Herkese Merhaba
Son 1 hafta içerisinde Mosso gvl 700 ile 45-25-25 km'lik turlar gerçekleştirdim. Toplamda 150 km'yi buldu ve henüz servise gitmedim. Deneyimlerimi sizlerle paylaşayım dedim.
Öncelikle benim gibi ilk kez drop kullanan biri için alışmak hiç zor olmadı. İlk günlerde sürdüğümde kontrol etmek biraz korkutmuştu fakat artık daha kontrollü.
Sele ve gidon ayarını (
@bayihtiyar sayesinde) kendime göre ayarladım. Artık problem yaşamıyorum. Pedli bir şort aldım, epey rahat geldi başta ancak km arttıkça belirli bir ağrı oluyor.
Turlarım genellikle şehir içinden başlayıp şehir dışında gidebildiğim yerlere kadar. Dolayısıyla sırası ile %30 iyi asfalt - %30 kötü asfalt- %30 stablize-%10 toprak şeklinde oluyor. Gravelin ruhuna yakışanı henüz gerçekleştiremesem de şu an için çok memnunum.
Rampalara çok daha rahat çıkıyor, çok çabuk bir şekilde hızlanıyorum. Frenler şimdilik çok iyi. Lastiklerin tutuşu ve sürüşe uyumu harika. Bir tek bugün arnavut kaldırımda sürünce biraz konforum bozuldu. Bir de en rahatsız edici olay hızla giderken asfaltın üstündeki yola dik çekilen tırtırlı şeritlerden geçince dengeyi çok bozuyor gibi geldi.
Bugün turdan dönünce, aradaki farkı daha iyi anlamak için eski bisikletim Carraro sportive 225 (kelebek gidon ve sıfır lastikli) ile merkeze gittim geldim (5km). Oturuş ve sürüş zaten birbirinden farklı ama bence en büyük farkı kiloda imiş. Mosso yormuyor, hakimiyeti daha kolay, rüzgardan daha az etkileniyor.
Açıkcası bu kadar beğeneceğimi beklemiyordum. Daha önce almalıymışım diyorum. Mosso'yu da tavsiye ediyorum.