Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    698
Scudo
@mariokaldato çok yakışıklı duruyor kerata maşallah , yakışır ağama :harika: yalnız yağışlı havalarda çiş yapmış gibi ıslatır herhalde. Değilmi başkan ?

Sıfır noktasından yazıyorum;
Zombilerin hapsedildiği 21.yüzyıldan. Nükleer bombaların ellerimizde patladığı, unun ve makarnanın elmas yüzüklerle, kolyelerle takas edildiği noktadan...
20200412_075440.jpg

En son 08.03'te işe gittim. Sonra 4 günlük KKTC seyahati için izne ayrıldım. Ben oradayken hem orası hem burası ilk vakayı açıkladı. 12.03 tarihi oradaki son günümdü ve sıkıntılı başladı. Evde karantina uyarısı, rapor derdi, bulaştıysa endişesi, kronik sorunları olan babam için endişe, ailemin yanına mı kendi şehrime mi soruları... Nihayetinde kendi evime döndüm. İyi dedim, geldik, karantina başlıyor. Bu seferde babam ve abim dönemedi Kıbrıs'tan. Onların tedirginliği başladı. Otelden otele götürdü Pegasus. Neyse onlar da döndü 3 gün sonra. Bu seferde, rapor işi sıkıntı oldu. Aile hekimi hakkım olanı vermedi. Hastane hastane rapor dilendim resmen. Ulaşım bisikletle tabi, tek güzel yanı o. Neyse aldık raporu da. Bu sefer işe bağlı ekonomik durum sıkıntı. Seyahat acentasının operasyon biriminde (kısaca araç ve rehber yönetimi diyelim) çalışıyorum. E yolcu yok, bize de gerek yok. Kapattık ofisi. Rapor da bitti. Zar zor ilçe sağlık müdürlüğü vs derken 14 gün daha uzattı. Gene ulaşım bisikletle. 11.04'te o rapor da bitti. Şirket başvurusu devlet desteği olumlu sonuçlanmazsa ne olacak bilmiyorum. Olumlu sonuçlanırsa 3 ay kadar sıkıntı yok gibi. Ya sonra?
Ne bisiklete binme isteği, ne spor yapma isteği kaldı.. Aklımda çok düşünce var. Bugün için maddi durumum yeterli ama süreç ne kadar sürecek belli değil. Ve bu durumda ekonomik bir yol haritası çıkartamamak sıkıcı oluyor. Bütün gün ps4 oynuyorum, dizi izliyorum. Bu sırada bisiklet de sapıttı. Durduk yere arka teker yerinden çıktı, fren tutmaz oldu, vites öyle, ön fren kolu... Sorun çıkıyor, hallediyorum falan ama dediğim gibi ne bi güç var bisiklet sürmek için ne de moral.. Bunlardan bize ne diyebilirsiniz, öyle dert yanayım dedim :)

"İşe giderken şu şu oldu" mesajı atmayı da özledim :komik:
Daha bi sürü şey dert olan, ders olan, keyif olan ama yeri değil. Genel anlamda moralim iyi, evde olmak genel anlamda rahatsız etmiyor beni ama sağlık en başta, iş vs konuları canımı sıkıyor. Bisikleti kaçak göçek sürüyormuş hissi olacak diye tembellikten de ötürü çıkamamak kötü. Umarım en kısa zamanda çözülü ve umarım bazı şartlar iyileştirilmiş bi şekilde yaşamlar yaşanır.

Haftada 3 güne düşse de, çalışmaya devam... Bir ara vosvosla gidip geldim ama, sıkıldım yine bisiklete geçtim.
Mesafe kısa, uzun süre pedallamanın keyfini özlüyorum... Yürüyüş ve koşu gibi etkinlikler de yokolunca, sanırım göbeklenme süreci başlıyor bende de. :)
Çadırı uyku tulumunu atıp arkaya kamp kurulacak günlerin özlemiyle, herkese kolaylıklar diliyorum.

IMG_20200414_124418.jpg

İşe gidilen günler azalsa da tutunmaya çalışıyoruz hala. En kısa sürede haftayı tekrar dolduracağımız günler gelir umarım.

ise_bisikletle_gidenler.png

Bir şekilde hala toplu taşımaya bağlı olmak bu salgın sürecinde iyice keyifsiz olmaya başladı. İnsanlar ne uyarıları ne görevlileri dinlemiyor. Yine maskesi boynunda dolaşanlar, dibinize girip bekleyenler vs.
Önümüzdeki 4 yasaklı günde çalışacak olanlara kolaylıklar.

kinesis_racelight_4s.jpg

Bisiklet ile işe gidip gelmek alışkanlık oldu artık. Bisikletsiz bir yere çıkasım gelmiyor. Dönüşümlü çalıştığımız şu günlerde Mart 16'dan beri sekmeden kayıpsız bisiklet ile işe gelmeyi başardım. Bundan sonrada gelmeye devam inşallah.

Aşkından entübe olmuşum nazlı yarim;
Elin ayağın dezenfekte et ,
köri soslu pıtırcığım;
Beni demoralize et

Asla bisletimi Kategorize etme ,
Sen git de Kendin minimize et.
Seninle gezecem diye , maymuna dönmüşüm , gapitalist ve zalım yarim.

Ekmek al gelirken dedin , fırın kapalı,
Le cola-Bim çaklet cukulata al dedin,
Bim kapalı , A101 kapalı ben Şok'lardayım
Çakma sucuklu omletim.
Seni memnun edecegim diye Polisten ceza yemişim , varoluşçu bebegim.
Sen git en iyisin bir dominos sipariş et

Hayirli işler
20200411_071853.jpg

Son düzenleme:
Bunca işe gidiş geliş sonrası konuşacak bol konu birikmiş.
Pack2ride ile bisikletli ulaşım üzerine yaptığımız podcast kaydı, özellikle bisikletle işe gidip gelmeyi düşünen ama aklında soru işaretleri olanlar için bol bol cevap içeriyor.
(Yakın zamanda kaydı video formatında da yayınlamayı planlıyoruz)

(link)

pack2ride.png

(link)

Sonunda #isebisikletle aktivitelerime devam etmeye başlayabildim. Ekipman+maske birlikte değerlendirildiğinde dışarıdan biraz acayip gözüküyoruz sanırım ama olsun. Herkese hayırlı günler.

Son düzenleme:
Geri