Ne buyuk bir tezat, ne buyuk bir celiski.
Bizler burada degil igneyi cuvaldizi kendimize batirip, tepkilerimizin kontrolsuz olabilecegi ile ilgili birbirimizi bile elestirebiliyor hatta kiriyoruz ama olayin oznesi konumdaki suursuz hala ayni pislikleri yapmaya yasatmaya devam ediyor. Burada kendi sorgulayanlar var, otokontrol var. Obur tarafta nefes alip veren ve potansiyel tehlike olarak yasamaya devam eden bir organizma.
Tevazuya gerek yok bence. Tamam kan istemek kafa koparmak uc soylemler olabilir ancak kimse burada bu olaya sebebiyet verenler kadar magdur degil unutmamak gerek.
Anlasilamayan birsey var ortada. Afganistanlara kadar gidip, bizden daha fakir ve gorece cahil topraklarda seyahat etmis arkadaslarimiz var ve sunu soyluyorlardi. Bir Afganli, cok fakir ve cok cahil belli. Ama saldirmiyor, asgari bir tebessum var yuzunde. Isteyince ictenlikle yardim ediyor. Bizde de olan bir insan profili ama bizim kuduz kopeklerimiz de var maalesef. Neyle besleniyor nasil bu hale geliyor bunlar. Cevabi da belli ama...iste egitim vs desek de hukuk kurallari cignenmis, egitim sistemi altust olmus bir modelde farkli birsey beklememek de gerek. Yine de en cok bizim toplumda cikiyor. En iyisi de bizde en kotusu de. Ne enteresan bir toplumuz gercekten.