Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@mariokaldato Demir ayarlarsam bende alabilirim..Arkanın bir kısmını öne pay etmeliyim...
İsabetli bir karar verirsiniz. Tecrübem yok ancak yükün ön tekere de pay edilmesi hem dengeyi arttırır hem de arka tekere binen yükü azaltır.

Scudo
cadır 40x15x15 ve 1500 gr
mat 30x10x10 ve 500 gr
tulum29x10x10 ve 760 gr

arka çanta 58x16x13 500 gr
kadro çanta 40x23x6 200 gr
gidon çanta 32x17x11 200 gr
Anunnaki 30x2 lt 1000 gr

Ocak kartujlar pişirme seti 1200 gr
tamir, yedek ve aletler yağ 1500 gr
su- matara 3000 gr
yiyecek, yağ vb 1000 gr
kıyafet, ayakkabı havlu vs 2000 gr
powerbank, kilit vs 1000 gr
Işıklar, kafa feneri pil vb. 500 gr

15000 gr..

Şuan için kabaca bu ağırlık var, listem hazır, sinek kovucu vs bir iki kalemi sona bıraktım..Şansım çadırın vs ultralight olması..Detaylı listemi çıkışa yakın fikrinize sunacağım arkadaşlar...
Birde çadırı ufaktan paylaşayım, sadece öylesine kurmuştum..IMG_20200618_142441_3.jpg
120x200x105 ölçülerde, çantalar ve ayakkabılar için dışta sundurması var...Bisikleti çadıra bağlayacağım..

cadır 40x15x15 ve 1500 gr
mat 30x10x10 ve 500 gr
tulum29x10x10 ve 760 gr

arka çanta 58x16x13 500 gr
kadro çanta 40x23x6 200 gr
gidon çanta 32x17x11 200 gr
Anunnaki 30x2 lt 1000 gr

Ocak kartujlar pişirme seti 1200 gr
tamir, yedek ve aletler yağ 1500 gr
su- matara 3000 gr
yiyecek, yağ vb 1000 gr
kıyafet, ayakkabı havlu vs 2000 gr
powerbank, kilit vs 1000 gr
Işıklar, kafa feneri pil vb. 500 gr

15000 gr..

Şuan için kabaca bu ağırlık var, listem hazır, sinek kovucu vs bir iki kalemi sona bıraktım..Şansım çadırın vs ultralight olması..Detaylı listemi çıkışa yakın fikrinize sunacağım arkadaşlar...
Birde çadırı ufaktan paylaşayım, sadece öylesine kurmuştum..231698 dosyayı görüntüle
120x200x105 ölçülerde, çantalar ve ayakkabılar için dışta sundurması var...Bisikleti çadıra bağlayacağım..
15 kilo masallah çokmus abi full arkaya yüklersen o yükü rampalarda şaha kalkan bir beygire sahipsin demektir ehehe

Bizim tur sıcaklar ve aileninde beklentileri doğrultusunda 2 ye bölünecek gibi..Arabayla ailecek Çorum'a oradan ben rotamın kuzey kısmını yapacağım. Köyceğize dönüşte, havaların (inşallah eylül gibi) serinlemesiyle Antalya etabı olacak. Antalya-Çorum arası iptal..Hayırlısı..

Bizim tur sıcaklar ve aileninde beklentileri doğrultusunda 2 ye bölünecek gibi..Arabayla ailecek Çorum'a oradan ben rotamın kuzey kısmını yapacağım. Köyceğize dönüşte, havaların (inşallah eylül gibi) serinlemesiyle Antalya etabı olacak. Antalya-Çorum arası iptal..Hayırlısı..
Abi hayırlısı olsun , bu yıl iptal edilmeyen bir şey mi kaldı. İyi hazırlandın. Yapmış olduğun idmanlar kazanımın oldu. Geç olsun güç olmasın. :harika:

@necmeddin Aynen...Zorlamanın çok anlamı yok. Sinop kesin ama..Tüm ekipmanı getiriyorum.. Birde virüs durumu var, çocuklar denize bile gitmek istemiyor, dışardan hazır yemiyorlar..Tura çıkınca tamamen allaha emanet gidiyorsun, kullanacağın tuvaletler, bulduğun çeşmeler, uğradığın marketler. Biz hala marketten gelenleri yıkıyoruz..Yolda dezenfektanla nereye kadar..

Bisikleti taşımak için arkada stepne varken olabilecek birşeyler arıyorum şuan..Olmadı, stepneyi içeri alabilirim..Önerilere açığım..Araç 2003 Honda Crv..

