Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik Disk Fren

gayet rahat bir şekilde bir yere dayanana kadar gidiyorsa kol büyük ihtimalle hava yapmıştır bisikleti bi kac kere zıplatım fren kolunu hızlı bir şekilde pompalamak sorunu çözecektir fakat yağ eklemen gerekecek büyük ihtimalle. yoksa sürekli olur bu olay.

• Beğen
Tepkiler: levent123456
Scudo
Rahat ve gevşek bir şekilde gidona kadar geliyor,
biraz silkeliyelim bisikleti, bakalım ne olacak

Hidrolik eklenerek sorun giderildi,

cevap yazan arkadaşlara ilgileri için çok teşekkürler

Aynı fren sistemi ve aynı sorun bende de var. Konuyu şu an gördüm. Bu bilgiler banada oldukça yardımcı oldu ve içimi rahatlattı. Konuyu açan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara bende teşşekkür ederim... :)

arkadaşlar herkese merhabalar
geçen hafta tur sonrası bisikletimi temizledim.zinciri mazotla silerken arka hidrolik frenin arasına mazot kaçtı.Sanırım mazot biraz yağlıymış ve arka hidrolik o saatten sonra sürekli ötmeye başladı.bisikletçiye gittim sabunlu suyla temizle dedi yaptım olmadı pabuçlar arasını ince zımpara ile zımparaladım yine olmadı?çözümü nedir bu problemi yeni simi gerekiyor???

merhaba yeni bisiklet aldım.hidrolik frenli. avid juicy three. tam olarak çalışmıyor.balataların yanması gerek demişlerdi.4-5 gündür hafif freni sıkılı vaziyette geziyorum.fakat halen tam verime ulaşamadım. ne yapmam gerekli tam anlamıyla frenlerimin çalışması için?

Baştan yeni bisikletiniz hayırlı olsun.
Şunu size sormalıyım,Balataların yanması gerektiğini kim size söyledi,acaba.
Ayrıca sorununuzu biraz daha ayrıntılı anlatırsanız,yardımcı olabilirim.

daha önce hidrolik kullanan arkadaşlarım söyledi. yeni olduğu için alışması gerek.yanması gerek dediler.arkadaşalarımın bisikletlerine biniyorum.çok fark arada.benim frenler geç tepki veriyor. veya daha fazla kuvvet uygulamama rağmen yavaşlatıyor, daha sonra durduruyor.

Arkadaşlarınızın dediği sözlerin,bu konuyla hiç alakası yok.Aynı sistem araçlarda da mevcuttur ve araç sahipleri balataları yakma gibi bir durum yapmazlar.
Frene bastığınızda geç tepki veriyorsa,büyük ihtimalle sistem içerisinde hava vardır veya fren kablonuzun gerginliğini kontrol edin.

Eğer bisikleti bakım için ters çevirdi iseniz anında hava yapar , bas çek olarak sürekli yaparsanız kendine geçici olarak gelir , daha ilk alındığında frenlerden zaten tam verim gelmez , biraz sürdükten sonra rotor ve balata uyumlu hale gelir ve performansı artar ama bu 4-5 gün değil max. 1gün yeterli :) Büyük ihtimal hava yapmıştır juicylerin kronik sorunu :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ÇAKAR
ısınmışmı diye elinizi rotora yada fren padlerinin temas yüzeyinede sürüyorsanız elinizdeki yağ rotora bulaşıp hafifte olsa fren performansını etkilyecektir heleki eliniz terli olup ozaman sürerseniz rotora frenleriniz belli süre az tutacaktır bilginize.

hava olayı ise basit bisikletinizin hafif sektirerk ve sonunda biraz pompalayarak sorunu halledebilirsiniz. hidroliği eksilmişte olabilir kontrol etmekte fayda var..

eğer hala sorun devam ediyorsa..bilgilendirin farklı öneri verecek olanlar vardır..

• Beğen
teşekkür ederim. dediğiniz gibi :in: sektirerek ve pompalayarak uygulayacağım.

Şimdi türkçem pek iyi değildir ama anladığım kadarı ile hem sektirip hem pompalarsanız gene yararı olmaya bilir pompalarken yağ haznesindeki havayıda pomapalaya bilirsiniz..(bende olmuştu ondan söliyeyim dedim)...

bisikleti sektirin ondan sonra pompalayın..aynı anda ikisini yaparsanız belki sıkıntı oluşabilir..:)

ilk önce hayırlı olsun demeliyim... yazılan cevaplar çok dikkatimi çekti. )Arkadaşlar lütfen bilmediğimiz konu hakkında yalan yanlış yorumlar yapmayalım.) senin frende sorun falan yok. o ilk zamanlarda avidlerde olan bir olaydır. gerçektende balataların tam verimili olarak tutabilmesi için biraz kullanmanız gerekiyor. ben de ilk aldığımda dedim ki: keşke almasaydım v fren bile bundan daha iyi............ ama kullandıkça frenlerin balataları açılıyor. yani biraz kullan......

bende Shimano brm-575 aldım 100 km kullanıyorum arka gayet iyi durumda fakat önde var sadece bu problem ve ayrıca frene çok basınca tiz bir ses çıkıyor nedeni aynı mı?

arifsami teşekkür ederim. içimi rahatlattın gerçekten. frenlerin açılmasını bekleyeceğim artık :rolleyes:

Özcan bu sorunu balataların bıtıpte degıstırdıgın zaman da yasayacaksın cunku yenı balataların rotorlara alısması yanı bıraz asınarak olan bır etkılesım herseyı halledecek.Eger yıne devam ederse bana ugra ılacı var hallederız..

• Beğen
balatalar yeniyken genellikle bu tarz sorunlar olabilir. veya size tavsiyem eğer frenler daha önceden kullanılmış frenlerse balataları açıp kontrol etmelisiniz. bide hazır açmışken güzelce temizlerseniz muhtemelen istediğiniz verimi elde edersiniz.

• Beğen
Arkadaşlar shimano hidrolik fren kullanıyorum.
Bisiklet 1 aylık bakımına girdikten sonra kendim hidroliğin bakımını yapmak için malzeme arıyorum.
Neler kullanılır neler yapılması gerekir fazla bilgim yok.
Hava alma işi var mesela, üzerine yağ ilave edilmesi gerekiyor mu bunları bilmek istiyorum.
Burdaki kitler gerekli midir yoksa aynı işi başka şekilde görmek mümkün mü?

(link)

(link)ama üsttekinin pahalısı oluyor heralde

Geri