Merhaba,
Rockrider 560 ile aranıza katıldım. Hidrolik fren ile iligi bir problemim var. Forumu okudum öğrendiklerimi uyguladım ama çözemiyorum sanki farklı bir sorun var.
Arka balatalar diske bir yerde temas ediyor ve sürtünme sesine neden oluyor. Arka fren daha sert, daha erken kavrama yapıyor ve tam sıkılı iken fren kolu ile elcik arasında öne göre daha fazla mesafe kalıyor (Fotoğraflarda mevcut). Arka fren balataları ön frene göre diske daha yakın duruyorlar, aralarındaki mesafe çok az ve bir balata daha çıkık duruyor.
Forumda bahsedilen işlemleri yaptım yani, kaliperin ayar vidalarından balataları fren sıkılı iken ortaladım, tekeri yeniden çıkarıp taktım, balataları yerinden çıkarttım zımparaladım, pistonları dibe olabildiğince ittim ve bu işlemleri defalarca yaptım ne yazık ki sürtmeyi tam olarak engelleyemiyorum.
aklıma 2 şey geldi
1- sistemde yağ fazlası olduğundan arka fren daha sert, daha erken kavrıyor ve pistonlar yeteri kadar geri gitmiyor olabilir mi? yani az miktar yağ tahliyesi sorunu çözer mi?
2- pistonlar bir şekilde kir vb sebeple sıkışmış olabilir mi? yani balata spreyi ile temizlesem bir yararı - zararı olur mu?
başka öneriniz var mı
teşekkür ederim.
not: ön balatalarda da sürtme vardı, kaliper vidaları ile az bir ayar sonrası onlarda hiçbir sorun kalmadı.