Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gümrük kanunu 2022

kendimiz yurtdışından gelirken yanımızda bir ürün getirdiğimizde de aynı kurallar mı geçerli yoksa internet üzerinde yapılan alışverişler için mi geçerli sadece
Hayır yolcu yanında hediyelik olarak belirtilen aşağıdaki linkte listesi olan eşyaları adet ve tek eşyanın 430€ sınırı geçmemesi şartı ile getirebiliyor.

(link)

Scudo
kendimiz yurtdışından gelirken yanımızda bir ürün getirdiğimizde de aynı kurallar mı geçerli yoksa internet üzerinde yapılan alışverişler için mi geçerli sadece
150 euro / dolar sınırı kargo yoluyla alışverişlerde geçerli. kendin yurtdışına çıkıp 1500 dolar / euro bisiklet alıp beraberinde getirebilirsin. vergisi olur

Benim merak ettiğim; yurt dışından gelirken girişte, kadroyu ayrı, jant lastikleri ayrı,vites sistemlerini vs ayrı ayrı getirsem, ancak hiçbirisinin fatura tutarı 430€ u geçmese. Bu şekilde içeri sorunsuz sokabiliyor muyum?

Benim merak ettiğim; yurt dışından gelirken girişte, kadroyu ayrı, jant lastikleri ayrı,vites sistemlerini vs ayrı ayrı getirsem, ancak hiçbirisinin fatura tutarı 430€ u geçmese. Bu şekilde içeri sorunsuz sokabiliyor muyum?

(link)

"Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri" böyle bir ibare var ama bilemedim.

Hepsini bir kutuya koy getir sorun olmaz sonuçta 1 adet bisklet getirmiş oluyorsun.

150 euro / dolar sınırı kargo yoluyla alışverişlerde geçerli. kendin yurtdışına çıkıp 1500 dolar / euro bisiklet alıp beraberinde getirebilirsin. vergisi olur
Vergisi olmuyor.
Hatta yurtdışında ödediğiniz vergisini geriye alıyorsunuz. :)

15481 sayılı BKK'nın ek 9 unda yolcunun yanında getirebileceği eşya sayılmıştır.

YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ

A) TÜKETİM MADDELERİ

a) TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ

1- Sigaralar 400 adet + (200 adet 2011/39 Genelge)

2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet

3- Puro 50 adet

4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.

5- Pipo tütünü 250 gr.

b) ALKOLLÜ ÜRÜNLER

1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.

2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.

c) KOZMETİK ÜRÜNLER

600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi (08.04.2011 tarihli ve 27899 sayılı R.G. 2011/1546 s.BKK ile değişik)[1]

ç) GIDA ÜRÜNLERİ

1- Çay 1 kg.

2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.

3- Kahve 1 kg.

4- Çikolata 1 kg.

5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.

B) DİĞER EŞYA

a) GİYİM VE YOLCULUK EŞYASI

1- Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşya

2- Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyası

b) ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA

1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)

2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)

3- Bir adet GPS yön bulma cihazı

4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)

5- Bir adet radyo veya radyo-teyp

6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD

7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

8- TV, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu (yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla üç takvim yılında 1 adet) (15.05.2019 / 30775 R.G. CK 1111 ile değişik Yürürlük:30.05.2019) [2] 333

----------------------------------

c) MÜZİK ALETLERİ

Elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere en çok 3 adet

ç) SPOR VE OYUN ALETLERİ

1- Bir adet kamp çadırı

2- Bir adet dalgıç takımı

3- Bir adet motorsuz şişirme bot

4- Bir adet yelken tertibatlı sörf

5- Bir çift yüzme paleti

6- Golf malzemesi (golf aracı hariç)

7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)

d) SAĞLIK CİHAZLARI

1- Hasta yolcuya ait yatak

2- Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuk

3- Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar

4- Kişinin kullanımına mahsus tıbbi cihazlar

5- Gaz maskesi, koruyucu elbise

e) MUTFAK EŞYASI

Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri

f) DİĞERLERİ

1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu

2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası

3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar

4- Bir adet ütü

5- Bir adet bisiklet

6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)

7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.)

8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın

9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan[3] toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)

Büyün olayları birbiriyle karıştırıyorsunuz
isterseniz 100 bin avroluk bisikleti yolcu beraberi yanınızda hiç bir vergi ödemeden getirebilirsiniz
yolcu beraberi eşya listesinin haricinde yanınızda 430 avroluk hediyelik eşya getirebilirsiniz
bunlar yolcu için geçerli

Büyün olayları birbiriyle karıştırıyorsunuz
isterseniz 100 bin avroluk bisikleti yolcu beraberi yanınızda hiç bir vergi ödemeden getirebilirsiniz
yolcu beraberi eşya listesinin haricinde yanınızda 430 avroluk hediyelik eşya getirebilirsiniz
bunlar yolcu için geçerli

20.Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap:
Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

çorba oldu :D

İnternet için bunlar.

