Merhaba arkadaşlar ben mert bugün size yeni aldığım 2 el ama tertemiz bisiklete neler yapmalıyız anlatacağım
Öncelikle benim bisikletim whistle mivok 1161d bisiklet hidrolik fren ve acayip temiz çizik yok yani;
ÖNCELİKLE EN GEREKLİ MALZEMELER SİZDE KENDİ İHTİYACINIZA GÖRE BİŞİLER AYARLAYABİLİRSİNİZ
#1 ZİNCİR İÇİN #
Mazot (gerçekten işe yarıyor)
3TL (YETERDE ARTAR)
CHAİN-L ZİNCİR YAĞI (En bana zincir yağı budur kime sorsanız 400+ kmdir dağda bayırda asfaltta kullandım henüz daha karardığını görmedim) N11'den 50ml almanız size fazlasıyla yetecektir.
50 TL
Formula x extreme zincir temizleme suyu
(Zincirin kalan yağını atmada fazlasıyla yeterli)
15TL
VE KÜÇÜK ARAÇ GEREÇLER
Diş fırçası
Kısa uçlu boya badana fırçası
Pet şişenin üstüne delik açın mazotu içine doldurun
kullanılmayan bez
Metal özellikle metal tas
Çok az katı sabun
Sünger
Su
Yapım aşaması
Öncelikle bisiklet zincirini söküp metal kaba koyuyoruz üzerine mazotu döküp (yaklaşık 2 cm ) bi kenara 5 dakka koyuyoruz ardından 5 dakka beklettiğimiz zinciri dış fırçasıyla hem sert hem yumuşak fırçalıyoruz zinciri (zincir kaptayken temizlemeden önce 2 fıs filan formula x extreme koyabiliriz hatta koyun)
Ardından rubleye geçiyoruz rublemizi bisikletten çıkarıp (tekerden değil haa yanlış anlamayın ) kafasına delik açtığımız Pet şişeye doldurduğumuz mazotla yıkıyoruz rublemizi bir yandan da badana fırçası ile fırçalıyoruz (zaten göreceksiniz yağın aktığını rubleden)
Akabinde beklettiğimiz mazotlu zinciri fırçaladıktan sonra Zinciri çıkartıp sıcak suda yıkıyoruz (ki mazot aksın)
Rublekizide aynı şekilde sıcak suda küvette yıkıyoruz (korkmayın su ruble ve zincire çok bekletmediğimiz sürece zarar vermez ) mazot aksın tamamen zincirden ve rubleden
Sonra hemen bezle kuruluyoruz çok bastırmadan
Akabinde zincirimizi tekrar kaba koyup formula x extremi sıkıp sıkıp (bolca) hem sıkıp hem dış fırçası ile sertçe zincirin her yerini fırçalıyoruz (eğer zincirin suyu çok kirlenmişse o kirli formulayı döküp tekrar sıkıyoruz )
Fırçaladıktan sonra Zinciri formulada 10 -15 dakka bekletiyoruz
Rubleyede zincire uyguladığımız işlemleri uyguluyoruz
Ardından beklettiğimiz ruble ve zinciri bol suyla yıkıyoruz 2 dk (3 dkdan fazla yapmayın aletler (ruble ve zincir) paslanmaya gidebilir)
Aletleri kuruluyoruz 1 damla su bırakmayacak şekilde (hatta yapabiliyorsanız aletleri ipe asın ben öyle yaptım yarım saatte bebek poposu gibi oldu aletler )
EVEET İŞİN BÜYÜK KISMI BİTTİ YAZI UZUN OLABİLİR AMA YAPMAK ÇOK KISA (YAKLAŞIK 3 SAAT
)
(AMA GERÇEKTEN DÜZGÜN YAPARSANIZ EMEĞİNİZ KARŞILIĞINI FAZLASİYLA ALIRSINIZ)
evet kurumuş zincire chain l dökme vakti geldi yanlız bunu yanlış yaparsanız (ki böyle bir ihtimal 739273938376 da 1)
Bütün iş çop olur tekrar yapmanız lazım
Zinciri teksıra halinde altına gazete koyup yere seriyoruz (zincirde katlama burkulma olmamasına dikkat edin)
Her baklava 1 damladan biraz daha fazla koyuyoruz
Merak etmeyin zaten o yağa dikkatli bakarsanız 15. Dkda baklalara aktığını görürsünüz
Ardından 2 saat bekleyin ki tam baklalara nüfüz etsin
Ardından arka tekeri bisiklete takıyoruz
RUBLEYE VE ÖN AYNAKOLA SAKIN CHAİN L SÜRMEYİN ZATEN 1 DAMLADAN BİRAZ FAZLA DEMEMİN SEBEBİ BUDUR O DAMLALAR RUBLEYE VE AYNAKOLA YETECEKTİR
Ardindan zinciri bisiklete takip vitesteki bütün dişlilere gezdiriyoruz
Bisiklet zinciri temizliği ve bakımı tamam şimdi kadro temizligi
Bu iş malzemeleri çok basit
BİMDE satılan mavi renkli silikonlu temizleyici ve bulaşık süngeri
Bisikleti önce suyla silip silip sonra silikonlu temizleyiciyle ova ova pırıl pırıl yapıyoruz bu kadar basit.
Arkadaşlar en baba bakım bukadardı 70 TL ye bisikletini mahallenin sevgilisi haline getirebilirsiniz
Arkadaşlar ben internetten gördüğünüz bilgilerin süzgeciyim internete göre uzun araştırmalar ve deneyimlerime göre en iyi malzemeler ve bakım bu buraya kadar okuduysanız ve dediklerimi yaparken beni hatırlarsanız ne mutlu bana
MUTLU PEDLLAMALAR..
Mrttktmn