Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

İlk bisikletim :)
Kucukken hic bisikletim olmadi... Buyuk kardesim butun bisikletleri parcalayana kadar kullanir, mahallenin cocuklarini bindirir, "benim o" der bana vermezdi, parcalanmasina yakin lutfederdi :mad:
Benim ilk bisikletim, liseden sonra universiteye hazirlanirken calistigim yerden aldigim ilk maasimla satin aldigim, metalik mavi 18 vitesli Bianchi Meta Pro 26 inch ATB bisikletti :rolleyes:
sene 1990 ve 3 senetle almistim :)

Scudo
İlk bisikletim 2-3 yaşlarındayken aldığım markası olmayan 3 teker bir bisikletti. :)

bisikletle tanışmam bundan altı sene öncesine dayanıyor. Real'den çok janjanlı bir bisiklet almıştım. ( o zaman ki düşüncelerim tabi ki ) acemiliğimi biraz on da atmıştım. 4-5 ay kullandım sanırım. . sevdiğim bir abim bende ki bisiklet sevdasını görünce 10-15 senelik eski kadro bir Bisan getirdi. üç vites. aman Allah'ım. o ne güzel sürüş konforu. turuncu renkli bir şehir bisikletiydi. sonra kendi kendime janjanlı market bisikletimi çürümeye terkettim. geçenlerde fotoları karıştırırken ilk göz ağrımı gördüm. paylaşmak şimdiye nasipmiş.

(link)

şimdi siz eski Bisan'ın akıbetini soracaksınız. inanın ben de bilmiyorum. :( işten ayrılınca iletişim koptu. şimdiki aklım olsa bir toplama yapardım.

İlk bisikletim kırmızı siyah 3 tekerlekli bir bisikletti. Naylon bir koltuğu olduğunu hatırlıyorum. Zamanla ön tekerin göbeği dağılmıştı. Bornova sanayide marangoz Emin amca vardı hiç unutmam tahta parçasından oyarak dolgu tekerime göbek yapmıştı da bisikletime tekrar binebilmiştim. Bundan sonraki pinokyo çakması 2 teker mavi bir bisikletti, markasını zerre hatırlamıyorum. Pinokyo çok pahalı olduğu için alamıyorduk amma benim bisiklette iyi kaçıyordu be. Hasılı memur çocuğu olmanın verdiği güzellikler bunlar :) Fakir ama mutluyduk usta!

Benim kırmızı katlanır bir pinokyom vardı. alındığında 6 yada 7 yaşındaydım. tabi önceki 3 tekerlekli ve küçük bisikletleri saymıyorum. uzun süre binmiştim.

ilk bisikletim 4 tekerlekli (2 destekli :p) bir çocuk bisikletiydi markasını hatırlayamadım , mor renkti 4. sınıfa kadar onu kullanmıştım.
2. bisikletim ise artık eskisi bana küçük gelince karne hediyesi olarak alınan Explorer Super marka bir bisikletti , 26 Jant , 21 Vites , Çift Amortisor (!) :p , kendisini 7 sene kullandıktan sonra apartman deposundan çalındı ne yazık ki , bu süre zarfında tekerleğini bir kere dahi değiştirmemiştim . Markası olmasa da baya kaliteliydi.
Çalındıktan sonra 2 sene ara verdim şu an Speed7000 kullanıyorum. :)

Güzel konu beni geçmişe götürdü... Hatırladığım adam akıllı ilk bisikletim bianchi aspid asset... Önden amortisörlü, v fren, 3×8 vites sistemi yanılmıyorsam shimano idi. Kadro rengi gümüş gri, bianchi yazisi pembe idi. Bisikleti sünnetimde takılan çeyrek altınları bozdurarak 115 milyon liraya almıştım :) mahalledeki havayı siz düşünün. Daha sonra halen hatırladıkça sövdüğüm dangalağın birinin üst kattan bizim balkona attığı sigara izmaritiyle selesi, vites kolları yanmıştı.

