Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
@tennozer Özellikle böyle aldım. 55 büyük gelir,hatta üzerindeki 75 mm gidon boğazını 60 mm ile değiştirdim.

Boya göre o kadro normal. Gravel kadroları yerden yüksek olduğu için geometrisi farklı biraz. Ben 1,72 yim 50 kadro ya biniyorum aynı bisikletin.

• Beğen
Tepkiler: tennozer
@Burak Altaç benim boy 1.82.. Bi tane 52 kadro gravel gözüme kestirdim.. Tabi 20 güne satılmazsa.. Yada git yol bisikleti al diye kendimi kandırmazsam

@tennozer Yol pek bana göre değil. Ben sert kullanıyorum,o nedenle iyi düşünüp almak lazım.

Yol bisikleti bana çok kibar geliyor , bende biraz hard seviyorum sanırım :) O sebeple gravel en uygunu bana göre

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Yaklaşık 3 aydır Corelli Goat 2.0 kullanıyorum, öncesinde de 2 ay kadar Goat 1.0 i deneme şansım oldu, deneyimlerimi bende paylaşmak istedim. Fotodaki canavar 52 kadro benim boy 1.82, normalde 54-56 kadro kullanırım yol ve şehir bisikletleri de. Bu Gravel geometrisi de 52 bana çok uygun oldu. Vites ve fren sistemiyle ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Elestirebilecegim konu şu olur; fabrikadan yada bayiden bisiklet inalnilmaz ayarsız şekilde geliyor, iyi bir elden geçirmeden binmemek lazım, ön disk te sürtme vardı ve teker ortali durmuyordu, göbeğe bir pul koyarak çözdük sorunu. Keyifli akıcı bir bisiklet, en uzun 35 km lik bir yol yaptım, GRX vites akıcı ve hızlı, frenler çok başarılı. sorusu olanlar olursa cevaplayabilirim.

Son düzenleme:
Selam,
Bu yaz bir carraro G0 aldım, ve ilk defa bir seferde 100km sürdüm. Muhteşem bir histi, ancak zaman zaman Claris setin "akmadığını" hissettim.
Zaman içerisinde bir fırsat çıktı ve uygun bir fiyata Salcano xrs033 105 setli aldım. Açıkçası binmesi son derece keyifli bir bisiklet ama Carraro'mun daha rahat ve yapmak istediğim uzun yollar için daha rahat olacağını hissediyorum. Carrarro'nun disk frenleri zaten yokuşlu yollarda beni daha da rahat hissettiriyor, ancak Salcano'daki 105 sete de ayrıca aşık oldum.

Sizlere sorum şu:
105 seti Carraro g0'a takabilir miyim? Jantta yeterli yer var gibi görünüyor ama bu işi daha önce yapmadım. Siz neler yaşadınız gravel'a 105 tarzı komponentler takınca, merak ettim

Selam,
Bu yaz bir carraro G0 aldım, ve ilk defa bir seferde 100km sürdüm. Muhteşem bir histi, ancak zaman zaman Claris setin "akmadığını" hissettim.
Zaman içerisinde bir fırsat çıktı ve uygun bir fiyata Salcano xrs033 105 setli aldım. Açıkçası binmesi son derece keyifli bir bisiklet ama Carraro'mun daha rahat ve yapmak istediğim uzun yollar için daha rahat olacağını hissediyorum. Carrarro'nun disk frenleri zaten yokuşlu yollarda beni daha da rahat hissettiriyor, ancak Salcano'daki 105 sete de ayrıca aşık oldum.

Sizlere sorum şu:
105 seti Carraro g0'a takabilir miyim? Jantta yeterli yer var gibi görünüyor ama bu işi daha önce yapmadım. Siz neler yaşadınız gravel'a 105 tarzı komponentler takınca, merak ettim
Sat ikisini de G4 al yada 2019 G2(yolda daha cok kullanacaksan) :)

Carraro G2'nin üzerinde gelen SCHWALBE G-ONE SPEED RACEGUARD 700X38C lastiklerden çok memnunum,özellikle de yağmurlu havalarda ama özellikle de arka lastiği değiştirme zamanı yavaş yavaş geliyor. Nette bakındım ama bulamadım,bu lastikle devam etmek istiyorum. Bu lastiğin aynısını nereden bulabiliriz?
Kaç km kullanınca değiştirme gereği duydunuz?

