafi.

Geri