Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Merhaba arkadaşlar.

Yardımınıza ihtiyacım var. Kadro boyu seçiminden pek anlamıyorum. Carraro G4 Pro siparişimi iptal ettim. Alacağım bisiklet Bianchi Nirone Gravel. Fakat Bianchi ile konuştuğumda M - 500H ve L - 520H ürettiklerini belirttiler. Geometrisi de yok bisikletin. Specialized, Giant, Trek gibi markaların gravel bisikletlerini inceleyince 175cm boy - 79cm iç bacak için 54 kadro çıkıyor hep. Bahsettiğim bisiklet için de Hepsiburada’da Limon Bike firması 470H uygun olur dedi ki bu ölçüyü Bianchi’nin ürettiğini bilmiyordum. Kafam allak bullak oldu ne yazık ki.

merhaba boyum 190, hem gravel hem mtb bisikletlerimde 56 kadro kullaniyorum, memnunum. Buradan referansla boyunuz 175 ise kendi deneyimimden yola cikarak 54 kadro almaniz sizin icin uygun olabilir; keza 56 buyuk 52 de kucuk kacabilir. Bunun yaninda sayet imkaniniz varsa, deneyip almaniz en risksiz tercih olabilir.

Simdiden bisikletiniz hayirli olsun.

Scudo
Merhaba arkadaşlar.

Yardımınıza ihtiyacım var. Kadro boyu seçiminden pek anlamıyorum. Carraro G4 Pro siparişimi iptal ettim. Alacağım bisiklet Bianchi Nirone Gravel. Fakat Bianchi ile konuştuğumda M - 500H ve L - 520H ürettiklerini belirttiler. Geometrisi de yok bisikletin. Specialized, Giant, Trek gibi markaların gravel bisikletlerini inceleyince 175cm boy - 79cm iç bacak için 54 kadro çıkıyor hep. Bahsettiğim bisiklet için de Hepsiburada’da Limon Bike firması 470H uygun olur dedi ki bu ölçüyü Bianchi’nin ürettiğini bilmiyordum. Kafam allak bullak oldu ne yazık ki.

Merhabalar, yardımcı olur mu bilmiyorum ama bir yıldır kullandığım Bianchi Gravel GR0014 bisikletimi birkaç gün önce Carraro G6 Pro almak için sattım. Boyum 178 cm iç bacak boyum 83 cm. Bianchi benim model için 47 - 50 - 52 olmak üzere üç beden üretmişti ve bana 50 beden tam olmuştu. Eğer sizin alacağınız model için de 47 - 50 - 52 beden olmak üzere üç beden üretildiyse Limon Bike firmasına katılıyorum. Bana göre de 47 sizin için uygun olur. Yine de kafanın rahat olması için iyice araştırmak gerek. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Merhabalar, bugün itibariyle yeni bisikletimi almış bulunuyorum. Bianchi Gr0014'ten Carraro G6 Pro'ya terfi ettik 😁
Gelelim canımı sıkan bazı detaylara; sabah kutuyu açar açmaz ilk şoku yaşadım ve ne yazık ki Selle Royal Lift (kahverengi) sele yerine Reko Raptor R_Zero diye pek kaliteli olmayan siyah bir sele çıktı. Tabi sele borusu ve pedallar da alakasızdı. Bunların yanında Fi'zi:k gidon sargısı ise kutuda bulunmuyordu. Carraro firmasıyla iletişime geçtik ve hatalı gönderim yapıldığını ilettik sağ olsunlar yenilerini gönderecekler :ckskc: Kadroda bulunan bir iki çizik ile hatalı boyalı bir yeri nazarlık olsun diye görmezden geldim fakat eve gelince fark ettiğim üzere Spacerlar yeşil olması gerekirken siyah konulmuş 🤦‍♂️İnsanlığın ve dünyanın bunca derdi varken bunları kafaya takmak elbette olmaz ama biraz keyifsizlik yaratıyor tabi 🤷‍♂️
35 km'lik ilk sürüş deneyimime gelecek olursak son derece memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bana şimdilik 1. vites biraz ağır 11. vites ise hafif kaldı ama yine de Bianchi'deki Grx 400 set ile çıkamadığım maksimum hıza çıkabildim. Bunların dışında özellikle arka fren kolu çok hafif ve durma mesafesi çok uzun. Hidrolik disk fren ayarını nasıl yapabilirim? Bununla ilgili önereceğiniz video varsa memnun olurum. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    134,9 KB · Okunma: 94
  • 2.jpg
    2.jpg
    143,1 KB · Okunma: 95
  • 3.jpg
    3.jpg
    37,1 KB · Okunma: 96
  • 4.jpg
    4.jpg
    147,2 KB · Okunma: 91
Merhabalar, bugün itibariyle yeni bisikletimi almış bulunuyorum. Bianchi Gr0014'ten Carraro G6 Pro'ya terfi ettik 😁
Gelelim canımı sıkan bazı detaylara; sabah kutuyu açar açmaz ilk şoku yaşadım ve ne yazık ki Selle Royal Lift (kahverengi) sele yerine Reko Raptor R_Zero diye pek kaliteli olmayan siyah bir sele çıktı. Tabi sele borusu ve pedallar da alakasızdı. Bunların yanında Fi'zi:k gidon sargısı ise kutuda bulunmuyordu. Carraro firmasıyla iletişime geçtik ve hatalı gönderim yapıldığını ilettik sağ olsunlar yenilerini gönderecekler :ckskc: Kadroda bulunan bir iki çizik ile hatalı boyalı bir yeri nazarlık olsun diye görmezden geldim fakat eve gelince fark ettiğim üzere Spacerlar yeşil olması gerekirken siyah konulmuş 🤦‍♂️İnsanlığın ve dünyanın bunca derdi varken bunları kafaya takmak elbette olmaz ama biraz keyifsizlik yaratıyor tabi 🤷‍♂️
35 km'lik ilk sürüş deneyimime gelecek olursak son derece memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bana şimdilik 1. vites biraz ağır 11. vites ise hafif kaldı ama yine de Bianchi'deki Grx 400 set ile çıkamadığım maksimum hıza çıkabildim. Bunların dışında özellikle arka fren kolu çok hafif ve durma mesafesi çok uzun. Hidrolik disk fren ayarını nasıl yapabilirim? Bununla ilgili önereceğiniz video varsa memnun olurum. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
hayırlı olsun bisiklet kaç kilo acaba