Bu benim birinci okul günüm ve rahmetli olan abim (allah mekanini cenet etsin) okula baslama hediyesi olarak bana 24" tekerli bir hercules marka yol bisikleti almisti. Bana boyu biraz büykdü ama yinede güzeldi.
http://i.imgur.com/5CYpI4c.jpg

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Hatırladığım ilk bisikletim;
Gazeteden ailemin kupon ile aldığı mavi bi BMX'di. Gidip gazete bayiine beraber almıştık. Adam ne renk istersin diye sormuştu :D

Daha sonra Bianchi'm oldu. Shark 24. 24 inç jantlar, 21 vites. O zamanlar 21 vites büyük bi şeydi. Lacivert. Gri maşalı. Ben aldığımda o model düz kadro, düz maşaydı. Şimdi gördüm de bozmuşlar onu da.
İlk vitrinde gördüğüm günü falan hatırlıyorum bisikleti :)
Aldıktan sonra eve geldiğimizde yerimde duramıyordum. Akşam hava kararana kadar binanın bahçesinde bekledim bisikleti teslim etmelerini. Eve çıkmamıştım. Böyle ağzımı demire dayamış, ne zaman gelecek bisikletim diye... :)
Arada bi tane çift amortisörlü Bianchi marka bisikletim daha oldu ama, çabuk çalındı o. Çok gezemedik beraber. Onun da pek anısı yoktu zaten. Öyle beyaz eşya mağazasından aldık geldik.

Sonra bir süre ara verdim. Lise yıllarım falan çok boş geçti. Sonra aldığım ilk bisiklet ise 2010 Sedona 321 oldu. Arkasından Scott S40 yol bisikleti, Sedona 761 dağ bisikleti.
Scott ve Sedona 761 gitti, yerine Specialized Tarmac geldi. O arada 321 gitti, Tarmac da gitti; şu an kullandığım bisiklet oldu :)

Gece gece güzel nostaji oldu bana da :)

hatırlayabildiğim ilk bisikletim ilkokul ikide alınmış kırmızı bir pinokyoydu. satıcının elinde mavisi kalmamıştı. babamla almaya gitmiştik. babam istersen bekle mavisi gelince alırız demesine rağmen, bana verilen tüm oyuncak sözlerinden bir şekilde vazgeçildiğine dair 8 yıllık ömrümdeki sınırlı istatistiki bilgime dayanarak, mavi bir bisiklet istememe rağmen istemeye istemeye kırmızı bir bisiklete evet dedim.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
İlk bisikletim, babamın Haşim İşcan'dan alıp getirdiği tekerleğine kadar her yeri mavi olan ve 2+1 tekerlekli bi BMX'ti. İlkokul birinci sınıftaki cüsseme göre bayağı bir büyük kalıyordu meret. :D İlkokul sonuna kadar bayağı bir tepindim onunla, sonrasında önce apartmanın deposunda inzivaya çekildi sonra da kullanmıyorum diye bir eskiciye satıldı garibim.

2013'te yine mavi renk bi Kron XC500 almıştım ki araştırmak gibi bir davranışta bulunmadığım için MTB'nin bana göre olmadığını fark edip 1.5 aylık bir süreç sonunda elimden çıkartarak Carraro 225'e geçiş yaptım. Sonra rahat battı herhalde, 225 bi kenarda dursun diyerek Focus'un Mares AX 2.0 modelinden aldım bir de. Şu aralar hafiften yola göz kırpar gibiyim, bakalım bu işin sonu nereye kadar gidecek.

İlk bisikletim

destek tekerlekli bir bmxdi,

sonraki 3 vitesli bir pinokyoydu,

sonrada bir 26 jant bianchi 3x7 xc snake almışdık

15 sene sonra 2012 de 12 kiloluk bir ümit evulotıon 3x7 almışdım

sonra salcano ng 650 29 inç 3x7 hd aldım 16kg

sonra salcano ınsomnıa 29 inç 3x9 hd 15kg

sonra sedona 759 29inç 3x10 hd 14kg

Şu andada scoot scale elite 2X10 havalı maşa 29 inç alüminyum ve modifiyeli 11,5kg

