Set jantları tek tek almanın yolunu bulmamız lazım.
Marka jant hayal artık. Ama böyle butik üreticiler ile iletişime geçip jant bedelini düşük yazdırma gibi bir seçenek olabilir mi?Set jantları tek tek almanın yolunu bulmamız lazım.
Kargo 1 Mayıs'a kadar gelir ve gümrük işlemleri tamamlanırsa evet. 1 Mayıs sonrasına kalırsa sıkıntı.1000 euro’luk bir alış veriş yapacağım Almanya’dan bike 24 ten.Ruble ,zincir vs .Şimdi buna her zaman ki gibi yüzde 18 vereceğim doğru mu? Avrupa birliği ülkelerinden gelenlerde sorun yok sanırım.
Detayli bilgilendirme.
(link)
Teker teker derken 7 ayrı siparişiniz mi var toplamda 137 dolar?Arkadaşlar en son siparişim gümrüğe takıldı137 doalrlık sipariş. .DHL express gümrük müşaviri lazım diyor. Ne yapmam lazım. Sadece 7 adet ürün almıştım. teker teker. bu durumu nasıl çözebilirim?
Normal şartlarda 137 Dolarlık sipariş gümrükte takılmaz.Arkadaşlar en son siparişim gümrüğe takıldı137 doalrlık sipariş. .DHL express gümrük müşaviri lazım diyor. Ne yapmam lazım. Sadece 7 adet ürün almıştım. teker teker. bu durumu nasıl çözebilirim?
Normal şartlarda 137 Dolarlık sipariş gümrükte takılmaz.
Ama gümrük memuru ürünün adedinden dolayı ticari adet olarak yorumlamış ve ithalat gümrük vergilerine tabi olmasını sağlamış.
Eğer ürünü gümrükten çekmek isterseniz gümrük firmasına vekaletname vermeniz ve ithalat beyanname sürecini başlatmanız gerekiyor.
Ya da ürünü gümrüğe terk edeceksiniz. (Gümrüğe takılan ürünler tekrar iade oluyor mu emin değilim)
Mesleğim dolayısı ile bu bilgiyi ben teyit edeyim sizeGümrük'e takılan herhangi bir eşyanın mahrece iadesi (göndericiye geri gönderilmesi) bildiğim kadarıyla alıcının talebine bağlı. Yani "Ben bu eşyayı kabul etmiyorum" demesi gerekir, diye biliyorum.
Ancak, herhangi bir eşya gümrüğe geldi ve herhangi bir işleme (gümrük rejimine) tabi tutulmadıysa, tasfiyelik olur. (Satışı yoluna gidilir)
Yanlışım var ise, forumdaşlar düzeltsin lütfen. Ben böyle biliyorum, paylaşmak istedim.
Mevcut atölye, montaj fabrikası vs birşey olmasın da.Artık fabrikalar kurulurda bize yerli bisiklet parçaları vb. şeyler üretirler herhalde, delirmemek elde değil...