Yanımızda getirileceklerle ilgili olan mevzuat ayrı.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
4 kez yolcu beraberinde bisiklet getirttim, hatta son bisiklet 1,5 ay önce geldi. Türkiye havalimanı dış hatlar çıkışında vergi vb. bir şey ödenmiyor.

20.Soru: Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap:
Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

çorba oldu :D

İfade hatası var yanlış anlamakta haklısınız
yolcu iseniz ve ek9 harici eşya varsa yanınızda , 430 avroya kadar muaf (hediye getirebilirsiniz, istisnaları var)
430-1500 avro arası tek ve maktu vergi
1500 avro üzeri ithalat rejim kararı

Özetle, ek 9 da yazan eşyayı hiç bir fiyat sınırı olmadan getirebilirsiniz.
eğer ki detay öğrenmek isterseniz 2009/15841 sayılı BKK'da ayrıntıları var

ee o zaman bisiklet kutusuna istediğin ürünü koy doldur getir. Bir bisiklet kutusu ayarla onun içine bir hurda vari bisiklet at içine de bisiklet ile ilgili tüm parçaları ekle getir. :D

ee o zaman bisiklet kutusuna istediğin ürünü koy doldur getir. Bir bisiklet kutusu ayarla onun içine bir hurda vari bisiklet at içine de bisiklet ile ilgili tüm parçaları ekle getir. :D

Koli xray’den geçiyor. Yetmez, görevli canı isterse kutuyu açtırıp içerisine bakıyor.2015 yılında bu durumu yaşadım.

Şimdi burda şu şekilde bir madde var.
Buradan anlaşılması gereken;
"Ek-9 listesinden birşey getiriyorsan tutar bağımsız getir sorun yok, eğer getirdiğin listede yoksa maks 430€ luk olmalı"
midir?

Doğru mu anladım?

4.Soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
Yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği Ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro’luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

Bu yazın Türkiyeye gelirken, bisikleti özel bisikelt çantası ile getirdim ve kutunun içinde Kask, 3 çift ayakkabı, 3 çift lastik, 8-10 tane iç lastik, büyük pompa aklıma gelmeyen bazı şeylerde vardı. Kimsede kalkıp bana bu çantanın içinde ne var demedi, hoş kontrolden geçerken zaten görüyorlar ne olup olmadığını orası ayrı konu.

İnsanlar bisikletini alıp Ironman yarışlarına gidiyor. Oradan düşünün. Ha belki sıfır bisiklet (monte edilmemiş) sorun olabilir ama lastikleri hafif tozlanmış bisiklete kimse karışmaz. Zaten bu zamana kadar da parasının kıymetini bilen bisikletini bu şekilde gidip alıp getiriyordu. Örneğin Türkiye'den bir Madone 9 alacağına aynı paraya Avrupa'dan tüm masraflar + küçük bir gezi dahil alabiliyorsun. Öğrenmek istediğim bi nokta taxfree olayı bu kapsamda aynı çalışıyor mu yoksa taxfree ile uğraştığın zaman al satıcıya ödediğin vergiyi ver gümrük vergisine mi döndü olay?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Herkese keyifli forumlar.. Yurt dışından 780 dolar değerinde kadro aldım. Alıcı ile ödeme limitinin 148, xx dolar değerinde kaldığını gösteren bir fatura rica ettim. Kargo ücretsiz olarak gönderilecekmiş. Sizce durum ne olur? Aleyhte lehte?
Not: kutulu ama yolcusuz 😅

Serdar, gümrükte görev yapan zat-ı muhterem o gün işkilli bir moddaysa ürünün kod numarasından bir tarama yaparsa....
Umarız sana ek prosedür ve haraç çıkmaz...

Serdar, gümrükte görev yapan zat-ı muhterem o gün işkilli bir moddaysa ürünün kod numarasından bir tarama yaparsa....
Umarız sana ek prosedür ve haraç çıkmaz...

Umarım hocam ya 😩 gelir beni bulur böyle şeyler zaten 😕.. Ama global kargo firmalarından biriyle geleceği söylendi. Böyle durumlarda mesele ptt ye girmiyorsa genelde devlet de pek karışmıyor.. Sanki satıcıdan alıcıya doğrudan gibi..

Gümrükte illa ki ürün ve fatura incelenir. Yoksa neler girerdi ülkeye bir düşün?...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Bıyıkov
Geri