Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Sanırım hallettim.Plastik levye iyi fikirdi.Tornavidayla ayıramamıştım.Vida sökümü filan gerektiğini düşündüm.Sızan yağı temizleyip balata spreyi de sıktım şu an kurumada.

Tornavida gibi sert cisimler pistonlar çizer , yağ sızıntısına sebep olabilir.

Bu tip bakımları kendiniz yapıyorsanız, balata söküldüğünde yerleştirilen plastik takoz lar var. (sarı renkte shimano' da) Onlardan alıp kullanabilirsiniz, ben yağ dolumu yaparken freni disk ve balata olmadan pompalamak gerektiğinden kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: m3r3n
Scudo
Herkese merhaba, ön hidrolikten freni sıktığımda sabit aralıklı bir ses geliyor. Fıtıfıtıfıtı şeklinde. Fren ayarını da yapmıştım. Balata diske sürtmüyor yani. Sebebi ne olabilir? İki hafta önce yıkamıştım bisikleti. Acaba arasında bir pislik kaldı da o mu ses yapıyor? Bir de balata ömrünün bitip bitmediği nasıl anlaşılır?

Herkese merhaba, ön hidrolikten freni sıktığımda sabit aralıklı bir ses geliyor. Fıtıfıtıfıtı şeklinde. Fren ayarını da yapmıştım. Balata diske sürtmüyor yani. Sebebi ne olabilir? İki hafta önce yıkamıştım bisikleti. Acaba arasında bir pislik kaldı da o mu ses yapıyor? Bir de balata ömrünün bitip bitmediği nasıl anlaşılır?
Fıtı fıtı hızlı giderken örneğin rampa aşağı inerken mi geliyor? Bende de aynı sorun varda ön frende.

Balata ömrünü tamamlamasına yakın veya tamamladığında fren kolların sünger gibi yumuşak olur. Örneğin video da gösterdiğim gibi. 1. Sıktığım kol arka fren, yeni değiştirdim balatayı, 2. Sıktığım kol ön fren ve ön fren balatasını henüz değiştirmedim evet biliyorum değiştirmem gerek te iyice bitsin diye bekliyorum. Bittiğinde ise fren tutmaz aksine pistonları bozabilir.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Fıtı fıtı hızlı giderken örneğin rampa aşağı inerken mi geliyor? Bende de aynı sorun varda ön frende.

Balata ömrünü tamamlamasına yakın veya tamamladığında fren kolların sünger gibi yumuşak olur. Örneğin video da gösterdiğim gibi. 1. Sıktığım kol arka fren, yeni değiştirdim balatayı, 2. Sıktığım kol ön fren ve ön fren balatasını henüz değiştirmedim evet biliyorum değiştirmem gerek te iyice bitsin diye bekliyorum. Bittiğinde ise fren tutmaz aksine pistonları bozabilir.
(link)
Evet genellikle bayır aşağı giderken oluyor. Frende problem yok direkt durduruyor ama o ses uyuz ediyor beni.

Bir de sanırım tektro olmasından kaynaklı maşa delikleri ile rotor birbirine çok alakasız yerlerde. Fren ayarını çok zor yapıyorum.

Evet genellikle bayır aşağı giderken oluyor. Frende problem yok direkt durduruyor ama o ses uyuz ediyor beni.

Bir de sanırım tektro olmasından kaynaklı maşa delikleri ile rotor birbirine çok alakasız yerlerde. Fren ayarını çok zor yapıyorum.
Evet aynı sorun bende de mevcut. Balatayı değişince sana haber veririm.

İleride kısmet olursa frenleri komple değiştircem. Belli bir hızdan sonra tektro frenler hiç güven vermiyor.

• Beğen
Evet aynı sorun bende de mevcut. Balatayı değişince sana haber veririm.

İleride kısmet olursa frenleri komple değiştircem. Belli bir hızdan sonra tektro frenler hiç güven vermiyor.
Bu arada trek fx modellerindeki frenler için fabrikaya çağırmış sattığı ürünleri. Ama tektro fren degil farklı bir marka fren. Yine shimano değil
Problem olmuş çok. Seri numarası girip sorgulatabiliyorsun. Benim bisiklet geçerli değilmiş. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Para olunca tabii. Mt200 bile bu frene 5 basar.