hayırlı olsun bisiklet kaç kilo acaba
Teşekkürler. Fabrika pedalsız 9 kg olduğunu söyledi fakat tartmadım. İlk elime aldığımda sanki daha hafif gibi geldi. Tartabilirsem haber veririm 👍

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun, çok güzel görünüyor. Kazasız belasız uzun yolculuklara inşallah.🙏🙏
Fren çok hafif demişsiniz. Eğer freni sıktığınızda fren kolu sert olsa ve fren çok iyi tutmasa bu anlaşılabilir. Yeni fren balatalarının yatak yapma (bedding) prosedürü denilebilir ama fren kolları olması gerekenden yumuşaksa bunun gösterilmesi lazım. Fren sistemine yağ basma işi düzgün yapılmamış olabilir.

Gayet iyi duruyor bence, daha kalını mtb gibi oluyor.
318867 dosyayı görüntüle
Çoğunlukla asfaltta sürenler için 35-38, daha çok dağ yollarına girenler için 40-45 bence ideal.
Kadro çok güzel duruyor hayırlı olsun. Geri kalan yerlerini fırsat buldukça zevkinize göre değiştirirsiniz kafayı çok takmayın. Bildiğiniz üzere hem bisiklet firmalarının kendi sitesinde hem de satış yapan bayilerde ilanların altında genelde "X firması ürünlerinde haber vermeksizin parça değiştirme hakkına sahiptir" diye ibare vardır. O yüzden normalde bisikleti alırken tüm parçaları kontrol edip öyle almak gerekir. Carraro istese işi yokuşa sürüp gidon bandını bile göndermeyebilirdi.

Yani hakları var ama insanlardan alacakları tepkiden dolayı öyle bir şey yapmazlar tabii :D

1720466149912.png

bisikletler hakkında bilgi sahibi olan biri bana yardımcı olabilir mi aklımda bir soru var dağ bisikletinden gravele geçiş yapmayı planlıyorum da mümkünse instagramdan yazabilir misiniz @ahmt_trkgl
bisikletler hakkında bilgi sahibi olan biri bana yardımcı olabilir mi aklımda bir soru var dağ bisikletinden grabele geçiş yapmayı planlıyorum da mümkünse instagramdan yazabilir misiniz @ahmt_trkgl
çünkü burdan cebap alırsam bildirim gelir mi bilmiyorum veya burayı bidaha bulabilirmiyim forumdan anlamıyorum

bisikletler hakkında bilgi sahibi olan biri bana yardımcı olabilir mi aklımda bir soru var dağ bisikletinden gravele geçiş yapmayı planlıyorum da mümkünse instagramdan yazabilir misiniz @ahmt_trkgl

çünkü burdan cebap alırsam bildirim gelir mi bilmiyorum veya burayı bidaha bulabilirmiyim forumdan anlamıyorum
Siz sorunuzu sorun cevaplanır. Burayı nasıl bir daha bulabilir misiniz bilmiyorsunuz? Forum linkini tarayıcınıza kaydedin.
Ben de bisikleti alınca 40 lastikleri hiç kullanmadan satıp 35c ye geçmeyi düşünüyorum. :hhhhhh:
Üzerinde gelen lastikler iyidir belki denemeden çıkartmayın bence :)

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Jingim
Merhaba arkadaşlar.

172 79 iç bacak gr0013 50 kadro kullanıyorum belki yardımcı olabilir

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Herkese Merhaba. Forum sayfanızı severek takip ediyorum. Yaklaşık 10 senelik aradan sonra bir gravel almaya karar verdim. Bisiklet seçimi için yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Daha önce uzun seneler önce Cannondale Synapse kullandım üzerinde Shimano Claris var diye hatırlıyorum. Component konusunda forumdan okuduğum ve takip ettiğim kadarıyla giriş seviye bilgiye sahibim. Uzatmadan sorularıma geçeyim.

