- Tepki
- 18.209
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Abi endurance takiliyorsun muzikte bakıyorum keh keh küh224116 dosyayı görüntüle
Salgın dönemi halimiz...
224117 dosyayı görüntüle
Bizde öyle binlerce dolarlık "hay fay" alet-i musikileri yok ama idare ediyoruz işte...
Mehmet hocam sistemin resminide paylasir misin bayram etsin gözümuz gönlumuzZamanında bu işe bir miktar bütçe ayırmış biri olarak söyleyebilirim ki, belli bir noktadan sonra kendinize "dur" demeyi bilmeniz lazım. Yoksa 1 metre uzunluğunda bir RCA kabloya veya "Hi-Fi sigorta" etiketiyle satılan bildiğiniz otomatik elektrik sigortasına birkaç yüz dolar ödeme fikrine "Neden olmasın?" diye yaklaşmaya başlıyorsunuz Delilikten önceki son çıkış yani...
O delilik-öncesi dönemden kalma bir stereo sistemim var; ve bu sistemde müzik dinlemek gerçekten çok keyifli benim için. Sistemin kalbinde, tamamen kendi oluşturduğum bir proje kapsamında topladığım ve sadece müzik çalmak amacıyla kurulmuş bir bilgisayar kasası yatıyor; Project SoniCube. Nasıl bir cihaz olduğunu merak edenler, şu bağlantıyı kullanarak, hazırladığım rehbere göz atabilirler >>> (link)
Amfi olarak kullandığım cihaz, Yamaha A-S700. Bu amfi, bir çift Dali Zensor 3 hoparlörü besliyor. PC ile amfi arasındaki sinyal iletiminden, Transparent - The Link RCA interconnect kablo sorumlu.
Bu sisteme en son, uzun arayışlarım sonucunda kurcalanmamış ve temiz kullanılmış bir tane bulabildiğim, Sony SDP-D905 ses işlemcisini ekledim; sese çok farklı efektler uygulayabilen bu cihazla kendinizi farklı bir atmosfere ışınlayabiliyorsunuz.
Bunların dışında bir de kulaklıkla müzik dinlemeye ilgi duyuyorum, çünkü stereo sisteminizi yanınızda istediğiniz yere götüremiyorsunuz. Bugüne kadar birçok farklı kulaklık sahibi oldum, hepsini uzun denilebilecek sürelerde kullandım ve bu konuda da noktayı şu ikiliyle koydum diyebilirim: QLS QA360 DAP & Etymotic ER4S. Bundan fazlasını artık kulaklarım algılayamıyor yaş itibariyle de...
Hocam onlar satin alanlarin kendini kandirmalari acik konusayim. Bir kablo en fazla ne kadar etki edebilir ki ? Elbet kablo kalitesi onemli ama markasi var diye bir kabloya 1000 euro vermek nedir yav ?Bir zamanlar 10-15 yıl önce bulaştığım hobim idi. Hi-fi iyi de sınırlı bütçe ile High-End yapmaya çalışmak bir süre sonra müziği değil 200 $ verilmiş kabloyu dinlemek ( şimdiki aklımla söyleyeyim ) çok saçma işler. Ha isteyen ve 100k harcasın o ayrı konu. Ama amaç müziği temiz dinlemek olmalı. Bir kablo yada bir tweak ın sisteme kattıkları olmamalı diye düşünüyorum.
Tidal'a ulaşmak için dolambaçlı yollar ve yüksek fiyatlar var deezer daha f/p geliyor5 senedir m50x kullanıyorum Tidal varken deezer tercih etmek pek mantıklı değil. Eğer bir stüdyo referans kulaklığın mevcut ise .flac müzik dinlemeyi tercih edebilirsin.
Odyofiller ne yapıp edip tidal kullanıyorlar. Ben şahsen çoğu müzik servisini denedim fakat hiç biri spotify yerini tutmadı. Çoğu müzik spotify hariç diğer servislerde bulunmuyor maalesef. Bir ara flac dosyası indirip dinlemeye başladım onda da belirli bir yere kadar sabır edebildim. Mecburen spotify geri dönmek zorunda kaldım. Zaten hardcore bir odyofil birisi de değilim. Malum hem bisiklet sürücüsü hem odyofil olmak çok büyük bir bütçe gerektiriyor o bütçe de bende yok maalesef, o yüzden pekte kafaya takmıyorum tabii zevkler ve renkler ayrıdır.Tidal'a ulaşmak için dolambaçlı yollar ve yüksek fiyatlar var deezer daha f/p geliyor
Kesinlikle bu sektör de derya deniz. Benim de basit bir BL kulaklığım var(sony wh1000xm4) ve bununla basitçe gördüğüm farktan keyif aldım. Dediğiniz gibi her müzik yok. Spotify'ın alıştığımız algoritması ve arayüzünü de terk etmek hiç basit değil. Aylık 10 liraya yanda deezerda arada bu zevki almak mantıklı gibi geldi sadeceOdyofiller ne yapıp edip tidal kullanıyorlar. Ben şahsen çoğu müzik servisini denedim fakat hiç biri spotify yerini tutmadı. Çoğu müzik spotify hariç diğer servislerde bulunmuyor maalesef. Bir ara flac dosyası indirip dinlemeye başladım onda da belirli bir yere kadar sabır edebildim. Mecburen spotify geri dönmek zorunda kaldım. Zaten hardcore bir odyofil birisi de değilim. Malum hem bisiklet sürücüsü hem odyofil olmak çok büyük bir bütçe gerektiriyor o bütçe de bende yok maalesef, o yüzden pekte kafaya takmıyorum tabii zevkler ve renkler ayrıdır.
Arada bu seneki spotify wrapped da yapıştrayım.
312655 dosyayı görüntüle
Eğer bir stüdyo referans kulaklığın mevcut ise .flac müzik dinlemeyi tercih edebilirsin.
Kesinlikle bu sektör de derya deniz. Benim de basit bir BL kulaklığım var(sony wh1000xm4) ve bununla basitçe gördüğüm farktan keyif aldım. Dediğiniz gibi her müzik yok. Spotify'ın alıştığımız algoritması ve arayüzünü de terk etmek hiç basit değil. Aylık 10 liraya yanda deezerda arada bu zevki almak mantıklı gibi geldi sadece