makaram
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.504
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
275584 dosyayı görüntüle
Bugün işe bisikletle gittim. Mesafe 5 km olduğu için bisikletle gitmeye üşeniyorum ama bisiklete binmenin keyfi başka hiçbir şeyde yok
5km'ye de üşenilmez ya
Yeni bisikletle bu hafta yağışlı olmayan iki günde ikide iki yaptım. Gidiş dönüş toplamda 20km. İki nehir geçişi olduğundan biraz tırmanış da var (Yaklaşık %2-3 eğimde). Tur bisikletinden Cyclecross'a geçince ortalamalar 5 ila 7km/h kadar arttı şimdilik. Tüm segmentlerde kişisel rekorlar geldi. Bu da beni tabii gaza getiriyor. Hava müsait ettikçe git gellere devam edeceğim sanıyorum. Yine de işe git gelden ziyade serbestçe istediğin yere yaptığım turların tadını alıyorum dersem yalan söylemiş olurum.
5 kat indirmeye açıkçası ben de üşenirdim HaklısınızHocam bisikleti 5. kattan indirmek zor geliyor 5 km için. Bazen koşarak gidip geliyorum daha az zahmetli oluyor. Keşke yol daha uzun olsa da severek gitsem
Benimde ev iş arası 4.5 km , bende 10 km bir rota tutturdum. Öyle her gün gidiyorum.hocam yolunuzu uzatın kısa diye bu zevkten mahrum kalmayın bence.
benim ev iş arası 4 km ama ben 17 km'ye çıkartıyorum mesafeyi.
Bisikleti 5 kat indirip çıkarmak, işe gidip gelmekten daha zor ve uzun sürüyordur .Hocam bisikleti 5. kattan indirmek zor geliyor 5 km için. Bazen koşarak gidip geliyorum daha az zahmetli oluyor. Keşke yol daha uzun olsa da severek gitsem
Bisikleti 5 kat indirip çıkarmak, işe gidip gelmekten daha zor ve uzun sürüyordur .
Böyle şeyler duyunca zemin katta oturduğuma seviniyorum. 😄 Ev - iş arası 10 km. İzinli günüm dışında her gün bisiklet sürüyorum. Arada bir fire verdiğim oluyor tabii. Son 15 günde 11 gün sürmüşümAynen öyle durum
Sıkmayın canınızı. Kim ne derse desin. Urfa siverekte görev yaparken okula bisikletle gidip geldim hep. Herkes garip baktı. Kimseyi umursamayın.Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Ben bugün malesef şunu gördüm bizim ülkede bu zihniyet devam ettiği müddetçe bir arpa boyu yol alamayız. Biz acaba ne zaman medeni ülkeler gibi bisikletin yetişkinler tarafından da kullanılabilen bir ulaşım aracı olduğunun farkına varacağız?
Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Ben bugün malesef şunu gördüm bizim ülkede bu zihniyet devam ettiği müddetçe bir arpa boyu yol alamayız. Biz acaba ne zaman medeni ülkeler gibi bisikletin yetişkinler tarafından da kullanılabilen bir ulaşım aracı olduğunun farkına varacağız?
Can sıkmaya gerek yok hocam. Belki de satıcı çocuk bisikleti satmaya alışkın olduğundan böyle bir tepki almışsınızdır. Standart bir durum olabilir. Küçük şehirlerde daha sık görülen bir durum olabilir bu. Hevesiniz kaçmasın, beğendiğinizi alıp geçin. İlle de o satıcı olmasın diyorsanız başka satıcıdan bakın ya da internetten alıp servisinin o satıcı olmadığı bir bayide kurdurun bisikletinizi. Ayrıca, bu toplumun bir bireyi olarak standart muhafazakar bir düzene olağan dışı gelebilecek bir şey yapmadan ilerletemeyiz bu toplumu bence. Kime nasıl görünüyorsa görünsün, gözleri alışır iyi olur hatta.Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Sakın yanlış anlamayın, şunu özellikle belirtmek istiyorum Mehmet kardeşim. Adamın görüşünden, adamın anlayışından, adamın aklından size ne? Sizin kendi görüşleriniz, sizin kendi aklınız, kendi zevkiniz yok mu? Zevkler ve renkler konusunda illa birilerine bağlı mı yaşayacaksınız?Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Aslında yüzde yüz haklısınız ama malesef bu sadece bisikletçide olan anlayış değil, bisikletçide bile olan bir anlayış. Büyükşehirleri bilmem belki durum farklı olabilir ancak bizim bölgede insanların çoğu bu anlayışta.Sakın yanlış anlamayın, şunu özellikle belirtmek istiyorum Mehmet kardeşim. Adamın görüşünden, adamın anlayışından, adamın aklından size ne? Sizin kendi görüşleriniz, sizin kendi aklınız, kendi zevkiniz yok mu? Zevkler ve renkler konusunda illa birilerine bağlı mı yaşayacaksınız?
Sizin yerinizde olsam eylüle ekime bile takmazdım.