amd
Sic ad nauseam !
- Tepki
- 712
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba bütcem 28 29 bin bandında gravel bisiklet arıyorum. Genel olarak carraro kullanıyor sanırım herkes. Benim için grx setli olması çok önemli degil bu arada
Selamlar
Bu zamana kadar hep şehir bisikleti kullandım. Yeni bir bisiklet arayışındayım fakat şöyle bir durum var ki deprem bölgesinde yaşıyorum ve yollar tabii çok kötü. Cam, çivi, moloz yığını dolu.
En son kullandığım Peugeot t11x2 pek dayanamadı yollara. Maalesef geçen hafta da çalındı.
Şimdi gravel veya mtb almaya karar verdim. Mtb'leri şehir içinde yorucu olduğu için ve kalın lastiklerle gözüme çok kaba geldiği için pek almak istemiyorum. Carraro'nun bazı mtb modelleri karizmatik duruyor gerçi. Öte yandan dayanıklılık için de biraz mtb'lere göz gezdirdim.
Gravel bu konuda üzer mi acaba? Mtb ile kıyaslarsanız ne dersiniz? Dün Bianchi gr0013'ü inceledim yakından. Çok da hoşuma gitti. Bakımları nasıldır? Olası bir lastik patladığında kendim halledebilir miyim? Buralarda aktif çalışan servis, tamirci olmadığı için kendim halletmek zorundayım.
Şöyle birkaç model baktım: (yeni üye olduğum için link bırakamıyorum maalesef)
Bianchi Gr0013
Carraro g02
Peugeot gr14
Triban grvl 520
Rockrider race 720 xc
Carraro big 2912
Gördüğünüz gibi kafa hala karışık gravel vs mtb konusunda. Daha fazla zam yemeden de bir an evvel almak istiyorum
Öneriler için teşekkürler şimdiden.
Lapierre Crosshill 2.0 ya da 3.0 öneririm. Bizzat 3.0 modelini kullanıyorum, gravel bisiklet denince ilk akla gelen Carraro, Peugeot, Bianchi vs. modellerinin hepsinden çok daha estetik ve ekipman olarak da aşağı kalır yanı yok. Fiyat performans denilebilecek bir model. Yurt dışı fiyatı 1799€ ancak TR fiyatı 30700 ile 35k arası değişiyor satıcıya göre.