Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik Disk Fren

Bisikletçiden şeffaf hortum
Eczaneden ortaboy şırınga
Para bandı
Küçük torba
Gerekli malzemeler bunlar, geriye kalan sacede youtube üzerinden bununla ilgili bir kaç video izlemen, eğer el becerinde varsa kolayca halledebilirsin, kolay gelsin :)

Scudo
@BF Okuru

Benim verdiğim linkteki ucuz olan sadece hava alma işi mi yapıyor?
Sizin verdiğiniz linktekini bulup kaybettim, sonra yukarıdaki linki vermiştim.
Hortum felan alarak sizin linkteki ürünle dolum da yapabilir miyim?

Senin verdiğin ilk linkteki ucuz olan ile benim verdiğim linkteki kitler aynı sadece senin linktekinde şırınga ve hortum var, bunlar için 20tl fazla para vermeye gerek yok :) mineral yağ ile hem havasını alırsın hem dolum yaparsın, ben sadece nasıl daha ucuza bu işi halledebilirim tavsiyesi verdim sana, sen yinede biraz daha araştırabilirsin tabi, kolay gelsin :)

@BF Okuru
Yani sizin verdiğiniz linktekine şırınga felan ekleyerek hem hava alma hem de dolum yapabilirim.
Illa shimano yağ mı alayım yoksa bp total minaral yağlarından mı alayım?
Bir de benim frenler için en iyi bakım kaynağını nasıl bulabilirim?
Fotoğraf ve videolarda farklı modellerin oluyor çünkü.
M395ti heralde benim frenler.

illa shimano yağ almanıza gerek yok mineral yağ olması önemli dot yağ kullanmayın ben bd hidrolik yağı kullanıyorum memnunum

@adapolat
Bunun teknik yazı ve video şeklinde anlatımı yok mu acaba?
Yaklaşık iki hafta sonra bakıma götürecem orda yağda ücretsiz değişim yaparlar mı acaba?
Çünkü hava yaptı frenler, ilk aldığım gibi değil.

Benim anlamadığım hidrolik fren sistemleri balata veya disk bitmesi dışında neden bakıma ihtiyaç duyarlar?

Örneğin; otomobillerin hatta günümüz kamyon ve otobüslerin frenleri disk frendir. Hiçbir araç sürücüsü frende bir sorun olmadığı sürece gidip fren bakımı yaptırmaz. Çünkü fren sisteminin bakım gereksinimi yoktur. Bisikletteki fren sisteminin özelliği nedir de bakım yapmak gerekiyor?

• Beğen
Tepkiler: DoğukanYılmaz
@serkan akgül
Zaten bakıma hemen ihtiyaç duymuyorlar, sadece hava yapma sorunu olabiliyor onu düzeltmek için. Balatalar da hemen bitmez heralde, sanmıyorum yani.

Araçların da yağ sorunu ve frende sertleşme de olabiliyor.

vermiş olduğunuz linkteki hava alma hunisi Eskişehir Çınar bisiklette 6TL di fiyatı
Eczaneden orta boy şırınga ve akvaryumcudan veya bisikletçiden 4 mm hortum alman yeterli.

Her model için ayrı ayrı video veya resim koymuyorlar anlatımı ile ilgili çünkü çoğu shımano frenlerin dolum şekli aynıdır.

@İbrahim KILIÇ

Hortumlar hava alma için mi gerekiyor yoksa yağ koymak için mi? Heralde yağ:)

Bir de frenin dolumu nasıl yapılıyor ki ben kaliperden nerdeyse tüm vidaları gevşettim fren bastığımda yağ gelmedi.
Fren kolundan dolum yapılıyorsa kolda bir yerden dolum yaparken öteki yerden eski yağı almamız gerekiyordur.
Veya fren hortumunun kalipere giden son noktasından fren boşalması gerekir.
Son dediğim doğru olmalı.
Mineral olan bütün yağlar kullanılıyor değil mi?

Hortumlar yağ doldurmak için kullanılıyor kaliperde vanasına hortumu sabitledik den sonra biraz vanayı gevşetmen gerekiyor ondan sonra yagı yavaş yavaş bastığında koldaki rezervetuvar tankına yag geldiğini göreceksiniz

(link) örnek bir video

@Yunus Emree

evet 2 adet şırınga .....şeffaf hortum ,,,youtube uygulamalar var..ben bisikletçide nasıl yapıldığını gördüm bisikletim scale 30 karbon scott idi hidrolik disk frenli sistem idi şimdi ise hidrolikten çıktım bisiklet modifiye oldu..tek sorun bende ilk aldığımda hidrolikler çok iyi çalıştı ama 2 yıl sonra arka fren tutmamaya başladı bunun nedenini anladım borunun içindeki yağda çok küçük siyah noktacıklar dikkatimi çekti bunlar borudan kopan parçalar idi bunun nedeni borunun kalitesiz oluşu bu boru sıcakta yağ ile temasa geçiyor ve borudan parçalar koparak siyah noktacıkları meydana getiriyordu ve bu siyah noktacıklar arka tarafın hava yapmasına sebebiyet veriyordu açıkçası doğru boru kullanmak lazım yani sıvı ile etkileşmeyecek boru gerekiyor ne soğukta ne sıcakta tabi birde yağın kalitesi önemli ....

@İbrahim KILIÇ
Evet alttan basınca yukarı çıkıyormuş, o tankı da alırım büyük ihtimalle. İlk bakımdan sonra mutlaka yolunda gitmeyen birşeyler olur ben de sap gibi ortada kalmış olmam.
@Kudret Kurtcebe
Fren borularını değiştirseydiniz sorun kalmazdı büyük ihtimalle, tam emin değilim ama yanlış yağ kullanımıyla borular zarar görmüşe benziyor.

Bir de (link) buldum benim fren kolunda yazıyor model adı. Kaliper de beyaz renkli.

bu modelse hava alma hunisini kullanabilirsiniz.
yağ olarak ben şimdiye kadar shımanonun yağını kullandım başka yağ kullanmadığım icin diğer yağlar nasıl sonuç verir bilmiyorum ama mineral yağ olduğu sürece bir sıkıntı olmayacaktır

konuyu hortlatalım...
şu hava alma hunisini nereden bulabilirim...

@hyigitguney
Şu an sadece burda var.
(link)

orta boy bir şırıngada aynı işi görür galiba ne dersiniz

@hyigitguney
Huni daha iyi etrafı batırmayı önlüyor, üste koyulan şırınga alttan yağ basarken çıkabiliyor. Veya basılan yağ kadar şırıngaya yağ girmediği için yine etraf batıyor.

• Beğen
Tepkiler: hyigitguney
Beyler bende mekanik diskten hidroliğe geçcem hava boşalması olayı tam olarak ne acaba?

Hayda 9 sene olmuş

Hayda 9 sene olmuş

Geri