Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

Scudo
ilk ciddi bisikletimi orta okul 1 e giderken yazın börekçide çalışarak almıştım. Beldesan Cobra idi , metalik yeşil renk 3 vitesti. O zamana göre uzay gemisi muamelesi görüyodu alet. Zira o zaman vitesli bisiklet çok nadir bulunurdu. Göbekten vites bazı modelleri vardı ama azdı ve pahalıydı. Benimki aktarıcılı 3 vitesti ve başka mahallelerden çocuklar bisikleti görmek için ziyaretime gelir ve afyon dağlarına inmiş uzay gemisiymişcesine hayretle incelerdiler...ailem fakirdi ama ben onları asla bunun için suçlamadım .Çalıştım ve aldım. Aslında geçenlerde ailemle bu cobranın muhabeti döndü , ben ne olduğunu unutmuştum pisletime..Meğer halamgilin oğluna satmışız , annem söyledi. Kafamda şimdi şöyle bir ışık yandı : Halamlara bi sorucam noldu benim cobram diye...Duruyorsa alıp restore edebilirim diye düşünüyorum. Zİra kadrosu büyük idi ve şehir pisleti idi :D

@ÇaNakkaLeRuHu
bakalım dostum nasip kısmet belkide çürümüş gitmiştir alet emin olamıyorum...:(

@mariokaldato

Bulursan dehşet nostalji olur ama ha. Asarsın odaya :)

Aslında ilk bisikletimi anneannem almıştı.Ama bende daha çok iz bırakan ve gerçekten ilk tecrübelerimi hep onunla yaşadığım ilk bisikletimi dayım,çalıştığı gazetenin verdiği kuponlarla alıp bana hediye etmişti.Kırmızı-Beyaz-Mavi renkli Spark marka 18 vitesli benim için oldukça teknolojik bir bisikletti. (Bianchi Aspid'lerin ilk çıktığı zamanlar) Aslında benim için biraz da büyüktü,sadece düz gidebiliyor ama dönerken hep düşüyordum.Sonraları alıştım tabi.Zaman geçtikçe veriştirdi.Bir aralar heves edip koyu maviye boyamıştım.Sonraları ben büyüdüm fakat bisikletin selesini hiç kaldırmadığım için o küçük kalmıştı.Ve kader ya bir hurdacıya verildi gitti.Güzel bisikletti vesselam...

@ÇaNakkaLeRuHu
aynen dostum bencede super olur :D

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Babam sağolsun bisiklet aldı çocukluğumda. Ama kendi kendime aldığım ilk bisikletim şu anda kullandığım bisikletim.
Yıl 2010 :) Üniversite 2. sınıftayım ve bir arkadaşımın bisikletini kullandım. 1053 ya da 1054 Whistle Miwok. Bisiklete ilk bindiğim zaman çok beğendim ve ben de bir bisiklet almalıyım diye düşündüm. O andan itibaren sürekli olarak bisiklet hayali kuruyorum falan. O kadar çok istiyorum ama öğrenciyim. Öğrenim kredisi üç beş duvar resmi işi bir kaç ödev çizimi falan derken ev kirası faturalar anca çıkıyor. Neyse okul bitti yaz geldi geçti ben oldum 3. sınıf. Sonra bi gün Çankaya'da Sundu bisiklete girdim öylesine. Bisikletlere bakarken oradaki arkadaş Şu anki bisikletim olan Salcano İmpetus'u gösterdi. Kadro olarak arkadaşımın Whistle bisikletiyle neredeyse aynıydı. Çok beğenmiştim. Fiyat sordum hemen. Oradaki arkadaşta ellerinde kalan son impetusun bu olduğunu ve artık üretilmeyecek bir model olduğunu söyledi. Eve gittim düşün taşın ne olur ne biter derken o hafta koşa koşa bankaya gittim ve bir öğrenci kredi kartı çıkarttım. Limit 500 liraydı ve bisiklet için 450 demişlerdi. 1 hafta 10 güne kadar kart geldi atladım ESHOT'a doğru Çankaya Sundu bisiklete. Bu arada bisiklet almaya karar verdikten sonra dövme yapmaya başladım ve biraz daha para kazanır oldum. Bisiklete baktım son kez alacağım ama bi yandan da içim rahat değil. Anladılar bendeki tedirginliği. Anlattım bisikletçi abi hal böyleyken böyle. Ben bu bisikleti çok istiyom ama ne olur ne biter bilemiyom. Sağolsunlar 10 numara yardımcı oldular bana. 450 lira çekelim karttan 12 taksit yapalım vade farkı da almayalım zaten tek bisiklet bu da çıksın dediler. Ben bi de 50 liraya kadar kask alayım 500e bitsin iş derken hadi kask dahil 450 olsun dediler. Ben havalara uçuyorum tabi. İndirdiler bisikleti kurdular toparaladılar ve ben de bisikletime kavuşmuş oldum. Şükür ki bi aksilik olmadan takır takır ödeyebildim taksitleri. O günden beri de aynı bisikleti kullanıyorum. Hoş şu anda kadro hariç hiç bir şey orijinal değil üzerindeki ama olsun ben zaten o kadrosuna vurulmuştum.