@HakanAydn abi kaç bisiklet getirmeyi planlıyorsun. Eğer tek bisikletse istetmeyi sökmene gerek yok. İstetmenin arkasına sabitlersin taş gibi olur. 3 bisikletle yola çıkanlar var çok sorun olmaz. Ne kadar çok boru izalasyon köpüğü bulabilirsen sabitlemen o kadar kolay olur.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bimediğiniz yollarda pedal çevireceğiniz için güvenlik önlemlerinizi alın.
Kaba taslak tur planınızı yapın ama kendinizi şu kadar km süreceğim diye şartlamayın. Bu durum sizi sitrese sokar. Araya dinlenmek için günler ayırın.

@HakanAydn solar panel haraket halinde şarjdan bahsetmissiniz önerim degildir telefonu bozuyor sarji kesmeyen devresi olan powerbanki sarj edip ondan telefonu sarj edin ağırlıklariniz da dikkatimi çekti ben bu sene yola çıkmayı yine düşünüyorum ama korona sorunu kafami kurcalıyor eger çıkarsam onuncu yilim olacak

solar panel haraket halinde şarjdan bahsetmissiniz önerim degildir telefonu bozuyor sarji kesmeyen devresi olan powerbanki sarj edip ondan telefonu sarj edin
Planım o yönde, gündüz 20k lık powerbank ı edebildiğim kadar şarj edip, akşamdan sabaha telefonları şarj edeceğim..
@necmeddin Tek bisiklet, stepneye nasıl bağlıyoruz, aparat kullanmadan mı?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Plan değişikliği kesinleşti, muhtemelen önümüzdeki çarşamba, 8 temmuzda Çorum yolcusuyuz. Taşıyıcı ile götürüyorum bisikleti. Büyük ihtimalle 7-10 güne Çorumdan başlıyorum tura inşallah..Gelmeyen ocak ve şarjı beklemek anlamsız, onları dönüşte Antalya turunda kullanmak kısmet olacak sanırım...
Rota Çorum, Amasya, Samsun, Gerze, Sinop, Boyabat, Kargı, Merzifon, Çorum şeklinde toplam 550-600 km gibi..Bir ihtimal rotayı tersten gidip Samsun'dan kıyı yolunu takip edebilirim..😊..Kıyı yolu dümdüz malum, bu mevsimde günlük 100 km gidilebilir gibi geliyor..

Dananın kuyruğu cumadan itibaren heran kopabilir..😏

Sanki yarına...😁...ilkin heyecanını yaşıyoruz..Az önce yük azalttım, 2 ye yakındı sanırım .. Bunlar içinde tablette var..😂..Maviclerin max 120 limiti var, zaten 10 fazlayız abartmanın anlamı yok, yoldan alırız gerekirse, heryer bim..Arkadaşlar çok aktif paylaşamayabilirim, önceliğim etap tamamlamak...Şimdiden kusura bakmayın...1 hafradırda antrenman yok sayılır..Allahtan buralarda hava 10-12 derece serin...
@necmeddin ?

sağolun arkadaşlar..

Sanki yarına...😁...ilkin heyecanını yaşıyoruz..Az önce yük azalttım, 2 ye yakındı sanırım .. Bunlar içinde tablette var..😂..Maviclerin max 120 limiti var, zaten 10 fazlayız abartmanın anlamı yok, yoldan alırız gerekirse, heryer bim..Arkadaşlar çok aktif paylaşamayabilirim, önceliğim etap tamamlamak...Şimdiden kusura bakmayın...1 hafradırda antrenman yok sayılır..Allahtan buralarda hava 10-12 derece serin...
@necmeddin ?
Abi bildirim gelmedi , tesadüfen başlığa girince necmeddin ? gördüm. Kutsal topraklara ve dünyanın merkezine hoşgeldin. Ne yaptın hazırlıklar tamam mı. Rota yi belirledin mi. ? Ne zaman başlıyorsun. Yaşlandıkça huysuzlaşıyorsun :) telefon denen birşey var ben bile alıştım akıllı teknolojiye. Burdan bağıracağına arasana be abi. De bakalım hele nerdesin şu an?

@necmeddin Çorum..😁..Telefonu verdin dimi..Bi bakayım..
Tamam kaydettim..Bulamam sanmıştım..😊 bana havza tünelini bi anlatsan...

Abi tüneller tehlikeli . Yan yüksek araç yolu var . Samsun konu başlığında yazdım, resim çekip attım resimleri . Telefonumda yok ama buldum konu başlığında. Özele yazdım bir baksana. :harika:

Geri