Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el ilanlar için öneriler

İsa Özel msj attım.Bu konuya dahi gerek yok.Almak istediği bir ürün bende..:)
Ve asla teneke parçası için kagıt parçasına değişmem.Bir sorun olursa o bisikleti yak,bende sana paranı gönderirim kardeş.

Selamlar..
 
Scudo
Genel olarak ilk önce satıcının hesabına parayı aktarırsın (Havale EFT PTT ). Oda sana ürünü kargo yapıp gönderir.Kargo ücreti başta anlaşma nasılsa öyledir.Yani alıcı yada satıcı ödeyebilir.Alışverişlerimi ben böyle yapıyorum.Hesabımda parayı görmeden kargoyu göndermiyorum.Sadana arkadaşımız üzerine alınmasın ama kötü niyetli kişiler heryerde olduğu gibi burada da mevcut o yüzden karalisteye bakmanı tavsiye ederim.Eğer hala güven sorunun varsa elden alışveriş yapmayı tercih et.
 
Ali IŞIN (sadana) abimizle anlaştık satış konusunda. İnşallah önümüzdeki hafta bisiklet elime ulaşmış olacak.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Bol pedallı günler dilerim.
 
@İsa Mutlu

Şuan hazırlamaya gidiyorum.Aldığında,(Kısmet olursa)

Burada da güzel düşüncelerini görmek isterim.
 
  • Beğen
Tepkiler: S. YILDIRIM
İlk sürüşümün ardından hemen düşüncelerimi paylaşacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İyi günler.
 
  • Beğen
Tepkiler: S. YILDIRIM
Herkese salamlar. Bugün iş çıkışı şehir içinde de olsa bir saat kadar kullanma fırsatım oldu Ali IŞIN abimizden aldığım Giant XTC Advanced 3 Disc bisikletimi. Özellikle rampalarda denedim bisikleti ve büyük viteste ayakta padallamaya çalıştım mümkün olduğunca. Kadro taş gibi hiç esnediğini hissetmedim. Fren-Vites sistemi tıkır tıkır çalışıyor. Akıcılığı çok iyi. Allah nazardan saklasın.
Bundan önce standart bir 2008 Korn xc1000'im vardı. Kesinlikle iki bisiklet birbirleriyle kıyasalanamazlar. Tamamen farklı klasmandalar. Kron'a kötü bir bisiklet demiyorum kesinlikle. Binlerce km kahrımı çekti. Ama kadronun KARBON olması işi çok değiştiriyor.
Şimdi tek problem benim Giant'a ayak uydurmam. Daha çok antrenmam yapacağız birlikte.
Sağlıklı ve bol pedallı günler sizin olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: sadana
@İsa Mutlu

ALLAH kaza bela vermesin.En güzel günlerinde ve bir çok yarışta başarı göstermen dileğiyle..Sevgiler kardeş.
 
  • Beğen
Tepkiler: İsa Mutlu
Ben de hazır konu açılmışken sormak istiyorum: Takas konusunu nasıl hallediyoruz? Hangi tarafın önce göndereceği konusunda mı anlaşılıyor?
 
Herşeyden önce güven en önemlisi.Ama güveninizi sarsacak çok varlık var.
O yüzden önceki satışlarına bak ve malzemeyi de ona göre tart,biç.

İsa kardeş,bu arada sende resimleri eklemedin.:) Heyecanla bekliyoruz.Unuttum sanma.. :) Orduyada iç.ten sevgiler.
 
Aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum,diyelim ki ilanını açtığımız malzemeye talip çıktı ve satıldı,konu kilitli şekilde olduğundan satıldığını belirtemeyeceğiz,artık sıfır malzeme de satamayacağımızdan elimizde bulunan kullanmadığımız ikinci elleri ucuzdan vereceğiz.Tabi bu da bize ulaşan alıcı sayısını artıracak,satıldıktan sonra bile malzeme için mesajlar gelecek.Forum kurallarını baştan sona kadar okudum ama gözümden de kaçmadıysa ilgili bir madde göremedim.

Bir de bisikletforum kullanıcısı olarak merak ettiğim bir şey var,bu sıkıyönetimin tam olarak sebebi nedir?Ben ikinci el bölümünün eski halini seviyordum,sıfır malzeme satmak yasaklanmış,halbuki aldığım sıfır malzemeler genellikle piyasanın altında oluyodu,bütçesi kısıtlı olan bisikletçiler için idealdi.

Sevgiler...
 
Aslında aklıma başka şey geliyor. Kötü niyetli bir kullanıcı varsa, ürünü sattığı halde satmamış gösterip kötüye kullanabilir bu durumu. Konular kilitli olmasa, öyle bir durumda alıcı çıkıp da "ben aldım" diyebilirdi. Ama şimdi öyle bir durum yok.

Bunun, ikinci el bölümünün son şekli olmayabileceğini söylemişti yönetici arkadaşlar. Bence konuyu kilitli tutma olayını bir daha düşünmek lazım.

Kurallarda düzenleme yaparak kilitler kaldırılabilir diye düşünüyorum. Bir arkadaşımız "güncellemek yasaklansın ve belli başlı mesaj kısıtlamaları getirilsin" gibi birşeyler demişti. Bana da mantıklı geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: semihh
tam olarak niye bu sıkıyönetim anlamış değilim ben,sürekli ilan güncelleyenler vardı ve sonra ilanlara saçma saçma yorum yapanlar fakat yine de o gibi durumlara tahammül edebiliyoduk.açıkçası ikinci el bölümünün eski halini özlüyorum,çok zaman geçiriyodum,forumun diğer bölümlerinde de zaman geçiriyorum ama ikinci el farklı,şimdi kullandığım bisikletin tüm parçalarını ikinci el bölümünden aldım.
 