@ATolgaT Ben alalı 20 gün oldu ve aşağı yukarı 400 km yapmışımdır. 2. el aldığım için ,benden önceki sahibi kaç km yapmıştır tam olarak bilmiyorum. Henüz bitmiş değil lastiklerim ama yurt dışından geliş süresi falan var diye alayım dedim.

Ahh o 105 setli yol bisikletleri çık aklımdan.. Gravel benim için iyi olan..

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Çelik kadro bisikletimde fren kaliperinin adaptörleri Is ve grx kaliperi flat mount diye geçiyor. Grx frene slx kaliper taksam çalışır mı?

@Burak Altaç benim boy 1.82.. Bi tane 52 kadro gravel gözüme kestirdim.. Tabi 20 güne satılmazsa.. Yada git yol bisikleti al diye kendimi kandırmazsam
ben 183 ile 55 kadro kullanıyorum denemediyseniz 55e de bir bakın imkanınız varsa.
Kaç km kullanınca değiştirme gereği duydunuz?
Kullanım stilinize bağlı olmakla beraber 2-3000km görünce dişleri siliniyor. Ön arka değişimi yapılarak tahminimce kendi kullanımıma göre 5-6000km gider diye düşünüyorum.

ben 183 ile 55 kadro kullanıyorum denemediyseniz 55e de bir bakın imkanınız varsa.

Kullanım stilinize bağlı olmakla beraber 2-3000km görünce dişleri siliniyor. Ön arka değişimi yapılarak tahminimce kendi kullanımıma göre 5-6000km gider diye düşünüyorum.
Benim boyum 178. 52 kadro kucuk gelmisti, seleyi biraz asagida konunlandirmak disinda bir değişiklik yapmadan 55 kadro kullandim 1 yil. Hic de sorun yasamadim. Sonra yol bisikletine geçerken 54 kadro aldim. Simdilik halimizden memnunuz😇

• Beğen
Tepkiler: tennozer ve MakRo
Benim boyum 178. 52 kadro kucuk gelmisti, seleyi biraz asagida konunlandirmak disinda bir değişiklik yapmadan 55 kadro kullandim 1 yil. Hic de sorun yasamadim. Sonra yol bisikletine geçerken 54 kadro aldim. Simdilik halimizden memnunuz😇
Bana da genelde 54 kadro yol bisikletleri oluyor. G2de de hiç düşünmeden 55e geçtim.

1.82 boyunda 85 kilo ağırlığındayim, ortala standartlarda extremite uzunluklarına sahibim, yol bisikletlerinde 54 ve 56 kadroda rahat ediyorum genelde, öyle çok hassa oocumler yapma fırsatımız olmadı, genel konforlu sürüş hissiyatina bakarak karar verdiğimiz ölçüler bunlar, sele ve gidon açılarıyla oynayarak kendimize en rahat pozisyonu bulmaya çalışıyoruz. Ancak Gravel de durum farklı biraz, yol bisikletinde 52 kadro çok küçük ve rahatsız edici olurken, Gravel de 52 cm kadro bana tam oldu. Çok rahatım, daha çevik ve kıvrak olduğunu söyleyebilirim. Gravelde bir boy küçüğünü tavsiye ederim, ama denemeden iyice kendinize göre ölçüp bicmeden karar vermeyin derim..
Bu arada bisikletim Corelli Goat 2.0
IMG_20201227_160455.jpg

Specialized Gravel kullanıyorum boyum 1.73 kadro 54 ama çok rahatım . Uzun yollarda gittim bi sıkıntı yaşamadım. Bisikleti Çin'de aldım . Tayvan yapımı .

Acaba Çinliler farklı mı kullanıyor bilmiyorum.

Geri