Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel Cyclocross Lastik önerileri

Mansouki

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Mansur Soran
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Forumda yol lastiği önerisi vb. önerileri görünce bende bu başlığı açmak istedim hem bende 700x32 gravel lastiği bakıyordum forumdaki arkadaşlarda yardımcı olur diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Scudo
11 ay önce aldığım 700x35 CHAOYANG TOUR dış lastiğimi çok seviyorum ❤adeta aşık oldum. Çünkü 11 aydır hiç Patlamadı. Toplamda 4600 km yol yaptığım bu lastikler 5 milim zırhlı bir lastik. Ayrıca toplam km nin %70ini arkada bagaj ve 10 kg yük ile kat ettim. Marka olmuş maxis, schwalbe, Goodyear lastikler de kullandım geçmişte, hemde fazla fazla para vererek. Lastiklerin şu anki durumu ise yola temas ve kanallar bölgesinin adeta erimemeye inat etmiş olması👍Screenshot_20200927_190346.jpg

Ben bı ara mosso monza da 1.65 mitas flash kullandım, 1 sene kadar, problem çıkarmadı hic

53574E0C-C117-4A51-8D94-7DCBD49D9109.jpeg
E1321EF3-7CDD-4E4A-99B5-0C7DB653392A.jpeg
Ben Cube Cross Race Modelinden çıkma Schwalbe Rocket Ron(33-622/ 28x1.30) modelini kullanıyorum, son zamanlarda dişleri artık bitmeye başlasada Asfalt, Çakıl, Toprak tüm yollarda gerçekten sorunsuz kullanılabilen bir model.
Malesef şuan satışı yok bulamıyorum 😔

Gravel lastikte 2 seçenek var: Asfalt ve hafif arazide kullanabileceğin; genellikle ortası slick, kenarlarda küçük diş desenli lastikler. Bu sınıfın f/p lideri: (link) ağırlar, çifti 1,5 kg kadar. 42 mm desteklemesi lazım bisikletin. Lastik temas yüzeyi slick o yüzden asfalt performansı daha iyidir. Daha çok Gravel bisiklet ile çadırlı/konaklamalı turlar düzenleyenler için bu lastikler.

(link) . Hafif arazi ve asfaltta çok iyiler ama yanlardaki dişliler biraz hızlı eriyormuş. Pahalı ama çifti 750 gr filan geliyor.

Diğer taraftan ıslak ve çamurlu arazide kullanım arayışındaysanız fiyat performans olarak önereceğim budur:
(link)
400 gr/lastik seviyesinde. çifti 800-850 gr gelir ve çiftini 250 TL civarında adres teslim alabilirsiniz. Dişli olduğu için asfalt performansından çok bir şey beklemeyin ama ucuz ve arazide iyi.

Paraya kıyarım en babasına binerim derseniz:
(link) bir şey yazmaya gerek yok. Hafif, akıcı, zor patlıyor... Pahalı :) Çamurda çok bir numarası yok ama asfaltta iyi gidiyor. Hafif arazide filan gıkı çıkmıyor. Ama o paraya öküz alırız :)

@undefined üstadım gıdon sargısı supacaz heralde nasıl memnun musunuz
@Osmın wiggladan alışveriş durumudna vergilendirme oluyor mu

@undefined üstadım gıdon sargısı supacaz heralde nasıl memnun musunuz
@Osmın wiggladan alışveriş durumudna vergilendirme oluyor mu
%18 standart vergi + 8.5-9 tl gümrük masrafı ödüyorsunuz.

Selamlar, Gravel'e tur bisikleti lastiği takan var mı bir sorun yaşar mıyım ?

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Selamlar, Gravel'e tur bisikleti lastiği takan var mı bir sorun yaşar mıyım ?

Bisikletinize takacağınız lastik kullanmak istediğiniz zemin ve beklentileriniz ile uyumlu olduğu sürece sorun yok. Tur lastiğinden asfaltta yol lastiği performansı beklemediğiniz veya gözü karartıp 3. kategori bozuk zemine dalmadığınız sürece işini sorunsuz yapacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Erenovich
Başlığı hareketlendirelim,
Cyclocross dış lastik güncel önerisi olan var mı?
Piyasa kötü durumda olduğu için ben pek bulamadım

Michelin protek cross max 700x40 kullanıyorum gravel için 600km'de birçok kez toprak yollarda gitmeme rağmen hala patlak vermedi.denemeye değer

Arkadaşlar Panaracer gravel king lastikler nasıl? Schwalbe g serileri ile fark var mı? Ve bu lastikler örneğin, bi schwalbe marathon kadar zırh düzeyi iyi mi?

Arkadaşlar Panaracer gravel king lastikler nasıl? Schwalbe g serileri ile fark var mı? Ve bu lastikler örneğin, bi schwalbe marathon kadar zırh düzeyi iyi mi?

kendi tecrübemi aktarayım; asfaltta patlıyor. iç lastikle tur başına 3 yedek lastik gerekiyor, tubeless yaparsan üstün başın, arkanda süren arkadaşlarının üstü başı, ağzı yüzü vs... lastik sıvısı oluyor. Özetle asfaltta patlıyor. betonda patlıyor.

arazide patlamıyor. arazide çok iyi. arazide süreceksen müthiş lastik. %60 arazi + %40 asfaltta süreceksen patlıyor. bir ara kauçuğuna hammadde olan ağacın köküne su veren yer altı kaynağına kadar sövüyordum...

teşekürler. uzun bir yolculuk için tur bisikletime mantıklı olmuyor demek . fiyatıda mantıksızdı zaten:)

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
kendi tecrübemi aktarayım; asfaltta patlıyor. iç lastikle tur başına 3 yedek lastik gerekiyor, tubeless yaparsan üstün başın, arkanda süren arkadaşlarının üstü başı, ağzı yüzü vs... lastik sıvısı oluyor. Özetle asfaltta patlıyor. betonda patlıyor.

arazide patlamıyor. arazide çok iyi. arazide süreceksen müthiş lastik. %60 arazi + %40 asfaltta süreceksen patlıyor. bir ara kauçuğuna hammadde olan ağacın köküne su veren yer altı kaynağına kadar sövüyordum...
sesli güldüm :) ağzınıza sağlık bir ürün ancak bu kadar güzel yorumlanırdı

sohbet çok eski kalmış. bu ara ihtiyacım da varken ben canlandırayım başlığı

gravel kullanıyorum. genelde karadeniz sahip yolunda.
yeni lastiğe ihtiyacım var.
fiyat performans lastik önerisiniz var mı ?

Fiyat olarak aralığınız nedir bilmiyorum ama fiyat/performans olarak Mitas X-Road modeli önerebilirim, ben oldukça memnun kalmıştım

• Beğen
Tepkiler: arikanfati
dostum teşekkür ederim. hemen inceliyorum

• Beğen
Tepkiler: ratm
Geri