Moderatör arkadaşlar diğer bölümlerle ilgilenemiyorlar diye yapıldı sanırım bu uygulama. Ama bence böyle ilanlar kilitli oldukca daha fazla bakmaları gerekecek çünkü herkes ürün satıldı konuyu kilitleyin diye mesaj atacak moderatör arkadaşlarımıza ve tek tek onlarla uğraşacaklar ve yine vakit ayıramayacaklar diğer bölümlere. Eskisinden bi farkı olmayacak belki de daha kötü olacak.

ve serden us arkadaşımıza katılıyorum kötü niyetli kullanıcı varsa satılmadı deyip durumu kötüye kullanabilir.

Bence de güncelleme yasaklansın belli başlı mesaj kısıtlamaları getirilsin...
 
Benim De Bazı Önerilerim Var

Evet Flood da denilen tekrar tekrar mesaj yazarak ilanı güncel tutmayla forum kirliligi artıyordu fakat kilitli sistemle özel mesaj icin 50mesaj sınırının olmasının kesişimi hoş olmayacaktır yeni başlayanlar icin.

Belki 2. el bölümünde sıralama konuların açılış tarihine göre sıralanacak sekilde kısıtlanırsa ortak bir çözüm bulunmuş olabilir. Tabi bu "yeni mesajlar" tıklandıgında çıkmaması için nasıl ayarlanabilir bilmiyorum. Belki de 2. el bölümü "yeni mesajlar" da cıkması engellenebilir. Böylece parça arayan 2.el bölümüne girer; orada konu açılış tarihine göre sıralanmış ilanlara bakar karar verir; sorusu varsa sorar vs.

Forumu ticari amaçlı satışlardan sıyırmaya calışıyorsak bu adil olmalı.. Sıfır ürün satısının da gercekleştigi Piri Reis Pazarı, Façalı Bisiklet Pazarı, Bakkal Hilmi Amca Pazarı gibi İkinci el bölümündeki özel kısımlar da bence kapatılmalı..

Ben su ana kadar fazlalıklarımı satmak haricinde satış yapmadım. Yurtdışından alışverişe de korkan biriyim ama forum aracılıgıyla bazı ürünlere türkiyedeki fiyatlardan cok cok aşagıya sıfır olarak sahip olabildim. Sıfır ürünlerde de keşke ortak bir yol da bulunabilse ama ona sunabilecegim bir önerim yok şu an için..

Eğer yönetim kendi arasında bu bölüm hakkında konuşmak için masaya oturursa ve bu önerilerim de masada yer alınırsa sevinirim...

eRay ADALI
 
  • Beğen
Tepkiler: semihh
Son 1 haftadır forumda epey tartışılmaya başlanan 2. el bölümü konusunda bir çok üyenin memnuniyetsizlikleri mevcut. Bu konu ile yapılan bilgilendirme mesajları bile tepkiyle karşılanmış, açılan konulardaki tartışma ortamı "konu kilitlenerek" ! sonlandırılmış. Bu durumda üyelere fazla söz hakkın tanınmadığı gibi, takip ettiğim kadarıyla 2. el bölümü ile ilgili olarak yöneticilerin açtıkları konular bile silindi.

Bu konunun düzeyli bir şekilde forum içerisinde tartışılmasından yanayım, herkes medeni bir şekilde görüşlerini dile getirirse daha iyi bir 2. el bölümü olacağını düşünüyorum.
 
Hatalıysam moderatör arkadaşlarım düzeltsin. Yanılmıyorsam bu site ilk kurulduğunda herhangi bir ticari oluşuma ait değildi. Ardından Delta bisiklet hepsine yada kaydadeğer bir kısmına ortak oldu. Bunu sitedeki reklamlardan ve Ulaş bey'in yöneticilik vasfından çıkarmaktayım sağdan soldan duyduğum bir haber değil.
Bu noktadan sonra ikinci el kurallarının değiştirilmesi yahut tamamen iptal edilmesi yada herhangi başka bir konuda değişikliklere gidilmesi tamamen Ulaş bey ve ekibinin kararları doğrultusunda olacaktır. Bu kadarları oylama yaparak ta verebilir veya direk verebilir bunu sorgulamak yersiz. Verdiği kararların nedenlerini de sorgulamak bu noktada çok anlamlı değil. Burada bir kullanıcı olarak yapmamız gereken forumu bu haliyle kabul edip devam etmek yada başka seçeneklere yönelmek.

Kendi fikirlerime gelirsek bu tip bilgi portalların ticari bir oluşuma bağlı olmamasını tercih ederdim ama bunun örnekleri etrafta fazla yok malesef. İkinci el forumu bu sitenin can damarı diyebilirim. Bisikletle yada güncel konularla ilgili yorum yapan, paylaşan ve birşeyler öğrenmeye çalışan insanların sayısı, işi sadece alıp/satmak olanlara kıyasla nerdeyse yok denecek kadar az. Güzel bir durum mu değil, burada kesinlikle yönetime hak veriyorum AMA bu sayılarıda kesinlikle göz ardı etmesinler. Mesela insanları alış verişte tamamen özgür bırakıp, tıpkı komisyonsuz bazı ikinci el satış siteleri gibi tahmin etmişsinizdir, site hit sayısını artırarak reklamlardan para kazanmak ta güzel bir ticari yöntem olabilir. Her neyse zaten bunları yöneticiler etraflıca düşünmüştür. Fazla uzatmaya gerek yok.
iyi forumlar..
 
Geri