amasseia
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.706
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
1. sebepMutlaka aşağıda yazacağım bilgiler daha önce verilmiştir ama ben yine de yazayım.
Sürtme sorunu ayar ile düzelmiyorsa, pistonlar veya pistonun biri daha dışarda kalıyor olabilir. Bu genelde iki sebepten olur.
1. Balatalar arasında herhangi bir şey yokken (disk vs) frene az da olsa basmak.
2. Çok az yağ eksik bile olsa bisikleti ters çevirdiğinizde hava baloncuğunun kaliperde kalıp pistonu dışarı itmesi ama aynı ordanda geri çekememesi.
Her iki durumda da kaliperi iki vidasından söküp çıkarıp iç pistonları zarar vermeden kaliper iç duvarına sıfırlanacak şekilde dikkatlice itmek ile çözülebilir.
Sorunumun sebebi muhtemelen 1. numaraydı ve dediğiniz gibi yapıp pistonları sıfırlanacak şekilde ittim. İlk etapta olmasa da sonrasında tekrar en baştan deneyip, fren kolunu da sıkıp o şekilde vidaladiktan sonra oldu şükür.Mutlaka aşağıda yazacağım bilgiler daha önce verilmiştir ama ben yine de yazayım.
Sürtme sorunu ayar ile düzelmiyorsa, pistonlar veya pistonun biri daha dışarda kalıyor olabilir. Bu genelde iki sebepten olur.
1. Balatalar arasında herhangi bir şey yokken (disk vs) frene az da olsa basmak.
2. Çok az yağ eksik bile olsa bisikleti ters çevirdiğinizde hava baloncuğunun kaliperde kalıp pistonu dışarı itmesi ama aynı ordanda geri çekememesi.
Her iki durumda da kaliperi iki vidasından söküp çıkarıp iç pistonları zarar vermeden kaliper iç duvarına sıfırlanacak şekilde dikkatlice itmek ile çözülebilir.
Ancak benim rotorda da biraz yamukluk var, o da sıkıntı yaratıyor. Pistonları itmeden, balatalar arası boşluk azken, bir sağa bir sola sürtüyordu rotor. Umarım tekrar bozulmaz.
Çok teşekkürler.