Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    702
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Her birinizin yazdıklarınızı dikkate alıp ona göre yol alacağım.
İş yerim ile evim arası 9 km. Toplamda 9 gidiş 9 dönüş 18 km.
Yol üzerinde 2 ciddi yokuş var. Birisinin uzunluğu google haritalara göre 1 km. (bu yokuş işe giderken tırmanılıyor). Diğeri ise yaklaşık 900 m. (İşten dönerken tırmanılıyor. Her ikisinin de tırmanışı benim gibi antrenmansız bir kişiye oldukça dik. En kolay viteslerle bile çıkamayıp, inmek ve yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorum. Geri kalan yol, yani yaklaşık 7 km hafif eğimler içeren düz yol. Yolun geneli asfalt. İlk denememde 55 dk sürmüştü. Bunu zamanla 45 dk ya düşürmüştüm. :) Ama tabi bu geçen sonbahardı. Şimdi yeniden başlayacağım. Başlangıcı halledersem gerisi gelecek... :)

Scudo
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Her birinizin yazdıklarınızı dikkate alıp ona göre yol alacağım.
İş yerim ile evim arası 9 km. Toplamda 9 gidiş 9 dönüş 18 km.
Yol üzerinde 2 ciddi yokuş var. Birisinin uzunluğu google haritalara göre 1 km. (bu yokuş işe giderken tırmanılıyor). Diğeri ise yaklaşık 900 m. (İşten dönerken tırmanılıyor. Her ikisinin de tırmanışı benim gibi antrenmansız bir kişiye oldukça dik. En kolay viteslerle bile çıkamayıp, inmek ve yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorum. Geri kalan yol, yani yaklaşık 7 km hafif eğimler içeren düz yol. Yolun geneli asfalt. İlk denememde 55 dk sürmüştü. Bunu zamanla 45 dk ya düşürmüştüm. :) Ama tabi bu geçen sonbahardı. Şimdi yeniden başlayacağım. Başlangıcı halledersem gerisi gelecek... :)
İlk başlarda bisikleti elimle çıkardığım oldu ama sonraları üzerinde hep ben vardım azmetmek önemli

IMG_20200504_103035.jpg

Üç gün sonra nihayet evden çıkmak...
Üstelik işe bisikletle gelebilmek...
Yağmurun ben vardıktan beş dakika sonra başlaması...

Bir tatlı su bisikletçisinin mutlu olmasına yeten şeyler.

Herkese sağlıklı ve mutlu günler.

Bugünde işe bisiklet ile geldim. Corona virüsten kaynaklı normal saatlerden 2-3 saat geç gelince havanın baya ısındığı hissediliyor. Yavaştan yazlıkları çıkartmak gerekiyor gibi, en azından bisiklet için.

Bu haftayı 3'te 2 olarak kapatıyorum. Havalar ısındı ve vücut ısısı için de yeni çözümler gerekiyor. Sanki işi gidip gelmek kış ayından daha çok zorlayacak gibi.

Muğla'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmaması nedeniyle Cumartesi mesailerine yine başladık. Bu haftayı 6/6 ile kapatıyorum.

Bu başlığı takip eden ve kafasında "Acaba işe bisikletle gidebilir miyim?" sorusu olan herkes için söylüyorum: Geç bile kalmışsınız! En azından denemelisiniz.

Bisiklet öyle faydalı bir şey ki hem ulaşım maliyetini sıfırlıyor hem de işin gerginliğini eve taşımayı engelliyor. Müşteri çok mu bunalttı? Öğle arası atla bisiklete, 15 dakika turla. Patrona mı kızdın? Akşamüstü vur bisikleti yokuşa.

Bu vesileyle, başta Karl von Drais de Sauerbrun, Kirkpatrick Macmillan, Pierre Michaux, Henry John Lawson ve James Moore olmak üzere, bu iki tekerlekli harikaların icadına ve gelişimine katkıda bulunan tüm insanları saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusunlar:harika:

Muğla'da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmaması nedeniyle Cumartesi mesailerine yine başladık. Bu haftayı 6/6 ile kapatıyorum.

Bu başlığı takip eden ve kafasında "Acaba işe bisikletle gidebilir miyim?" sorusu olan herkes için söylüyorum: Geç bile kalmışsınız! En azından denemelisiniz.

Bisiklet öyle faydalı bir şey ki hem ulaşım maliyetini sıfırlıyor hem de işin gerginliğini eve taşımayı engelliyor. Müşteri çok mu bunalttı? Öğle arası atla bisiklete, 15 dakika turla. Patrona mı kızdın? Akşamüstü vur bisikleti yokuşa.

Bu vesileyle, başta Karl von Drais de Sauerbrun, Kirkpatrick Macmillan, Pierre Michaux, Henry John Lawson ve James Moore olmak üzere, bu iki tekerlekli harikaların icadına ve gelişimine katkıda bulunan tüm insanları saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusunlar:harika:
Şu aralar sürme imkanım olmasa bile bir gözüm bu sayfada bakayım ne olmuş kim ne demiş takipteyim inşallah kısa bir zaman içinde tekrar başlayıp günlük haftalık sürüşlerimi atmaya başlarım

Sanırım ben de katılacağım çalışmaya başlayınca, maltepe - maslak arası yapacağım. maltepe den sahile bağlanıp kadıköy oradan vapurla beşiktaş- beşiktaştan maslak. nasıl olacak bilmiyorum. böyle bir rota yapan varsa tecrübelerini dinlemek isterim

@O. Selman Rotada en zor olan 2 nokta var. Birinci, barbaros yokuşu. İkinci, Zincirlikuyu Levent bağlantısı. Biri sağlam bir yokuş olduğu diğerinde de biraz tempo ile geçmeniz gerekiyor. Bir müddet sonra kondisyon toplanınca bir zorluğu kalmaz. İş gidiş çıkış saatlerinde güzel bir trafik olur bu rotada trafik olması aslında sizin faydanıza.

Sanırım ben de katılacağım çalışmaya başlayınca, maltepe - maslak arası yapacağım. maltepe den sahile bağlanıp kadıköy oradan vapurla beşiktaş- beşiktaştan maslak. nasıl olacak bilmiyorum. böyle bir rota yapan varsa tecrübelerini dinlemek isterim
Uzun süre maltepe (narcity) - taksim ve narcity şişli yaptım. Beşiktaş'tan barbaros bulvarı kondisyon gerektirir. Ama alışınca olmayacak şey değil. Genel anlamda rahat bir rota gidip gelmek için 👍 (Bostancı Beşiktaş vapurunu da kullanabilirsiniz bu arada)

Geri