Bu arada trek fx modellerindeki frenler için fabrikaya çağırmış sattığı ürünleri. Ama tektro fren degil farklı bir marka fren. Yine shimano değil
Problem olmuş çok. Seri numarası girip sorgulatabiliyorsun. Benim bisiklet geçerli değilmiş. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Para olunca tabii. Mt200 bile bu frene 5 basar.
Adamlar 30k TL ye bisiklet satıyorlar koydukları fren Promax denilen AE de satılan merdiven altı üretimi olan bir fren markası. İnsan utanır be, yerli markalarda bile Shimano giriş seviyesi fren seti kullanıyorlar. Bizim bisikletler 2022 model olduğu için bizi etkilemedi. Mümkünse en kısa zamanda kaliteli bir fren setine geçmek lazım, rampa aşağı 50km/s ve üzeri giderken frenler gerçekten yetersiz geliyor, frenleme mesafesi çok uzun.
1689623358218.png

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Adamlar 30k TL ye bisiklet satıyorlar koydukları fren Promax denilen AE de satılan merdiven altı üretimi olan bir fren markası. İnsan utanır be, yerli markalarda bile Shimano giriş seviyesi fren seti kullanıyorlar. Bizim bisikletler 2022 model olduğu için bizi etkilemedi. Mümkünse en kısa zamanda kaliteli bir fren setine geçmek lazım, rampa aşağı 50km/s ve üzeri giderken frenler gerçekten yetersiz geliyor, frenleme mesafesi çok uzun.
307159 dosyayı görüntüle

Aldım bir Trek, tutmeyor breyk.

Aldım bir Trek, tutmeyor breyk.
Sorma abi 😀 fren dışında memnun olmadığım bir şey yok çok şükür de frenler gerçekten kötü. Fren kolları da acayip kaba duruyor. Hatta vites gösterge kısmını kapattığı için yol bisikleti gibi kullanıyorum çoğu zaman. Zincire bakarak vitesi tahmin ediyorum vs...

Sorma abi 😀 fren dışında memnun olmadığım bir şey yok çok şükür de frenler gerçekten kötü. Fren kolları da acayip kaba duruyor. Hatta vites gösterge kısmını kapattığı için yol bisikleti gibi kullanıyorum çoğu zaman. Zincire bakarak vitesi tahmin ediyorum vs...
Vites göstergesini nasıl kapatıyor? Bir fotoğraf atabilirmisin merak ettim.

Vites göstergesini nasıl kapatıyor? Bir fotoğraf atabilirmisin merak ettim.

Yani aslında şuanki haliyle kapatmıyor ama ben fren kollarını daha aşağıda kullanıyorum diğer bisikletlerde. Bu sayede bileğime daha az yük biniyor. Ama bu fren kolları çok kalın aşağıya da alamıyorum. Bu haliyle aşağı alırsam bu sefer vites kolları dik kalıyor.

20230717_235515.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Fren ayarlarınızda hata olabilir. Tourney TX mekanik disk fren kullanıyorum, inişler de dahi fren performans mükemmel. Hiçbir güvensizlik hissettirmiyor.

