Atasoy
Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
- Kayıt
- 1 Mart 2016
- Mesaj
- 2.304
- Tepki
- 12.557
- Yaş
- 53
- Şehir
- antalya
- İsim
- ibrahim
- Başlangıç
- 1977—78
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yazmış olduğun şeyler hepimizin talepleri. Hepimiz alım gücümüzün artmasını daha refah bir ülkede yaşamayı talep ediyoruz.
Fakat benim gözlemlerim ve birazcık olsun siyaseti takip ediyor olmamdan kasıt bu taleplerimizi yerine getirebilecek bir muhalefetin olmadığı yönündedir.
Yorumumda bu bağlamda olmuştu. Umarım yanılırım.
Şöyle ifade edeyim.Bakın, size hak veriyorum ancak bir önceki mesajımda dikkat ederseniz, vatandaş haklıdır yani genişletilmiş anlamıyla, halk istediğini seçer istediğini indirir anlamında, cumhuriyetten söz ettim. Fakat şöyle bir içerik de girmem gerekiyor, cumhuriyet ile yönetilen bireylerin anlayışı liberal olmalıdır. Liberalizm bireye rasyonel bakar. Yani birey, kendisi için en doğru en akıllıca, en karlı, menfaatine tercihte bulunabilir. Oysa bizde, sözde bir cumhuriyet var. Aslında mutlak monarşi ile yönetiliyor. Hatta muhafazakarlık. Burada ise bireyin doğasına rasyonel değil irasyonel bakılır. Böyle bir birey kendi kendine karar veremez. Karmaşık duygular içinde doğru bir yol çizemez. Yönetilmeye ihtiyaç duyar. Vs vs.. Kabaca, aklı olan insanlarsak eğer, bundan daha kötüsü ne olabilir ki? Deyip, bir de şu x/y/Z muhalefet partisinden birini seçelim. Bakalım onlar nasıl yönetecek demek olur. Burada ana muhalefeti kastetmiyorum, herhangi bir parti olabilir. Mesela, aaa? X partisinin eğitim programı çok iyi, verimli vs.. Ya da bakın, B partisinin ekonomik kalkınma modeli her birey için önemli iyileştirmeler taşıyor vs vs.. Böyle seçmen olunur.. Ha, siz artık elden ayaktan düşene kadar reis kalsın diyorsanız, sadece nefes almaya dermanı kalacak kadar yönetsin, o zaman bu kadar yazdığım şeylerin boşa gittiğini düşünerek çok üzüleceğim..
he ya.. kahrediyo o beni. alamancıları(y.dışı oyları) bile sindiremezken.Bir sonraki secimlerde Turk vatandasi olan yuzbinlerce Suriye kokenli secmenin oy kullanacagini goz onune alirsak daha kotu gunler olacak gibi.
Aslında aklı mantığı olan herkes, sonuç olarak bu düzenin değişmesi gerektiğini söylüyor . Düzeni değiştirirken en iyisi olsun demek bence çok iyimser bir beklenti olur. Kişisel görüşüm; daha kötüsü zaten olamaz.
Sonuç olarak, değişirse en azından umudum olacak. Diğer türlü, soranlara "umut bu diyardan gideli çok oldu" diyeceğim. (Eomer e selam olsun)
Şöyle ifade edeyim.
Şu an liberalizmi ilke edinmiş, serbest piyasa ve kapitalizmi savunan bireyci biri ile tartışmanızı sürdürüyorsunuz.
(vergiye en çok karşı olan bir görüşe sahibim)
Kendimi bildim bileli de 2 seçim hariç 1993 yılında kurulan Liberal Demokrat Partiye oyumu veriyorum.
Bunu neden söyledim? Çünkü ısrarla reisçi olduğumu ima ediyorsunuz. Benim böyle bir söylememim olmamasına rağmen.
Liberal bir birey olarak olaya rasyonel bakıyorum ve mevcut muhalefet partilerinin acizliğini gayet net görüyorum.
Ve bunlardan cacık olmaz diyorum.
Bu demek değil ki gidip oyumuzu iktidar partisine verelim. Böyle anlıyorsanız ifade etmiş olayım.
Ayrıca Cumhuriyet ile yönetilen bireylerin anlayışı liberal olmalıdır diye sınırlandırmak doğru değil.
Liberal toplumlarda farklılıklar olmalıdır. Gerekirse şeriatçısı da kendi görüşü ile bulunabilmelidir.
Bence bu konuyu daha fazla uzatmayalım.
Aslında muhalefete yüklenmedim diyebilirim.Yüksek müsadenizle konuyu biraz uzatıyorum.