İlk bisikletim!
Aslında 3 bisiklet gecti cocuklugumda bizim evden ama asla onlara "ilk bisikletim" diyemeyecegim :(
Birisini fotograflarda gormustum. Ben dogunca buyuk kardesime alinmis ve ne oldugunu bilmedigim bir 3 tekerlekliydi.
Ikincisini hatirliyorum kalin dolma tekerlekli, giderken motosiklet gibi "tirrrrr tirrrr" ses yapan bir bisikletti. Yine sevgili agabeyim benden gayri tum mahalle arkadaslarini bindirirdi ve ben binemeyeyim diye ogrenir ogrenmez denge tekerlerini sokturtmustu babama :( 5-6 yasindaydim...
Ucuncusu Kaptan model, kontra pedalli efsanevi bir modeldi. Katlanirdi! Onunda parasinin bir kısmını harcligindan agabeyim vermisti ve "o benim deyip" bindirmezdi. Arasıra arkasina otururdum biryere beraber gideceksek...

ILK BISIKLETİM!
1990 yılında lise bitip yazlık bir ise girmistim ve o donem ve yas icin bence guzel maasi vardi. Ilk maasimi alinca kasabanın tek bisiklet saticisina gidip gorur gormez "iste bu!" dedigim Bianchi MetaPro ya goz koydum. Dag bisikleti kavrami yeni cikmisti. Dişli kalın tekerler, cantilever frenler, camurluk ve zincir koruyucu olmayan HARD tavri ile metalik laciverti acayip hosuma gitmisti :)
Elbette para yetmedi, kredi kartinin ne oldugunu bilmiyoruzo donemde yok oyle seyler, pesinat ve babamin kefaleti ile 3 adet senet imzalayip aldim :)
1990 ve 1996 arası yapmadigimiz kalmadi. Sonra 2 bisiklet daha aldim. Birisi 2. el aluminyum kadro, Mavic jantli, donemine ve bana gore inanilmaz hafif gelen bir Nakamura idi. 1999 a kadar genelde o Nakamura yi kullandim. Bianchi'yide bizim birader nadiren kullanirdi. Ben Askere gidince MetaPro yu arkadasina odunc vermis bisikletin canina okumuslar. Diger bisikletimi bahceye kilitlemis, anahtarini kaybetmis, bisiklet yagmurda 2 kış gecirdigi icin paslanmayan, kaynamayan yeri kalmamış. Nakamura ise saglamdi! Gel gor ki askerden dondukten 3 ay kadar sonra 3-4 gun icin Izmir'e gittigimde onuda kilitlemeden bırakmış. Geldim bisikleti sordum "Sen almadin mi?" demesin mi!?!?! Kısacasi çaldırmış onuda :acpsnr:
Toplayip MetaPro'yla biraz takildim ulaşım vb. Meniskus yırttım, iş güç evlilik derken bisikletten uzaklastim. 2013'te "noluya lan" deyip kendime geldim!
Metaproyu elden gecirdim 2-3 ay bindim kondisyonum duzelmeye basladi derken arka aktarici baglanti yeri kirildi :( 23 yıllık bisikletimi kenara kaldirdim ve simdiki yeni yol arkadasimi aldim :)
Mosso 2670 TB Acera HD! Ama artik aynakolu hollowtec II, arka aktaricisi Alivio :p

Bir gun elim erer bir yolunu bulursam, bir arka aktarici ayarlayip kadroya kaynatir, guzelce elden gecirir, yeniden yollara cikarabilirim belki ;)

@suat akman

Güzel paylaşımınız için teşekkürler. Bu arada Nakamura ya yazık olmuş :(

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@ÇaNakkaLeRuHu

Sorma... Hala bir tane aynisindan goruyorum ama benimki degil eminim! Her gordugumde icim burkuluyor birazda olsa :)

@suat akman

Evet insanoğlunun doğasında var. Kaybettikten sonra çoğu şeyin değerini anlarız. Elde olanların kıymetini kolay kolay anlayamayız. Suda yüzen balığın derya dan haberi olmaması gibi birşey bu. ALLAH(C.C.) bizlere basiret gözü nasip etsin İnşaallah.

Bana alınan ilk bisiklet rahmetli babamın aldığı 1980'li yılların sonuna doğru alınan city bike (şehir bisikleti idi.) benim kendime ilk aldığım bisikletim geroni marka bir dağ bisikleti idi araştırmadan sırf balığa kaçarken yanımda malzemelerimi taşıyayım diye almışdım aslında kendileri bisikletin ötesinde bir marka ve modeldi:) kendileri bir zırhlı araç ve tankdır ama bisiklet görünümüne getirmişler sağolsun iyi kilolar verdirdi bana coleman gibi bacak kasları yaptırdı bana:):) o yüzden hakkını yemiyeyim sevgili geroniciğim.

@Endorfin

Paylaşım için teşekkürler. Sonuçta işe yaramış :)

Geri