Fren ayarlarınızda hata olabilir. Tourney TX mekanik disk fren kullanıyorum, inişler de dahi fren performans mükemmel. Hiçbir güvensizlik hissettirmiyor.
Shimanoda giriş seviyesi ürünler bile güzel. Hidrolikte onun için mt200 örneği vermiştim. @StaticEnemy ve bendeki bisikletler aynı ve Shimano değil Tektro marka fren var. Ayar yapılan vidalama yeri ile kadrodaki deliklerden kaynaklı zaten çok zor ayar tutuyor. Anahtarı çapraz ittirmem gerekiyor o da doğru sonuç verdirmiyor çoğu zaman. Mt200de bir kere böyle bir problem yaşamamıştım.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Shimanoda giriş seviyesi ürünler bile güzel. Hidrolikte onun için mt200 örneği vermiştim. @StaticEnemy ve bendeki bisikletler aynı ve Shimano değil Tektro marka fren var. Ayar yapılan vidalama yeri ile kadrodaki deliklerden kaynaklı zaten çok zor ayar tutuyor. Anahtarı çapraz ittirmem gerekiyor o da doğru sonuç verdirmiyor çoğu zaman. Mt200de bir kere böyle bir problem yaşamamıştım.
Hidrolik fren olduğu için çok daha iyi tutar diye düşünmüştüm, marka farkının böyle etki ettiğini bilmiyordum. Ben de alırken hidrolik istiyordum ama bütçemi aştığı için mekanik disk aldım. Yeri geldi çok zorladım gerek hafif arazi gerek yokuş aşağı hiçbir sorun yaşamadım çok güçlü fren performansı var. Daha önce hiç hidrolik kullanmadım. Çok daha güçlü olması lazım. Ayrıca benim frenlerimde balatanin birisi sabit sadece tek taraf hareket ediyor mekanik olduğu için. İnce ayar gerekebilir belki tam emin değilim. Açıkçası çok bilgim yok, sadece hidrolik fren muntazam tutması gerekir diye düşünüyorum o yüzden dedim ayarla ilgili olabilir diye, kolay gelsin.

• Beğen
Alba FoldX'te Tektro mekanik disk fren kullanıyorum, tek kelime ile berbat. Ayarı zor ve ses yapıyor sürekli. Çabuk kaçıyor ayarı da. Yokuş aşağı güven vermiyor. Bi de prowheel aynakol berbat. Shimano harici parçaları olan bisikletlerden uzak dururum artık.

Tektro fren kullanıyorum. Ve diğer bisiklette de shimano mt200 mevcut. İkisine de uyumlu olarak şöyle bir set buldum. Fiyat da çok uygun. 100 lira diyor. Sizce güvenilir mi? Daha önce hidrolikten çok başım ağrımıştı. İş görür mü acaba bu bleed kit? Shimano hidrolik set alıp ileride kendim takmayı da düşünüyorum. Onun için bu fiyata görünce bir şans versem mi dedim? :D

(link)

Düzenleme : Üyelikle giriş yapınca 250 liraya fırladı fiyat. :(
Tektro fren kullanıyorum. Ve diğer bisiklette de shimano mt200 mevcut. İkisine de uyumlu olarak şöyle bir set buldum. Fiyat da çok uygun. 100 lira diyor. Sizce güvenilir mi? Daha önce hidrolikten çok başım ağrımıştı. İş görür mü acaba bu bleed kit? Shimano hidrolik set alıp ileride kendim takmayı da düşünüyorum. Onun için bu fiyata görünce bir şans versem mi dedim? :D

(link)

Düzenleme : Üyelikle giriş yapınca 250 liraya fırladı fiyat. :(
Şimdi yeni bir hesap açıp almayı denedim. İlk satın alım indirimiymiş. İndirim geçerli oldu. Vergi dahil 186,37TL fiyatla satın aldım. Düşünen varsa yorumlar hep olumluydu. Bir yemek parasına bence kaçırmayın.

Son düzenleme:
Ben de var. Yaris/dağ bisikletlerinde rahatlıkla kullaniyorum.

• Beğen
Ben de var. Yaris/dağ bisikletlerinde rahatlıkla kullaniyorum.
Yeterli oluyor değil mi? Shimano olanlar çok pahalı. Forumu biraz okuyunca kendin yap set kullananları da gördüm. Onlar çalışıyorsa bu fabrikasyon ürün de kesin iş görür gibi geldi. Amazonda 300 lira bandında satılıyor. Aliexpress vergi dahil 186,37TL.

Yeterli. Yeterince huni aparatı var. 105 hıdrolık aparati/ mt 501 /mt 200 ayni değil. Büyük ihtimalle seninkini de uyar.
Baktım vergisiz 231 tl

• Beğen
Yeterli. Yeterince huni aparatı var. 105 hıdrolık aparati/ mt 501 /mt 200 ayni değil. Büyük ihtimalle seninkini de uyar.
Baktım vergisiz 231 tl
Teşekkür ederim.

Geri