Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    702
Scudo
Günaydın, hayırlı işler herkese. Bu haftayı da 2'de 2 bitiriyorum. İzmir'de hava sıcaklık normallerin üstünde biraz. :kötü: Bir an önce sırt çantasından kurtulmak gerek.

@BerkEvren Öneri için teşekkür ederim. Ürünler benim için yetersiz kalıyor. İş yerinde ayakkabı dışında eşya bırakmıyorum maalesef.
@murat serbet Ürün güzel duruyor, hemen hemen sizin saymış olduğunuz ürünleri taşıyacağım ama çok kaba durur mu acaba? Sonuçta eşyaları ütülüyoruz içerisine de mecbur katlayarak koymak gerekiyor.

@BerkEvren Öneri için teşekkür ederim. Ürünler benim için yetersiz kalıyor. İş yerinde ayakkabı dışında eşya bırakmıyorum maalesef.
@murat serbet Ürün güzel duruyor, hemen hemen sizin saymış olduğunuz ürünleri taşıyacağım ama çok kaba durur mu acaba? Sonuçta eşyaları ütülüyoruz içerisine de mecbur katlayarak koymak gerekiyor.
Sele altı çantam da var ama kadro çantası ile hem kıyafetler daha az buruşuyor hemde erişimi daha kolay. (Sele altı çanta da her şeyi tepiyorsunuz ve en alttaki eşyayı almak için herşeyi çıkartmak gerekiyor. )
Hepsini denemiş biri olarak günlük kullanıma kadro çantası öneririm ben. (Tam boy olanlar da tercih edilebilir)

pack2ride_1d7abf1bc8921808c1913a6aeff902e6.jpg

@Hami Bulut Hocam ayıp olmazsa anlatayım. Don ve çorap en dibe onların üstüne pantolonu rulo yaparak koyuyoruz. En üste de tshirtü ya da gömleği mağazalardaki gibi katladıktan sonra omuzları birleştirecek şekilde ikiye katlayıp yaka kısmı üste gelecek şekilde koyuyorum. :) Ortaya en dolu haliyle alttaki gibi bir görüntü çıkıyor. Çantanın kendi formu var çok şişebilen bir şey değil. Yalnız Berk Bey'in tavsiye ettiği çanta da kullanışlı görünüyor. Benim önerdiğimden artısı hiç uğraşmadan fermuardan açılabilir. Benim çanta yolda açmak için pek pratik değil.

IMG_1494 (002)111.jpg

@murat serbet Anladım öneri için teşekkür ederim tekrardan.
@BerkEvren Sanırım bu tip bi çanta daha çok işe yarayacak gibi. Teşekkür ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Kadıköy-Maslak arasında toplu taşıma yardımıyla ikinci el 80-90lar bisikletle işe gitmek fantezi mi olur? Riskli midir bu kadar eski bisikletle? İyi günler

Riskli midir bu kadar eski bisikletle?
Hocam forumda çok üstatlar var ayrıntılı cevap vereceklerdir ama fren ve vites ayarları iyi yapıldıktan sonra ve gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ancak her bisikletli kadar risk altında olursunuz diye düşünüyorum

@Hami Bulut ben de sele çantası önerecektim. Pantolon, tshirt, don, çorap vs hepsini alıyor. İş yerinizde ayakkabınızı bıraksanız yeter. Ayrıca su geçirmiyor ve denge bozmuyor.

(link)
Yurt içinde bulamayız galiba bundan
bende omuz spor çantası kullanıyorum basımdan gecırıyorum sırtımda capraz duruyor.sırt çantasından daha iyi dır.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Kadıköy-Maslak arasında toplu taşıma yardımıyla ikinci el 80-90lar bisikletle işe gitmek fantezi mi olur? Riskli midir bu kadar eski bisikletle? İyi günler
Çift Amortisörlü değilse, bakımları yapılmışsa, lastikleri uygun basınca şişirilmişse neden olmasın?
Trafik tecrübenize güvenmiyorsanız bir süre daha kısa mesafelerde trafiğe çıkın. Belli bir tecrbüde edindikten sonra bu rotada sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Zira hiç trafik tecrübeniz yoksa bu rotayı bir miktar tecrübe edindikten sonra kullanın.

Toplu taşıma ile nasıl olur bilemem, onunda kendine göre zorluğu ve kolaylığı var. Sadece bisiklet ile bu rotayı geçmeyi düşünüyorsanız önerilerim bu kadar :)

Frenleri tutuyorsa, dişli oranları sizi maslağı tırmanırken üzmüyorsa, neden fantezi olsun ki? Gayette gidilir. Çok daha eski bisikletlerle çok daha uzun yollar yapıyor insanlar.
Sadece işe gidiş geliş konusunda söz konusu toplu taşıma vapur - motor ile karşıya geçmek olacaktır maksimum. (Benim rotam da Kozyatağı - Şişli) İşe gidiş geliş saatlerinde (yoğun saatler) metro - marmaray gibi araçlara bisikletle binilmiyor. Zaten izin verilse bile kalabalık buna pek müsade etmeyecektir. Siz yeterki niyetlenin gerisi kolay :harika:

Bisikletli ulaşım hakkında yaptığımız podcast kaydını tekrar bırakayım. Özellikle bu konuda kafasında soru işareti olanlar için olabildiğince soruyu yanıtlamaya çalıştık.

(link)

@Adem Tırpancı hocam hiç de hayal değil giderken 3 pedalla varıyorum. Gelirken 40 dakika güzel yokuş. Alışınca tadından yenmiyor. 1 yıldırda gidip geliyorum. Zaten eninde sonunda dünyadaki fosil kaynakları bitince taş tekere zincir sistemi yapacak dönecek insanoğlu özüne. :harika:

Günaydınlar Kocaeli sanayisinden.
Bir işe bisikletle gidip gelmenin keyif ve mutluluğun fotoğrafı olarak şuraya ekleyim. Hep 'acaba' ile bakıp 'nasıl olur' diye bisikletle işe gidip gelmeyi erteleyen dostlara vesile olması kabilinden.

Dosyalar

• 20200514_075325.jpg
    20200514_075325.jpg
    61,1 KB · Okunma: 84
Geri