Ankara Delta bisiklette bugün Cannondale TopStone4 Gravel bisikleti inceledim 53k. ve çok hoşuma gitti , tabi bilgiler yüzeysel 😄 renk hafiflik vb. Bu bisikleti önerirmisiniz ya da alternatif neler önerebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ozan DURMAZ
Herkese Merhaba. Forum sayfanızı severek takip ediyorum. Yaklaşık 10 senelik aradan sonra bir gravel almaya karar verdim. Bisiklet seçimi için yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Daha önce uzun seneler önce Cannondale Synapse kullandım üzerinde Shimano Claris var diye hatırlıyorum. Component konusunda forumdan okuduğum ve takip ettiğim kadarıyla giriş seviye bilgiye sahibim. Uzatmadan sorularıma geçeyim.

Ankara Delta bisiklette bugün Cannondale TopStone4 Gravel bisikleti inceledim 53k. ve çok hoşuma gitti , tabi bilgiler yüzeysel 😄 renk hafiflik vb. Bu bisikleti önerirmisiniz ya da alternatif neler önerebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

(link)
(link)

2 noktaya takıldım:
- neden kare mil orta göbek & aynakol?
- neden mekanik disk fren?

Göbek ve aynakol sorun değil, en azından yenileme zamanı gelince hollowtech ile değiştirilir ama mekanik frenler (bir de (link)) başa dert olabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Oreon @Spartiat abiye ek olarak site fiyatı 59bin olan bisiklette mekanik disk, microshift Advent X olmamalı diye düşünüyorum. Galiba burada kadroya ve markaya değer biçilmiş durumda. Aynı kadro grx 2x10 grup set ve jant ile 30bin daha fazla fiyata satılıyor (link)

Bence boy ve iç bacak boyunuzu yazarsanız en azından bir süre parça değişimi olmadan sizi de üzmeyecek bir bisiklet bulunabilir diye düşünüyorum.

Unutmuşum microshift bana göre çok uyduruk bir grup set değil en azından advent x serisi ama cannondale üzerinde de olacak bir set değil

@Oreon @Spartiat abiye ek olarak site fiyatı 59bin olan bisiklette mekanik disk, microshift Advent X olmamalı diye düşünüyorum. Galiba burada kadroya ve markaya değer biçilmiş durumda. Aynı kadro grx 2x10 grup set ve jant ile 30bin daha fazla fiyata satılıyor (link)

Bence boy ve iç bacak boyunuzu yazarsanız en azından bir süre parça değişimi olmadan sizi de üzmeyecek bir bisiklet bulunabilir diye düşünüyorum.

Unutmuşum microshift bana göre çok uyduruk bir grup set değil en azından advent x serisi ama cannondale üzerinde de olacak bir set değil

(link) önerdim, 1000 lira daha pahalı.

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
Ekstra olarak bu bisikletler de var. Ama Barış abinin de dediği gibi Bianchi bakılabilir.
70000 Giant : (link)
60800 Bianchi : (link) (carraro'dan iyi 2x12)
60300 Carraro G4 : (link)
40900 Mosso : (link)
42000 Lapierre : (link)
Bisan modellerine de bakılabilir ama sitelerinde fiyat yok.

Bir de @ErzincanLee 'nin de kullandığı 70binlik Scott var : (link)

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Çok teşekkür ederim. Yorumlar çok değerli. Yarın Ankara’da Bianchi için bir kaç yer bakacağım.

Ek olarakda bisiklet yanında olmazsa olmaz bunlarda mutlaka almalısın dediğiniz nevar acaba

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çok teşekkür ederim. Yorumlar çok değerli. Yarın Ankara’da Bianchi için bir kaç yer bakacağım.

Ek olarakda bisiklet yanında olmazsa olmaz bunlarda mutlaka almalısın dediğiniz nevar acaba
Kaliteli ön ve arka ışık. Özellikle arka. Kask, yedek iç lastik. Uzun tur yaparım derseniz yedek katlanır bir tane dış lastik. Yama seti. Küçük taşınabilir el pompası.

• Beğen
Tepkiler: Oreon

Kask, jelli bisiklet eldiveni, çok fonksiyonlu alyen seti (İsviçre çakısı gibi olanlardan), iç lastik - pompa - yama seti, eğer gece veya çok akşam üzeri sürüşü yapmayacaksanız ışığa gerek yok derim zira ben bir yıldır hiç kullanmadım çünkü sabah veya öğleden sonra sürüş yapıyorum ama siz yine de mutlaka alın ne olur ne olmaz. Reflektörlü fosforlu yelek gündüz sürüşleri için çok tavsiye ediyorum. Görünürlüğü mümkün olduğunca arttırmak önemli. Kaskın altına buf veya bisiklet şapkası, presta schrader sibop dönüştürücü de bulunsun derim. Zincir yağı, zincir temizleme fırçası, pedli tayt. İlk etapta aklıma gelenler bunlar.

Geri