Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

Ben iki haritayı da takip ettim çok hafif farklar var aralarında ama igpsport sitesindeki sürüş verilerimde çıkan maksimum %17,8 lik eğimi nereden çıkmışım o kafama takıldı.
  • 53.86 km
  • 487 m
  • 2 sa 1 m
Bu stravaya aktardığı veriler.

İgs de gidilen yol 53.55 gözüküyor. Bu mantığa göre kıvrılarak gösteren igs haritasının daha fazla mesafe çıkartması gerekmez mi. Bu durumda da mesafesi fazla olacak olan igs nin ortalaması az olmalı. Ama mesafe olarak strava daha fazla mesafe çıkarttığı için ortalama hız düşük çıkıyor.

Scudo
@trainspotting35
Beynim yandı ?

@trainspotting35
Cihaz kendi ölçtüğü yüksekliği gösteriyor. Strava ise o kordinatta ön tanımlı yüksekliği. Aynı şekilde mesafelerde de strava kendi haritasına göre işlem yapıyor.
Birde ortalama hesaplanırken (kadans - hız - tırmanış vs) hesap yöntemleri, dur kalkların hesabı biraz farklı her sistemde. Bu sebeple aynı kaynaklardan karşılaştırma yapmak en sağlıklısı her zaman.

Stravanın yükseklik hesabı
(link)
(link)

Ortalama hız hesabı
(link)

Aslında stravada da yaptığımız zigzaglar kaydediliyor.190941
Birde tekerlek çevresi doğru girilmeli.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@The UGUR
Bryton u bilmiyorum ama 618 in ölçümleri gayet tutarlı. Ufak tefek aksaklıklar oluyor fakat zamanla daha iyi olacaktır. Geçen arkadaşın biri paylaşmıştı burada garmin de dahi network hataları ara ara oluşuyormuş.
Kısaca parasını verip helal olsun adamlar hakkını vermiş dediğim ürünlerden. Tavsiye ederim?

Strava'nın elinde detaylı bir yükselti veritabanı var. @BerkEvren 'in paylaştığı linkte de anlatıldığı gibi, tüm yükselti ölçerli cihaz kayıtlarının verisini bir araya getiriyor sistem.
Bizimki gibi altimetreli cihazlar, diyelim saniyede bir ölçüp kayıt tutuyor. Her bir saniyenin arasındaki ortalama yükseklik kaydediliyor. Ancak belki o saniye süresince bir iniş ve bir tırmanış yapıldıysa, cihaz kaydetmemiş olabilir.
Ancak Strava'nın elinde, o yoldan geçmiş yüzlerce faaliyetin kaydı varsa, gerçeğe çok yakın bir yükselti haritası çıkartması mümkün oluyor.

Zamanım vardı, şöyle bir çizim yaptm. Paint ile çizdim, çok güzel değil, affola :)
Siyah çizgi rotamızın gerçek yükselti grafiği diyelim.
Turuncu çizgi, Strava'nın veritabanındaki yükselti grafiği. Siyah noktalar, şimdiye kadar topladığı bilgi yığını (o kadar para ediyordur ki bu değerli bilgi :) )
Kırmızı olan da cihazımızın bu faaliyette saniyede bir nokta kaydetme yöntemiyle oluşturduğu yükselti grafiği.

190942
Her birinin ip olduğunu varsayıp boylarını ölçersek, Strava'nın daha çok yol gittiğimizi gösterdiğini görürüz. Gerçeği azıcık daha uzundur, ama Strava buna oldukça yakın olacaktır.
Kendi cihazımızın ölçtüğü kayıt da fena değildir aslında, gerçeğe o da epeyce yakındır. Üzülmeye gerek yok :)

Bu grafik aynı zamanda analog bilgi ile dijital bilginin farkını da anlatmış oluyor bir nebze :)

@Özcan
Hocam sürüşlerden ziyade, strava altyapısı izohips haritalarına da sahip.
190956
Son yaptığım rotadan daha önce sadece bir kişi geçmiş. Sizin dediğiniz gibi olsa, stravanın altyapısı çok fakir kalırdı.

• Beğen
@Ahmet TOPAL
Zaten mevcut haritaların yanında, kullanıcılarımdan topladığım verileri de kullanıyorum demiş o linkte.
Yani ilave bilgi geldikçe eldeki veriyi her defasında bir miktar daha iyileştiriyor. ?

İstanbul Sarıkamış pedallayan bi arkadaş vardı @Özcan güler , o da stravanın bazı noktalardaki verilerinin doğru olmadığını 1888m kadar fazla tırmandığını söylemişti.
9:23 ten itibaren

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mhmm@
İyide o arkadaşta bizdeki cihaza benzer ölçüm yapan "garmininden" aldığı veriye göre onu söylüyor.

• Beğen
@Ahmet TOPAL
Düşüncesinde tutarsızlık yok adaşımın. Demek ki gittiği güzergah daha önce Strava'da hiç sürülmemiş.
Strava referans olarak bir yerlerden bulduğu basemap adını verdiği bilgiye dayanarak hesaplama yapmış.

Aynı güzergahtan geçen birden fazla farklı cihazdan kaydedilmiş faaliyet yüklendiğinde, eldeki bilgi zenginleşecek ve daha tutarlı hale gelecek.
Strava da bu işten para kazanacak :harika:

@Özcan
Kaç defa amazfit pace saatin deniz seviyesinde -30m -50m gösterdiğini bilirim. Strava eger böyle yanlış verilerle güncelleme yapıyorsa vay halimize?

@Ahmet TOPAL
Yalnız son zamanlarda xiaomi stratos saatim çok tutarlı eğim ve yükseklik gösteriyor

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@alperaydin
Dostlar uzun bir aradan sonra merhaba. Geçmiş sayfalarda alıntı yaptığım bu sorunun cevabını buldum sanırsam. Fotoğraflarda görüldüğü üzere igs618 cihazı samsungun 5 volt 2 amper ve 9 volt 1.67 amper verebilen hızlı sarj cihazın çıkışına usb test cihazı bağladım. Sonuç olarak igs618 cihaz şarj olurken 0.54 Amper yani 540 miliamper ile şarj oluyor. Yani igs618'i 5 volt 500 miliamperden yüksek akım verebilen herhangi şarj cihazıyla gönül rahatlığıyla şarj edebilirsiniz. :)190993190994

Ek bilgi olarak şarj işlemi tamamlandığında da igs618 akımı tamamen kesiyor. Fotoğrafta görüldüğü üzere çekilen akım degeri 0 amper yani akım çekmiyor. :harika::harika:191000191001

Son düzenleme:
Want to join we Strava cycling club? (link)

Özcan abi katılmak isterseniz bekleriz ve diğer arkadaşları da hem cihazın verilerini analiz ederiz hem tatlı rekabetle motivasyon artışı sağlarız hem de muhabbetiniz çeşitlenir :)

Not abim katılmış bile yahu 11 kişi olmuşuz
IMG_20190306_104954.jpg
@bilalfidanboy hocam listeye çok hızlı girmiş maşallah iyi biniyor ?
IMG_20190306_105214.jpg

Son düzenleme:
Geri