Kanımızı sömürecek yeni bir vergi kanunu geldiği gün, kanunu çıkaran şahsı eleştirmek yerine, muhalefete yüklenerek hedef şaşırtmaya çalışmak çok doğru gelmedi bana.
Ayrıca; bir yönetim şekli olarak cumhuriyet, demokrasiyi içerisinde kesin olarak barındırmaz maalesef. Demokrasi mümkündür ama teamüllere bağlıdır daha çok. Çoğulculuk ilkesi yerine, çoğunlukçuluk ilkesiyle yönetilen bizim gibi geri kalmış toplumlarda, günümüzde olduğu gibi seçilen kişi "halk bana onay verdi" diyerek tepemize biner, istediği gibi de at koşturur. Kendisine oy vermediğini söyleyenler bile, söylemleriyle dolaylı olarak kendisini savunur. Böyle olursa tabii ki de bizden bi cacık olmaz.
Yani 150 Euro - 1500 Euro arasında bir alışveriş yaptığımızda, %18 ya da %30 (AB dışından gelirse) haricinde herhangi bir ek vergi ödeyecek miyiz?Gümrük Kanununda yapılan değişiklikte biz gerçek kişileri ilgilendiren kısımları;
“MADDE 62- (1) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden;
a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi halinde %30,
c) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,
oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
*** Değişiklik yapılan bu madde de 150 Euro'ya kadar verilen siparişler için belirlenen oranlarda gümrük vergisi hesaplanacakmış.
“MADDE 126- (1) Kanunun 225 inci maddesi uyarınca, posta yolu ve hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen ya da gönderilen;
a) Bakanlıkça basitleştirilen gümrük beyanı kapsamında serbest dolaşıma giriş rejimine
konu;
b) Normal usulde beyan edilecek olan, serbest dolaşıma giriş rejimine konu; değeri 150 Avro’yu aşan ancak 1500 Avro’yu aşmayan, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyanın,
gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerine ilişkin faaliyetlerinin takip edilip sonuçlandırılmasında, posta idaresi ile Bakanlıkça belirlenen koşulları taşıyan hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler dolaylı temsilci olarak yetkili kılınabilir. Bu yetkiyi kullanan hızlı kargo şirketleri gümrük müşaviri çalıştırır.
*** Bunun anlamı; 150 Euro - 1500 Euro arasında olan ve şahsi kullanım için gelen eşyaların gümrük işlemleri için alıcının gümrük müşaviri ile anlaşma yapmasına ya da gümrük idaresine gelmesine gerek kalmamıştır. Özel kargo firması sadece taşıma hizmeti karşılığı vereceği ücret dışında herhangi bir maliyete katlanmayıp kapıdan kapıya teslimat yapacaktır. Gelen eşyanın beyanını vekaletname ibrazı aranmaksızın dolaylı temsilci olarak yapabileceklerdir ve verilen hizmet karşılığında ilave ücret alamayacaklardır.
150 Euro - 1500 Euro arasındaki siparişlerde yaşanan bürokratik maliyeti (gümrük beyannamesi düzenlemek, gümrük müşaviri ile anlaşma vs.) ortadan kaldırmışlar. 1500 Euro sınır yine geçerlidir.
1500 Euro üzerindeki siparişler ithalat rejimine tabi olmaya devam ediyor.
Yanlış hatırlamıyorsam hediyelik eşyanın da bir değeri/miktarı yazıyordu. Sanırım o değer ve miktarı aşarsa vergiye tabi tutulacak.
Şöyle bir yazı gördüm nette
284355 dosyayı görüntüle
150 Euro - 1500 Euro arasindaki urunler cinslerine gore yururlukteki normal vergilerine tabi olacaklar.Yani 150 Euro - 1500 Euro arasında bir alışveriş yaptığımızda, %18 ya da %30 (AB dışından gelirse) haricinde herhangi bir ek vergi ödeyecek miyiz?
Hollanda'dan size de uygun olacak şekilde kıyafet alabileceğimiz bir site vs. var mıdır?Firsat ayaginiza geldi.
Nisan ortasi gibi Turkiye'ye gelecegim. Buyuk ihtimalle Sisli civarinda bir yerlerde konaklayacagiz ( O civarda haftalik/aylik ev kiralayan arkadaslar, tanidiklari olan varsa, bana ulasirlarsa cok sevinirim ). Kiyafet, yol bilgisayari gibi ufak tefek siparisleriniz olursa getirir, elden teslim edebilirim. Kisitli zamanim olacak, kargo vs. ile ugrasmam mumkun degil malesef.
Hollanda'dan size de uygun olacak şekilde kıyafet alabileceğimiz bir site vs. var mıdır?