İlk bisikletim!
Aslında 3 bisiklet gecti cocuklugumda bizim evden ama asla onlara "ilk bisikletim" diyemeyecegim
Birisini fotograflarda gormustum. Ben dogunca buyuk kardesime alinmis ve ne oldugunu bilmedigim bir 3 tekerlekliydi.
Ikincisini hatirliyorum kalin dolma tekerlekli, giderken motosiklet gibi "tirrrrr tirrrr" ses yapan bir bisikletti. Yine sevgili agabeyim benden gayri tum mahalle arkadaslarini bindirirdi ve ben binemeyeyim diye ogrenir ogrenmez denge tekerlerini sokturtmustu babama
5-6 yasindaydim...
Ucuncusu Kaptan model, kontra pedalli efsanevi bir modeldi. Katlanirdi! Onunda parasinin bir kısmını harcligindan agabeyim vermisti ve "o benim deyip" bindirmezdi. Arasıra arkasina otururdum biryere beraber gideceksek...
ILK BISIKLETİM!
1990 yılında lise bitip yazlık bir ise girmistim ve o donem ve yas icin bence guzel maasi vardi. Ilk maasimi alinca kasabanın tek bisiklet saticisina gidip gorur gormez "iste bu!" dedigim Bianchi MetaPro ya goz koydum. Dag bisikleti kavrami yeni cikmisti. Dişli kalın tekerler, cantilever frenler, camurluk ve zincir koruyucu olmayan HARD tavri ile metalik laciverti acayip hosuma gitmisti
Elbette para yetmedi, kredi kartinin ne oldugunu bilmiyoruzo donemde yok oyle seyler, pesinat ve babamin kefaleti ile 3 adet senet imzalayip aldim
1990 ve 1996 arası yapmadigimiz kalmadi. Sonra 2 bisiklet daha aldim. Birisi 2. el aluminyum kadro, Mavic jantli, donemine ve bana gore inanilmaz hafif gelen bir Nakamura idi. 1999 a kadar genelde o Nakamura yi kullandim. Bianchi'yide bizim birader nadiren kullanirdi. Ben Askere gidince MetaPro yu arkadasina odunc vermis bisikletin canina okumuslar. Diger bisikletimi bahceye kilitlemis, anahtarini kaybetmis, bisiklet yagmurda 2 kış gecirdigi icin paslanmayan, kaynamayan yeri kalmamış. Nakamura ise saglamdi! Gel gor ki askerden dondukten 3 ay kadar sonra 3-4 gun icin Izmir'e gittigimde onuda kilitlemeden bırakmış. Geldim bisikleti sordum "Sen almadin mi?" demesin mi!?!?! Kısacasi çaldırmış onuda
Toplayip MetaPro'yla biraz takildim ulaşım vb. Meniskus yırttım, iş güç evlilik derken bisikletten uzaklastim. 2013'te "noluya lan" deyip kendime geldim!
Metaproyu elden gecirdim 2-3 ay bindim kondisyonum duzelmeye basladi derken arka aktarici baglanti yeri kirildi
23 yıllık bisikletimi kenara kaldirdim ve simdiki yeni yol arkadasimi aldim
Mosso 2670 TB Acera HD! Ama artik aynakolu hollowtec II, arka aktaricisi Alivio
Bir gun elim erer bir yolunu bulursam, bir arka aktarici ayarlayip kadroya kaynatir, guzelce elden gecirir, yeniden yollara cikarabilirim belki