İlk bisikletim Alman malı staiger marka bisikletti 1981 yılında babam Almanya' dan getirmişti göbekten 3 vites ve kontradır .Mahallenin en güzel bisikleti idi gözüm gibi bakardım .Hala saklıyorum ve oğlumun da bu bisikleti kullanmasını görmek nasip oldu hatta kızım da bindi ve kullandı .Hala saklıyorum uygun bir zamanda yenileme çalışmaları ile eski haline yakın bir hale getirip Allah ömür verirse torunlarıma bırakmayı düşünüyorum
(link)

çocukken hiç bisikletim olmadı.
ilk bisikletim geçen sene yani 38 yaşında kendime aldığım Scott s30 yol bisikletiydi.
onun üzerinde bisiklet sürmeyi öğrendim.
şimdi ise ikinci bisikletim olan Scott CR1 Comp sahibiyim.

Benim ilk bisikletim, ailemin bana sorma zahmetine girmeden, ucuz olduğu için aldığı vitessiz, kartal gidonlu 24 tekerlekli muhtemelen Bisan marka beyaz bir bisikletti. Bisikletin lastikleri ağbimin Bisan de Lux bisikletine göre çok daha inceydi.
O zamandan modifiye virüsü kana girmiş, ben de ince lastiklerden aldığım ilhamla bisiklete dropbar, 3 vites sistemi taktırıp çamurluklarını ve arka bagaj demirini sökerek kullanıyordum. O dönemde 3'ten fazla vitesi olan bisiklet hemen hemen hiç yoktu. Zamanına göre bayağı havalı bir bisiklet olmuştu diyebilirim.
Tabii boyum uzadıkça bisiklet altımda iyice küçük kaldı, sonunda birisine satarak elden çıkardım.
İkinci bisikletim ise 90'lı yıllarda Türkiye'ye ilk kez giren Bianchi'nin Thomisus marka All Terrain Bike bisikleti oldu. Bir gazetenin idari bölümünde çalışan kayınpederim, alamadıkları maaşlarına karşılık önerilen bisikletlerden ikisini alıp eve getirmişti. Bisikleti daha görmeden talip olmuş, Klasik kadrolardan çok farklı bir kadroya sahip bu bisikleti görüp beğenince de uygun bir fiyata satın almıştım.
Daha sonra ikinci el aldığım iki yol bisikletiyle birlikte Thomisus'u da hala kullanıyorum.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10818685_708501789245045_69388921_n.jpg?oh=fcea24a0bba71bb54c54dfdd50d71d3f&oe=5484342B&__gda__=1417942960_c2b9b6c83da7a3d43a0ded6b4ffa07ed

İlk bisikletim kirmizi renk bir pinokyo idi onu babam caldirmisti cok uzulmustum sonra dedem dayanamayip mavisini almisti :)

İlk bisikletimi beşinci sınıfı bitirince büyük babam almıştı.Pinokyo tipli Bisan de Luxe idi.Muadillerine bakarak,gerçekten lüks bir bisikletti.Kaliteli,hafif,katlanabilen bir kadrosu,yine kaliteli metalik bir portbagajı,ışıl ışıl parlayan jantları,ön farı,arka ışığı ve dinamoları vardı.Vitesi yoktu ama ben o yaşta Kumkapı'dan,Yeşilköy'e ağabeyim ile birlikte iki bisiklet,sürerek gidebiliyordum.Daha sonra şu an markasını hatırlamadığım bir kadroya ucuz parçalardan,yol bisikleti tipi gidon takarak kullandım.25 yaş gibi ikinci el,İtalyan el yapımı colombus SLX çeliğinden imal Magni yol bisikletimi aldım.Tüm parçalar Campagnolo(ön,arka vites,vites kolları,ayna kol,jant göbekleri),Gidon 3TTT.Evlenince,iş güç sattım.Bu sene Cannondale synapse yol bisikletimi aldım.....hala yollardayım....

İlk bisikletim Raleigh Mountain idi ve o sıralar baya gösterişli bir bisikletti sanırım. Tam da istediğim gibi yeşil renkti.

İlk bisikletim 4 yaşında dedem tarafımdan hediye edildi renkli 4 tekerlekli markası yoktu sanırım onda öğrenince birazdaha büyük aldık 

Geri