portakallimon
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.243
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Carraro
Siz doğru yapıyorsunuz. Aldığınız seneki fiyatından düşerseniz enflasyon nedeniyle değerinin altına vermiş olacaktınız. Bugünkü eşdeğerinden fiyatlandırmak mantıklı olan.Metin Bisiklet %5 indirim yapıyor diğer bisikletçiler %3 civarında indirim yapıyor. Geçen sene %15 indirim yapan mağaza bu sene satış çok diye indirim yapmadı. Bir sonraki seneye kadar bisiklet almayı erteledim o yüzden. Geçen gün 5 senelik çelik hantal bisiklete 1000tl yazan vardı. Arz-talep dengesi bozulduğu için serbest piyasa diye bir şey şuan yok. Karaborsaya satılıyorlar resmen. Bugün sıfır bisiklette carraronun bisanın satış fiyatının üstünde satan yerler var. Siz almazsanız bile birisi alacak gözüyle bakıyorlar. Bende sattığım bisikleti 1.5 yıl önce 1550₺ aldım bu sene Satori Zone Kelebek Gidon taktım kelebek gidon + gidon bandı 350₺ civarıydı yıllık bakım yaptırdım 100₺ ve ben bu maliyeti de ekleyip satıyorum şuan. Ortalama satışım 1800₺. Kalkıp 2 sene önceki fiyatından bisiklet zaten 1500 TL yazanlar olunca ayar oluyorum.
Bana ilginç gelen güncel sıfır fiyatına satılan ikinci el ürünler. Son 3 ayda iki bisiklet aldık. İkisinde de ikinci el pazarını araştırdık. Ama mesela 6 taksitle 1800 TL'ye aldığımız modeli nakit olarak 1600'e satıyorlardı. Az önce baktım da ilanların çoğu hala yayında. Onlar da satamamış yani. Hem onların bisikletleri kullanılmadan çürüyor, hem de sürekli sıfır ürün alıp geri dönüşüm yapmamış oluyoruz. Ziyan bence.
Metin Bisiklet bize %10 yapmıştı ama standart uygulamaları mı değil mi bilmiyorum. Onları da zor durumda bırakmayayım. Başka ürünler de almıştık, belki onun için düştüler.