makaram
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.504
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Euro'lar geldi mi istanbulkarta? Ödenecek diyorlar başka birşey demiyorlar.Ben kayıtlıyım
İstanbul'un yollarında sürmek gerçekten zor ve cesaret isteyen bir olay.şöförlerin zaten bisiklet sürücülerine hiç saygısı yok.daha bisiklet alamadım umarım bende yakın zamanda almayı planlıyorum.çok dikkatli olmak gerekiyor.
Haftada 2-3 bazen 4 kez işe bisikletle gidip geliyorum. Evim Taksim'de iş yerim ise Levent'te. Hem Mecidiyeköy, hem de Levent'te iş çıkışı trafiğine yakalanıp, en yoğun olduğu zamanlarda ise Taksim'e varıyorum. Uzuuun zamandır şoförlerden yana sıkıntı yaşamadım. Bundan 5-6 sene öncesine göre bilinç düzeyinin bir miktar da olsa arttığı ortada.
Ama... Ama kuryeler yok mu... Yemeği sıcak götürmek için içimden geçmeye çalışmaları delirtiyor bazen. Sağımda kaldırım, solumda araba var. Adam arkadan kornaya abanıyor. Dönüp ''Nereye geçeyim? Nasıl yol vereyim? Göster'' diyorum. Haa pardon haklısın abi diyor.
Bugün ilk kez bisikletle işe gidip gelme denememi yaptım, sabah rüzgar ve trafikten uykunun açılması güzel bi hismiş ilk kez dinç bi şekilde masaya oturdum Mesai sonrası dönüş çok yorucuydu ama toplu taşımaya göre eve 20 dk erken vardım. Acemilikten dolayı trafikten çok korkuyorum ama zamanla halledicem umarım
Köpek kovucu diye satılan cihaz kullanmadım ama elektroşok cihazları köpekleri kovuyor, bizzat kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum. Gidona bir adet el feneri tutucu, bir adet de el feneri şeklinde elektroşok cihazı öneririm. Sesi ve kıvılcımı köpekleri korkutuyor.Herkese merhabalar.
Köpek sorununu nasıl çözüyorsunuz arkadaşlar? Normalde köpeklerin yuvalandığı sokakları tespit edince bir daha o sokaktan geçmez yolumu değiştiririm ama, işyeri lokasyonu sabit olduğu için yol da sabit. Kaldı ki son zamanlarda normal gezilerimde köpekten uzak farklı yollar tercih etsem de, illa ki bir yerde yine yakalanıyorum köpeklere. Çok arttı nüfusları.
Yüksek frekansta ses veren köpek kovucu diye tabir edilen cihazlar var. Bunları kullanan var mıdır? İşe yarıyor mu gerçekten? Başka neler yapıyorsunuz?
Köpek kovucu diye satılan cihaz kullanmadım ama elektroşok cihazları köpekleri kovuyor, bizzat kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum. Gidona bir adet el feneri tutucu, bir adet de el feneri şeklinde elektroşok cihazı öneririm. Sesi ve kıvılcımı köpekleri korkutuyor.